Нашите цветя...в зимния сезон ~35~

• 58 335
  • 530
  •   1
Отговори
# 255
Благодаря,Чародейка!
Аз понеже много обичам да си хапвам фурми,съм садила много костилки,но все ги раздавах,понеже си имах,една си бях оставила,много хубава беше станала,на няколко години и взех,че я засуших.Скоро не съм хапвала,да си бодна още няколко костилки.Сега ти гледам цветята и видях папаята,колко ти е голяма сега?А това каладиум ли е? http://desikostova.multiply.com/photos/album/13/13#190

А за въшките тук съм си сложила някои неща,но още не съм ги чела,виж ако нещо може да ти е от полза: http://shtastlivi.dir.bg/_wm/library/item.php?did=427146&df= … 08670&dflid=3

# 256
Ето тук има много семена за палми,а в самия сайт и най разли4ни други семена Peace
http://www.semilandia.it/index.php?cPath=60&osCsid=40273d03b … 33ec9ea468f5d097f
Ще погледна за доставка до България оба4е newsm78

Доставят за 4ужбина,да,и се плаща за грамаж,т.е. зависи от теглото на семената.Аз 2 пъти сум поръ4вала от сайта и са много коректни. Peace
Spedizioni verso l'estero

- Sementi, Micelio e Germogli

- Pesi fino a 50 gr. Euro 4.25
   - Pesi superiori a 50 gr. e fino a 100 gr. Euro 4.50
   - Pesi superiori a 100 gr. e fino a 250 gr. Euro 5.30
   - Pesi superiori a 250 gr. e fino a 350 gr. Euro 6.00
   - Pesi superiori a 350 gr. e fino a 1000 gr. Euro 8.50
   - Pesi superiori a 1000 gr. e fino a 2000 gr. Euro 12.00

Последна редакция: вт, 06 яну 2009, 16:50 от Italina

# 257
Ето тук има много семена за палми,а в самия сайт и най разли4ни други семена Peace
http://www.semilandia.it/index.php?cPath=60&osCsid=40273d03b … 33ec9ea468f5d097f
Ще погледна за доставка до България оба4е newsm78

Доставят за 4ужбина,да,и се плаща за грамаж,т.е. зависи от теглото на семената.Аз 2 пъти сум поръ4вала от сайта и са много коректни. Peace
Spedizioni verso l'estero

- Sementi, Micelio e Germogli

- Pesi fino a 50 gr. Euro 4.25
   - Pesi superiori a 50 gr. e fino a 100 gr. Euro 4.50
   - Pesi superiori a 100 gr. e fino a 250 gr. Euro 5.30
   - Pesi superiori a 250 gr. e fino a 350 gr. Euro 6.00
   - Pesi superiori a 350 gr. e fino a 1000 gr. Euro 8.50
   - Pesi superiori a 1000 gr. e fino a 2000 gr. Euro 12.00

За чужбина, значи ли за България?
Между другото в другия форум (forum.flowersnet.info)  често правят групови поръчки на какво ли не. Аз се включих в последната за семена, но още не са дошли. Ако този сайт доставя до България, ще ги питам дали са поръчвали и дали има интерес. Лошото е, че май само на италиански пише на сайта...

Последна редакция: вт, 06 яну 2009, 18:24 от Ленито

# 258
Да,италиански е сайта.Така пише,за 4ужбина,не е уто4нено до къде.Предполагам в Европа няма проблем.Аз за цикас си поръ4ах от там и сега фефруари ще ги садя...

# 259
Здравейте, момичета!
Честита Нова година! Желая здраве на вас и семействата ви и много спорна 2009 г.!
Наскоро не съм имала нови придобивки, цветята ми си вървят добре. Сега чакам рождения ден на малката, за да си купя някои неща, на които съм хвърлила око.
Виждам, че обсъждате семената, аз съм си взела няколко пакетчета, не знаех, че марката има значение. Едните са италиански, а другите - на български производител. Дано идните дни майка ми да дойде да погледа децата, че ми се иска още някои неща да си взема. Решила съм да ги засея в средата на февруари.
И аз се чудех дали да не се пробвам с каскадните петунии. Свекърва ми ми подари миналата година и не спря да цъфти цялото лято. Та ще се пробвам с едно пакетче семена, а ако нищо не излезне - пак ще си купя. 
Коледна звезда тази година не си купих, защото имам добър опит с уморяването им  Embarassed.След дълги размисли реших да си потърся отнякъде да си прихвана, защото ми е много жал като си взема някоя страхотна кичеста от магазина, а тя залинее скоро след това.
На Рени31 исках да кажа специално, че ми дадоха бяло мушкато, но има в средата на цвета малко розово. Сега съм посадила три стръкчета, надявам се да се хванат и ако иска като се постопли времето - ще й дам!
В тези студове мен поне ме е страх да пренасям цветя, затова се въздържам да отскоча и до разсадника при БАН.
Много  Hug!

# 260
  • На края на света !
Italina я кажи някой готин магазин за семена  Praynig,да пратя милото натам  Mr. Green

# 261
Уффф,ами аз не съм виждала да продават семена да ти кажа Rolling EyesИ в цветарските магазини тук...По българските има,но тук не,поне в римските.Купувам си ги все така от сайтове.Ако мъжът ти слиза до Рим,да донесе пари и да ти ги поръ4ам ли newsm78 Другото е,4е майка ще идва скоро,края на януари,ще минава през София,ако съберете пари,а аз междувременно да поръ4ам...

# 262
Семената са ми от:гербер,фрезия,виола /теменужки/, латирус /декоративен грах/,който е висок 25-30 см.,а има и от 200-300 см.,чудя се дали и от него да не взема,още импатиенс /циганче/, мимулус, ксерантемум /вид сухо цвете/, харцастер /астри 60-70см/,цвергастер /астри 20см/ и къдрав магданоз.Ако искаш,мога да снимам пакетчетата.

Много ти благодаря, К@ми, за милите думи  Hug! Намерих снимки на всичките цветя, чиито семенца си си взела. Даже си отбелязах някои, които много ми харесаха, да си купя Simple Smile.  Само не знам дали ще ми стигне място на балкона  Wink.

Aitep, много са красиви новите ти цветя! Пу - пу  bouquet! И старият ти бенджамин да пусне много нови листенца и пак да стане кичест и да продължи да те радва!
Благодаря ти, че ме посъветва да питам за името на цветето в онзи хубав форум, за който научих от вас преди време  Hug! Веднага са ми отговорили  Grinning.

Чародейка, имаш много красиви и интересни цветя - чак сега  Embarassed разгледах албумите ти. Преди време беше писала, че си засадила костилка от личи - поникна ли нещо от нея?

# 263
  • Габрово (троянка омъжена за габровец)
Добро утро!   bouquet
Виждам, че обсъждате семена. Аз съм ползвала основно на Геасем такива намерих в нашите магазини. Лавандулата ми е на някаква пловдивска фирма, но не поникна  Rolling Eyes
Ками да знаеш, че къдравият магданоз, поне моят поникна много бавно. И семената на палми т.е фурми също бавно да не те плаша при мене за 3 месеца  Mr. Green . И аз разбрах, че са поникнали 3 от около 10 след като поисках да махна почвата и да я използвам за нещо друго. По - късно ги прехвърлих и сега е оцеляла само една  Mr. Green .
Аз имам семена от виола (градинска теменужка) от дребната миналата година сама си събрах от тези, които си бях купила. Но май съм закъсняла да ги посея, мисля, че се сеят септември  newsm78 .
А това лято не можах да се спася от обикновената петуния. От къде се появи в саксиите, но как мирише приятно като разцъфти и си събрах много семена даже раздавах семена.
Да си позволя да ви дам един съвет за семената като си ги купувате поглеждайте отзад има процент на кълняемост и го имайте предвид в посяването.

Иначе нали и аз имах еделвайс  http://images26.snimka.bg/006108516-big.jpg
http://images26.snimka.bg/006108517-big.jpg
Илиан ми го донесе от Австрия пролетта. В Габрово аз съм виждала да се продават по един стрък еделвайс. Ето тука намерих семена за еделвайс, http://store.bonapeti.tv/index.php?main_page=product_info&cP … p;products_id=429  мисля, че този сайт Лени го беше посочила преди време.
Blue Jay как се казва цветето?
Ками ето за мангото http://media.snimka.bg/1549/009353237-big.jpg

Вижте какво намерих преди малко http://www.magseeds.com/polan.html  Но никъде не открих доставка  newsm78 .

Последна редакция: ср, 07 яну 2009, 10:08 от aitep

# 264
  • На края на света !
Уффф,ами аз не съм виждала да продават семена да ти кажа Rolling EyesИ в цветарските магазини тук...По българските има,но тук не,поне в римските.Купувам си ги все така от сайтове.Ако мъжът ти слиза до Рим,да донесе пари и да ти ги поръ4ам ли newsm78 Другото е,4е майка ще идва скоро,края на януари,ще минава през София,ако съберете пари,а аз междувременно да поръ4ам...
До Рим няма да има път със сигурност Tiredснощи говорих с него той каза ,че ще се оглежда за семена ,но най много да отскочи до някой разсадник ,наумили сме си да си купим мандаринка  дано да е скоро Peace

Blue Jay Благодаря   bouquet а личите още не са покълнали ,няколко са изядени от тези микроскопичните бели червейчета ,но има отцелели ,които засега са добре дано покълнат Praynig

aitep прекрасен еделвайс Heart Eyes
 иначе семенцата са скъпи ,моите ги бяха купили за 48 ст.вчера прегледах сайта на ммтр и май имам доста неща за поръчване ,най вече семена и луковици ,но ще поизчакам малко защото е раничко а ако са във  мен само ще ме изкушават и накрая няма да излезе нищо.

# 265
Здравейте, мили момичета!
Отдавна не съм писала. Честита Нова Година! Да си пожелаем да бъде по-здрава и по - успешна от отминалата!
Честити нови придобивки на всички! Много ме впечатли една пахирка. Мисля, че беше на Blue Jаy  Heart Eyes Страхотна е . Можеш ли да ми кажеш за каква цена я взе?
Айтеп, да оставиш местенце и за още 3 бенджаминчета. Да те зарадвам..И трите, за които ме помоли се хванаха успешно. Насадила съм ги в кофички от кафе и за сега са пуснали по едно листенце, за да покажат, че са живи. Ако ти или някой познат имаш да минават от тук-свиркай. Иначе ще чакат да се стопли времето.
Момичета, моята коледна звезда няма проблем с топлината, а както съм писала тук е доста топло. Сега е 25 градуса. Даже цъфналата занесох в къщи, за да ни радва по Коледа, а домашната взех тук на работа и тя сега започва да си зачервява листата.
Поливайте я всеки ден ако е топло при вас. Мисля, че листата е рано да окапват, в смисъл да прецъфтяват, но ако са останали голи пръчки, отрежете ги на височина 15 см. Връхчетата натопете във вода-пускат коренчета успешно и се ползват за разсад. Саксията, ако имате възможност оставете на по-хладничко. Поливайте да не пресъхне съвсем. От стволчето ще поникнат много нови разклонения, от които оставете 2, най много три-иначе става прекалено гъсто. Уморила съм 3 или 4 коледни зведи, но все от щитовидните въшки. От минала година успешно се справих с тази-но не е магазинска. Дадоха ми връхче от нея. С удоволствие бих дала и вас, ако я докарам здрава до пролетта. Успех с вашите за сега.
Иначе да се похваля, че каланхоето най-сетне цъфна- макар и само 2 цветчета. То криене на тъмно беше /на същия режим като коледна зведа/, то торене. Вашите цъфтят ли?
Спатифилума отново се кани да цъфти.
Орхидеята, която първа прецъфтя и наскоро и показвах новия цветонос, пуска втори, като разклонение, а първия оформя пъпки и скоро ще цъфне. Мисля, че най важния фактор при мен се оказва влагата. Толкова е вляжно там където са повечето цветя, че се наложи да си купим влагоуловител.
Трилистникът най-сетне достигна до почетните 3 листа.
А красивата калатея, която съм показвала се наложи да и отрежа всички листа- не можах да се преборя с паяците по нея. Имате ли идея дали трябва да дезинфекцирам с нещо пръстта и как? Листата са отрязани до ниво-пръст, но корените са си вътре и са живи.
Иначе аз продължавам да садя -коледниче, теменужки. Даже насих оня ден посадих едно стръкче /ческа/ хризантема, което бях откършила от букет-от тузи, които приличат на маргаритки и ги продават един стрък с много цветове. Натопих го на 1-ви декември и пусна коренчета във вода за около 2 седмици. За сега е още живо.
За семенцата от палма- хващала съм "вашингтония" без проблем. Продават ги насипно в цветарските магазинчета. Фурма също. Даже сега имам 2 насадени и еданта май се кани да избива-понеже насадена в прозрачна чашка от кафе и се виждат коренчетата. Първо пускат корен и тогава избиват нагоре.
Ами това е за сега от мен. Май много дълго стана, ама отдавна не съм писала. Хубав ден на всички  Hug
Сетих се , че фотото е при мен и ще направя някоя снимка, която след малко ще пусна.

# 266
Лелее,момичета,колко сте писали,много се зарадвах.Но нищо не четох,че е множко,отиваме до поликлиниката и се връщам да чета,може да се върна и с цвете,ако извадя късмет.

# 267
  • На края на света !
джиджи биджи много новини ,много нещо  Hugрадвам се че при теб цветята вървят чудесно  Grinningсъжалявам за калатеята ,но вярвам ,че в твоите ръце ще се съвземе бързо  Peace
Заинтригуваха ме семенцата за Вашингтония  Thinking ще те помоля ако някъде видиш ,да ми вземеш, ако не те затруднява разбира се Praynig Praynig Praynig

# 268
Здравейте,момичета!Отдавна не съм се включвала,но редовно ви чета.Нямам с какво да се похваля и се радвам на вашите придобивки от сърце.За съжаление не разполагам с много място и през студените месеци ограничавам покупките на цветя.Веднъж да се запролети та да се развихря и аз.Да ви кажа,че последните няколко години изнасям цветята на остъкления балкон още края на февруари.Не съм имала проблеми и тази година се надявам да е така.Виждам,че обсъждате семената.Габровки,време е да правим колективна поръчка-ако не сте се отказали!Чародейка,ти кога правиш разсадите?Мисля,че около 10 февруари е добре.Миналата година закъснях,но сега така съм решила.Кажи ми моля те,късно ли е за фрезия?Ти по кое време я сееш?Ками,и аз да ти честитя новите придобивки PeaceВинаги с удоволствие разглеждам албума ти с цветя!Направо си неуморна в покупките.А цените на които ги купуваш са направо убийствени!За съжаление цветята в Габрово са много скъпи.Да ти кажа,че къдрава,каскадна петуния се получава много трудно от семена.Аз си вземам готов разсад,а имам събрани семена на обикновена и ще си направя разсад.Петя,много хубави цветенца си имаш-да са ти честити!Особено ми хареса кралската бегония.Същински охлюв.Де да можехме и ние като Ками да пазаруваме цветя с намаление,но лично аз при нас разпродажби не съм виждала.Питаш за теменужката-сее се през есента.Но миналата година си взех евтин разсад от пазара и бях много доволна.Ще разгледам линковете,които са дадени за поръчка на семена,защото ако ще правим колективна поръчка мисля сега е момента.Джиджи биджи,и моята коледна звезда е жива,само в началото укапаха няколко листа и се съвзе.Много си я харесвам,понеже е от по-рядък вид.С много гъсти червени листа.Дано да оцелее и месец май като я подрежа ще раздам върховете на другите габровки,ако разбира се ги искат.И моят пост стана много дълъг... Embarassed

# 269
  • София
Здравейте момичета!

Извинявам се, че нахълтвам в темичката ви,
но имам нужда от съвета ви.

В офиса имаме  шефлера, висока повече от 2 м, със едноцветни зелени листа. Затваряме офиса, а цветето не мога да взема в къщи, щото първо няма как да го транспоритрам и второ е много високо.
Част от техниката местим в друг офис на фирмата извън България, но шефлерата ще се скапе ако се опитам да я транспортирам и нея.

Мислите ли, че мога да я продам някъде и къде?! newsm78

Предварително ви благодаря за съветите!
Hug  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт