Нашите цветя...в зимния сезон ~35~

• 58 324
  • 530
  •   1
Отговори
# 465
Току що засях семена от пасифлора,надявам се да излезе нещо.
От няколко години правя опит да си завъдя нар.Оказа се много трудно.Купих селектирани семена от Ботаническата градина,пробвах по всякакъв начин-резултат никакъв.Вчера си купих един голям нар,изядох го и му събрах семената.Една част засях в саксия с пръст,друга в сакия с пръст,семената са отгоре,не заровени; сложих доста и в памук който ще мокря периодично. Други идеи? В пясък ми се мотае в главата.

# 466
От третия опит със семена на пасифлора най-накрая ми поникнаха 2 семенца и много ми се иска поне едното да оцелее.Дано да имаш успех Peace.Аз май ще  Cry Cry Cry пред някой милостив  съфорумник за резниче

# 467
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Току що засях семена от пасифлора,надявам се да излезе нещо.
От няколко години правя опит да си завъдя нар.Оказа се много трудно.Купих селектирани семена от Ботаническата градина,пробвах по всякакъв начин-резултат никакъв.Вчера си купих един голям нар,изядох го и му събрах семената.Една част засях в саксия с пръст,друга в сакия с пръст,семената са отгоре,не заровени; сложих доста и в памук който ще мокря периодично. Други идеи? В пясък ми се мотае в главата.

на 3-5 см дълбочина  в равни части пясък и пръст, постоянно овлажняване - поникват сравнително бързо и растат добре. може от климата да е, но есента им опадаха листата. през зимата измръзнаха  Confused бяха в малки саксии на балкона. купихме си готово храстче и вече четвърта година расте на двора. цъфтяло е само веднъж, но не стигна до плод  Hug

# 468
  • Sofia
Здравейте,момичета!Моля ви за съвет или идея.Имам проблем със  Шефлерата .Падат и листата и нямам идея защо.Няма въшки или нещо друго.Пръскам ги редовно и въпреки това-падат.Може ли да е защото и е малка саксията!? newsm78

# 469
За пасифлората съм чела ,че се размножава по-трудно със семена.И в този случай цъфти след втората година.Най-лесно било с резници,но понеже няма от къде и аз съм решила да садя семена.Надявам се да успея,което пожелавам и на вас Peace

# 470
  • На края на света !
lubopitna трябвало е да изчакаш за пасифлората ,миналата пролет сях церулея ,поникнаха много ,и имах за раздаване Simple Smile,но по съвет на опитали преди мен ги накиснах за около час във хладка вода ,посипах ги съвсем леко с пясък ,сега есента сях молисима ,поникнаха ама са много хилави и чакам да се затопли да посея нови ,иначе наистина не цъфтят първата година ,но стават огромни   Peace
http://charodeikata.multiply.com/photos/album/5/5#86  едва поникнали пасифлорки
http://charodeikata.multiply.com/photos/album/5/5#87
http://charodeikata.multiply.com/photos/album/5/5#85  тук вече се появяват първите същински листа
http://charodeikata.multiply.com/photos/album/5/5#88

ами май само тези снимки съм оставила   Peace

# 471
Здравейте,момичета!Моля ви за съвет или идея.Имам проблем със  Шефлерата .Падат и листата и нямам идея защо.Няма въшки или нещо друго.Пръскам ги редовно и въпреки това-падат.Може ли да е защото и е малка саксията!? newsm78
Надали, моите са в малки саксии и няма проблем. Може да е преполята.

# 472
Момичета, подариха ми едно бобче от онези, на които като прораснат на листенцата им има надпис-в моя случай Forever friends, някой би ли ме светнал дали да го боцна в пръст или във памук, не ми се ще да го прецакам Thinking. Виждала съм подобни в саксийка в Германия, бяха с имена на хора или различни надписи, ама много скъпи ми се видяха 6-7 евро беше саксийката, те са сувенирни, виждах ги по бензиностанциите.

# 473
Здравейте цветарки  Hug
Искам да ви почерпя, защото днес моето мъжле става на 27 годинки  ura
Да ми е жив и здрав!

Пожелавам на всички хубав ден  bouquet

# 474
Пасифлората я купих от магазин за един паунд и в кутийката имаше малка саксийка,5 семенца в пакетче и "голямо хапче" което всъщност е еко пръст която е направена от кората на кокосов орех.Кисне се 2 часа в 150мл вода и увеличава обема си. В това нещо,на дълбочина 2 см. се сее.
Резултата-ще стане ясен кой знае кога Simple Smile

Goody, ако знаеш колко ме зарадва Simple Smile Дано и моите семенца поникнат.
Не е от климата,виждала съм на много места в Бг нар. Знам,че трябва да е близо до масивна ограда или сграда и да е с южно изложение за да плододава,другото което съм чела е ,много  важно е семето-от какъвто плод е семето такъв ще дава.Аз затова разчитах на семената от ботаническата градина.Сегашните ми семенца са от голям,много червен и много вкусен нар.
Една позната ми каза,че те имали нар и подобно на бананите го беряли зелен,заравяли плодовете в трици и така зреел цяла зима.Ако и моя е такъв може и семената да не са добре узрели.

Края на лятото си купих един странен плод чийто име не запомних,нито записах.Беше с табелка "ново" и описанието му -плод с вкус на слива и кайсия.Внос от Израел. Семената са по три в плод и приличат и бадеми.Засях ги всички,поникнаха 2-3.Всички са вън,имат само по едно листо.От няколко дена търся инфо по описание за да прочета повече,нищо не намирам.Плод незнам дали имам шанс да вида,ако поне има красив цвят... Ако на някого му напомня за нещо познато да свирка Simple Smile

Честит рожден ден на съкровището.Много да порасне и още повече да те слуша  Joy
Честито и на бъдещите майки. baby_neutral

# 475
  • На края на света !
Goody нарове в нашия град колкото си щеш ,даже и по тротоарите има ,,авно правят много яки корени защото после колкото и да го унищожаваш ,все си избива  Rolling Eyes
lubopitna твоя плод по описани е ми прилича на този japonica pulp но ти ще кажеш дали е същото http://www.paraplants.com/paradise/website/image/Eriobotrya%20japonica%20.JPG
http://toptropicals.com/pics/garden/m1/bel/Eriobotrya_japonica2034a.jpg

Xриска да ти е жива и здрава половинката и много любов да витае около вас bouquet

# 476
  • Габрово (троянка омъжена за габровец)
Xриска да ти е жив и здрав и да те слуша  Mr. Green .
Аз по този повод бих си купила цвете  Sunglasses
Да ви се похваля, даже от името на другите габровци  Whistling Поръчката от сортови семена е приета и скоро ще дойде сега ме сърбят ръцете  newsm44 newsm68 newsm44 newsm68 .

# 477
Xриска да ти е жив и здрав и да те слуша  Mr. Green .
Аз по този повод бих си купила цвете  Sunglasses
Това е много добра идея  Peace ще му/ще си  Mr. Green подаря цвете, като използвам повода, че има рожден ден, а пък ще му кажа, че ако иска може да ми го предостави за известно и неопределено време  Sunglasses 
Момичета, благодаря ви за пожеланията  Hug

# 478
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Момичета, подариха ми едно бобче от онези, на които като прораснат на листенцата им има надпис-в моя случай Forever friends, някой би ли ме светнал дали да го боцна в пръст или във памук, не ми се ще да го прецакам Thinking. Виждала съм подобни в саксийка в Германия, бяха с имена на хора или различни надписи, ама много скъпи ми се видяха 6-7 евро беше саксийката, те са сувенирни, виждах ги по бензиностанциите.

Thinking не съм виждала такова, а ми е интересно  Blush любопитКа съм си по пририда  Blush
когато имам съмнения бода в екопочва - хем не може да остане сухо или да се преовлажни, хем всичко се вижда Wink добре става и в terra wet Peace

чародейка - лесно ви е на вас  Tired предполагам, че сте на юг, а ние в северозападнаЛА  българия се радваме ако оживеят Tired

Хриска -   bouquet

# 479
Честит ти рожденик, Хриска!Здраве и късмет му пожелавам!

Аз съм садила семена от нар,който изядохме и много покараха, но тогава ги уморих от преполиване.Направо в саксия с почва ги набодох.Сега пак имам, но не съм ги посяла, мисля другия месец.Виждала съм малко дръвче в саксия с малки нарчета.Мечтая си много за същото.

Общи условия

Активация на акаунт