85 предколедни пожелания в САЩ

• 19 870
  • 301
  •   1
Отговори
# 90
Има изследвания за връзката между цвят и настроение, например, някои твърдят, че жълтото стимулура (хенс в моя офис) или че кара хората да се карат, но изследвания за "убиване на мозъчни клетки няма,"  така че спокойно Хиър Simple Smile

Най-често е до-пърсепшън и предпочитания като говорим за цветове.

Хм,  сода тука наричат всички софт дринкс, от кола до....  Мисля, че зависи от щат до щат... В един интересен щат казваха "поп." 

# 91
А аз си мисля, че Марлела под "сода" имаше предвид просто "baking soda".  Simple Smile Да, слагам и аз понякога в киселото мляко, около щипка или на върха на лъжичката, и като шупне леко млякото, го прибавям и разбърквам с останалата плънка.

# 92
А аз си мисля, че Марлела под "сода" имаше предвид просто "baking soda".  Simple Smile
Мда, това имах предвид.  Laughing  Ми... адаптация, интеграция... далеч съм още.  Peace

# 93
А аз си мисля, че Марлела под "сода" имаше предвид просто "baking soda".  Simple Smile

Обаче Ева имаше предвид поп.  Laughing

# 94
Как ми се дояде баница, ако знаете.
Иначе, моята е супер мързелива(като мен;))  става и тук. Редувам кори и сирене, после я нарязвам на квадрати, загрявам 7-8 лъжици олио и сипвам в разрезите, заливам с 4-5 яйца и 250мл сода(клъб сода му казва мъжа ми) или газирана вода. пека, като я извада я обръщам наопаки с тавата(иначе спада) колкото време мога да издържа и я изяждам сама за 24 часа.
Утре отивам за сирене Simple Smile

Бели стени много обичам, но снежно бели, офф уайт е ужасно депресиращо за мен, съчетано с бежаво-кафяви мокети и тъмни кухненски шкафове. Обичам и бели подове, и бели дивани, на които се перат калъфите всяка седмица, но това отделна тема.
Боядисах стаята на ЕйДж в тюркоазено и съжалих почти веднага.

МрсГ, наистина ще се разминем, дано скоро имаш път към Остин.

Кюбит, за сега планираме на 2 Януари.

Джена, Честит Рожден ден на патерица, Много сбъднати мечти  bouquet

Брях, голям студ в Сиатълско, бррр.
Мъжа ми ходи да гледа Патриотите вчера , луда работа.

# 95
  • usa
Ima nauka за неполезността от ярки стени за малки и големи бтв,аз до днес се втрещявам като видя винено червен хол със зелени драперии,декърейшън каза нашия риалтор било,и повече пари искат за красотата..

хахахаха  Joy!!!! знаеш ли на какви цветове се спря силвия за стаята си, която тъкмо завършихме и още наместваме мебелите? две от стените са ярко зелени(в чест на любимите и жаби), две - ярко червени с леко розовеещо-оранжев отенък  Joy. баща и докато ги боядисваше, седеше и дуднеше, че го заболявала главата от цялата тази яркост... аз първоначално като видях какво се получава, се стреснах, но после като посвикнах, ми хареса. турнах бели пердета и килим за неутрализация, вратите на стаята и клозета, рамката на прозореца и первазите, или курнизите, или както там се нарича, на пода също са бели и както се оформи окончателно направо си ме кефи Mr. Green.  но ако не е достатъчен неутрализиращият ефект на бялото и девойката започне да ни се кара повече от обичайно, ще пребоядисваме пак.
аз бели стени не обичам, и на мен ми навява на болница Tired.

Последна редакция: вт, 09 дек 2008, 07:02 от миз

# 96
Баницата я правя като бенсън, само дето слагам 2 яйца и 0.5 л газирана вода. Става лека и немазна  Laughing.

Стените са ни оффуайт, мебелите за ни в бежово-кафявата гама. Ярки цветове ме изнервят, макар че може да е от това, че хич не ме бива в цветокомбинирането  Crazy

Знаете ли дали чарджват за чанти когато се комбинират американски и европейски авиолинии? Летим СФ - ДиСи - Виена - София и ми е любопитно дали ще искат да ни изръсят за първия полет  Thinking.

# 97
Juturna ако са ви на един билет полетите мисля, че не би тфрябвало да имате проблем.  Peace

Не обичам бели стени, харесвам ярки, не ме натоварват. Още са ми пред очите стаите, които показа Феята  Crazy ...къде се изгуби тази жена  Sad

# 98
  • WA, USA
И ние сме по цветното - всичките ни стаи са цветни- лилави, оранжеви, жълти и зелени, различни оттенъци и мазилки - много се кефихме и експериментирахме с боите.

Много сладка малка художничка Мими!!! Нямам търпение и моето диване да започне да говори така...

# 99
  • Чикаго / София
На мен ми харесват меките тонове, но винаго се кефя на хора които имат смелостта да си боядисат стените в ярки бои. Аз не мога. Simple Smile

А тук като сме под наем не ми пука особено какви са стените - а те са бели. Опитвам се да ги замаскирам.  Ето какво се получава в стаята на децата.
http://media.snimka.bg/1511/009276743.jpg

Налепила съм я цялата с тяхни произведения от градината, има и още място. Леглата също са налепени, че и те бяха прекалено бели. За детска стая обичам шарено и весело, каквото на тях им харесва. Останалите ни стаи са в бяло.

Браво на малката художничка на Марлела! Добре се справя! Simple Smile

Лек ден!

# 100
Гледам сте захванали сериозни теми, баници, интериор  Laughing
Аз да ви се похваля  Embarassed Вчера ми казаха, че съм спечелила един конкурс за бейбишауър торта, в който бях участвала преди ...5 месеца може би  Laughing Аз даже бях забравила. Наградата не е голяма, ама ме изненадаха много приятно и се зарадвах Simple Smile
Ей тука е: http://www.creative-baby-shower-ideas.com/cake-contest.html

Ей ви и моите баници :
-Млечна с чедър- http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,1017.msg11127.html#msg11127
- Зелник http://tandoorisjourney.blogspot.com/2008/04/zelnik-potato-and-l … phyllo-dough.html
- Бюрек http://tandoorisjourney.blogspot.com/2007/11/handmade-phyllo-dou … urkish-burek.html
- спаначни тригуни http://tandoorisjourney.blogspot.com/2008/10/spinach-phyllo-triangles.html
Имам и други..ама не съм ги поствала.  Laughing

За стените...цял живот съм била в "стерилна" обстановка и като имахме най-после възможност в нашата си къща да си боядисаме решихме, че ще си боядисаме както ни харесва. АКо дойде ред за продажба тогава ще се мисли, това може и да не е с години.
Тези от вас, които са ни виждали снимки, банята на децата е ярко зелена, изцяло в жабешки аксесоари Simple Smile Със сини и жълти кърпи на жаби, спалнята ни е цвят бадем, той спада към нежните, пастелни, по-скоро, но не е бял в никакъв случай. Голямата баня е лилава, макар и не най-любимият ми нюанс, но нямаше как да сменяме мивки и вана, а те са лилави по наследство  Confused Комбинацията ми е с пясъчни постелки, аксесоари и кърпи.
Кухнята ми е оранжева, хола е бледо зелен, офиса е със сиви стени, комбинация с металик и черно в същата стая. Ако на някой му е интересно имам снимки на стаите в блога.   Детската и трапезарията ще се правят догодина, но темата на детската е панди, стените ще са бледо зелени, може би ще направим рисунки, още не сме решили.  Може и да съм споменавала, но майка се занимава с Фън Шуей вече няколко години( аз я запалих като се прибрахме от Индия  Laughing) и тя ми прави графика в зависимост от разположението на къщата какви цветове са допустими в различните стаи за да се максимизира положителното влияние, уж спазвах, ще видим.  Laughing

# 101
На мен ми харесват меките тонове, но винаго се кефя на хора които имат смелостта да си боядисат стените в ярки бои. Аз не мога. Simple Smile

и аз така. Виждала съм страхотни всекидневни боядисани в масленозелено и тъмночервено. Ако пренареждам дом един ден пак и имам големи стаи бих пробвала по- смело.

Марлела, мислех, че ще видя украсени стени Simple Smile Да ти е здрава и усмихната художничката Simple Smile

# 102
Тандури и Анет честит ви Имен ден   bouquet . Да сте здрави  Hug Ако има и други именици бързо да си признават  Mr. Green

# 103
Благодаря Клеърет! Simple Smile

Марлела, направо ахнах от твоята художничка! А ти имаш глас 1:1 с една друга майка от американските, направо не можах да повярвам!  Grinning Гледах сума пъти, гледам детето друго, гласа на майката същия  Laughing

# 104
Аз да ви се похваля  Embarassed Вчера ми казаха, че съм спечелила един конкурс за бейбишауър торта, в който бях участвала преди ...5 месеца може би  Laughing Аз даже бях забравила. Наградата не е голяма, ама ме изненадаха много приятно и се зарадвах Simple Smile
Ей тука е: http://www.creative-baby-shower-ideas.com/cake-contest.html

Честито!   bouquet И аз ти се радвам.  Simple Smile
За стените - и у нас половината хол е червен, завещан е така от предната собственичка. Аз съм в мир със стените - помагат ми, дом ми е. А сега като има и зелена елха у дома, комбинацията не ще даже зелени завеси. Може би една зеленичка усмивка най-много.  Mr. Green
Не си ли показвахме веднъж червените стени в този форум? Аз тези на Танита съм запомнила, много беше красиво у тях - някаква червено-жълта комбинация си спомням, много свежест, много топлота и светлина.

Последна редакция: вт, 09 дек 2008, 17:22 от блажка

Общи условия

Активация на акаунт