85 предколедни пожелания в САЩ

• 19 872
  • 301
  •   1
Отговори
# 75
наука по темата за вредата от ярките наситени цветове в дома

Кажи каква е вредата де! Нашият апартамент дойде с оранжева стена. Кефи ме, ама искам да знам, ако от нея губя мозъчни клетки или нещо друго.

# 76
Лени, на патерица, но от душа! Здраве и късмет, по много!

оранжеви стени стимулират творческия ми потенциал  Sunglasses

Картичките ми са пратени също... но никой да не се обърква по мой адрес Wink подаръци и прочие са свършени, само защото изпитвам удоволстие да харча и да изненадвам, а и е прекрасен начин да изкръшкаш от нещо далеч не толкова приятно за вършене  Naughty

# 77
Ха! Моят офис е жълт за да ме събужда като оклюмам; спалнята ми е лилава, и една от стените на стратегическо място е кренбери. Като мама феминистка, стаята на детето не розова, но пак е цветна. Замислила съм боядисване в следващите няколко месеца в кухнята и фемили рум-а.

Много ги мразех тия офф-white стени отначало. (А в предишната ми къща имаше тапети с цветя от началото на 80-те!! Тия ги отлепих с голяма радост.)  Ако някой иска, като продадем къщата, да си я боядисва както иска. Боядисването е най-лесно.

# 78
ЧРД на Лени!

Моят дом пък е черно-бял. Мразя дърво, всички знаете защо.  Laughing Метал, стъкло и пластмаса - звучи страшно неуютно, а всъщност е семпло и много нежно за мен.
Баба и дядо имат червена стая - червен деколин, лампи, китеници, килими.. брррр... от дете ме е страх от този цвят. Моята детска пък беше жълта. Май от тогава имам непоносимост към повече от 2 цвята на едно място.
Сега си умирам за онова ябълково зелено - искам такива възглавници, завеси.. такива неща. Ама  не ми се харчат пари за под наем.

Купих страхотни 50 коледни играчки за елха от Икея в любимо синьо, бяло и сребърно за 5 кинта, ако някоя от вас иска може да им хвърли едно око. Wink
Майкълс имат 40% офф до 13-ти.
Друго не се сещам. Весел празник на всички студентки! Да ни върви по вода! Grinning

И тук е топло, ходя по блузка без яке.  Wink

# 79
Студ, а? Тук пък е само около 22 градуса (с + отпред, надебелявам да не се объркате  Simple Smile), сутринта се чудех София дали да и облека блузка с дълъг ръкав или да си кара по фланелка.  smile3534
И аз мислех да си затрая по повод температурите тук, ама щом споменаваш аз пък ще се оплача, че хич не може да ми дойде коледното настроение на мен, въпреки украсените палми, шарените светлинки и дядо Коледовци,....... няма сняг няма студ . Иначе съм украсила вкъщи, даже и едно не толкова сполучливо подобие на елха направих от клони и го закачих на стената......далеч от любопитни, всичкоунищожаващи пръстчета  Mr. Green
Картички приготвени, ще пътуват скоро
Подаръци купени, някои още не пристигнали, а други вече отворени  Mr. Green
Коледно меню ще се мисли.
Наскоро се опитах да направя баница от корите Фило.....ами не стана  Sick, направих я както съм правила и в БГ от точени кори, но тази се получи много суха и безвкусна. Май пропускам някакви тънкости. Някой желаещ да сподели?  bowuu
Честито на Иркина Дени на патерица, Много хубави моменти и усмивки!
Честито и на Лени (Джена!) Много щастие и здраве!
Бенсън браво и на вас за хубавите новини!

# 80
Пингвин, аз не съм голям майстор готвач, но баницата ми се получава. От баба знам, че се слага малко сода/лимонада м/у листата, за да не е суха, защото олиото си мазнее (ползваме само зехтин вкъщи).. Аз, обаче, прибавям и малко кисело мляко към яйцата и сиренето. Става по-сочна без да е мазна така.
Дано съм била полезна.

# 81
хахаха Анет, казаха ли ти, че ще излязат хората с ярките стени  Laughing иначе и аз не съм им фен
и сега не се крий, ами бързо ни кажи каква е науката и каква е вредата, светло зелено за детска става ли?

# 82
Аа, да поясня, че аз не говоря за "ярки" цветове. Може да има цветове и без да са ярки. Никога не бих използвала крещящ цвят в стая на дете защото мисля, че би превъзбуждало детето. Моите цветове са "muted," no ги предпочитам пред болничното бяло.

Все пак, и аз бих искала да чуя за науката. Сайтешънз, плз Simple Smile

# 83
хахаха Анет, казаха ли ти, че ще излязат хората с ярките стени  Laughing иначе и аз не съм им фен
и сега не се крий, ами бързо ни кажи каква е науката и каква е вредата, светло зелено за детска става ли?
e,ee,от вчера ме познавате,ей сега се скрих и не се показах хиц..работя бре и дишошър монтирам!
Не мога да намеря линка,идеята беше че много наситените цветове (като 4стени и таван пемпбяни или 4 различни цвята което беше модно по едно време)товарят нервната система,затова и спец.за малки деца се препоръчва да има контраст и борд/акцент/нещо парциално шарено вместо цялата стая да е в един наситен цвят.За деца цветовете се препоръчват дори,не случайно играчки,дейкеъри и пр са сигнални.
*
Някой обаче замислял ли се е защо за малко бебе трудно се намират червени,зелени и пр дрехи,не пастелни и размазани,а истинските такива цветове?Аз питах д-ра навремето като борех розовията бледолика покрай ния и тя това ми каза точно-твърде стимулиращо е,затова дрехите 0-3м са все с цвят препран и избледнял..
*
Аз лично против шарено по принцип нямам,виждала съм страхотни комбинации,но у нас е бяло и ег шелно,вардим си неврончетата Sunglasses
*
penguin,сиренето ти истинско ли е?

# 84
малко сода/лимонада м/у листата, за да не е суха,

Тоест газирана вода?

# 85
Анет сирене слагам фета на "атхенс" що годе наподобява на вкус БГто, но не мисля че е в сиренето проблема, кисело мляко и аз мислех да сложа ама  това кис. мляко тука  Sick ....... Ще пробвам с газ. вода следващия път... мерси

# 86
Пингвинче, и моите баници не стават тук ( не че в България са ставали, ама това е друга тема). Последно правих една баница по тема от Готварският, която стана страшна, ще потъврдя темата да ти извадя рецептата.
Изи много е пораснала..
Ти адаптираш ли се вече? Посвикна ли?

# 87
Наскоро се опитах да направя баница от корите Фило.....ами не стана  Sick, направих я както съм правила и в БГ от точени кори, но тази се получи много суха и безвкусна. Май пропускам някакви тънкости. Някой желаещ да сподели?  bowuu
При мене става, но за чуждите фурни не гарантирам.  Simple Smile Правя средно 2 пъти седмично по следната рецепта:
- 1 опаковка извара (farmer cheese)
- 4 яйца за плънка, 1 за заливка
- 1-2 супени лъжици кисело мляко, купешко
- сол на вкус
- краве масло
Обърквам хубаво 4-те разбити яйца+изварата+киселото мляко+солта. Напръсквам обилно дъното на тавата с ПАМ. После редя: 2 листа Фило, върху тях обилно плънка и на няколко места парченца краве масло, после пак 2 листа фило, и т.н.. Накрая намазвам едно разбито яйце върху последните кори + пак слагам няколко парченца краве масло, пека на 350-400 градуса, като се опече, напръсквам леко с вода, завивам с кърпа, и при наличието на 3-ма мъже в къщи, често не стигам дотам да я опитам.
Успех!

Последна редакция: вт, 09 дек 2008, 03:20 от блажка

# 88
И моята баница става (смея да твърдя)! Купувам такова сирене от местния арабски магазин (аз много го харесвам). Понякога купувам и такива кори и  не мога да кажа, че не съм доволна. Слагам малко сода в киселото мляко (купешко), рецептата е много подобна на блажкината (две кори, мазнина, плънка, две кори, мазнина, плънка...), обаче обикновено я правя с олио, вместо с масло (както дойде всъщност). Пръскам с вода, завивам с вестник и кърпа...

За цветовете съм някъде по средата - не обичам ярки, но и бялото ми навява асоциации с болница. Живеем под наем де, и няма голям избор - разнообразявам с декорации.

Последна редакция: вт, 09 дек 2008, 18:35 от Марлела

# 89
Da, soda e gazirana voda. Ili neq, ili nabuhvatel, zashtoto dvete zaedno shte naduyat  tvurde mnogo korite.
Kiselo mlyako kupuvam ot Trader Joes ili Fred Meyer.
Yaica i sirene slaga na oko - obiknoveno 4-5 yaica i polovin kutiya Zer Gut bylgarsko sirene (mnogo e dobro). Peka na 380-420 dokato resha, che e gotova.

Kredoryt ne mi raboti neshto.
Ne moga da povyarvam, che govorya za recepti. Tova ne sym az.  Laughing

Byaloto zashto vi navyava takava asociaciya, stranno.. Bqlo s cherni fragmenti, cvetya, kontrast, cherno-byalata studena krasota pozvolyava vsyakakvi detaili vyv vsevyzmojni cvetove bez da e natrufeno..
Za teoriyata za yarkite tonove moga da posporya. Nai-malkoto si protivorechi s Feng Shui i cvetovata karta dom:9.

Общи условия

Активация на акаунт