Новите промени в майчинството

• 33 423
  • 489
  •   1
Отговори
# 360
  • Пловдив
А казаха ли това за 15 дни отпуск при раждане на дете за татковците от кога влиза в сила???
Аз ще раждам всеки момент(не ми гледайте лентичката) и се чудя дали нашия татко ще го огрее newsm78

от 01,01,2009 г.Всички нови неща винаги влизат от началото на годината.Ако родиш след Нова година,ще те огрее.

# 361
  • Варна
Дано не е както казва Elfita , че то у нас всичко става с такива темпове че направо да откачиш #Cussing out
За съжаление още не мога да намеря други подробности по въпроса

# 362
  • Пловдив
didnik ,теб пък какво те притеснява?Като ти гледам лентичката си в заварено положение и си в супер изгодна позиция.

При теб няма да е като при Зори,ако това ти е проблема.

# 363
искам да ви попитам на 18.12.2008 излизам в първия болничен 45 дена преди раждане, терминът ми е на 01.02.09 каква база ще ми вземат 6 мес или 12 мес за да ми изчислят майчиството  за 1година

# 364
А казаха ли това за 15 дни отпуск при раждане на дете за татковците от кога влиза в сила???
Аз ще раждам всеки момент(не ми гледайте лентичката) и се чудя дали нашия татко ще го огрее newsm78
не,ти няма да изкараш до след Нова година  Confused

# 365
  • Пловдив
siolina ,по даденото инфо до момента при теб ще се смята 6 месеца назад.Обезщетението ще го взимаш 1 година.

# 366
  • София
siolina ,по даденото инфо до момента при теб ще се смята 6 месеца назад.Обезщетението ще го взимаш 1 година.
Елфитка, чул те господ  Praynig, че ...знаеш ми ситуацията newsm78
Ей го какво прочетох в сайта на БТВ-то :
"
Осигурените майки получават майчинство една година

12.12.2008 / 12:07

Пенсиите се увеличават от 1 януари

Осигурените майки ще получават 90% от заплатата си до навършване на една година на детето, решиха депутатите. Условието е да има 12 месеца осигурителен стаж. Парламентът прие на второ четене законопроекта за бюджета на държавното обществено осигуряване за 2009 година. Председателят на комисията по труда и социалната политика Хасан Адемов обясни пред журналисти, че майките в заварено положение, с по-малък от необходимия 12-месечен осигурителен стаж, след Нова година ще продължат да получават 90 на сто от заплата си до навършване на една година на детето.

След изтичането на срока на обезщетението за бременност и раждане по време на допълнителния платен отпуск за отглеждане на малко дете на майката ще се изплащат месечно по 240 лева."

Последна редакция: пт, 12 дек 2008, 13:29 от Доника

# 367
мерси мн за бързия отговор

# 368
Браво на късметлийките в заварено положение, искрено се радвам за тях, поне някой да е облагодетелстван от новите промени

# 369
а на тези които са заварено положение но си имат 1 година осиг.стаж означава ли че ще им преизчислят майчинството след 1 януари или ще продължат да си вземат същата сума до навършване на 1 година на детето

# 370
ЧЕСТИТО, приели са закона!!! Важи и за завареното положение.
Вземат доход от 12 месеца назад.

# 371
Здравейте, синът ми навършва 1 г. февруари 2009. Някой знае ли дали ще ми продължат обезщетението от 90% до навършването му на година. Той вече е навършил 9 мес и спряха да ми ги изплащат. т.е. дали ще ми изплятят разликата за оставащите 3 мес т.к. законът ще бъде в сила а той няма да има годинка? Извинете ме ако ми е малко объркан въпроса. Предварително благодаря

# 372
Здравейте, синът ми навършва 1 г. февруари 2009. Някой знае ли дали ще ми продължат обезщетението от 90% до навършването му на година. Той вече е навършил 9 мес и спряха да ми ги изплащат. т.е. дали ще ми изплятят разликата за оставащите 3 мес т.к. законът ще бъде в сила а той няма да има годинка? Извинете ме ако ми е малко объркан въпроса. Предварително благодаря
би трябвало да продължат.Аз така разбрах  Confused

# 373
Аз имам един хипотетичен въпрос. Ако си на 19-20год и не си работила още никъде, но забременееш. След промените в закона ще имаш ли право на майчинство след като нямаш 6 или 12м назад?

# 374
  • Пловдив
Аз имам един хипотетичен въпрос. Ако си на 19-20год и не си работила още никъде, но забременееш. След промените в закона ще имаш ли право на майчинство след като нямаш 6 или 12м назад?

Досега изискването беше да имаш 6 месеца стаж.Ако нямаш,нямаш право на 2 години майчинство.Предполагам,че с 12 месеца ще е същото.

Досега мамите,които не работеха,можеха да се класират за една година социално майчинство,ако отговарят по доход

Общи условия

Активация на акаунт