Новите промени в майчинството

• 33 420
  • 489
  •   1
Отговори
# 375
  • Пловдив
а на тези които са заварено положение но си имат 1 година осиг.стаж означава ли че ще им преизчислят майчинството след 1 януари или ще продължат да си вземат същата сума до навършване на 1 година на детето

на завареното положение нищо не се преизчислява

# 376
siolina ,по даденото инфо до момента при теб ще се смята 6 месеца назад.Обезщетението ще го взимаш 1 година.

Това е перфектнното развитие за мен, но противоречи на всякаква икономическа, математическа или каквата искаш там логика....
Ако наистина е така, ще скачам до небето, но по - малоумно решение от това не съм чувала.

# 377
Elfita, това не е ли малко странно?! Има разлика между това никога да не си се осигурявал и между това да излезеш от у-ще и да забременееш. Тези майки остават с празни ръце.  Thinking

# 378
  • Пловдив
Михалко ,никак не е странно.Презумпцията е,че тези майка нищо не са внесли и нищо няма да получат.Ако даваха и на такива,които никога не са работили,ела да видиш циганориите какво ще направят.
Аз го приемам за нормално.Все пак момичетата на 19-20 години трябва да учат,а не други работи  Wink.Все пак,които решава да има дете и ако е наясно със закона започва да се осигурява фиктивно и така всички са щастливи

# 379
Чакайте да питам пак Embarassed.Разбрах,че вече е прието това за 12 месеца-майчинство.
Остава да се изясни за какъв срок ще гледат дохода.Но най-вероянтно ще е за 12 м.
 Аз писах вече,че имам трудов стаж дори и да ме върнат назад. НО НЕ  Е НЕПРЕКЪСНАТ,ИМАМ МЕСАЦИ В КОЙТО НЕ СЪМ БИЛА НА ДОГОВОР,ЗАЩОТО СЪМ СМЕНЯЛА РАБОТА.
ТА ПИТАНКАТА Е ЗА ТЕЗИ МЕСЕЦИ КАКВО СУМА ЩЕ ВЗЕМАТ КАТО ЗАПЛАТА.Сигурно минималната работна заплата за съотватната година.
Ако е така пак добре,само да ги сметнат така,да не се окаже че като не е напракъснат нама майчинство.

Много ще бъда благодорна за бърз отговор Embarassed Praynig и благодаря предварително.

# 380
Не се получи честно, защото  завареното положение ще вземат с 6 месеца осигуровки - 12 месеца майчинство, а на тези, които родят след 01,01,2009  ще се гледа двойно повече осигурителен доход и пак ще вземат 12 месеца майчинство.

# 381
  • Пловдив
goldi81 ,честно е защото тези мами се поставят пред свършен факт.И вече за започнали да ползват 315 те дни по стария закон.Когато са излизали,не са знаели  какво ще стане.
Иначе пълно доволство няма да има никога.Все някои ще мрънка за нещо,защото на него не му е изгодно.Човекът си е егоист по природа.Важното е,че имаме 12 месеца високо обезщетение.От това по-важно няма.

# 382
goldi81 ,честно е защото тези мами се поставят пред свършен факт.И вече за започнали да ползват 315 те дни по стария закон.Когато са излизали,не са знаели  какво ще стане.
Иначе пълно доволство няма да има никога.Все някои ще мрънка за нещо,защото на него не му е изгодно.Човека си е егоист по природа.Важното е,че имаме 12 месеца високо обезщетение.От това по-важно няма.

Права си, но все пак, това си е огромна разлика...
Елфита, а прието ли е че заварено положение са и тези, които вече са в 45 дневен....  Не знам, вие какво мислите, но нещата според мен още са на етап доуточняване - сега ще излезне някое допълнение, някоя наредба....

# 383
Да вярно, хванаха всички вратички в закона, и лошо няма. Естесвено, че винаги ще има доволни и недоволни.

# 384
Михалко ,никак не е странно.Презумпцията е,че тези майка нищо не са внесли и нищо няма да получат.Ако даваха и на такива,които никога не са работили,ела да видиш циганориите какво ще направят.
Аз го приемам за нормално.Все пак момичетата на 19-20 години трябва да учат,а не други работи  Wink.Все пак,които решава да има дете и ако е наясно със закона започва да се осигурява фиктивно и така всички са щастливи

На 19год си завършила гимназията и много момичета се женят и раждат. Струва ми се нередно да бъдат лишени от майчинство, но пък не съм измислила вариант да не бъдат дискриминирани малцинствата, които постоянно раждат. Обезпокоително е защото едно малдо момиче като разбере, че няма да има майчинство може да вземе по-лесно решение за аборт или изоставяне. Това са си мои разсъждения.  Peace

# 385
всичко в нашата държава е нечестно. според мен трябва да има някакво фиксирано майчиство и да е съобразено с разходите на едно дете ( бебе )а да не зависи от осигуровките. децата не са виновни коя майка как се осигурявала те си имат определени разходи не е нормално след тая 1 година да живееш с 240 лв. това все пак не е пенсия и се получава за определен период . никой не може да предвиди кога ще забременее дали на 20 30 40 години но законите са такива и всеки трябва да има едно на ум за да няма после сърдити. абе каквото е такова децата ще ги гледаме и с по-малко пари важното е да са здрави и щастливи.

# 386
  • Пловдив
Naneto ,всички чакат да го видят в ДВ.Иначе казват,че така ще бъде,който е почнал да ползва 315 те дни преди 01.01.2009 г е заварено положение.

Но според мен няма как да е по друг начин.2007 г,когато приеха 315 те дни беше по същия начин.

Михалко ,малцинствата са голям проблем.Социалното министерство това е измислило,за да се пази от тях.На мен ми идва на ума да има изискване за средно образование.Повечето от тях,особено момичетата едва стигат до 8 клас.
Но всичко е и до желание,като орежат и българките,от социалното министерство си спестяват доста пари и това май им е целта.

# 387
  • София
Нане, не смея да се радвам, нито да плача...То и в НОИ да се пита-все тая. И те няма да знаят хорицата. Колкото за родилите вече заварени положения-писах малко по-нагоре как процедираха при въвеждането на 9-те месеца. Предполагам и сега ще е същото. От 01.01 до навършването на годинката си взимате пак "високоплатено" майчинство. За месеците преди това тц-220 лв. Със задна дата пари не дават Wink
Михалко, само да вметна, че говорим за ОБЕЗЩЕТЕНИЕ НА ТРУДЕЩА СЕ ЖЕНА ПО ВРЕМЕ НА МАЙЧИНСТВО...
За другите  - Елфитка го е писала-има помощи. На времето в университета даваха стипендии на майките студентки-сега не знам как е...

# 388
goldie, така е, трябваше да забременеем около година по-рано. Тогава - хем 6 мес. назад, хем 1 год майчинство - кеф! Какво да направя като НЕ СТАНА? Ще си карам на 240 лв и спестявания и това е.

# 389
всичко в нашата държава е нечестно. според мен трябва да има някакво фиксирано майчиство и да е съобразено с разходите на едно дете ( бебе )а да не зависи от осигуровките. децата не са виновни коя майка как се осигурявала те си имат определени разходи не е нормално след тая 1 година да живееш с 240 лв. това все пак не е пенсия и се получава за определен период . никой не може да предвиди кога ще забременее дали на 20 30 40 години но законите са такива и всеки трябва да има едно на ум за да няма после сърдити. абе каквото е такова децата ще ги гледаме и с по-малко пари важното е да са здрави и щастливи.

е , няма как да стане - все пак трябва да е обвързано с това какво си дал - другото е малко благотворително дружество...

Общи условия

Активация на акаунт