Нашите любими торти ... глазури покрития и фигурки за тях -62 тема

  • 50 023
  • 288
  •   1
Отговори
# 270
  • Мнения: 337
Аууу страхотни торти виждам пак сте спретнали , направо немога да насмогна да им се нарадвам .

Аз приключих с моята творба , с която ви дадух главите , резултатът - задоволителен , можеше и по зле да бъде  Crazy
Искам специално да благодаря на Рая , Тандури  и Оранжево небето за помоща и безценните съвети , които ми дадоха.Момичета , страхотни сте , без вас резултата нямаше да е същия . Hug

Ето и снимков материал . Незнам защо на някой снимки някой от куличките стоят леко кривнати , но действителност не са така , или поне не личи толкова много . Сега ако и издържи, докато дойде момента със духването на свещичката и не се срути до тогава значи съм успялааа Mr. Green
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=318462&pid=9385724

# 271
  • Vaudreuil Canada
  • Мнения: 2 610
Mаxi браво на теб чудесно си се справила - айде сега разказвай кулите и прозорците и вратите от какво са? А с какво прави листенцата и цветенцата? И в крайна сметка каквъв е крема щото блатовете бяха Татяна ако добре съм разбрала. А покритието какво е?


# 272
  • Мнения: 337
Кулите , прозорци и врати са от ...пластмаса Mr. Green Поръчах си готови фигурки от сайта на Уилтън . Единствено аз ги украсих и шприцовах цветята. Крема е този на Сребърен облак : ванилов пудинг , крема сирене и заквасена сметана . Цветята и листата са  от готовия бял айсинг на Уилтън .А бе доста готови продукти ползвах , но нали съм начинаещ... Whistling Покритието пак от готов фондан .
Най-трудната част беше да закрепя кулите особено тези , които са отстрани и върху  втория етаж . Голямо лепене и подпиране беше , защото същевремено внимавах да не разваля вече готовите листенца и цветя по тях , а самите стени не станаха идеално прави и прикрепянето към тях беше трудно .В един момент и до сълзи опря работата , но важното е , че все пак успях да я докарам близко до представите си и сега съм удоволетворена . Грешки има много , но те ще са ми за урок следващия път, който мисля да е съвсем скоро  Laughing

Последна редакция: нд, 14 дек 2008, 08:09 от Mаxi

# 273
  • Vaudreuil Canada
  • Мнения: 2 610
Mаxi чудесно изглежда тортата и съм сигурна че ще издържи до свещичката. А кулите ти изглеждат кривнати защото долу са много наблизо и горните части се бутат леко но можеш просто да кажеш че това си целяла пък на който не му харесва да ги изправи Simple Smile

Айде и от мен една домашна тортичка - Пламъците на Пепи - направо си облизах пръстите с тия пламъци - в момента се чудя какво друго може да се гарнира с тях. Още не сме я опитали тортата но отделните части бяха мнооооооооого вкусни ммммм ....
Кондензираното мляко до някъде се беше карамелизирало та го довърших на водна баня относително бързо. Пламъците ми са малко нисички ама няма да се задълбочаваме ще си ги хапнем и такива  Wink

# 274
  • Бг-мама
  • Мнения: 2 326
Mаxi , грандиозен проект !!!!Много добре се е получило.
shemet_neveroiaten , много апетитно изглежда тортичката!
краси.мира , на мен панделката много ми харесва като големина , а  и цвететовете са се получили много хубави.

# 275
  • Мнения: 1 965
Виолеткатаsmile3532 - това само аз ти може да го свършим. Ама че си..... руса...... И защо поне не показа да я видим тая грандомания?
Оранжево небето- Уникален ти е Дядо Мраза. И цялата торта изобщо.... Но апликацията е божествена..... Колко време отнемат 50 нюнюта ли? 5 минути - като им хванеш цаката.
Краси - супер ти е тортата.... На мен пък ми харесва джувката-  Sad . И цветово е много добра. Нестандартни цветове за торта.
ТАСИ - Тази картинка си я принтираш. Слагаш я в ГЛАДКА папка-джоб. Намазваш найлона - МАЛКО със салфетка. Почти да не личи че е мазано. Разтопяваш кафяв или натурален шоколад. Слагаш в пош и внимателно минаваш по всички контури. Оттам нататък продължаваш или като трансфер - тоест, запълваш с шоколад или много гъст маслен крем, или внимателно обръщаш готовата контурирана картинка върху тортата и започваш да оцветяваш на място с разтопен и оцветен желатин. В библиотеката има обяснено за трансфера, а в папката на Албенка има снимки на работата с течен желатин. Относно изпитаната рецепта за фондан, всичко което е влязло в библиотеката е изпитано. Трябва само да намериш най-лесното за теб.
Mаxi - Браво на тебе!!!! направо отлично си се справила.
shemet_neveroiaten - Айде ако обичате и много ви се моля, някой да вземе да даде рецептата за тая рошавата торта. Ако я има в библиотеката и не съм я видяла, шЪ мЪ прощавате, ама .... ако може жокер..... Embarassed
......................
Айде, сега, обещанието си е обещание......
Ето ви тортата. Ако не беше за вкъщи, щях да си поиграя да ги наредя в някаква по-интересна фигура, ама това ще е другия път.
И ОЩЕ
Ф26 е. Стефчето е свидетел. Видя я готова на 2/3.От белите цветенца останаха 20тина, кафявите не стигнаха с 50тина, та правихме допълнително. Обяснявам. Шоколадово тесто - разточено тъничко като дебела хартия. Изрязвам, редя директно върху гъбичката от комплекта. Като я запълня /около 80 събира/, натискам едно по-едно с дървената клечица от комплекта и директно ги изсипвам на една хартия. Те си съхнат. Белите девойката ги подрежда за да ги брои по-лесно.
Не се мачкат, защото са тънко разточени върху нишесте и съхнат бързо. Тортата намазах с масло смесено с конфитюр от дюли. Веднага след това започнах да ги редя. Отдавна бях решила че ще си използвам едно оръжие, правено от мен преди милион години и използвано за какво ли не. ЕТО ГО и ОТБЛИЗО. Това е най-обикновен автоматичен молив, така наречения ВЕРЗАТИЛ. Отпред има игла, която предварително е удебелена в задния край с тиксо и след това е напъхана в молива. С него, боцкайки съвсем леко нюнютата, подредих цялата торта за час и половина.
Директно с инджектопляктора не става, защото нямам отпуска все пак. А и не могат да се огънат цветлетата с него.
Това е!!!! Тортата е за вкъщи, половината я раздадох вече, после ще кача и парче.
Райче....... Дядо Мраз и Снежанка доволни ли са? Нали няма да дойдат да си приберат подаръците????  Sad

# 276
  • Мнения: 484
Ванчееее,страшна си!!!! smile3501Айде честити ти нюнюта!!!Дойстойно севтосване!!!!

Виолетке,а покажи я таз огромна торта  #Crazy,и как успя да разглобиш вратата  hahaha

Краси,много нежна торта!!На мен панделките такива по-малки много ми харесват!!

Оранжево небето,уникален дядо Коледа!!Браво!!

# 277
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
Оранжево небето, супер сладурски Дядо Коледа. А за моя крем: слагам маслото и сирене кремата в 1 купа да омекнат. Добавям им пудрата и ванилия и разбивам. След това прибирам крема в хладилника и бия сметаната с малко захар. Вадя сиренения крем и му добавям много внимателно лъжица по лужица сметаната  Wink

краси.мира, да ти е жива и здрава свеки. Много свежа торта и с много приятни цветове.

Mаxi, браво  smile3501 Страхотен замък.

shemet_neveroiaten, я какви сладки пламъци. Чакам отзиви за вкуса  Wink

van444eto, ти ме разби. Толкова ню-ню-та и да ме бият няма да направя. Браво за ентусиазъма  Simple Smile

Отивам да се боря с едни фигурки... а ме мързииииии  ooooh!

# 278
  • София
  • Мнения: 2 129
Във възторг съм от всичко, което видях днес -

Ванче, нямам търпение да кажа колко ме изненада, как ли не си ги представях тези 1250бр., но такааааа - невероятно..как следва права линия? Чудно, чудно!

Макси, много добре си я направила, браво! Определено имаш опит с шприца:)))

shemet_neveroiaten, толкова вкусно и ефектно...ако имах поне малко време....Simple Smile

краси.мира, много добре си я направила панделката - хареса ми как има златен кант...той се рисува преди да навиеш и оформиш ли, не се ли омазваш после...Зеленикавото е страхотно!

# 279
  • Vaudreuil Canada
  • Мнения: 2 610
Ванче Заповядай
Страхотна торта със страхотни цветчета - супер е!!!!!!!!!!!

Пепи вкуса е номер 1. Признавам си че не сложих орехите защото станаха на бомбичка - не докарах карамелизирането ама ще пробвам пак  Crazy

# 280
  • Мнения: 1 491
Ванче, остана ли от ню-ню тортата? А-а-а?  И руса съм, да, ама мъжо ми е по-рус от мен  ooooh!  Искам в момента да засиля и тортата и него по бързата процедура ... Аз имах едно виждане за нещата, а той друго  #Cussing out  Още от вчера е започнал да ме ядосва по телефона, а днес продължава на живо ...  #2gunfire  Окончателно ме разсипа като преди  час и половина, заяви че иска китка върху тортата   Shocked ooooh! Ми аз нямам нито едно цветИ готово  Crazy  Мъж и торта с китка  Rolling Eyes  Joy Joy Joy


# 281
  • Мнения: 1 260
Страхотни торти видях!браво момичета.  bouquetАз само ще прибърсвам лиги Mr. Green

# 282
  • Мнения: 1 491
Така.... тортата .... нека първо ви покажа какви хубави цветенца щяха да се мъдрят върху нея ... Не че са лоши, аз си ги харесвам, ама не и за тортата която стана... Та цветята



В крайна сметка, след една експресна консултация с Ванчето, мъжо "клекна" и остави тортата в следният вид... Само прощавайте, но сребърното нещо хич, ама хич на се вижда  Embarassed

 

Така, отчетох се, тортата е както писах по-рано от пет, повтарям пет, цели какаови платки на "Кедър" (страхотни са на вкус), крема е шоколадов сладолед на прах с прибавена сладкарска сметана, две есенции коняк, млени орехи (около 2 ч.ч.) и около 300 гр. разтопен кафяв кувертюр, който много бързо придоби вид на ситни парченца  Mr. Green  Масленият крем, по заръка на мъжо, който не искаше да му е маслено  Shocked, е смесен с един пудинг на Йоткер (направен с вода, а не с мляко)  и ванилова есенция...  Май това е, всичко което мога да кажа  newsm78  И както винаги разточено мнооооого тъъъънко, чак се учудих, че не си накъсах покритието докато го пренасях  Whistling

# 283
  • Мнения: 668
Виолетке - браво за грандоманията. И сега, пиши къде я съхранява тортата в крайна сметка? Мушка ли я в хладилника или не? Иначе е доста симпатична, но бих сложила един акцент нещо като вратовръзка или папийонка, но минало - бешело.  Wink
Ванче, Ванче!!! - Ти си наш`та гордост! Поздравления за "ню-ню цветенца" тортата. Чакам парчето, да не забравиш! Шоколадовия ф. на нишесте ли го разточва този път или на олио? Или после съхнаха цветлетата на нишесте, че това не го разбрах?
Шеметче - чудни пламъци. Аз имам една стара книжка, мисля сме писали тук за нея, има я и рецептата за торта пламъци. Но още не съм я правила, с тоя пусти карамел дето се излива горещ... и направо не ми се захваща.
Макси - много добре си се справила със замъка, браво! Защо не пуснеш снимка на тортата в самия пост, а не само линк? Така всички ще ти се радват и ще я видят веднага!
Краси.Мира - на мен пък с тази по-тясна панделка ми прилича на същински подърък, и ми стои някак даже по-естествено. Много ми хареса. Това в основата на тортата истинска панделка ли е или нещо друго?
Оранжево.Небето - чуден Дядо Мраз (Коледа). Апликацията е много сполучлива. Само ще споделя, че устата ми стои лееко неестествена, знам ли... според мен трябваше да е по-наляво, и си го направила разноглед човека, но пък да не ти пука - много е чаровен така.  Laughing

Прощавайте, че не се връщам по-назад, но нямам сили, а тези дни и желание да пиша повече...  Confused Вижте обаче какво ми попадна покрай една съфорумка:


 Описанието тук

Накратко, това е комплект за отливане на гипсови фигурки, но идеална работа би свършил за отливане на кухи шоколадови фигури. В youtube гледах клипче, в което за да направят кухата фигурка я сложиха в една подобна машина, която я въртеше по всички оси за да се разнесе шоколада равномерно. Ако имам възможност някой ден бих се пробвала.  Simple Smile

# 284
  • Мнения: 1 854
Момичета благодаря ви за мненията и отговорите Grinning

краси.мира, толкова топли цветове си избрала за тортата, много красива панделка има!Да е жава и здрава свекьрвата, явно много е заслужила, щом си решила да я зарадваш с такава специална торта Grinning

Maxi,поздравления за внушителният замьк  bouquet.Наистина си се постарала, страхотен е!

shemet_neveroyaten, с такава вкусна торта, ще ме накараш и аз да я опитам Grinning

van444eto, "загубих си погледа" в тортата ти Grinning, за домашно хапване, но пак си вложила емоция вьв визията и  bouquet
violeteblue, брей каква е авангардна тази торта, да нямаш сьщото десенче в гардероба? Mr. Green.Много интересна!
thedragonbg, идеята е,че Дядото е погледнал в движение и устата му се е позакривила Mr. Green, а за очите наистина е така, натисках, коригирах, но този им изкривен ефект идва и от "натежалите клепачи".Като цяло грешката ми беше, че слагах лицето последно и оставих много мальк отвор, около брадата, която се беше вече втвьрдила и неможех да разширявам Confused
А това приспособления за гипсови отливки изглежда идейно, само се питам ако шоколада е още топьл ще издьржи ли на температурата тази пластмаса newsm78


Общи условия

Активация на акаунт