И в АПРИЛската дружина, бременна мама вече има!!!

• 24 426
  • 299
  •   1
Отговори
# 105
Mirel, стискам палци за сондажа на каналчето  PraynigНо ти не се притеснявай - предполагам са ти ояснили, че процедурата е рутинна и не крие риск за бебчо. Най-гадното е, че не трябва да яде и пие водичка няколко часа преди операцийката, а да не повърне бебчо. Хайде, успех и да кажеш осле как е мило всичко!

Дидка, ето отговори на твоите въпроси:
1) Боби се плези, но не много, за сметка на това е често с отворена устичка и това започна заедно със зъбоникненето
2) Започна да заспива настарни, иначе най-чести спи по гръб, а веднъж го заварих да спи коремче - много сладък беше, идеше ми да го събудя и да го нагушкам, но устисках де  Mr. Green
3) Шишенцето може сам да си го дъри, но не иска. най-често го хваща сам, когато не иска да яде или пие, а просто, за да го здъвче и да си почеше венците

# 106
Момичета, голям зор с тая снимка бг. Един час не мога да се ориентирам с качването и организирането на снимки. Все пак има няколко тук.
По въпросите на Диди
1. Единият се плези и то много, но може би беше някаква мода и отскоро не го прави; Мацката не си пада по това;
2. Със спането пак сме така - единият по корем, другият на гръб;
3. Шишето не проявяват особен интерес да си го държат сами. Бяха се научили за кратко, обаче сега мързелът надделя Laughing

naana, при мен бременността беше много тежка, 100% обездвижване. Та за това не мога да преценя дали болежките бяха от секциото. По-скоро не. Даже да ти кажа не си спомням как точно ме  е боляла операцията. Беше ми трудно ставането, ходенето, не мога да не си призная. И това някъде седмица. После самата рана не ме е боляла. Като си дойдохме в къщи си бях ок. Вдигах си бебенцата и въобще не съм имала оплаквания.
За възстановяване мога да говоря някъде около 6 месеца. В смисъл тогава ми отшумяха всите други болежки, екстри от бременността. Трудно ми беше раздвижването, имах силни болки в таза и костите, но това е от залежаването и претоварването след това.

# 107

И аз гледах рекламата за кучета водачи и съм почти сигурна че това е Верчо. Няма ли кой да потвърди? hrisi-pisi?

Хихи, станах аз говорител:) Верчето е да! А най-смешното е, че аз нито една от трите реклами не съм гледала...

didimora:
1. не
2. спи по гръб, от съвсем скоро и настрани
3. държи успешно цицата като шише  Mr. Green

naana - аз родих секцио, но по медицински причини и почти при пълно разкритие. Бях разочарована и уплашена от възстанвяването, как ще се кърмим и подобни. Но се възстанових изключително бързо, на третия ден ходех с бебо в ръце (а той от малък си е тежичък - почти 4 кила се роди). Второто ще направя всичко възможно да родя нормално, дано намеря доктор, който се навие за мормално след секцио Peace

# 108
Добро утро!
Byni    bouquet за кафето
Маги да търся си количка!Не за лятото,а за сега ми трябва:peace:
jul а ти къде се беше скрила? Hug Виждала ли си се с Ася?
Дидо
1.Плези се /то се вижда де/ сега му е някакъв период на плезене Grinning
2.заспива на една страна,но после се обръща по гръб Peace
3.и Дани като Нанин Борко от 5 месец някъде се научи да си държи сам шишето Peace

Хей,Варна искате ли да откраднем идеята на софиянки и ние да се видим в някой детски център /не се сещам къде има такъв/???Хайде да предложа като дата 18-ти!Ще има ли навити?!?

# 109
Мамчета от Варна- и ние от Добрич, при добра организация, може да се присъединим към вас! От друга страна детски център има тук и то доста приличен, поне така са ми казвали, така че ако сте мобилни...
Хубав ден на всички от мен!

# 110
Привет от нас с Лили! В неделя успешно се завърнахме от "Цигов чарк" и горе-долу вече успях да прочета темичките по диагоналната система.  Wink
Първо - ЧЕСТИТО НА АЗВАСИ!!! Желая ти лека и безпроблемна беременност и накрая едно хубаво бебче. Имаш ли предпочитания за пола??? Доколкото съм чувала породените деца са от един и същи пол. Или греша???

Добре дошли на Аквариел и Габи и на Ваня и Боби! От сърце ви желая повече да нямате такива преживявания, момичета!!!
В тази връзка моят Васко тази седмица е на детска градина, да видим кога ще се тръшнем болни и ние.  Confused

По въпросите на Диди: 1. Лили се плези и е много смешна.
2. Спи по гръб.
3. Държи шишето, но не знае как да си го махне от устата Grinning. Смятам да и сложа дръжки вече, да и е по-лесно даго хваща.

За секциото- При мен нещата бяха обратно  Sunglasses - първият път раждах нормално/с епидурална/, вторият път със секцио. Честно казано секциото си го представях по-леко, ама то си е операция. Доста гадничко ми се видя. Но пък минат ли първите 6-7 часа, вече не боли толкова. Аз бързо се възстанових, нямах никакви поражения, раната заздравя без проблеми. Коремът ми още се прибира, но това е от дебелината, не от секциото.  Simple Smile

Момичета, вчера бях на гинеколог. Откри ми ранички на шийката на матката и ми направи цитонамазка. Трябва да ходя да ми ги горят след един месец.  Sad Sad. Нещо мярнах по този въпрос тук. Има ли други с такъв проблем??? Четох в мрежата, че не е нещо страшно, но думата горене и ранички леко ме смразяват.

Верчо и аз я видях, но мъжа и още не съм "хванала".
Хайде до после!
Щях да забравя - Днес е св. АНА. Моля, почерпете се, защото имам имен ден. Казвам се Анета bowuu.

# 111
Добро утро, ама то май добър ден станало  Simple Smile

Lassi, helenblondy, много хубава идея за срещичка. И аз ще направя всичко възможно да дойда, който и ден да се разберете.

*vera, големи сладури са твоите близнаци. Ей, по-честичко да се отчиташ при нас.

Aquariel
, аз не можах да разбера много добре каква е бибероната? Аз взех на Нук, която тя първоначално не искаше да смуче и постоянно я плюеше, но свикна, въпреки че продължава да я гризе повече отколкото да я смуче  Laughing

По въпросите на didimora:
1. Плезеше се преди, сега вече не.
2. Спи по гръб и настрани.
3. Шишето си го държи от много малка, като постепенно увеличавахме големината му. Но сега като и го дам пие малко от него, и после започва да го разглежда и да си чеше венците с бибероната. И цялата става вир вода   ooooh!

Miriel, бързо да минава операцията. И честито зъбче  tooth Все така да пробиват и другите  Peace

naana, аз също родих секцио по медицински причини. След като се мъчихме цял ден да родя нормално, а преди това 3 дни раждах в къщи (може би си спомняте моите родилни болки), накрая се наложи секцио. Единствения ми лош спомен е една болка на гръдния кош, но тя беше 1-2 дни и толкова. И че припаднах при раздвижването, защото хемоглобина ми беше много нисък. Възстанових се много бързо. Хората около мен не вярваха че съм родила секцио. Аз и досега се чудя защо свързват секциото с такива болки. Може би си е до организъм също, не знам  newsm78 Корема също ми се прибра сравнително бързо, и то без никакви упражнения и колани. Белега си се вижда, но аз не съм го мазала с нищо. Да ви кажа пак имам желание за нормално раждане, но ако не стане и за второто, изобщо няма да се притеснявам. Хайде спирам, че да не прозвучи вече като някаква агитация за раждане със секцио.
jul
, благодаря за инфото за секциото. Някои неща не ги знаех.

azvasi , това с програмките за очите сме го правили, но си мислех за по-лесен вариант. Пък и не винаги цвета се получава същия.

cow, Честит имен ден!  smile3525

Хайде стига толкова от мен.
Хубав ден   bouquet

# 112
Мацки, дайте някакви коледни рамки за снимки Praynig, че нямам време да търся теми, пък и не съм много в час как точно става  bouquet

# 113
Бъни много хубава украса!  Hug
Мириел стискам палци да сте здравички и да мине процедурата бързо  Praynig

Дидсън:

Плези се, но рядко Wink
Спи на страни (ляво) или по гръб
Държи го - ма никва файда, не иска да пие нищо от него, само го дъвче.

Снощи се опитах да дам на Габа старата и биба (тъй като ме заболяха зърната от смукане) ама не ще беее. Егати биберона- отказах си детето  Joy

Нанче миличка- аз цял живот съм си представяла че ще родя нормално, но имах прееклампсия и ми дадоха хапче за разждане, и след 6 часа-3см разкритие и зверски контракции- тоновете взеха да падат и ме резнаха набързо. След няколко часа станах и се разходих. Болеше, дърпаше, но не е болка за умиране, издържа се. Лошото е че два месеца ми забраниха да вдигам тежко (нещо над килограмите на беба). Иначе колкото повече се движиш и ходиш по малко боли, ако се застоявах примерно повече седнала и обездвижена после много болеше. Белега не съм го мазала, но той не се вижда почти- като косъмче е Simple Smile Корема не съм го прибрала- защото доки ми каза че е бил много голям- и имам преразтегната коремна стена Wink Сега изглеждам като в 5-и месец, но с коремни преси ще го прибера Simple Smile

А и да ви се похваля-от тая болница и от тва не ядене, съм свалила 5 кг Simple Smile

И нали ви бях казала че имах доста стрии - тъй като в болницата оставих 16 кг  #Crazy  - изчезнали са  newsm44 Нямам никъде освен на крсъта по една-две  почти незабележими. Изглежда за мой късмет кожата ми е еластична  Mr. Green
Въпреки това имам да свалям много още за да си стана както преди  Rolling Eyes Tired
[/color]

Аз за срещата нищо не смея да кажа още  Sad

вера  Hug Hug Hug Страхотни са ти дечицата (пу пу пу) Искам и аз близначетаааа  Mr. Green Party

Бибо като марка е на Нова Бейби за дечица с порастнали зъбки и е ортодонтски. Wink Аз от 4 дена я мъча ама едно че хич не я  иска, а друго че вече и старите не ще  Joy

# 114
 1.Понеже заговорихте за плезене-има ли такива бебета като нас дето още не са си показали езика навън,В смисъл не се плезят.
Не се плезим! Laughing
 2.В какви пози спят децата,по гръб,по корем,настрани. Всякак, но най обича настрани и по гръб. Crazy
 3. Държат ли си шишетата вече самички,е това за тези който ползват шишета де. - Да, много обича Grinning

# 115
Привет от нас с Лили! В неделя успешно се завърнахме от "Цигов чарк" и горе-долу вече успях да прочета темичките по диагоналната система.  Wink
Първо - ЧЕСТИТО НА АЗВАСИ!!! Желая ти лека и безпроблемна беременност и накрая едно хубаво бебче. Имаш ли предпочитания за пола??? Доколкото съм чувала породените деца са от един и същи пол. Или греша???

Добре дошли на Аквариел и Габи и на Ваня и Боби! От сърце ви желая повече да нямате такива преживявания, момичета!!!
В тази връзка моят Васко тази седмица е на детска градина, да видим кога ще се тръшнем болни и ние.  Confused

По въпросите на Диди: 1. Лили се плези и е много смешна.
2. Спи по гръб.
3. Държи шишето, но не знае как да си го махне от устата Grinning. Смятам да и сложа дръжки вече, да и е по-лесно даго хваща.

За секциото- При мен нещата бяха обратно  Sunglasses - първият път раждах нормално/с епидурална/, вторият път със секцио. Честно казано секциото си го представях по-леко, ама то си е операция. Доста гадничко ми се видя. Но пък минат ли първите 6-7 часа, вече не боли толкова. Аз бързо се възстанових, нямах никакви поражения, раната заздравя без проблеми. Коремът ми още се прибира, но това е от дебелината, не от секциото.  Simple Smile

Момичета, вчера бях на гинеколог. Откри ми ранички на шийката на матката и ми направи цитонамазка. Трябва да ходя да ми ги горят след един месец.  Sad Sad. Нещо мярнах по този въпрос тук. Има ли други с такъв проблем??? Четох в мрежата, че не е нещо страшно, но думата горене и ранички леко ме смразяват.

Верчо и аз я видях, но мъжа и още не съм "хванала".
Хайде до после!
Щях да забравя - Днес е св. АНА. Моля, почерпете се, защото имам имен ден. Казвам се Анета bowuu.

cow , аз съм имала раничка преди 5-6 години.Гориха ми я и не боли , не се притеснявай.Само усещаш мирис на изгоряло.Това е. Споко.

Честит имен ден!

Аз пък не съм гледала нито една реклама. По коя ТВ са ги давали ??

# 116
Аз започнах на Косьо да му давам сам да яде ( има голямо желание ).Не , че яде нещо , но все пак да свиква с лъжицата. Гледах в часът на мама  една педиатърка каза , че не трябва да се изпуска момента , когато детето има желание да държи лъжицата.Та въпроса ми е - давате ли на вашите дечица да се мацотат с лъжица ???    И малко снимков материал :

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=314536&pid=9296225
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=314536&pid=9296233

Днес ще ви омръзна май.

# 117
  • Пловдив
cow, честит имен ден   bouquet
sisee, скоро не съм се виждала с Ася, децата бяха болни и не исках да й лепнем нещо, но се чувахме и бяха добре  Grinning Тук съм иначе, ама нещо ме беше напуснала форумската муза...
За секциото изпуснах нещо много важно- и двата пъти бях със спинална и епидурална анестезия, което според мен има огромно значение за болките и възстановяването. Смятам, че част от бързото възстановяване е резултат от липсата на болки- през "брошката" ме обезболяваха 24 часа след операцията, така че успях да си почина още първата нощ  Peace
Момичета, следите ли развитието на въпроса с майчинството? Много ми е интересно каквмо точно ще гласуват в петък и дали ще ни хване. А иначе съм потресена от реакцията и антиподписката, която се заформя  Rolling Eyes
milenag, давам, ама лъжица и празна купа  Mr. Green

# 118
  • София
Здравейте Simple Smile И аз малко да се изкажа по темите Simple Smile Не пиша вече редовно, но пък всеки ден ви чета. Нещо все като се наканя да пиша и то накой писал почти същото и така само си ви наблюдавам Simple Smile

Мира много се радвам че вече сте си вкъщи с Габка и сте добре  Hug   bouquet

По въпросите:
1. От две седмици се плези много, ама и венците много го болят и сигурно заради това. Иначе до преди това не му видях езика 7 месеца Simple Smile
2. Спи всякак, но по-често на страни.
3. Не си държи шишето, явно е мързеливичък, но пък и не ползваме вече много шишета, само за вода или сок и едно сутрешно хранене с мляко има, което в повечето случай не яде  Cry

Нана аз също като Мира винаги съм си мислела, че ще родя нормално, но уви.....Ради не пожела да се обърне и затова с операциика. Ми гадно е да, за мен лично беше много гадно. Аз родих в 15,35 и привечер като ме пусна упойката много ме болеше и така цяла нощ почти не съм спала от болки. Сутринта раздвижването ми беше ад, но стимула да отида до кувиоза, за да си видя детенцето беше по-силен от болката  Heart Eyes За второто ще направя всичко което зависи от мен, за да родя нормално. Което разбира се не е гаранция, че е по-доброто решение понякога, защото имам позната която от зор да роди нормално на всяка цена вече седми месец едвам сяда и е много кофти положението....... Иначе се възтанових сравнително бързо около седмица ми беше болезнено ставането и ходенето, но го правех и на следващата седмица вече все едно не бях оперирана. Корема не ми се е прибрал още, ама щото съм лакомия  Embarassed

Айде че ще стане дълго Simple Smile Хубав и усмихнат ви пожелавам Simple Smile

# 119
  • София
Cow, честит имен ден  bouquet
Момичета, прочетох, че на днешния ден жените не трябва да работят, за да са здрави децата ! Така че - оставете днешната работа поне за утре Wink

Миленаг, аз още не съм му дала на моя сам да се храни, но съм му давала да си играе с лъжичка (един вид сухи тренировки да прави)
Иначе рекламата с Верчо я дават май само по веднъж на вечер, щото не е комерсиална. Ама съм добра, а Wink Тоя път аз първа я разконспирирах Simple Smile

Наана, аз на твое място бих родила секцио Peace

За малко да забравя на Дидка въпросите :
1. Плезим се на периоди. Преди си облизваше чак брадата, после спря, а сега прави нещо такова  smile3534, но със звук и мнооого повече плюнки.
2. Спи всякак, много се върти...намирам го във всякакви пози. Често го местя обаче като го вида наместил се точно под устата на баща си, откъдето излиза гръм и трясък.
3. С шишето си играе, слага си го в устата, колкото да го захапе и да го дърпа, в резултат на което целия става вир-вода.

Не следя въпроса с майчинството, просто претръпнах...Много се ядосвам на тарикатки, дето са си направили сметката да внесат 1-2 месеца повече осигуровки и се надяват после 1 година да взимат много пари. Както и да е, де...

Общи условия

Активация на акаунт