Любители на кучета - 4

• 37 023
  • 420
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Така си е, всичко опира до възпитанието. Моя бандит, колкото и да е своеволен, и с вече изградени от улицата навици, все пак успях да го науча да не яде нищо от земята. За съжаление, не успях да го науча да идва, когато го викам. Сега изобщо не смея да го пускам да играе с други кучета, освен ако не разполагам с допълнителни 3-4 часа да го търся по улиците. Не помагат даже лакомствата, които нося със себе си в чантата с "кучешките" аксесоари.

# 136
Здравейте!
Моето хъски все така не иска и не иска да яде по 3 пъти на ден.
Смених Пидигрипала с нещо на което не му запомних особено добре името, но звучеше като Еукануба  newsm78
Малко по-скъпички са тези гранули, но ме увериха,че са много по-добри.
Общо взето яде сутрин и вечер, а на обяд изобщо не иска.

# 137
  • София
Аз отново ще попитам от кой развъдник е взето хъскито.
Овкусявайте гранулите, вероятно са ви казали Юкануба за име на храната.
Понеже хъскито е малко, възможно е гранулите да са му твърди - разбърквайте с малко кисело мляко (в никакъв случай прясно), или ги накиснете от вечерта с адаптирано бебешко мляко (не много, колкото да омекнат). По принцип хъскатата са по-капризни към гранулите.
Заповядайте в dog.bg, там имаме цял подфорум за хъски, ще намерите много полезна информация.

# 138
незнайната,  адаптирано за кучета ли? И такова ли има Shocked
Карамел, може да не му харесват тия гранули, защо не опиташ на обяд да даваш домашна храна, може да му свариш месо с нещо. Или наистина ги накисни с гореща вода да омекнат, 1-2 часа преди да му ги дадеш. И после може да ги разбъркаш с кисело мляко, извара, или малко варено яйце.

# 139
Има АМ за кучета дааааа  Grinning

# 140
незнайната Нямам идея от кой развъдник е.
Подарък ни е хъскито и по-скоро е подарък на братчето ми.
Явно не са му твърди, защото забелязвам, че като не са накиснати сякаш повече ги яде.
Разгледах форума, наиситна има много полезни неща   bouquet

ането Днес ветиринарката ми даде същия съвет - да опитам с кисело мляко и утре ще опитам   bouquet

# 141
Цитат
Имам бебе куче - овчарка на 2 м.Когато попитах вета за калций, ми отговориха, че в гранулата за бебета си има всичко и от там се усвоява по-добре, така че няма нужда. Само че мене ме гложди дали е достатъчно, защото то вече заформя леки гривнички на лапите. Какво е вашето мнение? 
по принцип е нормално при подрастващи животни да се усеща удебеляване на ставите, защото там е мястото от където нарастват костите, това дали и колко калций има нужда едно животно се преценява най-добре след преглед, но ако все пак те притеснява можеш да вземеш  SA - 37 това е витаминно-минерална  добавка, която в никакъв случай не може да навреди или да предозира калция. когато предписвам калций правя схема с почивка и в почивката го давам това, предполагам, че ще можеш да го намериш във ветеринарните аптеки,а може би и в някои зоомагазини.  Peace

# 142
Аз искам да питам мама на Викито с какво е най-добре да си храня пекинеза след като с гранули и консерви не се препоръчва?
ти можеш да даваш консерви, но не само консерви, а например с хляб или със супа - някой спомена пилешка супа без подправки и сол, бульони от кости, но истината е , че повечето животни както се научат в началото да се хранят ,така се хранят цял живот и трудно им се променят навиците, а по-дребните породи някак са по-капризни на храна, а пък те са и по-податливи на проблеми със зъбите.

# 143
Благодаря  Hug
Ами 5 години е ял основно консерви.От една година вече яде основно пилешка супа и някои манджи и въобще не иска да опита консерва.Затова не му и давам.
Nightwish,бях на 12г.,а сестра ми на 9г. когато най-накрая родителите ни се навиха да ни вземат куче.Бяхме се насочили към пекинез или коли,но така се случиха нещата,че взехме дакелче.Толкова са умни,любвеобилни и сладки дакелите.Може и да съм пристрастна,но е добро куче за деца.Възпитанието е много важно и не само за дакелите,всяко куче се разглезва ако не си го възпитал.Сега е на 15 години нашата дакелка,а се държи все едно е на 2-3 години.Въпреки че е побеляла,не чува и не вижда,не си е загубила хъса и желанието за игри,обича да си играем така както преди години.Има някои кучета,които на тази възраст си лежат по цял ден,а тя не се спира.
В началото има доста грижи около малкото кученце.Някой трябва да се занимава с него и да го учи къде да пишка,какво да прави и какво не.Няма да забравя как една сутрин се събуждаме и намираме малката дакелка бутнала и разляла 3-литрова бутилка с олио на терасата  Laughing
Дъщеря ми първите 2 месеца след като се роди спа в една стая с пекинеза ми Анди.Не съм ги разделяла,след като започна да пълзи на 8-9 месеца,стояхме в хола ,а кучето в другите стаи.Като отидем после в спалнята,отварям хола за Анди и така се местим по цял ден и по няколко пъти на ден й събирам играчките,защото той много обича да ги краде.Първата дума,която каза детето е "Аи"/Анди/-казва я и гледа кучето.Само като го види и започва да вика,да маха с ръце и да се смее.Той също гледа да ме издебне и да й оближе ръцете.Много са сладки двамата,вечер преди да я окъпя им давам да се порадват и тя пищи от кеф,а той скача върху нея с две лапи.
Както аз съм отраснала с куче,така искам и дъщеря ми да изпита това усещане.

# 144
Благодаря, момичета!!!! Hug Късно е вече за съмнения , вече съм горда собственичка на дакелката Джеси  Crazy на 9 месеца е и е разкошна, засега още не се е изпишкала и изакала никъде, а я водих два пъти тази вечер на разходка  Peace Изкъпах я с бебешки шампоан, утре ще й купя кучешки, както и разни други глезотии  Laughing Хапна си добре пилешко с хляб и сос...
Утре ще пиша пак , че сега съм капнала...
Лека нощ!

# 145
  • СОФИЯ
Благодаря, момичета!!!! Hug Късно е вече за съмнения , вече съм горда собственичка на дакелката Джеси  Crazy на 9 месеца е и е разкошна, засега още не се е изпишкала и изакала никъде, а я водих два пъти тази вечер на разходка  Peace Изкъпах я с бебешки шампоан, утре ще й купя кучешки, както и разни други глезотии  Laughing Хапна си добре пилешко с хляб и сос...
Утре ще пиша пак , че сега съм капнала...
Лека нощ!

Лека   Hug

# 146
  • София
незнайната Нямам идея от кой развъдник е.
Подарък ни е хъскито и по-скоро е подарък на братчето ми.
Явно не са му твърди, защото забелязвам, че като не са накиснати сякаш повече ги яде.
Разгледах форума, наиситна има много полезни неща   bouquet

ането Днес ветиринарката ми даде същия съвет - да опитам с кисело мляко и утре ще опитам   bouquet
Опитай да ги овкусяваш с бульон, настърган кашкавал, извара, кисело мляко... Но ако смяташ да е на гранули, не го глези с домашна храна - после няма да иска изобщо гранулите. А ако след овкусяването все още не ги иска, слагаш купичката за 5 минути, след това я прибираш. Каквото яло, яло и така, докато не почне да яде. Успех.
незнайната,  адаптирано за кучета ли? И такова ли има Shocked
Има сухо кучешко мляко, но аз имах предвид бебешкото за човешки бебета Simple Smile Иначе има за кученца, разбира се, нали ако се случи нещо с мама (дано не се случва), бебоци трябва да се хранят някак Simple Smile А от прясното мляко как се продрискват.. Simple Smile
П.С. Домашната храна трябва да е приготвена специално за кучето, БЕЗ никакви подправки.

# 147
Добро утро!Джеси "освети" кухнята днес с първото си пишкане  Embarassed Дано да не го направи пак, че няма да се разберем така, как да я свикна да пишка в банята, когато й се наложи , а точно в момента не мога да я изведа? Thinking След малко изпращам голямата ми дъщеря на градина и излизам с Джеси и Ани до зоомагазина на покупки  Flutter
Трябва да й взема хапче за вътрешни паразити, защото не се знае дали хората от които я взех са й дали, предполагам , че да, но знае ли човек...
Много смешно тропа по ламинирания паркета Laughing Laughing Laughing
Иначе е много добричка, цяла нощ си спа, а когато я къпах не мръдна, като статуя...
Още не я познавам добре, но ще се опознаем  Grinning
Съвети приемам всякакви Hug

# 148
Nightwish, честито! Много се радвам, че сте се сдобили с нов член на семейството Simple Smile Наистина много смешно тропат по ламината с ноктите, чак ме дразни понякога Laughing Нашата Кари пика в банята на канала, когато закъснеем нещо с разходката. Беше на 4 м. когато успях да я науча да не пика където й скимне. Аз подхождах така - всеки път, когато я хващах в беля, я шляпвам, или й се скарвам и я нося в банята, като показвам, че ТАМ трябва да пика. И я оставях затворена за 15 минути примерно, за наказание. Беше ми много жал, но така се научи бързо и вече щом има някакви нужди веднага тича в банята.
Хайде ще чакаме да се похвалиш със снимки Simple Smile

# 149
Ането,мерси за съвета! HugЩе се възползвам... Grinning Дано подейства, иначе тя е голяма умница, как гледа, по - разбрано и от човек, не знам какво е преживяла, но понякога има много тъжно и виновно изражение, сякаш пита "Ще ме обичате ли?Какво да очаквам от вас?Лоши ли сте или добри?"...
Доста слаба ми се вижда, нормално ли е да й стърчат ребрата  Thinking
Любимото й място е пред камината и сега се е изтегнала там и спи...
На носа има малко обелена кожичка, струва ми се , че раната е прясна...
С какво да я обработвам?
А за тропането по паркета то напомня на щракането по клавиатурата  Laughing Laughing Laughing точно същия звук, само че по - силен Laughing Laughing Laughing
а за снимки ще трябва да почакате  Sad мъж ми замина в командировка и взе апарата със себе си...
Но може да я видите тук, взех я по тази обява
http://www.prodavalnik.com/ppc/showproduct.php?product=382464&cat=50  Whistling

Общи условия

Активация на акаунт