Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са симптомите на ниско кръвно налягане по време на бременност?
Какви са препоръките за почивка и лечение по време на бременност?
Кои са препоръките за избор на лекар по време на бременност?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са симптомите на ниско кръвно налягане по време на бременност?
Ниското кръвно налягане по време на бременност може да причини симптоми като замаяност, умора, световъртеж и в тежки случаи силно кървене от носа. Препоръчително е да легнете с високо повдигнати крака и рязко дръпване на косата на тила. Важно е да се консултирате с лекар за подходящи мерки за управление на ниското кръвно налягане.
-
Какви са препоръките за почивка и лечение по време на бременност?
Почивката и лечението по време на бременност са от съществено значение за здравето както на майката, така и на бебето. При здравословни проблеми е важно да се консултирате с лекар за подходящо лечение. По отношение на болничния отпуск, новите разпоредби в областта на майчинството включват изискване за поне една година трудов стаж и възможност за получаване на доход за цялата година, а не само за 6 месеца назад.
-
Кои са препоръките за избор на лекар по време на бременност?
Изборът на лекар по време на бременност е от съществено значение. Важно е да се избере лекар, в когото има доверие и който е внимателен и грижовен. Препоръчително е да се консултира с други бременни жени или с майки, които са били при съответния лекар, за да се получи препоръка за качествено обслужване.
-
Какво е перинеум и защо боли в тази област?
-
Какви са традициите, свързани с празника, при който се пали свещ?

, откакто съм бременна. Искам вече бебенцето ми да е до мен, а не в мен
. През последните дни и най-вече нощи започнах да осъзнавам, че най-тежкото предстои. Не мога да си намеря удобна поза за сън, постоянно се пробуждам или нещо ми е изтръпнало или нещо ме наболява или ми се пишка, а с мъъъка се обръщам. Не мога да заспя до среднощ, после не мога да стана. А любимият мърмори като зла свекърва как съм обръщала нощта на ден и обратно, това не било нормално
. Комедия...
!

Вчера доста често се получаваше и мн се изплаших.Пия си магнерота ама утре ще питам доки на прегледа.Исках да разбера от вас далитова е втвърдяване,ох като не му разбирам пусто
Когато си легна също ми се получава понякога,но все мисля,че е малката принцеса и си я галя
Имам да оправям багажи,че ни чака голямото преселение на народите.И си мислех за разни удобни варианти.С кола е най-сигурно,защото мога да казвам да спираме за почивка и тоалетна,но пък с кола мн се тръска и пътят е малко дълъг.С рейс не става защото е мн неудобно в това положение,и засега се спрях на спално купе с влака.Хем ще си лежа,хем някак пътя ще е по лек,ама пък се страхувам да не стане нещо както напоследък зачестиха тея инциденти и направо съм в дилема.Страхувам се да не ми стане нещо по пътя абе ужас,а трябва да се прибера все пак.Как се спрвят тези от вас с тези пътувания?

Купих си една книжка за пренаталното възпитание която изядох с кориците за една седмица мн беше интересна.Там пише че всичко започва още от самото зачеване.Бебетата имат памет от вътреутробния си живот.Пише за емоцийте,миризмите,храната,цветовете абе мн неща.Е аз не всичко мога да запомня,но гледам да съм колкото мога спокойна ,да не се ядосвам и преживявам лоши неща,разказвам му за света навън,и му пея детски песнички.Кава му колко го обичам и нямам търпение да е при нас,а татито вечер понякога му чете самурайски разкази

!На мен също ще ми се наложи да излизам в чужбина, но с кола.С предишната си бременност пътувах много.Понеже тогава всичко вървеше добре и сега съм смела в това отношение.Май трябва повече да се пазя