Отговори
# 195
ето ни и нас:

с поздрав към всички февруарчета в коремчета, както и за Криско!
само мятам бързо инфо - вчера бях в Шейново на "отворени врати". бях с приятелка там, но ако някоя от съмишленичките от темичката е била - не сме се познали...за съжаление. разходи ни готиния млад психолог на болницата. показа ни отделението с новородените бебоци и ВИП залата за раждане, защото в другата имаше 3 родилки и нямаше как да надникнем дори. мен много не ме изненада с информацията, която поднесе. аз по-скоро исках да се запозная с обстановката на етажа на родилките. единственото интересно нещо, което разбрах за собствено удовлетворение е, че въпреки, че след раждането носят бебетата на всеки 3 часа за кърмене и почиваме от 12ч вечерта до 6 сутринта, то през този период хранят бебетата с изцедена кърма, ако имаш такава. ако не - с АМ. затова мами - ако ще раждате там, взимайте помпа и не му мислете много!

# 196
  • в сърцето на един мъж...
Бухтичке, аз съм разстроена от същите неща, а за капак, на едно от нашите, проблемните момичета, детенце е в болница, оперират го - има тумори на кръвоносните съдове. И ми е толкова тежко и терсене, днес му ударих такъв рев - не стига, че трудно става, ами и сега и такова нещо да се случи. Просто такова правителство, такива мизерници не съм виждала никога в живота си. Мръсниците се подиграват с най-светите за нас неща, а няма какво да се направи #Cussing out Толкова ми е терсене и от безсилие не знам, място не мога да си намеря.  Confused
Уф, както и да е, в последно време съм ужасно емоционална, крива и иоще куп неща Sad Моля да ме извините Hug
Наиема, много силно те гушкам и се надявам да изкарате страхотни медени дни Hug
П.С. С милото продължаваме да захранваме твоята мания - пълним следващата торбичка, пък дано успееш да се класираш за Гинес Wink

# 197
  • Sofia
Здравейте, майчета!
Тони, много се радвам за Криско!!! Grinning Grinning Grinning Толкова ми е миличък, като си го представя с краче на стъклото! Браво на борбения мъж! Hug

Може ли и аз да досадя с един счетоводен въпрос, че съм като в небрано лозе... newsm78
Та въпросът ми е следния - от 01.12. си пуснах обикновен болничен. Първоначално ми написаха 7 дни, след това ми го продължиха още 30 дни (от 08.12.2008 до 07.01.2009). Да, но на мен ми се пада 45-дневния болничен преди термин да започне да ми тече на 25.12.2008 г. Пречи ли ми по някакъв начин обикновения болничен. Много ми се иска да си ми започне майчинството от 25.12.2008 г., а не от 07.01.2009 г. Това, че се застъпват проблем ли е?
Много благодаря за отговора! Пуснах си въпроса и в счетоводната тема, ама като видях колко компетентни майчета си имаме тук, реших, че си имам най-голямо доверие на нашите хора!  bouquet

# 198
  • Пловдив
cutesmallcat ,по принцип издаването на един болничен например от дата 15 декември,анулира друг болничен,който е до например 20 декември.

Но лелките в НОИ не са на това мнение.Знам от други майка,които са имали това застъпване,че са имали големи проблеми.Последният ти 30 дневен болничен предаден ли е в НОИ.Ако не е,отивай при доктора с него и му кажи положението.Да го анулира и да издава друг с коректна крайна дата.От НОИ също не приемат и поправени болнични.Не се съгласявай да ти слагат печати за поправка отгоре и т.н.
Ако е предаден вече,молиш да ти издадат 45 дневния от 7 януари.Или го издават както си трябва на 25 декември и чакаш от НОИ какво ще кажат.Обикновенно пращат едни писма.

# 199
  • Sofia
Елфита, много ти благодаря! Не е занесен още, ще видя утре какво ще мога да направя... newsm78 По принцип може да се анулира и да се напише нов от 08.12. до 25.12., така ли?

# 200
  • София
cutesmallcat ,по принцип издаването на един болничен например от дата 15 декември,анулира друг болничен,който е до например 20 декември.

Но лелките в НОИ не са на това мнение.Знам от други майка,които са имали това застъпване,че са имали големи проблеми.Последният ти 30 дневен болничен предаден ли е в НОИ.Ако не е,отивай при доктора с него и му кажи положението.Да го анулира и да издава друг с коректна крайна дата.От НОИ също не приемат и поправени болнични.Не се съгласявай да ти слагат печати за поправка отгоре и т.н.
Ако е предаден вече,молиш да ти издадат 45 дневния от 7 януари.Или го издават както си трябва на 25 декември и чакаш от НОИ какво ще кажат.Обикновенно пращат едни писма.

Лелее, cutesmallcat, при мен положението е абсолютно същото! И на мен счети ми каза да си анулирам обикновения болничен!

Елфита, абсолютно сигурно ли е това, че ако излезем пред 01.01.09 в 45 дневния болничен, ще получаваме 12 месеца майчински? Да не се прецакаме най-накрая? Кога го приемат окончателно това чудо?

# 201
  • София
Уф, вижте какво ми отговориха тук:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=322215.msg9503287#msg9503287

# 202
  • Sofia
autumnsphere, абе те хубаво са ти отговорили, ама още нищо не е гласувано окончателно.... И понеже на мен не ми се рискува, а пък и ми се пада 45-дневния болничен да ми го дадат на 25.12. мисля така и да направя, пък каквото сабя покаже. При всички положения не могат да те вкарат по новите правила, които ще важат от 01.01.2009, ако си излязла преди 01.01.2009 г. Така в крайна сметка може и да загубя 3 месеца, ама поне ще спечеля здрав сън 2 месеца! Mr. Green Защото след 20.12. ще ми е много късно да реагирам...
Дано утре успея да си анулирам втория болничен и да си го пусна до 24.12. Confused, че хич не ми се разправя с НОИ после...

# 203
Тони новините за Криско са повече от чудесни. И аз се развълнувах много от разказа ти и като си представих миниатюрното му краче на стъклото на кувиоза.
Дано малкото сладурче бързо набира силички  Hug

# 204
Момичета,супер щастлива съм!!!!!Току що взех ключа от новия ни дом /под наем/.Много съм доволна.Наложи се да взема решението сама,но както и да го мислих..по-хубаво не можеше да е... Mr. Green В квартала,който искахме;вместо една стая,която очаквахме за тия пари,хората ни дадоха 3 стаи...;на тихо място и за наем,който дори е по-нисък от този,който ние бяхме решили да дадем.Хазяите,които живеят на горния етаж поне на пръв поглед изглеждат много свестни хора..Това е в общи линии Mr. Green Е,трябва му освежаване на апартамента,но...бели кахъри...Важното е,че е по-добре от това,което очаквахме... Mr. Green
И нещо,което мене лично много ме радва...хазяите ИСКАТ БЕБЕНЦА  Mr. Green Heart Eyes  bouquet

# 205
И аз много се радвам на новините за Криско! Да е много силен и здрав!!!  Hug

foxy81, честито!!! Виждаш ли, че нещата се оправят?!  Hug

# 206
  • Пловдив
Фокси,честито апартаментче  Hug

autumnsphere ,не е абсолютно сигурно .Всеки път го казвам,че докато не се види в ДВ.Но по дадената информация до момента така изриза.
Очаква се до края на декември да са ясни нещата.

# 207
foxy81 страшно съм щастлива за теб  bouquet честито ви апартаментче,особенно след като така изгодно ви излиза.Сега ще усетите колко е хубаво да си живеете отделно.
А иначе да се отчета:милото вчера пристигна и цял ден си говорихме,оставихме багажа вкъщи и веднага го "изведохме" на разходка с Тифани.Толкова ми липсваше този човек,че сега сме като на 2-ри меден месец,а доколкото изненадата,която ми е приготвил-каза че утре ще ми я каже.Толкова се вълнувам,утре отиваме на ресторант цялото семейство,нещо,което отдавна не беше ставало.Той като дойде освен това дъртите спряха да се карат и сега стана много тихо вкъщи Mr. Green
Еми май това е за сега,аз отивам да ви чета,пък после  пак може и някой друг ред да драсна

# 208
foxy81 страхотна новина,много се радвам за вас.Simple Smile найстина е най-добре за едно младо семейство да си е само и каквото и да му се случва хубаво или лощо да си го приема и преживява самостоятелно. Естествено , че няма по-добър вариант от това да имаш подкрепата на близките си, но поне аз съм на мнение че е добре да са на разстояние  Mr. Green. Така поне си знаете,че каквото ид а става в семейството ви си е по ваша "вина" и така човек се научава да се справя с живота, просто няма избор. Не че в другия вариант не се научаваш томай си е и до характер, но така просто викаш "неволята" и толкоз искаш не искаш ти си на топа на устата.  Hug
 А да не споменавам аспекта на спокойствието, че сам си си господар и не трябва да се съобразяваш с друг освен със семейството си .....голям кеф  Crazy

# 209
Мерсииии,мерсииии Hug Тлкова съм превъзбудена,че не мога да ви опиша...И беби се радват...усещам ги hahaha

Общи условия

Активация на акаунт