Коледата идва вече с ритничето на ЮНСКОТО човече!Тема №11

• 14 001
  • 287
  •   1
Отговори
# 90
Нямаше да коментирам, но наистина не проумявам какви са тези хора, които се включват само за да създават конфликти и да участват в спорове?  Пиша в темата от самото начало и до момента никога не сме се оклонявали от добрия тон. Дълбоко се надявам и в бъдеще да е така! Призовавам мамите с които си прекарваме от няколко месеца много приятно в темичката да не обръщат внимание заядливи писания като тези на daffodil.

Последна редакция: чт, 11 дек 2008, 11:18 от ivi_81

# 91
Здравейте,
Да се включа и аз по темата за раждането в къщи.
Първо смятам, че нападките станаха много лични и груби. Тук сме се събрали много различни хора, единственото което ни обединява, е че бебетата ни ще се родят в един и същи месец. Затова мисля че запазването на добрият тон и уважението към различните е жизненоважно. Това и към двете страни.Има твърде много теми, по които ще се спори тук с времето - вида на раждане, кърмене, вид пелени, начин на отглеждане изобщо и няма нужда от грозни сцени. Събираш информация, решаваш кое ти харесва и ти върши работа, а това което е против твоите убеждения пренебрегваш и оставяш другите да си решават за себе си. Това е моето мнение.

Колкото до моето мнение по темата аз също съм за по-естественото раждане, при добри медицински показатели. Както се каза тези методи отдавна се практикуват в Скандинавието примерно и там смъртността сред бебета и родилки  е най-ниска в света. Но става и задължително в присъствието на акушерка и солидна подготвка.
За мен лично истината е някъде по средата, както е пак в някои европейски държави - в болница, с лекар, акушерка, но с оставяне на родилката свободно да се движи, раждане във вода като опция, искане на разрешение от нея за всяка манипулация, а не както тук първите няколко дни да вземат бебето и да му правят всякакви манипулации без да уведомят майката и т.н. Има доста разкази във форума.
Действителността в Българските болници е много далече от всякакви западни практики. Затова и аз много се чудя в коя болница точно да раждам.

Както и да е. Това е просто моето мнение. Другите имат правото да са на абсолютно противоположното. Нека се държим цивилизовано.

shompal4e честито. Помня колко се вълнувах аз началото на миналата година, когато решихме да се оженим. Въпреки че се оженихме на 10 година откакто сме заедно чувството беше прекрасно. Пожелавам ти и при теб да е така.  Simple Smile

# 92
  • Варна
ОК, аз идилията вече няма да я нарушавам, ако ми обясните с какво нараних бременните ви психики? От кое се засегнахте? От моята реакция на фразата на Гъделичкова, която освен неинформирана, е и тънкообидна?  Не понасяте мнение, изказано без емотикони с прегръдки ли? Нека да не ставаме смешни, големи хора сме.
Леки бременности и по-широк светоглед ви желая!

# 93
Хорица качих нови снимки на коремче.Вече бая качих дано не е досадно.
Можете ли нещо да ми препоръчате за хрема.Не мога да дишам от вчера пия чайове, но през нощта изобщо не можех да дишам.А в аптеката казаха че няма нищо за нос за бременни.

# 94
  • Варна
Гъделичкова, и моите зърна станаха по-големи и то от самото начало на бременността. Тогава и гърдите ми се наляха за кратко време. Не съм сменила още номер на сутиен, но пък вече редовно ми изкачат зърната от него  Laughing Това беше още в самото начало и оттогава положението си е все едно и също.
На мен лично този спор ми е много досаден и се надявам да не запълваме вече темите с него.
Снощи гледах Господари на ефира - на русата адреналинка определено много й личи бременността, ама много, но тя си и беше с голо коремче снощи. Някой май беше споменал, че тази с кафявата коса е бременна (или аз не съм разбрала), но определено е другата.
Сега си правих теста дали ще е момче или момиче и се падна момче. Мами, малко кофти се чувствам, че за мен е от голямо значение пола. Наистина важното е да е живо и здраво, но така си мечтая за момче Praynig Вкъщи сме само жени (брат ми и баща ми починаха) и много искам да си имам момченце.
 Hug на всички и хубав ден.

# 95
Galia_5 как го направи тоя тест, аз влязох на линка и не можах да го открия
.... Confused

# 96
Edno momiche пробвай инхалации с лайка помага много и бързо се оправяй също може и да смучеш лукчета или ги слагаи в чая и го пий горещ това също много помага
Galia_5 дано ти се сбъдне желанието

# 97
edno_momiche на мен ми помага като лечение да си направя инхалация - една тенджерка на котлона с чай, най-добре лайка и с една кърпа на главата да подишаш малко парите. Много ми облекчава. Това е по-скоро са лекуване на хремата, не толкова за моментно отпушване.
Майка ми много ползва накапването на течен вит. С в носа. Аз не съм пробвала, тя твърди че много бързо минава хремата така.

# 98
edno_momiche, има един много ефикасен спрей за нос, казва се Стеримар, съдържа минерални соли. Впръсква се в ноздрите и е като солена водичка. Мисля, че е безопасен за бременни, препоръчват го и за малки деца, но се консултирай в аптеката все пак, ако решиш да го взимаш.

Galia_5, какъв е този тест? Пожелавам ти наистина да е момченце.

# 99
Хорица качих нови снимки на коремче.Вече бая качих дано не е досадно.
Можете ли нещо да ми препоръчате за хрема.Не мога да дишам от вчера пия чайове, но през нощта изобщо не можех да дишам.А в аптеката казаха че няма нищо за нос за бременни.

edno_momiche - не съм го пробвала, но ако ми се наложи определено ще пробвам. Бях чела някъде, че запушен нос много добре се отпушва с напоени памуци със сока от кромид-лук (звучи малко гадничко,но дано е ефикасно).

Пожелавам ти успех и по-бързо възстановяване  Hug..... сподели за ефекта, после  newsm53

# 100
На мен пък ми е много хубаво, как всички момичета в темата сме много активни , и когато и да вляза в темата винаги има нови отговори, най-активно списващи сме от всички в този форум!Прегръдки и целувки на всички ви Heart Eyes

Сега в обедната си почивка мисля да посетя магазин Мия на Кърниградска, че в нета, като гледах имат доста хубави неща, на мен спешно ми трябват някакви панталони, че само с едни дънки съм и едни широки джинси, които пък не мога да закопчавам изобщо, нито с цип, а само с колан ги нося! За блузите не се притеснявам, всичко си ми става! Grinning

# 101
somebody, аз ходих там преди 2 седмици. Има много хубаво дрехи, но са все големи размери. Взех си един панталон от там, най-малкият размер беше, но и той ми е голям все още и не го нося. Но ако си по-висока от мен, може и да ти стане нещо.

# 102
  • Germany
ОК, аз идилията вече няма да я нарушавам, ако ми обясните с какво нараних бременните ви психики? От кое се засегнахте? От моята реакция на фразата на Гъделичкова, която освен неинформирана, е и тънкообидна?  Не понасяте мнение, изказано без емотикони с прегръдки ли? Нека да не ставаме смешни, големи хора сме.
Леки бременности и по-широк светоглед ви желая!

Добре де, като си толкова самоуверена и с такъв широк мироглед за чий ти е да спориш с хората относно техните възгледи по форумите? Аз смятам твоите възгледи за неправилни, казах го и не смятам да се вживявам повече в обяснения. Дразни ме обаче назидателния ти тон и неуважението, което показваш към потребителки пишещи доста редовно в тази тема. Ако нещо не ти харесва си пиши там където пишат хора с твоите възгледи и разбирания.

# 103
daffodil, има много хора, които се зсягат от мнго малко. И аз понякога съм така. Понякога просто стават недоразумения...

# 104
  • Варна
sharky81 малко по-надолу има други 5 линка, т.е. 5 начина по които може да узнаеш пола: 1. сърдечните тонове - ако са над 140 удара/минута е момче; 2. Китайски лунарен календар - гледаш таблицата годините на зачеване и месеца на зачеване (аз само тук пробвах, че другите неща не ги знам); 3. коремчето - ако е горе е момиче, ако е долу момче; 4. някакъв Ring test - не ми стана ясно; 5. теглото на таткото - също не ми стана ясно. Аз това разбрах, английския ми за съжаление не е перфектен.
anjeelina, Gydelichkova от вашите уста в божиите уши. Благодаря.
http://pregnancy.about.com/cs/boyorgirl/l/bl021101.htm
Между другото знам още един. Звучи нелепо, но е забавно. Пак ми се падна момче там. От числото 49 вадиш годините си, през които сте били повечето време бременни, месеца на зачеването и после последователно вадите 1, 2, 3 и т.н. докато стигнете до едноцифрено число. Ако е четно - момиче, ако е нечетно - момче. Ето при мен: 49-23=26-9(септември заченах)=17-1=16-2=14-3=11-4=7 - МОМЧЕ  Joy

Общи условия

Активация на акаунт