Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са някои стратегии за справяне със стреса и нервите при отглеждането на близнаци?
Как можем да се справим с агресията и стреса, които възникват при отглеждането на близнаци?
Как можем да управляваме безпокойството и стреса, когато се грижим за близнаци сами?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са някои стратегии за справяне със стреса и нервите при отглеждането на близнаци?
Някои ефективни стратегии за справяне със стреса и нервите при отглеждането на близнаци включват отделяне на време за себе си, ангажиране в релаксиращи дейности като разходка, четене или пиене на кафе с приятел, търсене на подкрепа от семейството и професионална помощ, когато е необходимо. Важно е да поддържате баланс между грижата за близнаците и грижата за собственото си благополучие.
-
Как можем да се справим с агресията и стреса, които възникват при отглеждането на близнаци?
За да се справите с агресията и стреса е важно да избягвате физическото наказание на децата и да търсите начини за контролиране на нервите. Освен това отделете време за себе си, избягвайте изолацията и търсете начини за разнообразяване на ежедневието, като например четене на книга, разходка или разглеждане на витрини.
-
Как можем да управляваме безпокойството и стреса, когато се грижим за близнаци сами?
За справяне с безпокойството и стреса при грижата за близнаци сами е важно да отделяте време за себе си, да търсите подкрепа от семейството и приятелите и да намирате начини за разнообразяване на ежедневието. Излизането на кратка разходка, четенето на книга или списание, пиенето на кафе с приятелка или просто разходката из магазините може да помогне за облекчаване на стреса.
А и ми е второ майчинство и като ми се съберат дни, като сега, в които и тримата са болни, у нас става весело.
Но общо взето за целия период от майчинства разбрах, че няма нужда да пиеш лекарства, да биеш децата или да крещиш по който да било в семейството ти. Не помага! 
Въпреки работата и децата, откъсни време и прочети няколко сраници от хубава книга или списание. Ако можеш, остави децата на мъжа ти за 2 часа и излезнавън - пий кафе с приятелка или просто се разходи и позяпай витрините, купи нещо на домочадието и ще видиш колко освежена ще се почувстваш.
Ако имате възможност, идете някъде извън София за една събота и неделя. Дори и да сте с децата, ще си е разнообразие. Мен това много ме освежава, въпреки че ми се случва доста рядко.
На мен ми се е случвало да оставя децата на мъжо и да излеза сама до магазина. "Разходката" е около 15 мин, но се връщам винаги усмихната. 
Не си струва заради няколко петна да шляпаш малките маймуни.
и чатене с приятелки. Това с приятелките много помага - ако можеш и ти е приятно, намери начин да контактуваш с хора и гледай да си говорите за теми различни от бебетата.
просто ужас, обаê има дни в които са страьно добри4ки. zа zалост ло6ите дни преобладават. вьпреки 4е са на 3 години ве4е, това трь6кане и висене по панталоните продьлжава. сега се нау4иха и се бият, като не стане каквото са наумили. zа игра4ки се бият много. реве се ако едната е спряла лампата и другата искала. реве се 4е едната е zатворила врата и другата искала. по 10000000 на ден 4увам zа всяко не6то което кажа zа6то
и така
Горкия изобщо няма идея за какво става въпрос.
Ти ми подай сините, ти оранжевите и така да учат цветовете
Малееееееееееее, момичета, като ви чета си мисля, че сигурно аз не съм добре.... Въпреки, че и моите са специалисти по белите и щуротиите, аз доста рядко излизам от кожата си. Не съм имала никога бавачка - гледаме си ги с огромна любов цялото семейство /разходка в парка с вуйчо им, до магазина с дядо и т.н/ - научих се да ценя всеки миг с децата и всяка помощ и отмяна. Може би разковничето е в това, че така или иначе не можах да спра служебните си ангажименти /просто ги понамалих/. Работата ми е такава, че знам предварително кой ден и за колко време ще имам ангажимент извън вкъщи, а голяма част от нещата си ги върша по нощите, когато е тихо и спокойно и мога да мисля и да се организирам по-ефективно. Разбира се, помощта на таткото в случая е незаменима - понякога само присъствието му, погледа му или две думи стигат, за да запазя самообладание и да добия нови сили...
. Сега започва възпитанието и е много важно нашето поведение.