Хайде да се запознаем!

• 221 067
  • 885
  •   1
Отговори
# 285
Линд, заповядай при нас, града ни е супер за отглеждане на деца. Всичко си имаме. Още малко ще настигнем София по Молове Laughing
Да, домовете са пълни с деца, които никой няма да поиска да осинови, вкл. и аз. Дете на 7 години, момче, очевидно ромче, кой ще го осинови??? Все пак децата в домове от 0-3 години са малък процент от всички деца в институции. Тъй, че да не сипем пепел само по главите на социалните, ами да погледнем самите себе си първо.

# 286
     За мен системата е тъпа и тромава! Нека не се сравняваме със западните страни. Тази наша система обрича толкова много деца да си стоят по домовете. Да си размърдат задниците и да оправят законите!
     Отделно, кандидат осиновителите са поставени в абсолютно затъмнение. Никой не им обяснява реалната ситуация, никой не се обажда с месеци! Защо изобщо съществува в заявлението графата за изисквания към детето? Значи, първо те питат какво искаш, а после ти натриват носа за претенции към детето. Мен дори ме извикаха при второто осиновяване да видят дали сме си приличали ooooh!Дъщеря ми е наполовина виетнамка! Мъжът ми не искаше дори да я види. Просто имаше други очаквания, не за почти пет годишно момиченце с доста екзотичен вид.
     Всяко дете изведено от институция, изкъпано, облечено, нахранено и най-вече обичано си е едно едно малко чудо. И става нашето чудо.

# 287
  • София
Мисля си, че ако произхода на детето не беше толкова важен, домовете нямаше да са пълни с деца над 3 години (границата е условна). Защото от една страна имаме хиляди деца в домовете, а от друга хилади кандидат осиновители вписани в регистрите. Ако кандидат осиновителите нямаха претенции към цвета на децата и не бяха склонни да чакат по 4 години, децата нямаше да порастват в домовете защото щяха да бъдат осиновявани още като бебета. Това при условие, че в тази утопична картина действаше и закона за вписване във списъците на непотърсени 6 месеца деца.

# 288
Момичета, дайте да направим отделна тема "Тъпата и тромава система" и да оставим хората тук да се представят и запознават, а?

# 289
Това е само при нас в България другаде го няма това нещо.

# 290
  Сисли, ми то в тази тема ти си взела думата.

# 291
  • Вън от пространство и време
Това е само при нас в България другаде го няма това нещо.

Какво точно имаш предвид че го няма другаде, би ли уточнила!

В повечето страни по света нямаш право въобще на никакви претенции, наистина.

# 292
  • София
  Сисли, ми то в тази тема ти си взела думата.

Не е така. Аз я разговорих Сисли на тема тромави процедури.

От друга страна така докато си спорим, изразявайки позициите си, ние се поопознаваме  Grinning Така че сме почти по темата.  Mr. Green

# 293
Ми, Румяна, днес ми се говори бе! Ако и на теб ти се говори, давай.

1. Закона, който е в сила от 01.10.2009 е вече "пооправено законодателство" и децата се вписват в регистрите много по-бързо, отколкото преди, което беше основна пречка за осиновяването им. какво още може да се направи в тази посока, за да се задоволят потребностите на кандидат-осиновителите, не знам. Фуси да каже (ако иска разбира се), тя е юрист.

2. Ако те е дразнила графата "изисквания" в заявлението, ми просто я прескочи. Аз изрично питах моята социална, защо съществува възможността кандидатите да имат изисквания. Отговора беше, че все пак хората имат някакви очаквания към бъдещото си дете и за да се "напаснат" детето и родителите, съществуват тези графи. За да няма после, ама "какво им дадохте".

3. Румяна, ще си повторя въпроса от предишен пост. Кой ще осинови децата от ромски произход над 7 год. възраст? Тъй, че домовете винаги ще са пълни, ако не се развие приемната грижа.

4. Да не забравяме все пак, че харесва ни или не, в основата на всичко стоят интересите на детето. А не нашите интереси. Надявам се, че със законодателните  промени в сила от 01.10.2010, много деца ще излязат от институциите. 

Линд Laughing, има нещо резонно в думите ти Peace

# 294
  • Вън от пространство и време
Аз пък напълно разбирам изискванията за произход и не мога да приема, че непременно трябва да осиновиш първото дете което ти предложат. Ами ако наистина след това не си в състояние да превъзмогнеш собствените си предразсъдъци и отхвърляш детето ден след ден, месец след месец, година след година, кой печели от това?
Семейните двойки, обичащи се, но не успявайщи да произведат тъй лелеяния плод от тази любов, е нормално да искат да имат дете, което по етнически белези прилича на тях (не става въпрос за цвят на коса или очи). Така както е нормално хората да не създават дете с всеки срещнат, така е нормално и когато пристъпят към осиновяване на дете кандидат-осиновителите да имат някои претенции.
Аз си признавам без бой  Embarassed, че когато ходехме при социалните по време на процедурата и след това бяхме ръководени само и единствено от егоистичното си чувство да имаме дете и въобще не сме се сещали, че всичко се прави "в интерес на детето".

Колкото за децата на 7 и над 7 години, те драстично ще намалеят по домовете ако се взема адекватни мерки повечето деца да бъдат осиновявани още в ранна възраст - бързо уреждане на документите, бързо предлагане на съветите и бързо вписване в международните регистри, когато се стигне до там.

# 295
Ганката, за да не обсебвам темата изцяло Peace и за последно, щото имам дете за прибиране от детската и ще си ходя, съгласна съм с теб. Това, което пишеш не противоречи на това което казвам аз.
Моята теза е антитеза на следното "И аз искам самолет, обаче тая скапана държава не ми създава възможност да печеля по 300 000 на месец и сега цял живот ще събирам за самолет". Разбираш какво искам да кажа. Да, всеки има право на всичко, и да избира произхода, възрастта и т.н., да мисли за себе си, за своите нагласи, да има своите мотиви но това не значи, че системата е твърде тромава и ТЯ, ЕДИНСТВЕНО ТЯ, Е ПРИЧИНА ЗА ДЪЛГОТО ЧАКАНЕ.
Изречение като "Това само в България го има" (касаещо осиновяването) е невярно и създава невярни представи на масата хора, които не познават процедурата.

# 296
  • София
Аз пък напълно разбирам изискванията за произход и не мога да приема, че непременно трябва да осиновиш първото дете което ти предложат. Ами ако наистина след това не си в състояние да превъзмогнеш собствените си предразсъдъци и отхвърляш детето ден след ден, месец след месец, година след година, кой печели от това?
Семейните двойки, обичащи се, но не успявайщи да произведат тъй лелеяния плод от тази любов, е нормално да искат да имат дете, което по етнически белези прилича на тях (не става въпрос за цвят на коса или очи).

Аз не разбирам изискването за произход, защото ако осиновителят не е в състояние да превъзмогне цвета на кожата на детето си, няма да е в състояние да превъзмогне и много други предразсъдъци свързани с осиновените деца. Хората, които делят децата по раса, ги делят и по-много други показатели. Ако зависеше от мен, хора които отказват предложено им дете само защото се различава от тях по цват на кожата щяха да отпадат от списъците за кандидат осиновители.
Може и да е нормално желанието, детето да прилича на двамата партньори, както би приличал "плода на любовта им". Обаче ако аз оценявам мотивацията на осиновителите, бих била много скептична към такова желание, защото за мен то ще е знак, че тези хора не са преживели загубата си от това че не могат да имат биологични деца и търсят заместител на това което биха имали ако... дете което да отговаря на мечтаната им представа.

# 297
от сърце ти желая да мислиш по същия начин след първата среща с детето, за което ви одобрят

и аз мислех по същия начин като теб,  но реалността се оказа малко по-различна. Дано при теб рациото и инстинкта са в хармония.

# 298
Скъпи мои, коя от вас е омъжена за мургав ром, гордеещ се с произхода си? Защо, когато сте си избирали съпруг, респективно - планували сте си собственото бъдеще, сте изхождали от желанията и чувствата си? Когато сте си избирали професия, какъв ви е бил мотива? Да не би, че в момента държавата има нужда от еди какво си, независимо дали ви харесва ? Защо тогава с такъв ентусиазъм нападате момичето?
el@80 , наистина твоите изисквания те "обричат " на дълго чакане, но и ние чакаме вече 9 месеца,въпреки, че нашите изисквания са сама за детенце с европоидни черти, нещо за което и мен ме нападаха в този същия форум.Е, не ме е срам да си призная, че не мога да отглеждам китайче в българия

# 299
  • София
Скъпа Бонита, навсякъде по-света жени се влюбват в мъже с различен цвят на кожата.
Освен това взаимоотношенията с партньора доста се различават от тези с децата.
Ти, лично, какво точно дете би могла да отглеждаш в България?

Общи условия

Активация на акаунт