Отговори
# 255
Кюбет, успешно инвитро!
Иве, Разбирам те напълно, нормално е да ти е мъчно за детенцето, поне то ще бъде в добри ръце! Не се притеснявай как ще реагира като те види след това, кое дете ще забрави майка си за 2 седмици? Пожелавам ти проблемът ти да бъде ликвидиран с операцията и бързо да забравиш за него след това! Желая ти много щастие в семейството! Всичко ще бъде ок, търпение!

# 256
Здравейте момичета!

Честита Коледа! Нека 2009 година да бъде изпълнена с много здраве, щастие и страхотни моменти!
Ива стискам и аз палци всичко да мине успешно и бързо да се възстановиш!  Hug А за малката не се безспокой, тя ще е в добри ръце при майка ти! Сега най-важното е да мислиш позитивно!  Hug

Кюбит поздравления и от мен за прекрасните резултати! Стикам палци и за ин-витрото!  Hug

И аз съм против всякакви драстични диети, мисля 4е вредят пове4е отколко помагат. Аз съм месоядна, но в нормални количества. Ям и доста риба, без салата не сядам на масата. Чай пия също много, зелен и други. Ходя си в едно магазинче, чайна, където продават страхотни над 50 вида насипни чайове.  За спорта - ходя единствено и само на йога, нищо друго не ме кара така добре да се чувствам както йогата. От близо 4 години се занимавам с това.

Аз заминавам на малко пътешествие и живот и здраве към средата на януари ще ме конизират, ве4е дори и не мисля за предстоящата операция, чувствам се спокойна и уверена, това мисля че е доста важно.

Още веднъж весело изкарване на новата година!    Hug

# 257
Иве, знаеш, че трябва да го направиш, за да има детето ти майка. Колкото по-спокойна успееш да останеш, толкова по- добре ще се чувства и дъщеричката ти. Колкото наближава датата, толкова ще ти е по-трудно. Това повечето сме го изпитали. Ти си силна, стискай зъби още малко!

# 258
Момичета, весело посрещане на Новата Година. Оставете лошите мисли в старата!  Hug
Иве, много късмет на теб!!!  Hug
Зори, това е правилната нагласа - спокойна и уверена!  Peace
Светла, може да го пиеш с мед чая, но го чакай да изстине и тогава го подслаждай. Медът не е хубаво да минава термична обработка или да се излага на висока температура.  yes
Олив, хубави напътствия си дала за хранене.  Peace

# 259
  • София
ЧЕСТИТА НОВА 2009 ГОДИНА, МОМИЧЕТА!  Hug
ДА СТЕ ЖИВИ, ЗДРАВИ И УСМИВКИТЕ ДА НЕ СЛИЗАТ ОТ ЛИЦАТА ВИ!    love001  love001  love001
2009 ГОДИНА ЩЕ БЪДЕ ПО-ДОБРА ОТ ПРЕДИШНАТА, СИГУРНА СЪМ!

# 260
ЧЕСТИТА 2009 ГОДИНА
ДА Я ИЗЖИВЕЕМ ЗДРАВИ И ЩАСТЛИВИ,ДА Е ПО ДОБРА ОТ МИНАЛАТА И ВСИЧКО ЗЛО НЕКА ОСТАНЕ НАЗАД!

# 261
  • Враца
Здравейте и честита нова година! Пожелавам ви здраве и само хубави резултати от изследвания!
Имам няколко въпроса и се надявам да получа отговори при вас.
Последно си правих цитонамазка преди 6 месеца и беше Пап 1.
Нямам никакви оплаквания.
Този месец обаче имам проблеми и съм много притеснена, а заради продължителните празници на гинеколог мога да отида вероятно чак на 5 или 6, което е много далеч, а аз място не мога да си намеря. Sad
Та накратко получих зацапване, но след секс. Не си следя вече овулацията като преди, но мисля, че сега наскоро ми беше и съвпада с първото зацапване, което получих. Интересното в цялата история е, че зацапването се получи след сексуална възбуда.  Само след това, през останалото време цервикалната ми слуз е нормална, без кървене, без зацапване. Четох тези дни тук една тема точно подобно на моите оплаквания. Но и там нямаше много съвети. Зацапването е малко странно. По-скоро е като цервикална слуз, примесена с кръв. Не е имало физическо дразнене на шийката на матката, което за мен е още по-странно Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes. Миналата година ми правиха хистероскопия за отстраняване на полип, който се оказа доброкачествен.
И седя си тук, чета и се чудя какво е това зацапване и съм притеснена и много уплашена. Страдам от канцерофобия, до скоро се лекувах, но явно неуспешно за съжаление.
Ще ви бъда много благодарна ако ми дадете някакви съвети и идеи.
Някоя от вас имала ли е подобни проблеми?

# 262
wa_wa, през април миналата година ми се случи същото, което описваш. Никога не съм имала зацапване по време на овулация или след секс. Конизирана съм през март 2007 и когато през април 2008 получих точно такова зацапване, отидох веднага на лекар за цитонамазка и преглед и човека каза, че всичко е нормално.
Не мисля, че имаш причини за тревога. Случва се понякога такова зацапване. Може да стане патърн или да остане единичен случай като при мен.

Каква терапия прави за канцерофобията? Не си в София, иначе бих ти препоръчала психотерапевт там.
Надявам се да не страдаш много от това. Наясно съм от професионална гледна точка как може да се промени живота на човек с фобия. Не се отказвай от терапия докато не пребориш проблема. Възможности има.  Hug

# 263
Здравейте Simple Smile
Честита новата 2009 година! Желая на всички здраве, всичко друго се нарежда Simple Smile
Момичета, иска ми се да ида на преглед при Карагьозов в Токуда, за който чух добри отзиви от вас, а и от една позната, но като звънях на посочения тук номер, никой не ми вдига (звънях няколко пъти през работните дни...) Дали няма грешка някаква в номера? Иначе, надявам се, че добре съм се ориентирала към него?

# 264
кюбит
сега четейики поста  за канцерофобията се замислих  и може би  стардам от сьщаото-аз заведох сина си 6 пьти на лекар сега ,при различни доктори защото  видях една бенка на гьрба му,ама няма проблем,не е рак...ох,полудавам май #2gunfire,мислейи че всяка болка е рак и изчетох всички  сайтове за всичко ,ама  сега си купих една книга-ТАЙНАТА/THE SECRET/на Ронда Бьрн...става вьпрос за мисленето,как то определя всичко,което ни се случва,препорьчвам я на всички ,има я навсякьде-20лв.така ,че ще се науча да мисля само позотивно и ще сьм най здравата Peace
сега чкам цикьла и после сьм на пьрва цитонамазка след конизацията ,а колкото повече приближава,толкова повече полудявам,ама дано да сьм наред.
Сетих се сега и за меда,че ти беше написала да не е се слага на високи температури,ама аз от 3 години пия кафето си само с мед,а нали кафето е топло...дали сьм сбьркала и трябва ли да  спа по този начин..?Това не епо темата,ама дано не ми се сьрдите че го пиша тук,ще разберат всички поне дали може да си слагат  в топлото кафе мед Hug

Последна редакция: пт, 02 яну 2009, 14:17 от BOBI1

# 265
  • София
Момичета, привет и от мен в тази темичка! Hug
За много години, да сте живи и здрави!   bouquet  bouquet

Отдавна ви чета, но не съм писала досега при вас. Wink
Не смеех да споделям страховете си с други хора, но пък черпех кураж от вас и ви четях... Rolling Eyes

Моята конизация беше на 17.12. в Онкологията, тук -в София, при доц. Дянкова.
Резултатите ще бъдат готови другата седмица, най-вероятно, така ми каза тя-след Нова година-след 10.01. Wink
Нямах кървене, само леко зацапване и то 1-2 дни. Даже след самата конизация се учудих много, че няма кръв, нищо. Thinking
Беше ме страх, да не са забравили някой тампонада вътре след операцията и като си взех болничният ги питах изрично, дали е нормално това.
Да, нормално било. Wink
Пих антибиотик Рулид след конизацията и 4 таблетки Фасижин след антибиотика.
Имам някакво течение сега, предполагам е нормално.
Конците си ги напипвам и сега сама. Още са там. Wink
Нямам болки, нямам кървене, чувствам се ОК.
Интересно ми е има ли някакъв срок за правене на секс след конизация или трябва да се изчака. И ако да, какво да чакам? Thinking

# 266
копче
Аз не сьм много компетентна ,но  сега се замислих защо не са ти казали ,че не можеш да правиш секс сле конизацията?а нали знаеш ,ч е конизацията е взимане на конус от шииката на матката за изследване и там е рана,затова  не е удачно и нормално да правиш секс веднага след конизацията.След мойта ,а и на всички тук,които са споделили,след кониз. им се казва колко месеца не се прави секс/на мене 3 месеца/,зависи от вида на конизацията.
За течението  ,аз сьщо имах след конизацията ,тук повечето са имали,така ,че не е  страшно,а за тия антибиотици и  лекарства и аз сьм учудена сега,на мен не са ми давали  нищо.
Аконците  как си ги напипваш сьм учудена #Crazy...аз си ги виждах по белиото като си падаха сами
Ама не се притеснявай,като се включат останалите и ще ти дадат отгоеор на вьпросите,само бьди спокойна и ще е наред всичко Peace

# 267
  • София
копче
Аз не сьм много компетентна ,но  сега се замислих защо не са ти казали ,че не можеш да правиш секс сле конизацията?а нали знаеш ,ч е конизацията е взимане на конус от шииката на матката за изследване и там е рана,затова  не е удачно и нормално да правиш секс веднага след конизацията.След мойта ,а и на всички тук,които са споделили,след кониз. им се казва колко месеца не се прави секс/на мене 3 месеца/,зависи от вида на конизацията.
За течението  ,аз сьщо имах след конизацията ,тук повечето са имали,така ,че не е  страшно,а за тия антибиотици и  лекарства и аз сьм учудена сега,на мен не са ми давали  нищо.
Аконците  как си ги напипваш сьм учудена #Crazy...аз си ги виждах по белиото като си падаха сами
Ама не се притеснявай,като се включат останалите и ще ти дадат отгоеор на вьпросите,само бьди спокойна и ще е наред всичко Peace
BOBI1, балгодаря за бързият отговор.  Hug
За секс и да  сами казали, съм била под упойка още и не съм и чула. Никой изрично нищо не ми е казал. Те може би очакват от мен да си знам "материала". Wink
Конците си ги напипвам, когато се мия в банята клекнала с подвижният душ и бръкна с пръст -тогава ги докосвам неволно, нямам идея как изглеждат, иначе.
Иначе секс правих веднъж, пробно 10 дена след конизацията, но ме достраша и прекратихме.
Същият ден имах леко кървене, но бързо премина.
От тогава няма и зацапване, само това течение. Wink

Сега като се чета, съм доста смела, май... Grinning

# 268
Момичета Честита Новата 2009!Да сме живи и здрави и да се сбъднат всичките ни мечти!
На мен ми казаха 1 месец без секс след като измина бях на контролен преглед за конците и зарастването на раната и тогава ми удължиха с още .Така че измина горе долу месец и половина-два.Копче ти наистина си била доста смела само 10 дни след конизацията  Simple Smile

# 269
За много години !!!
Дано всички да сме живи и здрави, да се "срещаме" тук, но само за добри резултати!
Копче, здравей! Ти ни закопа всички с твойте 10 дена! Недей така, пази се. Нека да мине контролния преглед, тогава  Laughing .... Колкото до антибиотика, на много жени изписват. Май е повече превантивно, не се притеснявай. Аз моите конци нито ги усетих, нито ги видях.
Боби, мисля, че няма човек без някаква фобия. Някои обаче дори не я осъзнават. Аз също имам, и то не една. Мисля, че при нашите проблеми това е неизбежно. До болка ми е познато какво чувстваш преди първата цито. Ще стискам палци!

Общи условия

Активация на акаунт