Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са промените в законодателството относно отпуските за майчинство и болнични?
Какво представлява обличането на бебешки дрехи?
Какво представлява Държавен вестник и кога се публикува?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са промените в законодателството относно отпуските за майчинство и болнични?
Новото законодателство предвижда увеличение на отпуските за майчинство до 1 година, което важи за всички съществуващи ситуации, дори ако детето не е навършило 1 година. Майката трябва да се е осигурявала поне една година преди раждането. Освен това остава неясно как ще се изчисляват обезщетенията за майчинство, дали въз основа на дохода от последните 6 или 12 месеца преди датата на болничния или раждането. Текстът на законопроекта беше приет на второ четене, но все още не е публикуван в Държавен вестник.
-
Какво представлява обличането на бебешки дрехи?
-
Какво представлява Държавен вестник и кога се публикува?
-
Какви са препоръките за кърмене на бебето?
-
Какви са препоръките за избор на козметика за бебето?

Да са живи и здрави, че с две деца хич няма да е лесно 
За Мария съм ползвала само Бюбхен и съм нямала абсолютно никакви оплаквания. Сега смятах със зехтин да мажа, ама Доника пък ме изненада, че крем за зимата се ползвало.

). Ходя при него по НЗОК, но ми отделя достатъчно внимание, всеки път ме гледа обстойно на видеозон и ми обяснява всичко...никога не ми е поискал пари за НИЩО! Дай боже да има повече такива лекари!

/, но ДЕТЕТО СИ Е МОЕ! Аз си го къпех и обличах - тя само ми поливаше жената.... Та,
ООООООо - забравих - искаше да му стягам краката с пелена - през нощтта -
А не е евтинко.
, че тя май доста се засегна и каза, че няма вече да се прави на майката на Рейманд
И това го казвам със съжаление донякъде, защото явно сме загубили усещането за общност, където по-възрастните помагат на по-младите с цялата добронамереност и мъдрост, които притежават, а не просто за да се налагат.