Писана шейна минава, с декемврийски ЯНУАРЧЕТА мамите дарява

• 17 548
  • 296
  •   1
Отговори
# 105
  • Бургас
Здравейте, много сте бързи в писането , не мога да смогвам   bouquet

lili69 - запис на тонове има при д-р Калчева, както и в Св. София със сигурност. Чувала съм, че и по поликлиниките има, но апаратите са по-стари, без нон стрес тест.
Гащите и аз не знам, тепърва ще се интересувам какво къде има, назад съм с новостите  Peace
И аз не смея да се оплача ни от майка, ни от свекърва , помагат и двете, без много да се месят. Като се роди Мима, естествено, че се напънаха за съвети, къде желани, къде не, но полека лека нещата улегнаха и се месят само, ако ги помоля  Grinning Да са живи и здрави, че с две деца хич няма да е лесно  Wink
За козметиката - заинтересувахте ме с тази Себа Мед  newsm78  За Мария съм ползвала само Бюбхен и съм нямала абсолютно никакви оплаквания. Сега смятах със зехтин да мажа, ама Доника пък ме изненада, че крем за зимата се ползвало.
За кърменето - кърмих каката 1,1 год., като постепенно се отпусках да ям почти всичко. Първите месеци доста неща не си позволявах - тя беше ревлива и аз се притеснявах да не утежнявам ситуацията. Без пр. мляко, бобови, фъстъци, шоколад и доста други неща.
прах за пране - ползвам и ще продължавам да ползвам Сано Максима и Фрош Бебе

Ние оставихме каката на гости при баба и за вечерта и сега ще хойкаме  Heart Eyes
Приятна вечер   bouquet

# 106
Само да се похваля...като ли че оплакванията от сутринта помогнаха...виждам в свеки на обяд и тя вика: ИМАМЕ СИ ЕЛЕКТРОМЕРИ!!! (Доника и от теб чакам инфо по върпоса, нали каза че твоя позната живее там)
 и най-вероятно до края на годината ще ги вържат, ще си доплатят и ще се изнесат...и ако на това не си вика късмет newsm44 newsm44 newsm44 newsm44

# 107
  • София
Само да се похваля...като ли че оплакванията от сутринта помогнаха...виждам в свеки на обяд и тя вика: ИМАМЕ СИ ЕЛЕКТРОМЕРИ!!! (Доника и от теб чакам инфо по върпоса, нали каза че твоя позната живее там)
 и най-вероятно до края на годината ще ги вържат, ще си доплатят и ще се изнесат...и ако на това не си вика късмет newsm44 newsm44 newsm44 newsm44

А честито hahaha
Алина, то и аз не знаех за крема...и мажех със зехтин newsm78 Вече тотално се омотах. Днес влязох в аптеката да видя цените на Себа мед...и се Shockedлих.... Гледах Бюбхен имат някакъв крем, но и той 16 лв...Не знам, може би ми се струват скъпи на фона на Нивеята, която ползвам с Хриси, но я почнах след 6 месечна възраст...

# 108
Здравейте,
днес се чух с Кокосчето. Тя е добре (звучеше супер свежо и оптимистично) , дошла и е кърмата и сега се бори с помпата...Виктор е  добре, но все още е в кувиоз и не и го дават, но може да ходи да го вижда веднъж дневно. 
Алекс, не се ядосвай за твоя лекар! Аз от моя АГ съм си супер доволна (за което съм признателна на Бръм Hug). Ходя при него по НЗОК, но  ми отделя достатъчно внимание, всеки път ме гледа обстойно на видеозон и ми обяснява всичко...никога не ми е поискал пари за НИЩО! Дай боже да има повече такива лекари!
 Hug Лека нощ на всички! Hug

# 109
barboran4e и мойта АГ е такава...много мила, внимателна и никога не ми е взимала пари...да не говорим че всеки път ме е гледала на видеозон, без дори да спомене, че по ЗК се полагат еди колко си... и винаги навреме ме уведомява за всичко...когато и поисках препоръка за лекар, тя каза че познава предимно тези от Втора градска и някои от Токуда...
дано наистина има повече такива...абе хора как може да и дават да си вижда малкия по един път дневно...това е убийствено...а защо е в кувиоз...няма ли начин да почне да го кърми, така ще наддаде много по-бързо...

# 110
  • София
Добро утро!
lorini ,що с мас бре!? ShockedНедей така..има достатъчно хубава бебешка козметика по аптеките!
А относно свекървите...аз си нямам такава въпреки че си мился,че щеше да е много готина .... Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes
lorini изтрай я още малко...стисни зъби дет се вика..въпреки,че ако бях на твое място..жална и майка! Twisted Evil Twisted EvilАз съм си голям цербер и хич не обичам да ми се бъркат там,където не им е работа..за някой съвет може..ама да ми си бъркат толкова много НЕ!

Мога да кажа със сигурност, че има смисъл в тия приказки. Невероятностната козметика, която се продава в нашите магазини далеч не е хипоалергенна, както пиша на опаковките. Най-малкото е ароматизирана. Казвам го от опит, защото сина ми беше супер алергичен.Истината е мас или зехтин. Даже по-скоро мас, защото зехтина за здрава кожа е прекрасен, но ако има обривче, положението се влошава. Сина ми е с много чувствителна кожа, в момента е на 4,5години и никога не съм го къпала със сапун, душ-гел или нещо подобно. Главата мия със шампоан само при необходимост. Моите наблюдения са, че в момента всяко второ бебе е с атопичен дерматит или някакъв вид алергия, така че моя съвет е да внимавате с козметиката и препаратите. Лично аз бих препоръчала бебешките дрехи да перете на ръка с бебешки сапун докато бебето е съвсем мъничко. А ако се пере в пералня задължително без омекотител.

Благородно завиждам на веселите тумбаци, които ще купонясват тази вечер  Wink На мен нещо сериозно ми омаляха дрешките та не мога да се показвам много по вечерни мероприятия Grinning Затова пък ме чака размазващ мързел с крака на масата, не завиждайте купонджийки!!  Wink

# 111
Е Лорини честито дано се изсели скоро  Laughing,предполагам, че е гадничко да живееш с някого.
Доника и на мен ми се видя малко скъпичка козметиката ама ми казаха , че е икономична и за доста време отива.Иначе ми хвалиха Саносан той идва по евтин.Но реших поне до 6 месец да ползвам медицинска козметика а после може да пробвам нещо по евтино.
Браво, че Кокосчето е добре и дано скоро Вики излезе от кувиоза и си се гушкат двамата.
А Лорини сега видях,че си писала и на мен ми се вижда много гадно бебето да е добре ама поне и го дават да го вижда,че една позната в началото на годината роди в АГ - Варна в 7 месец виждаше го за кратко само в четвъртък а през другите дни в 12 часа на обяд отивала само да и дадът инфо как е бебо.Е това вече е супер,направо ужасно ми се видя. Crazy

# 112
Алекс, Нутри-Маг е нещо ново на нашия пазар и моя док. това ми изписа, вътре имало чист магнезий не магнезий сулфат като другите препарати. Изписа ми по 1тб. на ден, 30тб. струват 20лв.
Аз със свекито се разбирам прекрасно, а с майка ми най-много 2 дена, сега пак започна да ми се налага, да съм кръстила бебето на свекъра на майката.  #Cussing out
Мас за мазане аз не бих използвала, защото маста има подгряващо свойство и в никакъв случай не бива да се маже около сърцето. Използвала съм единствено при настинка за загряване.
Еднократни гащи могат да се ползват и при секцио, не е задължително, целта е през първите дни от обилното течение да се използват и изхвърлят.

# 113
Ох, чак се ядосах като четох за свекървите ви. Тя и моята предния път се скъса да плете вълнени клинчета и елечета и държеше да ги обличаме в къщи Shocked! - при над 25 градуса/ щото на таткото все му се струваше студено hahaha/ Ама така си останаха необлечени. И мас ми превари жената - изхвърлих я след 1 година недокосната..... Искаше да слагам яйце, сол и вино във водата за къпане /то малко на борш ми прилича ooooh!/, но ДЕТЕТО СИ Е МОЕ! Аз си го къпех и обличах - тя само ми поливаше жената.... Та, Лорини, с усмивка и уважение  обясни на жената твоето виждане и желание. Без да отстъпваш! Ако имаш въпроси - да отговаря..., иначе да не ти се меси! Дано да успееш! Praynig ООООООо - забравих - искаше да му стягам краката с пелена - през нощтта -  Shocked
За храните по време на кърмене - особено мамите с момченца - внимавайте с бобовите, зелето, суров лук - засилват коликите!
Е, Лорини, само дето се косих - Честито!

# 114
murvet77, аз го купих, но на мен ми го изписа 3x1 поне за 2 седмици, т. е. няма да ми стигне една опаковка.  Sad А не е евтинко.

# 115
Здравейте отново тумбачета,  Heart Eyes

Изпратих свеки и си припомних колко е прекрасно да живееш самостоятелно. Говорихме за изписването и ми каза да предупредя сестра ми да не идва ако е в мензис, че бебето се обривало  Laughing, и да му вържа червен конец, на което аз толкова искренно се разхилих  Joy, че тя май доста се засегна и каза, че няма вече да се прави на майката на Рейманд  Grinning, само едно да и обещая да вържа червено конче на бебето
Като ви чета, вие имате и проблеми с майките – моята за съжаление не е между живите и адски много ми липсва. Сигурна съм че и свекитата и майките ни се опитват да бъдат полезни, само не винаги се усещат, че прекаляват
Прекрасно е, че Кокосчето се чувства добре, дано бебо наддава бързо
Извадих си една рокля от миналата година трико съвсем по мен и с радост установих, че още влизам в нея, само дето ми е станала неприлично къса. Този бременен гащеризон взе да ми писва вече
И аз за първи път чувам за задължително секцио при над 35 годишните, хм интересно защо е така, ще трябва да се поразровя
За козметиката – взела съм Хип, ама вече почвам да се замислям дали не съм направила грешка и дали да не взема Клоран или някоя друга медицинска. Сега пак ще ровя в нета
Изпрах първите дрешки с Банбино Миото – наистина не мерише на абсолютно нищо, изчетох му съдържанието няма фосфати и е без избелители

# 116
За раждането секцио след определена възраст си е чиста доза предпазливост...в чужбина за разлика от БГ жените все по-често първо правят кариери и раждат сле 35г. и няма такава практика като при нас...(използвам случая на Зозима)главата на бебето е голяма, пък твоя таз е малък, затова ще те режем...така че търсете си второ мнение...задължително...както казах, на майка ми навремето са и казали, че има малък таз и не може да роди нормално, пък и двамата с брат ми така сме родени...

# 117
Аз знам,че секцио след 35 години се налага защото мускулите не са така разтегливи както и разширяването на таза става по трудно и от там раждането е по рисковано.Поне така съм чувала.

# 118
Здравейте, мамита!

Радвам се, че Кокосчето е добре и много съжалявам, че не може да гушка бебчето си, но важното е да са живи и здрави и двамата.

Аз съм малко по-спокойна, ще ходя на 4 D за определяне размерите на бебчо за най-сигурно и ще видим какво ще правим. Говорих с мама и тя каза, че и нея са я водили с тесен таз (което при мен май не е истина, но и него ще помоля да ми измерят отново) и е получила нужното разширение в хода на раждането. Въпросът е, че моят лекар не иска да чака родова дейност, а да ме планува 10 дни предварително. Най-вероятно за да му е по-удобно на него!
Ох, знам, че е болна тема секцио vs. нормално раждане, но тези, които имате възможност за нормално и се чудите дали да го изберете, направете го! Ако ви липсва увереност или мотивация, ако ви е страх от естественото и не сте сигурни, четете преди да легнете на масата. Не всичко е цветя и рози, както ще се опитат да ви убедят. Никога няма да ме чуете да отричам напълно секциото, за мен това също е вариант, ако няма друг изход, но твърде често лекарите спекулират с нашето доверие и неопитност и липса на информация. Питайте защо се налага тази или онази интервенция, те са длъжни да дадат тази информация, а ако премълчават или боравят с термини, които не са ви ясни и не искат да ви обяснят, просто идете при друг лекар. Все пак плащаме не малко пари за избор на екип, за ВИП, за вана, за това или онова. Вижте на Запад колко обстойно се разисква всичко, което предстои преди лекарска намеса, а тук дори не ти дават предварително документите за приемане, за да се запознаеш с тях. Чудно ми е колко ли адекватно решение ще вземеш, ако се наложи да ги четеш по време на контракции /имам предвид разните декларации, информирано съгласие (в нашите болници? да бе!кой те информира изобщо...)/. Мога да пиша още много, но не искам да ставам многословна.
Така че сега се насочвам към Тина Киркова в София и един малко по-екзотичен вариант  Grinning, но засега ще го запазя в тайна.
За бабите съм споделяла, че предпочитам да не ми се пречкат и те си го знаят вече. В началото се опитваха да дават съвети, които никой не им е искал, но успях да спра този устрем.  Simple Smile  И това го казвам със съжаление донякъде, защото явно сме загубили усещането за общност, където по-възрастните помагат на по-младите с цялата добронамереност и мъдрост, които притежават, а не просто за да се налагат.
Прахът, който взех, е Мио Кеър (без ензими, фосвати и аромати), измиващи средства за бебето (които смятам да ползвам едва след първия месец, а може и по-късно) на Weleda (между другото козметиката е швейцарска, а не немска, не че това има значение Simple Smile ), за мазане преварено маслиново масло или бадемово. За маста не мога да се изкажа, защото не съм много запозната, но не казвам, че съм против. Някои мами я преваряват и слагат розово масло (което май е от малкото ароматни масла, които не са вредни, но не мога да твърдя със сигурност). С kalimbi виждам че сме на едно мнение за продуктите на пазара. И с риск да се повторя и стана ужасно досадна... избягвайте козметика, на етикетите на която пише, че съдържа парабени, това е най-малкото, което можете да направите. Ето отново линка, където може да си проверявате дали козметиката е ок: http://www.cosmeticsdatabase.com/index.php?nothanks=1 Сайтът е американски, но могат да се намерят и доста европейски марки, като Веледа и Нивеа например (Може на някои да им изглежда като упорство от моя страна, че отново пиша това, но явно има момичета, които не са го видели, а повечето от вас реагираха позитивно на информацията)
За кърменето съм чела да се избягват храните, които и другите мами са изброили, но както казва mini, всяко нещо с мярка не е вредно.
Това е засега от мен (а май никак не е малко)  Laughing
Поздрави от нас!   bouquet

Последна редакция: сб, 13 дек 2008, 22:17 от zozima

# 119
  • София
Здравейте!
alex222 , murvet77 ти е обяснила това , което и аз знам за Нутри - маг . Аз го пия вече от две седмици . Док ми каза като ми свърши опаковката да не си купувам вече нова. В няколко аптеки го чуваха за първи път, накрая си го поръчах, че го нямаха налично.Предлага се в две разфасовки от по 30 и 90 таблетки . От 30 таблетки е около 20лв., а от 90 т. - 50 лв.Доки ми го изписа когато почна по често да ми се стяга корема и да ми се схващат мускулите на краката.
Аз свеки нямам, починала е много млада на 40години.Но всички , които са я познавали казват , че е била страхотен човек.  Flowers Rose
А майка ми да ми е жива и здрава още дълги години е направо душица . Страхотна е и никога не влизаме в пререкания. Не ми се меси за нищо. И с Александра така беше .Иначе ми помага много и всичко прави точно както аз съм и казала. Искрено се надявам и аз да съм такава майка.
Александра до 40 ден  я къпех само с вода , без сапун, душ-гел и шампоан , и я мажех със зехтин. Това по препоръка на педиатърката. Иначе си бях купила сапунче , шампоан и мляко за мазане на Джонсън. Доки тогава ми каза , че продуктите на Джонсън на българския пазар не били качествени и предизвиквали алергии. Но тъй като съм ги била купила вече да съм почнела да ги ползвам , а ако не и се отразя ли добре на Алекс тогава съм щяла да ги сменя. Слава бога нямахме проблем и досега си ползвам техни продукти за Алекс .
Сега обаче се чудя каква козметика да купувам. И дали пак да мажа със зехтин първо. newsm78
Сиси , а за тия преносимите кошарки някакво друго матраче взехте ли си? Защото на мен ми се струва , че това което върви с кошарките не е много стока.
И сега да ви се оплача , че от вчера съм с някакви страхотни болки в кръста.Направо място не мога да си намеря. Ужас.

Общи условия

Активация на акаунт