Отговори
# 360
Съжалявам, че се намесвам. На всички ни е неприятно, но не мисля , че трябва да се обвиняваме една друга, а да сме единни и да се опитаме да направим нещо положително за всички. Simple Smile
а защо тогава не изпълнят молбата ни?

marrry,защо всички студенти скачате така?Кой е виновен?Аз ли да ти внеса осигуровките?Не предвиди ли,че може да забременееш?.........
ПРедлагам да спрем спора временно.Бих полегнала,а утре ще ви изям с парцалите Flutter...най-вече Лорчето Crazy

аз не скачам .ти имаш някакъв проблем, явно душевен. второ не съм придвидила да .те тези неща не стават по желание. ти като си придвидила  за какво се бориш?  

# 361
 marrry,боря се за ощетените от Ларчето Mr. Green
Мила Ларче твоята мижава петиция едва ли и до края ще я прочете някой там горе  Wink
 само не унивай!После ще пуснеш нова Hug

# 362
деси стига и ти!!!!!!!!!!!!спрете

# 363
момичета , пожелавам на всички безпроблемна бременност, живи и здрави бебенца . няма смисъл да спорите за глупости. който иска да подкрепя петицията ,който не иска да не го прави. другата седмица ще имаме и политическа интервенция , не се безспокойте. лека вечер

# 364
Момичета.. и ДЕСИ,

Не ви ли става ясно, че вие поне имате избор: Тоест -наясно сте с условията за получаването на 12 месеца майчинство овреме! А нас ни поставят пред свършен факт-внасяли ,не внасяли-ще взимаме базата за 12 месеца назад и точка. И това ни се казва малко преди да излезем в 45 дневния болничен. То е същото като да те назначат някъде и да ти кажат: Плана ти за месеца е да направиш 100 баници и си взимаш заплатата-на края на месеца ти показваш изпълнение на 150 баници и ти казват- ааа не решихме ,че плана ти е 200 баници и защото не си могла да ги направиш ще вземеш половин заплата! Е разбра ли за какво става дума.Почнала си работа при едни условия,бъхтала си да се справиш и накрая ти казват -абе виж сега това е положението:половин заплата

Последна редакция: нд, 14 дек 2008, 01:01 от mama_bebcho

# 365
Ей, не се карайте сега помежду си, нали затова сме тук, за да дискутираме интелигентно нещата и да се стигне до някакво удовлетворяващо всички решение. Забавих се с моето мнение по въпроса, защото ми трябваше време, за да изчета всичко, което сте написали.
С риск да си навлека гнева на една част от майките тук, заявявам, че и аз съм ЗА за заварено положение да се определят бременните с термин до октомври 2009 г. Бременната си е бременна, независимо в коя седмица на бременността си е.
С риск да се повторя с въпроса си, бих искала да попитам следното. Не ми стана ясно бременните, които, да кажем, са се осигурявали последните 6 месеца на 1000 лв., а предните 6 месеца - на 500 лв., и ще родят след февруари 2009 г., 90% от коя сума ще взимат (предполагам, че ще се изчислява средно аритметично). И какво става с жените, които са били осигурявани само 6 месеца на 1500 лв., например (посочвам произволни суми, въпросът ми е принципен), те какво майчинство ще взимат?

Що се отнася до успеха на петицията - сигурна съм, че ако всички се включим, независимо дали сме засегнати или не (лично аз съм осигурявана през послендите 12 месеца на реалната си заплата и не би следвало да се безпокоя, но все пак искам да дам подкрепата си на останалите), ще постигнем успех. И нещо много важно - не забравяйте, че законът е приет, но след приемането на всеки закон и обнародването му в Държавен вестник се приема и правилник за прилагането му. В този правилник ще се обяснят много от казусите, по които дискутираме в момента и може нещата съвсем да не са толкова лоши колкото изглеждат. Освен това винаги има дискусии след приемането на един закон, особено в първите седмици. Подобно беше и с Плоския днък, ако си спомняте.

# 366
Момичета.. и ДЕСИ,

Не ви ли става ясно, че вие поне имате избор: Тоест -наясно сте с условията за получаването на 12 месеца майчинство овреме! А нас ни поставят пред свършен факт-внасяли ,не внасяли-ще взимаме базата за 12 месеца назад и точка.

Не съм много съгласна с теб. Какво ще рече, че сме наясно с условията? Тези, които са в по-неизгодната позиция и в по-ранен стадий на бременността, да правят аборт ли? Вярно, че парите са си пари, но да се стига чак до такива крайни решения...Става дума за собствените ни деца все пак. Сигурна съм, че ако беше в началото на бременността си, нямаше да мислиш така. Не се заяждам, просто не приемам такова мислене.

# 367
 Gydelichkova  така е,ние да си бием камшика и абортираме Tired

как така лицето З....е подписало петицията цели 3 пъти? ThinkingКак става това- под №.....
3. Зорница Пенчева Цанева София България
30.Зорница Пенчева Цанева София България
31. Зорница Пенчева Цонева София България

мен на прасе и да ме правят,аз трева не паса! Whistling

Последна редакция: нд, 14 дек 2008, 01:12 от [x] `Деси`

# 368
За финал преди лягане - съгласна съм с последното изказване на marrry : който иска, да подкрепи петицията, който не иска, да не го прави. Ама не ви ли хваща яд на "гениалните" ни управници до какво ни докараха за пореден път....  smile3511

# 369
ти във всеки пост ли ще я пускаш?Нали си направи тема?Какво още искаш? newsm78
Много е грозно това, което се е случило вчера вечерта. Деси мен ме записаха на ЖК към 3 месец, но защото бях ангажирана и не можах да намеря време да отида по-рано. Но знам, че регистрират щом се види сърдечен пулс.

Последна редакция: нд, 14 дек 2008, 07:44 от optimist4e

# 370
здравейте!!! Какво да кажа за себе си. Аз завърших юли месец, но не си намерих веднага работа. От 1 август работя, а имам трудов договор от 1 ноември. Както и да го мисля няма как да направя една година трудов стаж. И сега какво? Не се карайте. Да са живи и здрави бебчетата ни, а пък ако държавата ни е свястна ще вземе правилното решение.... Иначе съм ЗА...   bouquet

# 371
http://www.bgpetition.com/410-dni-i-ravnopostavenost-na-bremenni … -maiki/index.html това е петицията.laraCROFT  много ти БЛАГОДАРИМ ВСИЧКИ  Hug ЗА ТОВА ,КОЕТО НАПРАВИ ЗА НАС   bouquet.

# 372
На мен не ми се отваря петицията.

# 373
На мен не ми се отваря петицията.

Последна редакция: нд, 14 дек 2008, 17:20 от optimist4e

# 374
  • София
Абе, вие не сте добре... Тая тема се превърна в пълен цирк. ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт