Отговори
# 810
"Междувременно стана ясно, че жената, която за малко да роди в такси заради огромното задръстване в центъра, е успяла успешно да стане майка в АГ "Шейново". Бебето е момиченце и се казва Анабел. Ето какво разказа пред Дарик радио, шофьорът на таксито, в чиито автомобил се разигра драмата: „Тръгнахме с жената от квартал „Христо Ботев” и попитах колегите по станцията къде има задръстване. Те ми казаха, че земеделците са блокирали движението с трактори. Получи се така, че да не мога да мина от никъде. Застанахме блокирани на ул. „Бяло море” и „Дондуков”, включих аварийните фарове. Видях един регулировчик и му обясних, че карам родилка, че бебето вече е на път. Той ми отговори, че него не го интересува и да седя и да чакам да мине колоната от земеделски машини. Тогава се обадих да повикат Бърза помощ, защото жената започна да ражда в колата. Половин час чаках на улица „Бяло море”. Линейката каза, че до минута ще е при нас, но не се появи". Тогава негов колега се обадил в радиото и след намесата на журналиститите проблемът бил решен, макар движението да останало блокирано. "Само мен ме пуснаха. Спряха колоната от трактори, защото жената започна да ражда и нямаше какво да се направи". "

без коментар

# 811
  • София
Е, това вече е offtopic

# 812
Трябва да се организираме по-сериозно. Явно ще е след или на 14 януари, но трябва да се обяви 2-3 дни по-рано. Както по форумите, така и по емейл (ако емейлите на всички подписали петицията се пазят, би било много удобно). Като гледам гоним 2000, дори и 1/10 да дойдат, ще е много добре.

Надявам се фондацията или laraCroft да изберат дата, а от мен - присъствие. Гарантирам ви, че ще взема всички роднини и приятели, които могат да отсъстват от работа.

# 813
аз също съм за newsm10

# 814
Трябва да се организираме по-сериозно. Явно ще е след или на 14 януари, но трябва да се обяви 2-3 дни по-рано. Както по форумите, така и по емейл (ако емейлите на всички подписали петицията се пазят, би било много удобно). Като гледам гоним 2000, дори и 1/10 да дойдат, ще е много добре.

Надявам се фондацията или laraCroft да изберат дата, а от мен - присъствие. Гарантирам ви, че ще взема всички роднини и приятели, които могат да отсъстват от работа.

и аз съм ЗА.имаме време да обмислиме всички действия . Peace

# 815
Мале момичета в един друг форум ме нападнаха две родили през 2008 година майки, че това си бил закона и винаги щяло да има ощтетени. И когато им казах, че някои хора планират бременност  ми излязоха с това, че те дори и да имали ниски доходи щяли пак да родят и не били си правили грам сметка, което избощо не беше така. Жалко, че сега стискат кълки и ги е страх да не се промени нещо и да не вземат още три месеца пари, а в крайна сметка нашата цел не е да се махне завареното положение, а закона да бъде въведен с по-късна дата.

# 816
goldi81, а ти познаваш всички бъдещи родители ли? И тези от форума на Проблемно забременяване, и тези от родители преживели загуба? Имаш ли идея за емоционалната цена на родителството им? Няма сметки, няма планове.
Във формулировката на петицията, която нараства откъм подписи има капан за много ощетени. Няма как да бъдат регистрирани всички бременни към 31-ви декември 2008 г.  Peace
Разбира се, че винаги ще има ощетени. Един от основните икономичекси принципи е, че благото за един не е благо за всички.  Peace

# 817
Знаеш ли какво ще ти кажа, не познавам всички родители, но аз също не съм забременяла от раз. Тук говорим да има преходен период, но какво ли да обяснявам, излиза всеки да се спасява както може. И понеже не знаем утре какво ще ни се случи, дайте да не си правим никакви планове за бъдещето така ли излиза.

# 818
Мале момичета в един друг форум ме нападнаха две родили през 2008 година майки, че това си бил закона и винаги щяло да има ощтетени. И когато им казах, че някои хора планират бременност  ми излязоха с това, че те дори и да имали ниски доходи щяли пак да родят и не били си правили грам сметка, което избощо не беше така. Жалко, че сега стискат кълки и ги е страх да не се промени нещо и да не вземат още три месеца пари, а в крайна сметка нашата цел не е да се махне завареното положение, а закона да бъде въведен с по-късна дата.

голди , вече и на мен ми писна да споря на тази тема. истината е , че не сме единни. няма да продължа с коментара си, защото отново ще засегна някого Simple Smile да се оправат .  никой не иска да отменят техните  допълнителни 3 месеца , а да се помисли и за онези ,които няма да получат и 3 месеца.те това не могат да проумеят.българинът за пореден път си показа смешния балкански манталитет.

# 819
Писала съм вече на много места, че проблемът е в непостоянството на закона и в това, че липсва преходния период.
Все пак част от мненията тук нападнаха точно завареното положение в приетата норма, каквато предстои да се публикува. "Защо те са със 6 месеца платени вноски назад, пък ние сегашните бременни ...". При тази ситуация не може да се очаква насрещна толерантност и подкрепа.

# 820
"Междувременно стана ясно, че жената, която за малко да роди в такси заради огромното задръстване в центъра, е успяла успешно да стане майка в АГ "Шейново". Бебето е момиченце и се казва Анабел. Ето какво разказа пред Дарик радио, шофьорът на таксито, в чиито автомобил се разигра драмата: „Тръгнахме с жената от квартал „Христо Ботев” и попитах колегите по станцията къде има задръстване. Те ми казаха, че земеделците са блокирали движението с трактори. Получи се така, че да не мога да мина от никъде. Застанахме блокирани на ул. „Бяло море” и „Дондуков”, включих аварийните фарове. Видях един регулировчик и му обясних, че карам родилка, че бебето вече е на път. Той ми отговори, че него не го интересува и да седя и да чакам да мине колоната от земеделски машини. Тогава се обадих да повикат Бърза помощ, защото жената започна да ражда в колата. Половин час чаках на улица „Бяло море”. Линейката каза, че до минута ще е при нас, но не се появи". Тогава негов колега се обадил в радиото и след намесата на журналиститите проблемът бил решен, макар движението да останало блокирано. "Само мен ме пуснаха. Спряха колоната от трактори, защото жената започна да ражда и нямаше какво да се направи". "
Изроди! Браво! Много ги е грижа за нас!

без коментар

# 821
Писала съм вече на много места, че проблемът е в непостоянството на закона и в това, че липсва преходния период.
Все пак част от мненията тук нападнаха точно завареното положение в приетата норма, каквато предстои да се публикува. "Защо те са със 6 месеца платени вноски назад, пък ние сегашните бременни ...". При тази ситуация не може да се очаква насрещна толерантност и подкрепа.

Съгласна съм, че има сравнение, но то по-скоро показва, че управниците са склонни да "отпуснат" заварено положение...само нека го направят както трябва!!!

# 822
Наистина ли не можете да разберете какво е нашето искане?Ще се опитам с един пример дано успея:

Никой не може да спре покачването на цените .Но ако се озовете във фризьорски салон където пише подстригване 5лв. и се съгласите ,а посредата на подстрижката ви кажат:"Ако искате да излезете в нормален вид платете 50лв."няма ли да протестирате?

Искаме да родим по закона по който сме забременели това е само това!

# 823
Момичета, аз не съм ощетена от новия закон. Тъкмо ми приключва майчинството, пък докато дойде момента за второ - не се знае колко време ще мине. Подкрепям идеята за преходен период до 1. 10.2009 защото наистина жена, която е планирала бременността си през юли-август на базата на изискване за стаж 6 месеца (и си е направила сметка как да се осигурява) в един момент трябва да роди март-април само че доходите й ще се пресмятат за съвсем друг срок.
С петиции и шествия обаче не знам какво и колко може да се постигне. Защо обаче не проверите при адвокати как наистина стоят нещата с дискриминацията. Защото няма логика за жена родила на 1.01.2009 да взима 12 месеца висок болничен на база 6 месеца доход, а за жена родила на 25.02.2009 срокът за изчисление на болничния да е вече 12 месеца. За мен това си е дискриминация. Но по-важният въпрос е какво е записано в закона. Ако има юристи, които могат да го проверят - има вариант да се съди България в Страсбург. И май таксите при такива правоотношения са доста поносими. Вярно е, че това изисква доста да се затормозите, но си мисля, че след 5-то дело приключило във вреда на България и в полза на майката нещата бързо ще се оправят. Вярно е, че от страни лесно се говори и се дава акъл.  Embarassed Не съм сигурна, че ако аз бях ощетена бих го направила. Но пък, ако има мами или бъдещи мами юристи с повечко дружни усиля може да се получи доста по-добър и бърз резултат от висенето по медии. Но понеже не съм юрист по-добре някоя мама запозната с тези неща да каже е ли е възможно това и евентуално колко сложно би било. newsm78

# 824
благодарим за подкрепата Simple Smile ние тоно това ще направим , ще си търсиме правата до край. няма да се оставим.

Общи условия

Активация на акаунт