Отговори
# 540
Момичета, утре сутрин сме в БТВ в 8.30, гледайте  Peace

sindarella, прегледах Закона за защита от дискриминация и според мен няма основание за иск.
ще пиша на лс утре, да не пълним темата Peace

# 541
Стискаме палци и успех !!!

# 542

sindarella, прегледах Закона за защита от дискриминация и според мен няма основание за иск.

браво , стискаме палци !

# 543
Момичета,
Последните два дни в СНБМ проведохме интензивна дискусия, относно това какво още можем да направим, за това промените в Закона за ДОО и КСО да бъдат позитивни за всички и да има равнопостaвеност на всички бременни и жени в майчинство.

За съжаление нещата споменати в предложения от Sindarella The Spy текст за петиция от СНБМ вече ги предложихме на управляващите веднага щом научихме за решенията на съвета на тройната коалиция от петък – 5 декември, но по време на гласуването на второ четене на текстовете на Закона за ДОО миналата седмица, тези ни предложения не бяха приети. Единственото, което депутатите одобриха беше да се вмъкне текст за майките в т.нар. „заварено положение” - излезли в майчинство преди 31.12.2008 г.

Отхвърлено беше предложението ни:
   1)да бъде определен преходен период за влизане в сила на изискването за 12 месечен осигурителен стаж
   2)да бъде въведена нов вид месечна помощ за отглеждане на близнаци до 2 годишна възраст

На този етап от СНБМ, считаме, че няма как да подкрепим предложената петиция основно, защото в нея се иска промяна на  закона, който вече е окончателно приет.

От Сдружението обаче ще положим всички усилия да изразим позицията си за искания преходен период. Още утре Клеопатра ще участва в сутрешния блок на БТВ, заедно с Хасан Адемов (председателя на социалната комисия в парламента) и отново ще постави проблема. Правим всичко по силите си в кратките срокове, в които се случва всичко. Виждате, че управляващата коалиция само за 7 работни дни приеха да удължат майчинствто, като поставиха своите условия и побързаха да гласуват окончателните текстове. На нас за съжаление ни остава единствено възможността да поставим проблема пред обществеността.

# 544
  • ....от ляво до десния завой...

Успех! Hug

# 545
дано има успех! благодарим!

# 546
Моля участващите да попитат ,кое налага приемането на едни промени веднага ,а на други в по-късните месеци от годината.Предврително ви благодарим и вярваме!!!!

# 547
  • Под Сините камъни
Успех! Hug

# 548
Момичета. да излизаме на протест! това е абасурд .

# 549
направо нямам думи #Cussing out

# 550
  • Под Сините камъни
По  безочливи  типове  от  тия  двамата не бях  виждала   ooooh! ooooh! ooooh!
трагнал да ми говори за неща  ,които  знаем  ,а не по  същество на темата #2gunfire #2gunfire #2gunfire

# 551
да,особено тоя очилатия #2gunfire

# 552
А защо нито Тереза, нито госпожата в студиото не зададоха основния въпрос:"Какво различава майката ,излизаща в отпуск 45 дни преди раждане на 31.12.08 и тази на 22.01.09?

А иначе тоя Лазаров си е ЗАДНИК!

# 553
За съжаление това са нашите управници и още по-лошото е , че ние сме ги избрали нещастниците.

# 554
  • ....от ляво до десния завой...
Добро утро,
както стана ясно - не е абсурд! Законът е толерантен към тези, които са коректни в осигурителните си отношения - т.е. не си внасял осигуровки, защото си бременна и трябва да получаваш майчинство, а защото работиш и се осигуряваш! Няма изискване както стана ясно /нещо, което никой никъде не е написал изрично между другото или поне аз не видях в закона/  Rolling Eyes 12 месечния осигурителен стаж да е непрекъснат преди да излезеш в отпуск за бременност и раждане!С последното направено по телевизията уточнение става ясно, че дискриминация няма!Мисля, че го бях писала - крайно време е хората да разберат, че в тази държава имаме освен права, така също и задължения и не може да се ползваш от благоприятни законови разпоредби, ако самия ти не си бил коректен!Ако изискването в закона беше за 12 месечен непрекъснат осигурителен стаж преди излизане в отпуск за бременност и раждане щеше да е друго, но в случая всичко е законово издържано! Peace

Общи условия

Активация на акаунт