Отговори
# 555
сърдите се,ама бързате.Никой не включваше доводи а само се сърде6е 4е 6те е прецакан.Излезе се с аргументи които казваха 4е сте прецакани.Трябва6е да се мислят не6тата,за6тото след като майки казваха 4е не сте били коректни бе6е логи4но 4е и тоя педро 6те го каже съ6тото.За6то не бяха зададени въпроси от сорта:За6то на6те майки внасят фонд май4инство след като не са в детеродна възраст?За6то фонд май4инство и фонд заболявания не се разделят?За6то след като сега не можете да се възползвате от фонда след това 6те внасяте в него и т.н.Има6е нужда от по глобални промени,ама вие не.За6то сме прецакани,за6то не влизаме и ние и т.н.Бързате,та бързате.Сега се сърдите на педрото,ама нали се се6тате 4е когато една група тръгне сама да за6титава един интерес не успява.Трябва6е да се подходи по мащабно.Ли4но аз съм го казвала няколко пъти преди.

# 556
Това подигравка ли беше?Значи да се спасяваме кой както може.Майките  без нужният стаж да взимат по 100 лв. докато го натрупат и до тогава какво да се молят да не им секне кърмата поне,че иначе ...Тези безгръбначни не заслужават да стоят по длъжностните си места и ден повече. #2gunfire искат да обрекат на глад не малко бебенца,поставяйки ни пред свършен факт ужас Sick.

# 557
А защо нито Тереза, нито госпожата в студиото не зададоха основния въпрос:"Какво различава майката ,излизаща в отпуск 45 дни преди раждане на 31.12.08 и тази на 22.01.09?

А иначе тоя Лазаров си е ЗАДНИК!
Зададоха,но той се измъкна 4е закона влиза в сила от 1.1.09 и останалите майки не са заварено положение.

# 558
Добро утро,
както стана ясно - не е абсурд! Законът е толерантен към тези, които са коректни в осигурителните си отношения - т.е. не си внасял осигуровки, защото си бременна и трябва да получаваш майчинство, а защото работиш и се осигуряваш! Няма изискване както стана ясно /нещо, което никой никъде не е написал изрично между другото или поне аз не видях в закона/  Rolling Eyes 12 месечния осигурителен стаж да е непрекъснат преди да излезеш в отпуск за бременност и раждане!С последното направено по телевизията уточнение става ясно, че дискриминация няма!Мисля, че го бях писала - крайно време е хората да разберат, че в тази държава имаме освен права, така също и задължения и не може да се ползваш от благоприятни законови разпоредби, ако самия ти не си бил коректен!Ако изискването в закона беше за 12 месечен непрекъснат осигурителен стаж преди излизане в отпуск за бременност и раждане щеше да е друго, но в случая всичко е законово издържано! Peace

Какво значи не си бил коректен??????????? Ако си завършил вчера висше образование или си студент и си забременял сега ??? това ли означава некоректен??? или пък , ако работодателят не те осигурява на пълна работна заплата и нямаш избор???? аз лично съм от  първите и ако изискването беше 12 месеца може би щях да помисля дали да продължавам или не .сега избор нямам. а циганките ,които са на помощи и без основно образование , на които Вие коректните плащате 100 лева н амесец те КОРЕКТНИ ЛИ СА????

# 559
За съжаление това са нашите управници и още по-лошото е , че ние сме ги избрали нещастниците.
Затова много ще се замисля дали да гласувам.

# 560
7 години съм била извън  България и вече съжалявам, че се върнах! сега разбирам всички ,които бягат на вън!!! и вече ще ги подкрепям, защото България не е за българите !!Успех на всички сега . Не само , че се подиграват с нас , те ще продължават да се подиграват дали с майките , дали с пенсионерите ...

# 561
  • До хладилника, който обичам
или пък , ако работодателят не те осигурява на пълна работна заплата и нямаш избор?
Дори да не те осигурява на пълна заплата, те осигурява на минимална ставка, стаж ти тече.
Ако прецени жената, в този случай може или да се споразумее с него да си довнася сама по-високи осигуровки (т.к. много работодатели ще откажат да внасят сами, хайде да не си разправяме врели-некипели за проверки и т.н.), или да се осигурява на втори договор другаде. Разбира се, вече няма да може да е за пълния срок, както досега беше за 6м, но вероятно е по-добре от нищо.
Положението със студентките и младите майки без стаж е по-трудно.

# 562
7 години съм била извън  България и вече съжалявам, че се върнах! сега разбирам всички ,които бягат на вън!!! и вече ще ги подкрепям, защото България не е за българите !!Успех на всички сега . Не само , че се подиграват с нас , те ще продължават да се подиграват дали с майките , дали с пенсионерите ...
На тях това май им е работата да крадът държавата и да се подиграват с хората. Намерили са само на гърба на кой да печелят и да се подиграват с живота на бъдещето.

# 563
На тях това май им е работата да крадът държавата и да се подиграват с хората. Намерили са само на гърба на кой да печелят и да се подиграват с живота на бъдещето.

ами да я крадат като има заблудени хора, които ги подкрепят ще крадат. и още има да крадат те сега започват.има още страшно много пари за крадене от  европейските фондове и схемите са вече  ясни. Ще се върна там от където съм дошла, а нека тука да се раждат циганчета и народа да се договаря с работодателите как да се осигурява, като  че ли се намираме на пазара .  Laughing   това е нечувано по света

# 564
Исками се един от тях да остане със 100 лв за цял месец да видим как ще гледа бебе. И само за това, че си студент, че учиш за да работиш след това цял живот за тази скапана държава. А взимаш колкото тези, които не знаят българската азбука.

# 565
Вижте, беше ясно, че тия ЗАДНИЦИ ще се държат така,

но  Тереза явно НЕ беше свикнала на такова държание и не беше подготвена да се защити и да не звучи като в махленското кафе и общо взето сама им даде възможността да и запушат устата.А госпожата от сдружението като че ли беше там за отбиване на номера.Надявам се последното да не е така,но така изглеждаше!

# 566
Жалко!

Последна редакция: вт, 16 дек 2008, 12:53 от nelinska

# 567
Момичета все ще намериме начин да се оправиме има още шансове. Важно е да сме живи и здрави. Нямахме особена подкрепа в БТВ тази сутрин. Не съм и очаквала такава. смешници

# 568
аз оставам без коментар Tired

# 569
Аз пък да ви каже, тепърва такова осигуряване ще става, ще на държавата свят ще и се завие. Досега на максималния осигурителен доход не се осигуряваха, чак толкова много хора, но вече с новите изисквания излиза по-изгодно. Това, че ще си на максимума 7-8 месеца, пак е добре, така че държавата няма да се справи с този проблем по този начин.

Общи условия

Активация на акаунт