Финска коледна 9-та тема!

• 25 987
  • 289
  •   1
Отговори
# 150
Марги чудесни снимки!!! Личи си,че сте се забавлявали доста. А за снега направо не мога да повярвам,че имате толкова много сняг там.

Пчели, аз получих две страхотни блузки, терлички  knit , една много готина купия за бижута, чаша "Ракастан синуа". И още не съм си получила всички подаръци. С една приятелка не успяхме да се видиме преди Коледа да си размениме подаръците, но утре ще се срещаме ,така че ще допълвам утре.
Хайде сега е ред на останалите  Peace

# 151
Ралинце, тези снимки не показват и малка част от атмосферата, но някак си не ми се иска да качвам други в публичен албум... Wink
Може по-късно да сложа останалите в личен и да ви го пратя с парола. Наистина беше много весело, а децата се радваха на подаръците катоооооо..............деца! Joy

# 152
Лелеее, тези терлички са страхотни! Много са красиви!

# 153
при нас аз отмъкнах паричката и мързела  Mr. Green
на мъжо се падна приятелството и щастието   Sunglasses при което той веднага реши,че ще се развеждаме - аз ще взема лесни пари, а той ще е щастлив, нямало какво друго да е  Joy
започнахме малко кофти,защото на дядото (той е на осемдесет и нещо години) му се падна пътуване...и нали бабата наскоро почина и всички го приеха във възможно най-гадния смисъл.после се извиних на Матти и на майка му,но наистина-шанса единствения кофти звучащ късмет да му се падне таман на него е толкова малък,че няма как да очаквам такова нещо.после обаче като се падна Купона на големия Матти и като изцепи дъщеря му нещо от рода на "колко е сладко да си в петдесетте години"...и тогава се оправи настроението  Mr. Green
сега отивам да погледам малко филми,после пак ще намина  Wink

# 154
Върнахме се от партито  Party
За мой късмет - само мъжете ходиха на сауна, така че притесненията ми към момента отпаднаха.
Но идва Нова година, която ще караме у Юха. На всичкото отгоре - аз трябва да се грижа за храната  newsm78
Разбира се, че ще е българска  Crazy да ги видим финландците  #2gunfire
Поне към момента, може и от любезност, но са харесвали това, което им приготвям. Особено руската салата, която ни е известна в БГ. А и шопската.

Да ви кажа в БГ няма да ме видите да готвя, обаче тук с такава наслада готвя бг манджи, дори и Юха да ме кара да ядем навън.
Сега съм направила и милинки, по рецепта на леля ми. Дано да стават за ядене ... отивам да проверя  Rolling Eyes

# 155
За сауната - Юха ми казва, че ако не искам - няма да ходя на сауна и толкова.
Обаче неговите приятели са много настойчиви  ooooh!
Готини са хората, но сауната за тях си е нещо нормално и явно ми се чудят как на мен не ми харесва толкова.

А и бях чела някъде, че финландците се сърдели, когато им откажеш сауна.
Аз иначе съм го правила не веднъж, но се притеснявам да не го приемат лично.

# 156
Здравейте дами и Честито Рождество Христово   bouquet

Откакто съм във Финско ви чета от време на време, ама все не се решавам да пиша във форума, а и сравнително от скоро официално се регистрирах в бг мама. Разбирам, че се познавате добре и от дълго време си

Приемате ли нови попълнения?

Весело посрещане на Нова година   bouquet

# 157
ЧЕСТИТА КОЛЕДА, МИЛИ МОМИЧЕТА Hug.!
МНОГО ЗДРАВЕ, ЛЮБОВ,КЪСМЕТ И ДА ВИ СЕ ИЗПЪЛНЯТ ВСИЧКИ ЖЕЛАНИЯ!
Поздрави от Копенхаген.
Ние, след много перипетии, сме си вече у новата къща Wink.
Коледата мина спокойно- у свекито, ама си бяхме само свекито, свекъра и ние. На мъжо брат му си празнува в Германия.
Свеки, както винаги  Laughing, си беше приготвила традиционната вечеря..дето си я ядем всеки уикенд Wink.
Обикаляхме около елхата и пяхме песни *свекито и мъжо де..аз тананиках, свекъра свиреше на пиано..а малкото гледаше #Crazy #Crazy #Crazy #Crazy.
И после като се активира нещо..то бе едно викане, радост голяма..На подаръците не се зарадва особено..обаче на опаковките hahaha rotfImbo бесня до 11 ч .и заспа както си играеше.
На мен дядо Коледа ми донесе пръстенчета, козметика- крем за лице, за тяло, душ-гел, парфюм и един куп шоколадчета Laughing Laughing.
Днес цял ден разопаковаме и подреждаме..има още, но основните неща си свършихме.
Утре мислим да се помотаме по магазините Wink
А за баница и питка..мисля да правя баница с късмети на НГ..да видим как ще реагират приятелите на мъжо Laughing.
Майка му прави един крем с ориз, бадеми и отгоре сладко от череши (май подобно на това, дето сте писали) и слага 1 цял бадем.Обаче трябва да се внимава да не се счупи..И който го намери и запази- има подарък..и естествено късмети здраве и всичко най..през годината.
Е..падна се на мъжо, но докато се правеше на умен да ми обяснява как трябва да е цял..и го схруска hahaha hahaha hahaha
Затова подаръка беше за мен Laughing.
Маргенце, мила..мнооооого ти е сладко детенцето newsm51. Да ти е живо и здраво, че и с момиченца е заобиколено Wink
А пък как ми се прииска и аз да се отъркалям в снега Sunglasses.
Сега изчезвам да си почина малко.
Много целувки  newsm51 newsm51 newsm51.
И весела вечер!

# 158
И добре дошли на новите момичета Hug

# 159
Добре дошла на Dundy Sladurska !!! Разбира се ,че приемаме нови попълнения стига да са с добри намерения. А аз вярвам,че твоите са такива  Peace Разкажи нещо повече за себе си. Как и кога реши да дойдеш във Финландия, къде точно живееш?

Валенце и тананикането е пеене, важното е настроение да има  Mr. Green И ние бяхме само възрастни хора, но си имахме дядо Коледа,аз бях снежанка и си направихме веселото.

Пупи що толкова сте се притеснили за този късмет. Защо пък да не пътува дядото? Те тук и възрастните хора ходят по екскурзии, а и ти не си имала предвид това като си го писала късмета.

Марги вие имате ли терлички? Ако-не , поръчайте си ,че в Русията студето Mr. Green(шегувам се,да не ми се разсърдиш  Wink) Това ме подсеща,че ако се научиш да плетеш,терличките могат да се превърнат в голям бизнес  Money , както е студено почти през цялото време.

Лека вечер на всички!

# 160
Здравей Дънди!
Добре дошла сред нас!

# 161
Девойки,да ви се оплача...снощи от много скок..подскок,такава мускулна треска ме тресе+че си изкълчих глезена и днес цял ден реанимирам WinkРешихме с мъжо на Нова година да сме на гости на сестра му,която ни кани от доста време,така,че :В понеделник вечер  летим за АРЛА,Стокхолм...кееееееееф

# 162
Валеее, честит ти нов дом вече официално! Само хубави емоции в него и много радостни моменти!
Само казваш кога идваш и те чакам - с диването и малчо ще се въргаляте дружно в снега.... Hug
Девойката на снимката е приятелката  Wink, която не ще да си ходи у тях и ако има начин - ще се пренесе да живее вкъщи веднага, само врънка майка й да остава да спи тука...... Joy
Дано да успееш да си починеш и бебешончо да е послушен! Heart Eyes

Пупи, ама не му се притеснявайте толкова на дядото - да не му е лошо, ако му се падне една екскурзия?! Моята баба е на 86 години, миналата година  си счупи тазовата кост, има склероза и на моменти не познава хората, но това не й пречи да има голямо желание да ми дойде до Финландия на гости! Crazy

Ралинце, ти се шегуваш миличко, ама при нас си е студ, сняг и лед..........без майтап! Joy Ама сега какво да правя, като хич ме няма в плетенето....освен да чакам Ео да се научи и да научи и мен! Wink
И Рали, снимкииииии!  Praynig

Пчеличкоооо, ами така е - танци-манци и после....мускулна! JoyЕ, това за глезена е гадно, ама дано бързичко се размине.
Както виждам - пак се уреди за празниците! Първо пробута патката на свеки да я приготвя Wink, на Коледа  - на гости, на Нова Година - на гости Joy...признала съм те! Само така - ред и дисциплина! Пожелавам ти да си прекарате много хубаво празника и малкия сладур да получи пак много подаръци ( и не само той, де! Wink)! Heart Eyes

Добре дошли на новодошлите и от мен!

# 163
Добър вечер  Sunglasses
Гледам активно пишете, аз нямам много време за нет, само поглеждам набързо  Grinning
Тъкмо се върнахме от един голям купон за имен ден (Стефан и Стоян) и реших да ви уважа преди сън  Hug
Ще наваксам с новините като се върна   bouquet

Поздрави на всички и весело изкарване в Новогодишната нощ, ако не се засечем преди това  Hug

# 164
Здравейте момичета и благодаря за топлото посрещане   bouquet

От 2 години и половина живея във финско - в Мариехамн на остров Åland. Преместих се при гаджето, че той тук е пуснал корени от 20 години. Първите две години от връзката ни и двамата кръжахме често между БГ и острова, но почна да става все по-трудно и затова се преместих. Това е за мен с няколко думи.

Благодаря ви още веднъж, че ме приехте сред вас.
  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт