Финска коледна 9-та тема!

• 25 636
  • 289
  •   1
Отговори
# 225
Честита Нова Година !
Пожелавам ви през 2009 много здраве, сбъднати мечти и само приятни емоции! Обичайте и бъдете обичани!

Аз се бях загубила по празниците обаче пак се завръщам при вас  Hug

# 226
Честита Нова Година, мили мои снежинки   bouquet
Дано новогодишното ви желание се сбъдне!  Hug

# 227
ПРИВЕТ,МИЛИ МОМИЧЕТА!
Гледам,че не сте били активни много тук.Явно здравата сте празнували и активно си почивате сега.Ние се върнахме сутринта и да ви кажа,толкова съм изморена,че едва гледам.. smile3507
Довечера обаче ще разказвам..
До довечера значи...

# 228
Ехе..привет новогодишни снежинки!
Ние го даваме купонджийски след  празниците. Общо взето или сме на гости или имаме гости..ей, друго си е 'големото селого' Wink
Разказвайте вие как изкарахте?
Имаше ли радости с дечицата?
Много весела вечер!
 Hug

# 229
 Rolling Eyes Rolling EyesОоо,ама защо няма никой тук?
Тъкмо викам ще разказвам сегаа...
Първо като пристигнахме в понеделник,на летището изгубихме малкия smile3511 newsm45 Направо умрях сто пъти ви казвам!Вдигнах във въздуха цялото летищe,ама къде са викам полицаите...униформени,цивилни...боооже,те само ме успокояват..ей сега госпожо... Praynig,дадох им снимки на детето,всички данни и като започнаха на фински на Арланда на всеки 2 минути да търсят сина ни.бъдете спокойни ми викат,сега трафика е нисък и ще го намерим бързо.. ooooh!.Един служител ни го доведе след 15 мин инфарктни за мен,дето ми се сториха цяла вечност...загледал се нашия в Аку Анка моля ви се в някакъв букшоп и даже си го взел да си го разглежда!!! ooooh!
Та още с пристигането ни имахме екшън,който не желая да се повтаря никога вече,всъщност почетвъртва,ако трябва да съм честна..ами губили сме се/един път в една гора /и един път в Линнанмаки.. newsm78

# 230
Bee, мила, ама това направо звучи ужасно  ooooh! как оцеля? направо не искам и да си помислям какво си изживяла за тези 15 мин. Какво ви каза детенце, как пък точно там се е заплеснало? Хайде разказвай в подробности и с какви впечатления сте от престоя там. Хубавото е, че екшъна е приключил благоприятно.   bouquet

# 231
Лелееееее, Пчеличке, направо си представям какво е било #Crazy.
Аз преди години бях загубила племенника ми(уж в магазин до тях, а той избяга и се пъхнал във входа, затворил вратата..тогава ми се стори всичко бяло пред очите #Crazy и сърцето не в петите..ми не знам къде отиде..)
А на летище..о..кошмар,..кой знае колко мисли са ти минали през главата и сигурно не 15ч..ами цяла вечност са ти се сторили тези минути Sick
Много е хубаво, че всичко е приключило  добре, мила Hug и дано  повече НИКОГА не изживяваш този ужас Praynig.
Иначе е много хубаво,че детенце е любознателно и ученолюбиво Hug. Да го нацелуваш малкият юнак от нас!
Дано всичко останало да е било супер..

# 232
Лелеее, Пчеличко! Направо на мен ми премаля всичко като четох какво сте изживели! ooooh!
Важно е, че всичко е наред вече и нещата са се оправили бързо! Много да нагушкаш и нацелуваш малкия! Hug
Айде неприятните емоции да са останали в старата година, а тази - само хубави неща! Да разкажеш как мина в Шведско....

Аз нямах много време за писане, защото имаме гости и не ми остава кога да седна на компютъра, но от утре  - пак съм на линия... Wink

Ние днес ходихме на басейн и за моя гордост - престраших се да излезна във външния басейн (при нас е -18' Crazy) и даже постоях.... WhistlingБяхме с мъжо, един приятел естонец и дъщеричката му....Финландците предвидливо си се къпеха вътре, на топличко! Joy

Хубава вечер на всички, утре вечер ще чета и пиша повече! Hug

# 233
Ооо,момичета не е за разправяне..Сина ми е хиперактивен/АDHD/и честно казано е много изморително/особено ваканциите /"да дебнеш" и "да си нащрек" постоянно..Посред нощ става,не му се спи,а като стане целия квартал може да разбуди..Ами скучно му е на човечето...всички спят,а на него му се играе,та пушек се вдига..Слагаме го обратно в леглото,но след има няма час..два историята се повтаря.. ooooh!И така вече 3 години..
Беля,след беля прави,и като го питам например"..защо мамо си изрязал дупки по пердетата" или".. защо натъпка 2 рула неизползвани още тоалетна хартия в тоалетната на Ханеле и тя се запуши.."той само вдига рамене и вика :"Незнам."Какво да ви разправям,то дълга и широка и се изисква много търпение и такт,ама не съм робот,нали,?Затова приемам нещата вече по..спокойно от преди..  Както и да е...Престоя ни ми се стори кратък,въпреки,че 5 дни котката на Ханеле упорито ръмжешe и съскаше заплашително с/у мъжо,което го изкарваше извън нерви,а малкия за малко не го одра,защото искаше да си покаже джудистките умения точно на нея.. newsm78
Аз пообиколих малко забележителностите ..бях се подготвила де,по план така да се каже,за да видя повече места..Започнах от Дротнинггатан "Улицата на кралицата"и оттам в Гамла стан (Стария град), който  е отделно островче. От двете му страни се намират  е Хельеандсхолмен, където е парламента Риксдаг. Другото е Ридархолмен / Островът на рицарите/ в миналото там наистина е имало рицари, които са участвали в Трийсетгодишната война, а готическата църква "Ридархомсшюркан" е и кралска гробница.В стария град влизаш в един свят отпреди векове...малки улички/калдаръм,/ малки магазинчета и средновековни сгради. Те са обаче добре запазени, и поддържани... Разбрах ,че лятото хората се разхождат вечер по кея на Стария град, а през зимата са  в средновековните кръчми, най-известната от която е “Сторторскелърен”.
69 най..малко музея  разбрах че имало в Сокхолм..дали е вярно? ThinkingИ Ханеле не знаеше,питах я..Ама много музеи бе...Пощенски музей , Митнически музей,Железопътен музей и бог знае още какви музеи,които не успях да посетя... Само че
музея Nobel посетих, Sergelin tori/Сергел център/..той е извън Стария град.
Bergius -ботаническата градина/малкия от кеф ни държа цели 3 часа там Hug
Kuninkaallinen linna или Кралския дворец.Най..много ми хареса Кунглига Слотет /Кралския дворец/ До Двореца е музея с кралските корони и скъпоценности,има брони и  доспехи, оръжия, а тук е  борсата на Стура торгет /Големия площад/..Натоварих се с една камара брошури..мъжа ми вика..ти си луда,да мъкнеш всички тия книги,ми в куфара ти няма място,а в моя също",на което аз отговарям ,че 1 нов куфар хич няма да му дотежи чак толкоз.. Crazy

Не посетихме умишлено Gröna Lund/увеселителния парк/ ,защото там вече с нашия малък Денис Белята,кой знае какви ядове щяхме да имаме..

О,ай стига за днес,че глей какъв роман написах ooooh!а чИ и късно станало малиий
ЛЕКА ВИ НОЩ!

# 234
пчеличко,сина ти е голяма работа  Joy само поразии значи  hahaha особено това с котката,сигурно си е представял, че е някой див звяр  Joy
момичета,на всички ви много  Hug и ви поздравявам с този постинг http://antinous.blog.bg/viewpost.php?id=40224 не го познавам пича,ама много ми харесват постовете му,особено този  Heart Eyes

# 235

Добро утро сладуранки!Днес е последния почивен ден за много от нас,тъй че отмаряйте максимално и пълноценно. NaughtyТук е студенко...е,верно само -14 забелязах одеве,а при вас как е?Не ми се прави ни крос, нито пък ми се излиза навън,даже вътре не ми се прави нищо,което изисква повече физически усилия..така,че цял ден мисля да се търкаляме по диваните и да гледаме телевизия като"всички финландци" Laughing

# 236
Здравейте, снежинчици   bouquet

Ех, пчеличко, сви ми се сърцето като прочетох какво е станало   Sad
Но се радвам, че всичко е свършило добре.
Сигурна съм, че това са били най-дългите 15 минути в твоя живот  Rolling Eyes
Ммм, много обичам да обикалям забележителности Simple Smile
Особено такива с интересна история или с някакви мистични легенди  Grinning

Тук ако знаете какъв сняг е натрупал и продължава да вали ... мъжът ми е много доволен, той много обича сняг, а аз -  Tired
През цялото време се настройвам за слънце и топлинка, а то - зимата дойде с нас  Laughing
Все едно не се нагледах на сняг в Норвегия тая зима, та и тука  Laughing
Иначе пътищата непочистени, някакъв хаос с транспорта, една такава мила и родна картинка, направо се почувствах "у дома"  Mr. Green

Приятен ден на всички, отмаряйте и мързелувайте - уикендите са за това  Grinning

# 237
Ох..Пчеличке..и племенника ми е същият..И като го питаш защо направи това? казва" ами, какво да направя лошия Ици идва и е по-силен от мен". Ако ще ти е малко утешение, сестра ми казва, че откакто е тръгнал на училище, там се изморява повече и вече не прави много бели, спи по много. Дано и твоето сладурче скоро стане така.
Че то е повече от изморително за теб..Иначе е забавно Wink. Да е здравичко, пък другото минава newsm51.
Направо ме запали и мен за Стокхолм..много интересно изглежда.
Щастлива, как мина интернационалната НГ? Прати малко сняг и към нас Wink.
Леле, Марги..бррр много си смела Hug. Но пък е здраве Wink.
Как е юнака?
Пупи, как са прасенцата? растат ли?
Ние нали го подкарахме по гости..та днес пак ще имаме  Wink.
Весел ден на всички момичета  bouquet

# 238
Абе някой от вас знае ли дали са давали продължение  на "Другата България" за Финландия?
ЕОВИН,дай инфо душко,аз търсих,ама няма още запис на днешното издание..
Пак ще потърся де.. smile3521

# 239
Ами, баща ми каза, че са давали за Финландия, но не е разбрал дали е повторение или продължението...Имало е интервю с някакъв българин, женен за финландка, който разказвал, че 3 години е карал специализация тука и сега работел  newsm78, но нямах много време да ми го доразкаже и не разбрах кой знае какво.

Общи условия

Активация на акаунт