МАЙче лази към елхата, Дядо Коледа ще чака (21)

• 17 438
  • 269
  •   1
Отговори
# 90
Добро утро!
При нас пък е меко времето и даже слънцето се опитва да се покаже между облаците, сигурно ще излезем като си вземе дрямката, че навън неще да спи.
mu6moro4e аз мисля пак да си я кърмя вечер, но след това да я дохраня,щото е опасна работа мойта щерка. Яде каквото яде и като реши, че повече няма да цока и не мога да я нахраня повече а ако изцеда малко си го пийва все едно изобщо не е яла. Може и да й омръзва вече, макар че през нощта без да си цоцне не заспива.
Петя като бебе заспиваше си само с бибата, обаче беше на 1г и 1-2м някъде и отиваме на майка ми на гости, щяхме да седим седмица някъде. Обаче като оправих багажа, гледам биба няма, забравила съм я. Казвам на майка ми ще ходя да купувам, а тя, недей, виж първо дали ще я търси. На обяд лягаме, честно казано не си спомням вече как съм я приспивала по това време, и тя не я потърси и така я отказа сама. Може и самата промяна на обстановката да й е повлияла, но повече не я потърси, замени я с една възглавница, с която спеше до около 3г и 1/2. Сега си спи пък с една плюшена котка. За Тереза когато й дойде времето ще я отучим и нея, все пак ще гледам да и я давам само за сън, та да не свиква и през другото време с нея.
Гери много неприятно, дано се оправиш бързо  bouquet

# 91
Деси, как е Ема?
Някой скоро беше питал за залъгалката. Аз сега се сещам да отговоря  Crazy Нямам си идея кога ще я махнем. По принцип много ме дразни. Не харесвам бебе със залъгалка в устата, но така е по-лесно за нас.  :

Няма падане на тая температура и това си е, сега се връщам от докторката, успокои ме , че е по-добре видимо и "чуваемо" детето, да не свалям температурата ако не е над или 38 градуса. Да оставям организма да се бори с вируса гнусен. Така искам да завали един сняг 2 метра ако ще да избие всички гадове, витаещи във въздуха че......
Много съм изнервена и няма да пиша докато ДАЙ БОЖЕ не се излекуваме!

# 92
Здравейте момичета! Тази нощ беше по-добре. Доктора ми даде антибиотик, който не пречи да кърмя, но нещо кърмата я няма. Боли ме като преглъщам и това възпрепятства яденето и пиенето, но ще се оправя. Дано само е упорита като до сега и пак да иска да цока.

Нашия режим е следния:
4.00 - 4.30 - цица
7.00 - пак цица
9.00 - попара със сирене
13.00 - половин кафена чаша супа и пюре /зеленчуково и жълтък или месно/
17.00 - кремче с бисквитки за засищане или кашичка
19.00 - 20.00 - цица и половин кафена чашка готвено /понякога/
21.00 - 21.30 - 210 мл. АМ
Понякога пием вода през нощта - еднократно.

Dessyajaema, дано малката се оправи по-бързо, много е неприятно да не можеш да помогнеш.

Вигантол давам по 2 капки.

Ние биба не обичаме, но баткото я отказа на около 2 години.

# 93
Деси, как е Ема?
Някой скоро беше питал за залъгалката. Аз сега се сещам да отговоря  Crazy Нямам си идея кога ще я махнем. По принцип много ме дразни. Не харесвам бебе със залъгалка в устата, но така е по-лесно за нас.  :

Няма падане на тая температура и това си е, сега се връщам от докторката, успокои ме , че е по-добре видимо и "чуваемо" детето, да не свалям температурата ако не е над или 38 градуса. Да оставям организма да се бори с вируса гнусен. Така искам да завали един сняг 2 метра ако ще да избие всички гадове, витаещи във въздуха че......
Много съм изнервена и няма да пиша докато ДАЙ БОЖЕ не се излекуваме!

Деси, дават го от днес рязко застудяване и сняг до ден-два! Предполагам как се чувстваш и искрено ти съчувствам. Дано бързо се оправи малкото човече.  Praynig

# 94
Да почерпим макар и скромно,днес ставаме на 7 месеца newsm38
Бързо оздравяване на всички болни

# 95
Честити месечинките   bouquet !

Ние се върнахме от консултация и Ивка е наддала 450 гр. - 8,950 и 1.5 см. - 75,5. За сега сме здрави. Продължаваме с 2 капки Вигантол.

# 96
Здравейте
Тези дни нямам никакво време да седна на компа.Нали мама е болнични заради крака й и трябва да се уреждат някох документи.Тя гледа малката а аз оправям нещата.И днес трябва да ходя на комисия за удължаване на болничните й.

Минавам само на бързо да ви помоля да подпишете петицията в подкрепа на бездетните семейства и инвитро оплождането.
това е официалната петиция - МОЛЯ ВИ подпишете я!!!
http://www.bgpetition.com/fond-asistirana-reprodukcia/index.html

Нашия режим на хранене

6;00-АМ
11;30-12 зеленчуково или месно пюре
16;30-17 каша,плодово пюре с извара ,плодово пюре с добавено АМ от мен
20;30-21 АМ

До сега не съм давала попара.
От това което набързо предледах за попарите,разбрах че слагате по 2-3 сухара,но на КАКВО КОЛИЧЕСТВО ВОДА?

Ние отдавна сме на 4 хранения.Но пък яде цяло бурканче 190 гр и АМ по 180 до 200 мл.

ЧЕСТИТО НА ПОРАСНАЛИТЕ БЕБОЦИ.

АнМари явно твоя ще е най-късно захранен

аз нали споделих че съм захранила на 2 месеца с круша,но 
Dessyajaema ,сподели че е захранила нейната принцеса на 1 месец до колкото си спомням и сега яде всичко.
Елада ,ако не е вписана ,като най-ранно захранено бебе,мисля че няма друга конкуренция на Dessyajaema .Ако и Dessyajaema  е съгласна я впиши в класацията,аз съм ЗА   Party

# 97
  • София
Ъпдейтнах колажа. Крис беше записан като "Крис на Крис" Simple SmileSimple SmileSimple Smile
Таз сутрин не можах да се вдигна и да лепна колектора на Алекс. И утре е ден Simple Smile

Петицията я подписах.

# 98
Подписах

# 99
  • Някъде по Дунава
Здравейте МАЙчета! Виждам че обсъждате режима на дечицата,ето как хапва Ели:
06.30-мляко
10.00-мляко и пасиран суров плод
13.30-зеленчуково пюре (2 пъти седмично давам месо и жълтък)
17.00-плодово пюре с бишкоти или каша
20.30-мляко с бишкотки те на Плазмон,за да не се буди нощем
Вече захраних с глутен и между храненията давам да ръба обикн.бисквитка.За бибата мога да кажа,че Ели вече се отказа от нея,т.е.  отказах я.Тя освен че заспиваше с нея и спеше с бибката и когато я пусне се събужда и така понякога на всеки час се будеше. На мен ми писна и казах край.Това беше преди 2 месеца и оттогава спи по спокойно.Трудно беше и доста плака,но се радвам че се отказа.

# 100
  • панагюрище
Здравейте, момичета! Най - после и аз успях да пиша.

От няколко дни малката има сополки,но иначе си е весела и спокойна, няма температура- та се надявам да е само това.
Иначе нашият режим е следния:
8.30- 9 -  180 мл АМ  / заспива до към 12 може и повече/
13-13.30  - Зеленчуково пюре/около 80 гр повече неиска/+ 120 гр АМ
17ч - каша или плодово пюре + АМ
21- 21.30 - 210 мл АМ

Аз почнах да захранвам на 5 месеца и 9 дни и досега не съм въвела кой знае колко храни. Всяка нова храна въвеждам по 5 дни и после 1-2 дни почивка/ без нова храна/.
Днес за пръв път дадох пуешко с картофи и царевица на  HIPP. Изобщо не й хареса - даже го повърна. После обаче го разредих с малко АМ и си хапна.Ще видим утре как ще е.
 Още не съм давала млечни, попара,глутен,жълтък.

Вигантола го давам по 2 капки на ден.
 Бибата си я смуче - даже през деня и аз й я бутам в устата, защото иначе си яде ръцете.После ще видим как ще се отказваме.   
 Още нямаме зъбки.Не може и да стои хубаво- пада на страни. Пък за пълзене да не говорим,само се премята по корем и си стои легнала.
Вчера взехме проходилка, но ще изчакам да стане по стабилна в стоенето и тогава ще я слагам.
 Е стига толкова, че и без това стана дълго.
 Поздрави на всички бебоци, а на болните да оздравяват бързо!

# 101
  • Пловдив
Здравейте мами, да почерпим и ние днес ставаме на 7 месеца  party023
Нашият режим е горе долу следния:
7.30 - 8.00 - се кърмим
10.30 - 11  - пак цица
13.30 - 14 - зеленчуково пюре с 1/2 жълтък или месно пюре
17 - 17.30 - каша или кисел
20.30 - 21 - кърма
като между храненията Дария яде и плодово пюре или намачкан банан. Вода вече пием по повече /преди изобщо не пиеше/. Дария заспива доста късно и се буди през ноща за биба.
Да Ви питам давате ли на бебоците флуор, защото нашето педи ни каза да и давам Зимафлуор въпреки че още нямаме зъби.
Вигантол давам по 2капки.
Целувки на всички майски сладурковци

# 102
Здравейте и от нас, сега се връщаме от ДК, откарах 1 час пред кабинета заради бабички и дядовци.
дано да не се разболеем от някои грип сега
 Наталия не е наддала на дължина ама е 7800г и си остава 68см
На вън е отвратително време, потиш се и ти измръзва носа от вятъра а очите ти се пълнят със малките дъждовни капки! ОТВРАТ

# 103
  • Пловдив
Привет отново Дария е 6800 и е висока 70см опитва се да лази ама още не и се получава  Laughing
не мога да я оставя за минутка сама защото е много шавлива  Grinning
да оздравяват мъниците

# 104
Мама ДАНИ, видях Ради на гърненце и си викам, ей как седи самичко това детенце вече. После ми хрумна да проверим и ние. Ми седим и ние бе Mr. Green . Бояна е свикнала да я държим на гърнето и все удря с крачета по гърнето или се провесва напред, за да си дърпа чорапките или други маймунджулъци. Но като я пуснахме се изпъна и внимателно започна да пази равновесие сама Grinning . Добре, че видях снимката на Ради, за да пробвам и да разбера, че и Бояна можела Joy .

Нашият режим е горе - долу следният: Часовете са приблизителни
Две нощни хапвания;
8 - 9 Суче
10 - 11 Плодово пюренце
12 Суче
13 - 14 Зеленчуково (след седмица ще вкарам жълтък) или месно пюренце + кърмене
16 - 17 Суче
19 Суче
21 Каша

Този или другия месец ще започнем глутенови каши и после почвам с попарките.
Киселото мляко ще го оставим за след годинка.

Dessyajaema, дано скоро забравите Praynig
Сега ще разгледам и подпиша петицията.

Ето, подписах.

А за бибите вече казах - съвсем постепено и неусетно я спирам. Вече взимам залъгалка като излизаме, но не й я показвам и тя не се и сеща. През деня в къщи като играе изобщо не й я показвам. Само като се закисели или заспива - тогава. Но примерно на сутрешното кърмене като си я вземем при нас в леглото и после поиграем и се унесе - заспива си и без залъгалка. Просто използвам случаите, в които Бояна не се сеща за залъгалка да я махам от полезрението й. Ръчичките се учим от месец да не лапаме и вече почти не се случва.

Последна редакция: чт, 18 дек 2008, 17:36 от DiyanaChar

Общи условия

Активация на акаунт