"Колко е студено вече - Март не е далече"

• 14 027
  • 301
  •   1
Отговори
# 195
  • Пловдив
Здравейте мамчета  Hug
Вчера бях на преглед, бебчето ми се е обърнало с главата надолу вече, но още е рано да се каже дали ще остане така. Според доки още ще се върти, защото главата била в дефлексия (назад). Като размери е наваксало, даже сме напред с една седмица. Сега пък ми сервира, че едричко вървяло, вече незнам на какво да вярвам  newsm78 Както и да е, има много време до март  Whistling
За дишането при раждане само ще кажа, че курсът за бременни много ми помогна. Там го упражнявахме постоянно, оказа се, че точно дълбоко коремно дишане искат акушерките и АГ-та в Пловдивските болници. Много бяха доволни от моето дишане и напъване  Grinning За съжаление вече май съм го забравила това дишане как беше. Само си спомням, че правих всичко възможно да се разсейвам, за да не усещам толкова болка - пишех СМС-и на мъжът ми и гледах ТВ, който беше в предродилната зала. Само, че точно накрая даваха някакъв тъп сапунен сериал, така че въобще не можа да ме откъсне от болката  Laughing

за филмите - на курсът гледахме 2-3 филма, гадно ми беше, въпреки че показваха колко лесно става всъщност. И все пак ми беше гадно. Гледах и по РТЛ2 едни предавания всеки ден за раждането, там също го даваха на живо. Това, което ми направи впечатление, че решават в зависимост от случая дали ще раждаш легнала, седнала, във вода или на колена (и такава имаше Crazy) Ама в БГ надали можем да избираме толкова, пък и на мен много не ми се рискува, предпочитам както първия път, поне знам какво е.

Чао от мен и успешен ден на всички!

# 196
Здравейте момичета, отдавна не съм писала,но пък редовно ви чета.Днес бях на преглед и страшно много се развълнувах от нещо,което се случи пред лабораторията в Т.Киркова-имаше 4 жени чакащи за изследвания с 6 бр.мъже чакащи жените мъже и две правостоящи бременни ooooh!.като видях,че никой не става на бременните помолих господатата да станат и представете си реакцията на едната бременна,която искала мъжа и да седи до нея!?Полудях-какви са тези мъже-родилки и тези жени,които седнали не ги интересува,че друга в тяхното състояние стои права,а нейният мъж се е скротнал на седалката?! #Crazy

# 197
Еlwing, чудех се как да го опиша за разперването на ръчичките, изпреварила си ме Grinning. Това е класическата "завиновачка" (увивалка?)
http://www.detskydum.cz/detail/scarlett-rek-197701/
която се използва. Бебо е нормално облечен и не го стиска нищо, но не се стряска като е увит, а му е уютно. На сух цип е. И в родилното ги използват.  
За стряскането ни показваха как да се слага в легълцето- гушкаш до последно, навеждаш се и тогава го слагаш. Те се стряскат ако "хвърчат" през въздуха и се опитват да сграбчат нещо. Малко глупаво го описах, ама толкова мога.
Вихрогонче, не искам някой сега да ражда от нас, мислех като дойде времето. Риша го родих 2 седмици преди термина и сега също живея в надежди. Praynig

# 198
А бе мацки защо немога да отговарям от моето потребителско име.Давами че вече такова съществува. GalinaG24

# 199
  • София
Намерих темата, но те били 5, а не 13  Crazy Blush
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=341826.0 , ако ви се чете
Pansy, хубава е завиновачката  Simple Smile Hug много сладко звучи  Blush Спомням си за един път, в който синът ми много плачеше и на можеше да заспи, в момента, в който свеки даде акъл да го увия с една пеленка и така да го приспивам, заспа веднага. Може и да се е бил изморил от рев вече де  Laughing, но не смятам, че това повиване е чак вредно.  Peace

# 200
Здравейте момичета!
Веси, много щастие и усмивки в новият дом! Heart Eyes

Абе тея дъртаци как ме дразнят  ooooh!, направо не мога да си събера ума от яд. Аз преди 13 год. като родих също си повивах детето, така бяха казали. А тогава бебето ми се беше родило с локсация на ръката, за която не можахме да разберем в  началото , точно заради това повиване. Тази локсация  при раждането е станала, щото бях с много тесен таз, бебето 3.650 , с изтекли води на сухо и 20 часово нормално раждане сам сама в предродилна. Никой никакво внимание не ми обърна, накрая тръгнах да раждам пак сама и взех подлогата и счупих мивката с нея та се появиха тея сестри, (лекарката беше единствена като дежурна и  на долният етаж, правеше секцио, ааа беше Великден тогава)  и с бебето между краката почти щеше да ми изпадне и те сестрите  ми викат леле бързо на стола и дойде лекарката скочи ми на корема и след 2-3 минути родих, изкара ми плацентата и вика няма нужда от шиене и това беше. Та точно тогава е станала тази локсация , първо заради това че ме бяха зарязали  без система със изтекли води и 1 см. разкритие да раждам 20 часа , после с това повиване не можахме да разберем кво става и така ни изписаха де , после личната лекарка след 1 седмича видя, че той не си движи много ръката, и така   спряхме с повиването. направиха ни подвижна превръзка на ръката , която махахме при къпане и нали костите на бебетата са меки и след месец я свалихме (е щадяхме ръката де ) , добре че всичко мина.

Слънце- права си  Peace , така като се замисля наистина клизмата е най-приятното нещо . Просто не исках да се сещам за раждането.  ooooh!

# 201
това за повиването има логика,ама чак да престягаме детенцето така ката пашкул  ooooh! все пак толкова красиви неща има по магазините,че как да не му ги облечеш още като се роди  Heart Eyes и да му се радваш само като го гледаш,на мен до сега никой от роднините не ми е казвал подобно нещо,само баба ми от време на време се изказва как трябва да се гледа.......преди 50 години,ама от тогава насам има толкова удобства за детето и майката че от толкова разнообразни неща не мога да си избера,искам всичко за моето слънчице  Heart Eyes

# 202
  • София
Halkidiki, писала си ми на лични, ама не можах да ти отговоря, защото пощата ти е пълна. Давам ти го тука: Ето ти тел: тел.: 920 2029/ 30,31,32,33,34, Незнам точно кой е на ЖК, но този е централа и от там 100 % ще те свържат. Дано съм помогнала. Успех!  Hug

# 203
Ха,добър ден и от мен:)
Днес ми е кофти ден. Rolling EyesЦяла нощ не съм спала от болки в кръста и киселини Sad.Даже снощи стоях до късно пред компютъра и се бях зачела в "смешната тема" за раждането, където една мама разказваше как я е боляло кръста и на сутринта родила. Rolling EyesИ аз нали, със този бременелиски мозък-какво друго да си мисля.Слава богу, че съм заспала, поне да не мисля глупости. EmbarassedУффф, май с напредване на времето, все повече ще ни стават болежките, не мислите ли newsm78
Това за повиването и на мен ми се  струва глупаво, въпреки че познавам мами, които са повивали, защото така им било по-удобно и се чувствали по-сигурни като носели бебетата.А вие, какво мислите-трябва или не трябва да има възглавница новороденото? Rolling EyesАз наскоро гледах един репортаж за една майка(вече не си спомням каква беше темата)и й дадоха бебето как спи на възглавница.При което нали бяхме двете сами със свеки и направих коментар, че НЕ трябва да има възглавничка, а тя ако знаете как ме изгледа и каза, "да бе" ShockedАман от такива коментари!И аз съм съгласна със Слънцето и няма да приемам бабешки съвети отпреди 1920 год. #Cussing out

# 204
  • В Перлата на Майн-ата си, Германа (DE)
Дечицата до една годинка спят без възглавница, те нямат вратна извивка.

# 205
Здравейте момичета!Два дена не бях влизала, а вие цели фермани сте изписали Crazy  Simple Smile Онзи ден бях на зъболекар, венците ми се бяха одули и ме боляха, реших че е от някое зъбче, но се оказа, че е нещо нормално..Зъболекарката ми изписа eludril за жабуркане и вече съм по-добре Simple SmileВчера най после и елха украсихме, но като се сетя колко подаръци трябва да купувам....:за празниците, пък и сестра ми е именячка и рождениичка(на Коледа има имен ден, а на 31-рожден ден), та ще трябва да й измисля нещо по специално. Иначе утре с мъжото заминаваме за Априлци за 3 дена-голяма компания ще бъдем 30-40 човека Partyи после за коледа на Плевен-при родителите на мъжа ми. Общо взето доста емоции ще имам WinkИначе бебчо е доста активан-след коледа сме на консултации и ще видим колко е пораснал. Мен ме проследяват и ще раждам в Правителствена, някой да има отзиви от там? И понеже ми е за първи път и нищо незнам слушам какво казва лекарката, че трябва да правя. Иначе днес времето май не е за разходки.. от една страна много ми се иска да завали сняг, но от друга... Целувки за всички:loveekiss:

# 206
Ох леле нервите си скъсах докато разбера къде ми е проблема с публикуването.Жалко че последния ми мързелив ден мина в настройки на тъпото PC. След малко отивам да взимам баткото който от утре вече е във ваканция.

# 207
  • Sofia
и къде беше проблемът?
може би на Дима ще си полезна?
Роска, много те обичам и се гордея с теб! При кумовете викаш, а? Поздрави ги от мен!  Hug

# 208
  • под кривата круша
Благодаря много за отговорите, момичета Hug Абе и на мен не ми се видеше много читава тази теория...Таткото не идва с мен по прегледи, ноооо вече го виждам абониран под ручка на курсовете за първи грижи за новороденото. Че иначе ще каже "Заяждаш се със свекървата Crossing Arms". Пък така-нека акушерки и педиатри му го обяснят. Книжка едва ли ще хване ама барем слуша лекции завалията, че страх ме хваща като каже отсега "Мале, много ме е страх, как ли се гледа толкова малко бебе, как ще се справим". Звучи ми като "Викай мама" и ми настръхва косата.

# 209
Ама и аз съм една, ама нали съм си руса!! newsm78Момичета имам нужда от help. Опитвам се да си кача лична картинка от компютъра ми, ама нещо не мога да се оправя..В профила става да си сложиш само от сайт...или пък аз не мога да се ориентирам smile3506

Общи условия

Активация на акаунт