ИЗРАЕЛ - 17 понички се пържат за Ханука :)

• 34 887
  • 294
  •   1
Отговори
# 75
Това с господин Ментов ме забавлява истински,той знае ли че така го наричате всички.Баща ми навремето като го базика с фамилията на майка ми,му стваше зле и все повтаряше,че тя се е омъжила за него и приела неговата фамилия,ама така се ядосваше,че чак да не смее човек нищо да каже.

# 76
  • T"A
Криси, казах на Ментов и той одобри  Peace Каза, че не се знае кой на кого е дал името, да не се правят заключения  Laughing Чичо му се ожени преди 3 години, а жена му - на моя възраст тогава, не прие фамилията му, остана си с моминската, и той също много се майтапи с нея, но с добри чувства, не мисля, че го взима присърце  Peace

Анди, ние гледаме и Heros и Prison Brake  yes Сваляме си ги от Интернет и един сезон го гледаме за една седмица - всяка вечер по една серия. Нямаме търпение да чакаме по телевизията седмица между всяка серия  Blush Голямо напрежение е, голям екшън  Party
Започнах да уча иврит на 24, когато пристигнах тук  Peace Но в осми клас бях учила азбуката и някои отделни думи (които прилежно забравих докато не започнах да уча в Израел)

Имаше много хубаво интервю с Ципи Ливни по 10 канал  Peace Няма да гласувам за нейната партия, но тя ми допада  bowuu Лека вечер на всички!  55

Последна редакция: сб, 20 дек 2008, 21:27 от Mentha

# 77
Когато сърцето плаче, само Бог чува
Болката се издига от душата,
Човек пада, преди да залезе
С малка молитва прорязва тишината

Чуй, Исраел Господи, ти всичко можеш
Даде ми живот, даде ми всичко
В очите ми сълза, сърцето тихо плаче
А когато сърцето мълчи, душата крещи

Чуй Исраел, Боже сега аз съм сам
Подкрепи ме Господи, направи да не се страхувам
Болката е голяма, няма къде да избягам
Накарай я да спре, защото не остана в мене сила

Когато сърцето плаче, времето спира
Човек вижда изведнъж целият си живот
Към неизвестното не му се ще да тръгне
Зове своя Господ до край

Това е на първо четене, не претендирам за художествената стойност, но смисълът е запазен  Peace

Рисунката от сутринта е много сладка и аз често получавам  Heart Eyes подобни.
Къде карате колело? В парк леуми, даром?

Шай (подарък) е голям сладур и много талантлив. Беше втори в първото издание на предаване " ражда се Звезда" като Мюзик айдъл.

# 78
Аз пак, като след дъжд качулка  Laughing, но ще го оставя така де работила съм значи...

Мента, поздравления   bouquet!

# 79
Мента и аз гледам и призън и героите ! Е малко по назад съм , но ме зарибяват , ама лост ми е слабост ! Казват , че сега 5ти сезон ще има развръзка между Сойер и Кейт  Praynig Heart Eyes Crazy
Цитат
Започнах да уча иврит на 24, когато пристигнах тук
Че ти на 24 ако си отишла ....
Не, мани майтапа ама  аз повече от 25-26 не ти  давам  Wink
Мерси и за този превод   bouquet
 Hug Peace

# 80
  • T"A
Тали, за какво поздравления, пак нещо не съм разбрала  Blush
Децата в градината ли ти дават рисунки? Май в градината децата им казват "работи"=аводот  Mr. Green
Тази братовчедка до 3тата си година живя в Германия, родена е в Испания, където баща и е бил командирован. Когато се върнаха в Израел, детето преживя шок и в началото съвсем не беше наясно, че тук това е семейството и. За това ми е още по-мило, че ми е написала колко ме обича, пред очите ми порастна и промени отношението си...

Велосипедната авантюра  Mr. Green изживяваме в Парк аЯркон  Hug той е до нас, Леуми ни е далече... Има маслули с различна трудност, специално за колоездачи: http://www.soleus.co.il/school.asp На снимката дори се вижда малко мястото, където караме  Grinning

АндиHug 24-25 годишна възраст я помня като една от най-хубавите си, но тази година "смених код", както казват израелците (ле'ахлиф кидомет) и станах на 30  Grinning

# 81
В градината, да.
Но и Мадлен често ми пише. Отивам примерно да си лягам отгръщам завивките, а там писмо (благодаря ти мамо, че днес ме взе от у- ще с чадър в дъжда) или нещо от сорта. С много цветове, сърца, дъги и панделки  Heart Eyes

Имам пълни шкафове с "аводот", но ми е трудно да се разделя с тях! Даже в шиши купих нов шкаф  Whistling

Анди, аз за сефте чух иврит на 18 и тогава започнах да го уча. А за това, че Мента младее (не че не е млада) аз съм жив свидетел.
Дето вика Петя :"... ми ние сме си най- хубавите  Laughing...." Ей, дано много да се забавляват в Пари  Hug

# 82
Цитат
   но тази година "смених код", както казват израелците (ле'ахлиф кидомет) и станах на 30
Жива и здрава  Hug Ама не ти лиЧат бе , ти да видиш ! Пу - Пу да не те фанат уруки  Wink Whistling
Цитат
  Анди, аз за сефте чух иврит на 18 и тогава започнах да го уча. А за това, че Мента младее (не че не е млада) аз съм жив свидетел.
Еее значи не е късно за мене  Wink А всъщност какво те заведе в Израел , извинявай може да си споделяла ама пуста му глава не помни  ooooh! Wink Ти преподавала ли си иврит или се майтапеше в предишния пост за уроците  Wink
Да знаете мене само ме притеснява гърлената интонация !  Grinning Дано я издокарам бързо хах  Wink
 Тали аз ти казах де ама пак , мн ми приличаш на една актриса от един сапунен сериал  newsm78
Пу значи как не мога да я намеря , да видиш , че си имаш двойничка в шоуБиЗнеСа  Wink хихи !

# 83
Моми4ета ,пак благодаря за това ,4е ме приемате с Добре до6ла.ето и рима се полу4и

Мента,на теб също благодаря за грамати4еската поправка.Намесата ти е градивна.Замислих се за писмата ти.Ако е в името на сигурността защо да не ги отварят и проверяват.Надали е с цел 6пиониране на ли4на кореспонденция.Аз ли4но  бих се съгласила да ми  ги отварят ако това ще  носи сигурност.Вижте в какъв свят живеем.

Ох,за песните....
Страхотна музика,страхотни текстове!Директно в сърцето!Благодаря. smile3525Иску6ена съм да ви предложа нещо ,което с удоволствие слу6ам.Ако ми дадете превод много бих се радвала.
http://www.youtube.com/watch?v=7kuVJFvVMGI&feature=related

Това с детските рисунки... е толкова  мило, и истинско ,и 4исто,както може да бъде само едно детско сърце. Flowers Bouquet Flowers Bouquet

Хариет, newsm45 отнеха ми Библията.Нещо бракониерско  съм направила.Хубавото оба4е е,4е ние с теб пак ще си я 4етем ,нали?

Хубава седмица от мен!

Последна редакция: нд, 21 дек 2008, 02:08 от Sarrah

# 84
  • Paris, France
Здравейте,

Имате много поздрави от Петя, с която прекарахме повече от час в телефонен разговор. Времето тук се оправи специално за тях и е много приятно и ако не е много слънчево поне не вали. Днес са били във Версай цял ден. Много са доволни и е възхитена от Париж и като дойде ще разказва.

Латеа, Мента - не зная колко френски лицея е имало в Бг и къде. Зная че софийският е бил един и чак сега научавам, че се е помещавал във факултета по математика. Ние не сме от София и майка ми е първата от семейството, заселила се там и то чак след вземане на специалност и както върви, май последната след като аз отпраших към големите западноевропейски метрополии. Лицея, за който говоря е Сан Беноа в Галата, европейската част на Истанбул. Съществува и днес. Мента, ашкеназите са рядкост по нашите земи. Зная, че в Солун е имало. Вашето семейство отдавна ли са дошли в България? Е.Канети е ашкеназ до колкото зная, но българскато му майка сигурно не е или поне фамилното и има (Ардити) звучи испанско.

Сара, мерси за персийския бог, беше ми интересно. Мислиш ли, че факта, че Митра е част от троица богове е повлиял на християнската доктрина за светата Троица?

Тали, и аз получавам такива писъмца и много им се радвам. Да са ни живи и здрави!

Цитат
А за това, че Мента младее (не че не е млада) аз съм жив свидетел.
- абе, младее, младее, тя си е млада, много млада. Аз на нейните години бях в облаците, не бях женена, не си и помислях за деца, въобще лайф и кайф. 30 годишните днес са като 20 годишни. Моят мъж до 28 беше живял с родителите си, докато завърши не беше хващал работа и на 30 беше дете. За съжаление промяна няма Cry

Мента, блазе ти че си отиваш в България! Жалко, че няма да сме там да дойдем да ви сурвакаме с децата. Би ли ми обяснила откъде идва наименованието Назарет? От глагола пазя ли? И какво е обидното на думата гой?

Хард, рожденната дата, изчислена между 16 и 29 септември е на Христос, нали за него говорехме.

Цитат
Коптската православна църква съхранила е някои юдейски (раннохристиянски) обреди, като обрязването например. Друга характерна черта за коптите е, че Кръщението включва и татуировка във вид на кръст.
- обрязването е местен обичай, предшествуващ с хилядолетия юдаизма. За коптите и до днес в Египет се изисква обрязване както за момчета, така и за момичетата и е почти невъзможно да се намери свещеник, който да се съгласи да кръсти необрязано момиче. Женското обрязване не е документирано в юдейски текстове и май освен в Етиопия, където е обичай никъде не се практикува (за Йемен не зная). Татуировката на кръст не е изискване. За съжаление това се прави на християнските бебета за да може лесно да се идентифицират при отвличане. Затова се прави на вътрешната страна на китката, където не може да бъде заличено без да наруши функцията на дланта, а не на бузата, да речем, където може да се изгори.

Лека нощ и отсега ще минавам по-рядко, защото майка ми пристига днес.

# 85
Привет и от "ПодуЯне"!Чета ви редовно ,но времето ми стига само за това.Ние сме в подготовка за празниците - покупки.Използваме почивката на таткото,за да свършим 100  неща.А вчера водихме децата на празник с Дядо Коледа - имаше танци и подаръци .Танците бяха със школата на Памбос и симпатичната му съпруга.Той дори беше и водещ !Симпатяга е !И аз раздрусах телеса покрай дечурлигата.Снимките ще кача по - късно,че след малко оставяме Миши на бабата ,Мади ще си остане у дома ,за да прави картички-изненади(салфетна техника).Само Аничка ще е с нас ,защото нали знаете ,че сме си скачени с нея.И отлитамееее! smile3508Малиии,колко обичам да купума подаръци!
Кико ще дойде след два дена - и купона ще е пълен!
Sarrah , песента е страхотна!Благодаря!

Тали - имаш много добри деца!Това с бележките е много мило!

Ментичка ,какви са тези картички,нищо не разбрах?!От къде ти ги изпращат?

# 86
 Newena ,От глагола пазя ли?
 , мисля , от  глагола ,,помагам" - лаазор.
 Елиаз Канети  е от Русе , както повечето  ашкеназии са от северна Бг.  Нали  сварадиите са дошли по Средиземно море , чрез Турция  в Бг...., та.....
 Приятен почивен ден в Европа , а тук лека работна седмица! 
      bouquet

# 87
Тали мерси за превода-както винаги си се справила ок.

# 88
<<<<<<<Забравих днес се пали първата свещ за Ханука,но не разбрах много смисъла натова,нищо честито на празнуващите.
Снощи даваха научен филм по Библията за Христос,това което ми направи впечатление е,че участваха и професори от университета в Ерусалим и никой не оспори съществуването на Христа,но го предствиха като реформатор на юдаизма,който естествено не е бил желан.
Другата седмица по Коледа на RTL ама трябва да видя кой точно ще дават филма "Началото"-историята на Мойсей.От рекламата се вижда,че конопродукцията е мащабна и ме заинтригува.

# 89
Здравейте на всички и добре дошли на Sappah и Latea    bouquet

Виноват съм, признавам отдавна не съм писала, много ми е натоварено в работа вечер като се върна нямам сили за нищо гледам да се нарадвам на бебето че ми е мъчно за нея но съм много спокойна знам, че баща й се грижи превъзходно за нея.

Почерпете се с малко хумус канадско производство  Simple Smile

http://www.presidentschoice.ca/FoodAndRecipes/GreatFood/ProductI … 786038399929B.jpg

При нас сега е -6 от години не е било толкова студено в тази част на Канада по принцип тук зимата е мека и даже имаме сняг. Ще празнуваме празниците с други български семейства ще си наготвим по наш си обичай хубаво е че ще се съберем. Купихме на Нати червена рокля и червени обувки и бебешки чорапогащник бял на сребърни снежинки  Heart Eyes Знам,че е глупаво да се купуват на малко бебе излишни неща защото ще й отеснеят след 1 месец но много се вълнувам ще и бъде първата Нова Година. Има вече два долни зъба  Mr. Green мъничко са се подали чакам да израснат малко да ги снимам.

Боряна честито   bouquet Много да сте щастливи, добре че е минало всичко добре аз покрай тези документи вместо да се радвам, че ще бъда булка се бях изнервила ужасно.

Направо е ужас сега по магазините народа се е юрнал да пазари уж все за криза говорят  newsm78. На 26 е Boxing day

http://en.wikipedia.org/wiki/Second_Day_of_Christmas

На този ден хората се нареждат от предната вечер пред магазините да пазят ред защото намаленията са направо жестоки. Аз лично нямам намерение да ходя защото не обичам да се блъскам в тълпите а това което стана в САЩ тази година направо ме отврати (тълпа купувачи напира да влезе в магазина при което загива един от служителите).

С мъжа ми взехме решение да не лишаваме дъщеря ни от празниците ще си празнуваме у дома и Коледа и Ханука и когато порасне нека тя да избере каква иска да бъде макар че и двамата сме на мнение, че на моменти религията вместо да сплотява хората и да им дава вяра ги настройва един срещу друг и е причина за много конфликти няма нужда да се дават примери.

Много съжалявам, че изтървах Петя да им пожелая приятна ваканция чакам снимки и разкази!

Лек ден, при нас е 2 часа през ноща ще си лягам  smile3524

Общи условия

Активация на акаунт