Австрия 26 - На партито ела и ти и Дядо Коледа посрещни

• 21 921
  • 289
  •   1
Отговори
# 30
Калиопа,не се притеснявай.Ние сме същия слу4ай.Когато тръгна на детската градина,педагожката  ме предупреди ,4е ще премине през заболявания и каза ,4е е по-добре сега ,отколкото като тръгне на у4илище.Има логика,но на мен  не ми харесва  .Къса ми се сърцето като отивам градината и приятелката ѝ я посреща с два реда сополии я прегръща.Как да реагира6?Или пък  4ете6 съобщение : има дете болно от скарлатина или пък  има деца с въ6ки..Не можем оба4е да живеем изолирано....Дано Бог да пази децата ни!

# 31
И аз да ви успокоя малко.Сина ми тръгна на 1,5 г. на градина. Почна се хрема после бронхит и конюнктивит.От носа сам си заразяваше и очите  ooooh!  Това почти през месец. Само хрема не е болест! Но после след 1 година си изгради груповия имунитет. И все по-рядко боледува. Но аз си му давам всеки ден витамини (саностол ) и едни мечета (от ДМ ) като бомбонки по 2 на ден. А като видя че е на разболяване имам една витаминозна бомба от вит. Ц. на Цетебете. Действа супер  Peace
За капките за очи - нашите винаги се изхвърляха защото са годни само 1 месец след отварянето.
А за посрещането в децката.Какво да кажа.Отивам с бебе на 1 месец в количката и всички деца се навират да го видят.Да го погалят, да го пипнат и аз  smile3515 все викам бебето не се пипа, ама ... деца. После реших да го крия пред гардероба  ама няма начин те ме виждат още от вратата и пак са върху количката  smile3511
Днес купих плата за чувала.Излезе 9,24Е. Но е супер хубав. Дебел и плътен като за дамаска на диван.Много подаръци да издържи  Crazy Смятам да купя и едно бяло въже да се вързва. Или без него.

# 32
Sunny, какво е Цетебете и от къде се купува? Мисля, че няма нужда да купуваш въже. в икеята има безплатни връвчици при хартията за опаковане колкото човек иска. Моля те в неделя си носи сметката за плата и каквото си купила.

Аз най после се наканих да кача снимките от гостито при Рени. Има един албум от гостито при облака и един от срещата в щадпарк, но снимките не са мого качествени.  Най ме кефят физиономиите на  Джиджи от албумчето при Рени  Mr. Green
http://www.snimka.bg/album_organize.php?album_id=319600

Сюзън, къде се затри? Замина ли вече за БГ???

Последна редакция: ср, 17 дек 2008, 20:47 от fat.wombat организатор

# 33
  • Виена, Австрия
От вчера насам гледам доста мнения, че хремата не е болест, но аз  не мисля така.
Сама по себе си, затова че не е свързана с общо неразположение и пиене на лекарства да, но след като е заразна, не бих се съгласила, че е нещо съвсем безобидно. Освен това от хрема до хрема има огромна разлика.  Така както може да премине почти незабележимо, така може да доведе и до други проблеми.
Вярно е, че тук сополите са като гербова марка на детските градини и може би затова се приемат така, че все едно ги няма.
Както и да е, това си е мое мнение и не ангажирам никого с него. Може би покрай пневмонията на Тали съм още под стрес и съм станала доста предпазлива.
За болестите, до 3 години Тали не беше боледувала изобщо. След това тръгна на градина и изкара почти два месеца без болести, докато не се стигна до пневмонията. Тя обаче, както вече споменах,  бе свързана с остлабналата имунна система на Тали и не я свързвам с типичните "градински" болести.

Съни, за чувала, идеята за въжето ми харесва.

Уомбатче, къде са снимките?
Като кликнеш и те изпраща на главната страница на снимка бг.

# 34
уф! Как се указва линк от снимка.бг???* така че да не те закара на началната страница)

http://www.fatwombat.snimka.bg/

Последна редакция: ср, 17 дек 2008, 21:23 от fat.wombat организатор

# 35
Рени, добре дошла - една камара с камъни ми се стовари от сърцето  Mr. Green
Като се  чуем по телефона, ще ти разкажа нещо за декларациите  Laughing

Да си кажа и аз мнението като майка на 10 годишно дете, минало по този път, по които вие сега минавате:

За конюктивит ( с "е" или с "и" се пише?) Нурефлекс и производни не помагат. Капките за очи, които обикновено се дават са с лек антибиотик и се казват Gentax, ако това даваш на детето Калиопа и те са от месец март, смятай,че нямат никакъв ефект, дори могат да навредят. Иначе за еко-майките има Еuphrasia на Weleda.

За температурата е същото. Второ шише Нурефлекс за сравнително кратък период ми се струва направо ужасно. При ниска температура пробвай като начало компреси с оцет.

Дъщеря ми също е минала по този път, неприятно е, но както казваше баба ми, бог да я прости - не е болка за умиралка.

Един Фаустрегел от моя лекар е, докато детето не оздравее, да не се праща отново на градина/училище. Всички тези сиропи, капки и свещички в повечето случаи НЕ лекуват симптомите, а само ги притъпяват - от там човек си мисли, че детето е здраво и т.н. Под оздравяване се разбира да няма температура, храчеща кашлица и сополи до земята. Това е най-сложният момент, защото ако работиш, плащаш луди пари на жена да ти я гледа, но си заслужава. Иначе става един затворен кръг.

Ророана, дъщеря ми като има висока температура е най-хрисимото дете на този свят, започне ли да ми се зъби и да отговаря - на път е да оздравява  Mr. Green

# 36
мацки, кога казах че имам ГОЛЯМА кухня Laughing казах,че имам НОВА кухня с рекордните размери от 2м на 1,60м Laughing на мене и това ми е много.
благодаря за пожеланията! купихте ли си всички пожарогасител? ние още не Embarassed

Ани
четвъртък е утре. мога да взема ключа в 13.15ч, и само тогава. между работата и термина при детския за вакисна на виктор. после сме да детски РД и вечера замина. да ти пратя тел. ми да да ми кажеш кое лице да диря там и къде точно. в неделя не е проблем.

# 37
Live Berichterstattung от snimka.bg  Mr. Green

От гостито на Рени

това с къдриците да не е синът на Сюзън? Ако да - леле, колко е пораснал!

Кое е това момиченце със хубавият чорапогащник на ромбчетата? Искам и аз такъв!

Коя майка се чуди така  Shocked, на чинията на детето си?

Бомбю нещо жаден гледам - как е нарамил тая дамаджана...  Mr. Green Mr. Green

На гости на Облака

Много шета това дете! Ашколсун!   newsm28

Кое е това момченце с Хендито в ръка и после в палатката? Много е сладък  Grinning

БГ Мама среща

Рени, това с бялото ако си ти, да не съм те чула да беседваш с мен на тема килограми и да се правиш на съпричастна и разбираща  Mr. Green Flutter

Децата ви са страхотни! Сладки, весели и чаровни! Да са ви живи и здрави Simple Smile Като ги гледам, а и вас наред с тях - искаааааааааам и аз пааааак!

# 38
Малииииии wombat,мога спокойно да участвам в рекордите на Гинес,за изцъкляне на очите.Божке дано на живо поне да не съм такъв вамп,инак оправдавам не спането на детето,ми то не спира кошмари да сънува Sick

Калиопа защо даваш на детето при такава темп Нурефлекс,според мен май ние нещо не сме разбрали.Иначе гледам дневната доза на ибупрофена е ,за деца от 1 до 3 годинки ,300 мг,от 4 до 6 ,450мг.

Рени добре дошла!

Долче ,е аз съм се изцъклила на Филип,той милия дано да ми е свикнал на физиономиите,че инак и него сън не го е хванало Joy

# 39
аа и аз гледах снимки
 Shocked е гиги Laughing

# 40
Джиджи, завиждам ти благородно на прическата  Flutter

Много е готино изцъклянето  Joy

# 41
  • Виена, Австрия
Уомбатче, мерси за снимките!

Не съм идвала  на среща   отдавна и всички деца ми се сториха доста променени и пораснали!
Влади, ако не беше седнал в скута на Нина, нямаше да се досетя изобщо, че е той!
Мимката и Мира са се превърнали в едни малки дами!
Стоян, Бомбю, Филип, Влади и Вики също са "възмъжали" !
Сюзън видях, а Калоян къде е?

Всичките са толкова хубави, че ми се иска да ги схрускам!

Огромна целувка за малките сладурчета от мен!   love001

За всички прекрасни мами   newsm51

ЕЕЕЕ,  4 отговора! Много сте бързи!

# 42
Мерси ,Долче.
Капките за очи са Рефобацин, с гентамицин и не мисля,че не действат.и аз мисля,че дори да изглежда здрава,тр да я задьржа в кьщи.не ми се говори за подобренията,понеже миналия пзт споделих тук и на др ден се разболя.Сьветвам и вас да си мьлчите като се оправи детето.Благодаря за сьветите.продьлжавам да чета.
А капките ги почнах от няма и какво,като я прибирах вчера нямах портмоне и не можех да ида до аптека.а като се прибрахме,понеже нямам тук никого,нито кола,не мога с дете с температура да тьрся аптеки...

# 43
за очи и аз давам рефобацин, симптомите минават след 1 ден капане, но капките де дават мин. 3 дена по 3пъти, понякога дори и една седмица.

# 44
Kaliopa  -   И тези капки за о4и имат срок от 1 месец след отварянето.И ние тези ползвахме.
Умбат - CeTeBe Immun Aktiv - купувам го от аптеката.Малко скъпичък е ама е супер.Вдига имунната система.Има два вида вит. Ц единия е нормалния, а другия е с дълготрайно действие. Незнам дали го обясних добре  newsm78
Супер са ви дечицата.  Hug
Е не 6 отговора  #Crazy

Общи условия

Активация на акаунт