Прах за пране и омекотител за дрехи

• 212 254
  • 767
  •   1
Отговори
# 210
Маркит,благодаря-не ги знаех тия неща. Simple Smile

zllate ,аз също си свалям и вдигам преградката в зависимост от агрегатното състояние,но ме дразни как се стича по капачката на самия прах и после по ръцете ми,пералнята и винаги трябва да съм свръх внимателна в сипването му.А иначе не знам дали мога да си го слагам директно при дрехите,защото моята пералня пере с много малки количества вода,а и като се прибави,че е за 8 кг дрехи и нещо ми се струва,че може и да не излезе много сполучливо.

Само малка поправка - в праха за цветно пране няма белина, само в праха за бяло има. Става въпрос за белина на кислородна основа, перборат. В течните препарати наистина белина не може да има, но в тези за бяло пране има оптични избелители.
Добре де нали пише да не се слага белина и омекотител при едно и също пране.Защо тогава слагат в праха?

# 211
не знам мила, намери решение за себе си.аз написах защо и как.имам ОТДЕЛНА чашка, развивам капачката, сипвам в чашката и завивам капачката(тя си остава чиста и нищо не се стича по нея и ръцете ми)може би отделна с чашка ще си решиш проблема, иначе е неприятно наистина.с колкото и малко вода да пере пералнята, щом е достатъчно количеството да вземе праха от отделението ще успее да го вземе и от чашката при дрехите.заслужава си да опиташ

# 212
А откъде я имаш тази отделна чашка?Може би именно в това ми е проблема. Laughing

# 213
някои течни прахове се продават с нея.разграфена е, моята от 60мл - до 125мл

# 214
  • до една звездичка
Онзи ден за първи път опитах Елиз /или Елиза/- има за всякакви дрехи- много ми допадна.

Аааа, ще взема да го пробвам и аз тогава. И без друго отдавна му се каня.
А за омекотител - ползвам само на Ленор. Най-много ми допада.

# 215
От три месеца ползвам само течен REX за цветно/и от двата вида/.Много съм доволна от резултата.Не слагам омекотител и дрехите ухаят приятно много по дълго време .

# 216
  • Стара Загора
REX и SEMANA. Наскоро открих, че този омекотител е далече по-дълготраен като аромат от прословутият LENOR.

И аз така мисля.Семана-та и като цена и като качество си струва. Wink

# 217
  • Стара Загора
Аз  пера или с Ariel или Persil.Веднъж една приятелка ми подари Persil на гранули-1 кг.-(внос от Турция)-Невероятен прах...така избелва...

# 218
Добре де нали пише да не се слага белина и омекотител при едно и също пране.Защо тогава слагат в праха?

В праха за пране белината е на кислородна, а не на хлорна основа. Слагат я, за да се избелят белите тъкани и да се премахнат петната. В праха за цветно не слагат, за да не избелеят цветовете. В течните препарати не може да има белина на кислородна основа, защото стават нестабилни. Затова слагат оптични избелители, за да изглеждат дрехите бели.
Иначе не се препоръчва да се смесва прах за пране и белина на хлорна основа.

Дозиращите чашки се продават с някои течни перилни препарати - Essex, първите партиди на Rex и Persil. Като си купувате, разровете и гледайте да има такава отгоре.

# 219
Мерси за информацията,а какво представляват оптичните избелители?

# 220
Мерси за информацията,а какво представляват оптичните избелители?

Прави изпраните тъкани да изглеждат по-свежи и по-бели.

# 221
  bouquetза всички мами, дадохте ми смелост да пробвам течен перилен препарат  Simple Smile (просто до сега не се решавах)
до сега съм ползвала Persil за бяло пране и омекотител Bingo.

Искам да попитам zllate : чашката хубаво ще я пусна в пералнята и тя ще си вземе праха от нея за "предпрането", а за "същинското" от къде или аз не разбрах нещо Embarassed

# 222
аз не ползвам пред пране.бяло пера на 60гр,а цветно на 40гр.предполагам в този случай ще трябва да слагаш прах и в отделението за пред пране, но не знам в този случай какво става с препарата в чашката.предполагам, че и него ще вземе.наистина знам,нека някоя мама която пере с пред пране да ти обясни

# 223
  • There I was on a July morning
Сещам се за 3 варианта:
1. Вариант: пълни се чашката на 2 пъти - първо за предпране, после стопиране с бутон "пауза", изважда се чашката и се пълни за основното.
2. Вариант: използват се горните отделения за прах, като се пълни първо за предпране, по-късно се сипва в това за основното.
3. Вариант: използва се горното отделение за предпране, после се стопира пералнята с бутон "пауза" и в барабана се поставя чашката с праха за основното.
 Аз рядко пера с предпране и съм използвала само 2-ри вариант, но мисля, че и другите стават.

# 224
  • софия
Аз пера с Ариел,а омекотител използвам белия Силан.

Общи условия

Активация на акаунт