Попитай Козметичката

• 81 606
  • 736
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Искам да попитам и аз едни неща:
Излизат ми пъпки, които порастват и загнояват, абелезите остават по 2-3 месеца. Причината я знам - детето скача по леглата непрекъснато, пипа ми лицето и пипа изобщо всичко - телефони и т.н с мръсни ръце. Колкото и да сменям всеки ден чаршафите си и т.н. хигиената е лоша. Какво мога да направя, за да огранича пъпкитеи да намаля белезите?
За дарсонвала - наистина е много добър апарат. И наистина помага при пъпки. Обаче колко пъти месечно може да се прилага? И имам чувството, че изсушава кожата - след почистване при козметик после комбинираната ми кожа по 2-3 седмици не е комбинирана нормална с леко мазна Т-зона, а е комбинирана леко суха с нормална Т-зона. И тези промени ме объркват каква козметика да ползвам. Все не уцелвам...

# 406
Здравей Йори,

направих си химичен пилинг.
Какъв ще бъде твоя съвет за последващо третиране на кожата? Пилингът беше средно-дълбок.
Казаха ми да нанасям крем за регенириране, слънцезащитен 50+ фактор и фон дьо тен на Биодерма (крем + фон дьо тен), за да прикрия на работа червенината.
Според теб в какъв ред трябва да ги нанасям?? Слънцезащитният последен ли да е или преди фон дьо тена?

аз ти препоръчвам да ги смесваш и да ги нанасяш едновременно.ако все пак искаш да ги нанасяш един след друг нека първо да е слънцезащитният

# 407
д'арсонвала може да се използва и всекидневно,без да се притесняваш от каквото и да било.относно козметиката-първо незнам каква козметика и какви процедури точно ти правят при козметичката,за да знам защо така ти реагира кожата.моля те бъди по-конкретна.

# 408
  • София
д'арсонвала може да се използва и всекидневно,без да се притесняваш от каквото и да било.относно козметиката-първо незнам каква козметика и какви процедури точно ти правят при козметичката,за да знам защо така ти реагира кожата.моля те бъди по-конкретна.
Ако е до мен този отговор - какво ми правят: почистване с тоалетно мляко, пилинг с този на Дарфен, екстракция на комедони с ръце, после ми слагат пудра сулфатио- нещо си и минават с дарсонвала, после хидратираща или успокояваща маска, накрая ми слагат дневен крем. Т.е.сякаш нищо по-специално  newsm78

# 409
мда,като че ли нищо фрапиращо не ти правят.щом казваш че ти излизат пъпки и кожата ти е смесена-пробвай на Биодерма серията Sebium-за измиване,после тоникН2О и крем-имат един със зелена капачка на тази серия.дано ти помогнат:)успех
и най-важното не давай на детето много да ти пипа лицето,ако това е възможно.

# 410
# 411
Момичета моля препоръчайте ми козметично студио в София за премахване на кръвоносна звезда? Имам спукан капиляр точно по средата на носа и ужасно ме дразни   Забелязвам, че и около ноздрите на носа имам малки капилярчета и се получава много неприятна червенина. Ходих преди 2 г. в Пикасо но резултатът беше нулев. Сега съм решила, че няма да отлагам повече. Ако знете и някаква подходяща козметика за такъв проблем, ще съм благодарна да споделите. Явно съм предразположена към такива спукани капиляри. Благодаря ви предварително 

Бях пуснала отделна тема, но никой не ми отговори Sad Моля, помагайте

Все още се надявам на някакви предложения... Ако може и да ми кажете, дали спокойно мога да отида при коземтик за почистване. Откакто ми излязоха тези капиляри не смея, страх ме е да не ми излязат нови от стискането. Има ли някаква процедура, която е подходяща точно за такава кожа?

Йори, самоцитирам се и се надявам да ми дадеш съвет за капилярите... Отдавна бях питала. Ако не можеш да ми помогнеш пиши, за да знам че не е прпуснат просто въпроса ми Hug Благодаря предварително

# 412
  bouquet
Да се запиша,че е интересно!

# 413
  • София
Йори може ли за съвет?Ходих на почистване на лицето и там където секретите са били по на дълбоко сега ми останаха червени петна които постепенно преминават в кафяви като белези та въпроса ми е белези ли ще ми останат(кожата ми е податлива на такива)или ще избледнеят

# 414
Йори може ли за съвет?Ходих на почистване на лицето и там където секретите са били по на дълбоко сега ми останаха червени петна които постепенно преминават в кафяви като белези та въпроса ми е белези ли ще ми останат(кожата ми е податлива на такива)или ще избледнеят

червените петна са резултат от нараняване на кожата около порите които са били изстисквани.ставайки кафеви те зарастват и моят съвет е ако имаш опасения че могат да ти останат като пигментни петна след това да ги мажеш докато заздравяват с кремче за заздравяване на рани.а след като заздравеят ако все пак останат петънца-има различни кремчета,апаратури и терапии за премахване на пигментации

# 415
Йори
Искам да се консултирам с теб каква козметика да ползвам.Имам суха кожа на 30 съм, но вече около устата имам видими бръчки(челото ми е гладко).ПОлзвам на Авен против бръчков(хидратиращ)ползвала съм витаминозния също.Около очите в момента ползвам на Нивея. Незнам каква марка и колко силен крем да ползвам...За през нощта слагам какъвто и през деня.Около устата трябва ли да славам нещо по силно за бръчките?.Върху крема ако слагам често фон дю тен това способства ли за повече бръчки?
Моля посъветвай ме за марка крем, който да върши работа и изобщо какво трябва да ползвам ?
МЕРСИ!@!!!

# 416
Йори, искам да те попитам какво мога да ползвам, за да се спася от проблема с кожата на ръцете. Много ми се изсушава и напуква през зимата. Някой път чак до кръв. Много е неприятно.

# 417
  • София

червените петна са резултат от нараняване на кожата около порите които са били изстисквани.ставайки кафеви те зарастват и моят съвет е ако имаш опасения че могат да ти останат като пигментни петна след това да ги мажеш докато заздравяват с кремче за заздравяване на рани.а след като заздравеят ако все пак останат петънца-има различни кремчета,апаратури и терапии за премахване на пигментации

Благодаря за бързия отговор  bouquet

# 418
   И аз съм с въпросче. Simple Smile
   Д'арсонвала може ли да се прави на бременна жена?Дали няма някакво противопоказание в такава ситуация?
   Същото ме интересува и за ултразвуковото почистване.Не вреди ли на бременната или плода?
   Благодаря!  bouquet

# 419
Здравей Йори, страхотна тема, много си отзивчива и това е чудесно  Heart Eyes
Искам да попитам, от къде мога  да си закупя дарсунвал и да си го ползвам самостоятелно в къщи?
  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт