Попитай Козметичката

• 81 606
  • 736
  •   1
Отговори
# 390
Момичета моля препоръчайте ми козметично студио в София за премахване на кръвоносна звезда? Имам спукан капиляр точно по средата на носа и ужасно ме дразни   Забелязвам, че и около ноздрите на носа имам малки капилярчета и се получава много неприятна червенина. Ходих преди 2 г. в Пикасо но резултатът беше нулев. Сега съм решила, че няма да отлагам повече. Ако знете и някаква подходяща козметика за такъв проблем, ще съм благодарна да споделите. Явно съм предразположена към такива спукани капиляри. Благодаря ви предварително 

Бях пуснала отделна тема, но никой не ми отговори Sad Моля, помагайте

# 391
Здравейте.Моят въпрос е относно петната, които остават след пъпките.Не знам как да се справя с тях, на какво да се доверя - избелващ продукт, процедура?

# 392
след напаряването ще ти изстиска порите-пъпките-НЕ!,и след това ще ти направи д'арсонвал,за да затвори порите и да премахне бактериите които биха предизвикали визпаления навлизайки в отворените след изстискване пори след това ще ти наложи подходяща терапия на лицето.при изстискването проблема е че когато човек е изправен порите не могат да бъдат 100% освободени от натрупаният в тях секрет,а в легнало положение резултатът е гарантиран-пак подчертавам ако козметикът е опитен и си разбира от работата.
Ами аз пъпки нямам, така че няма какви пъпки да стискам Grinning. Почиствам черните точки, демек замърсените пори, пълни с мръсотия и от там станали на черни точки. Д'арсонвал не съм наясно какво е. Да, не отричам , че може и да има по-голям ефект ходенето при добър козметик, който професионално да почисти лицето, но ако ще ми прави само напарване, ръчно почистване на лицето и някаква почистваща свиваща порите маска без дарсонвали и др. работи, то това и аз сама вкъщи мога да си го направя.
за д'арсонвала да обясня-това е апарат,който представява ръкохватка  различни стъклени накрайници.този апарат преобразува променлиевият ток в прав,и самият ток действа бактерицидно (убива бактериите),стимулира кръвообращението и помага при отоци по лицето:)))

# 393
Здравейте.Моят въпрос е относно петната, които остават след пъпките.Не знам как да се справя с тях, на какво да се доверя - избелващ продукт, процедура?

и двете:)))
а сега сериозно-трябва много внимателно да се подбират избелващите продукти,и козметични процедури.зависи много от типа кожа.ако ми дадеш повече сведения за кожата и,вида на пъпките и периода в който е появяват бих могла да ссъм по-конкретна.Simple Smile

# 394
Йори, какво би препоръчала при петна от слънцето?

# 395

а сега сериозно-трябва много внимателно да се подбират избелващите продукти,и козметични процедури.зависи много от типа кожа.ако ми дадеш повече сведения за кожата и,вида на пъпките и периода в който е появяват бих могла да ссъм по-конкретна.Simple Smile
И аз искам да задам същия въпрос относно петната. Кожата по - принцип ми е суха , даже в някои периоди е и чувствителна.

# 396
здравейте,
препоръчайте ми моля Ви някакво решение за врастнати косъмчета по краката  Praynig кола-маската гаранция ли е,че като няма корен косъмът при израстване няма да расте пак навътре? при бръснене и епилатор се появяват проблемите.
а някаква марка / интернет магазин за кола-маска вкъщи?
  bouquet
за съжаление трябва да бъдеш упорита при борбата с врастналите косми-поне в началото посещавай козметик, защото не съм сигурна че ще успееш сама да премахнеш космите от корените и няма да ги накъсашSimple Smile))
много Ви благодаря за отговора.и аз смятам първо да отида на 1-2 кола маски при козметичката и после- сама вкъщи. между другото препоръчвам един комплект за кола-маска при домашни условия който си купих от Амрита .   bouquet

# 397
Момичета моля препоръчайте ми козметично студио в София за премахване на кръвоносна звезда? Имам спукан капиляр точно по средата на носа и ужасно ме дразни   Забелязвам, че и около ноздрите на носа имам малки капилярчета и се получава много неприятна червенина. Ходих преди 2 г. в Пикасо но резултатът беше нулев. Сега съм решила, че няма да отлагам повече. Ако знете и някаква подходяща козметика за такъв проблем, ще съм благодарна да споделите. Явно съм предразположена към такива спукани капиляри. Благодаря ви предварително 

Бях пуснала отделна тема, но никой не ми отговори Sad Моля, помагайте

Все още се надявам на някакви предложения... Ако може и да ми кажете, дали спокойно мога да отида при коземтик за почистване. Откакто ми излязоха тези капиляри не смея, страх ме е да не ми излязат нови от стискането. Има ли някаква процедура, която е подходяща точно за такава кожа?

# 398

проблемът с пъпките го имам от около 6-7 години, сега съм на 21.От около 2-3 години е значително по-добре, поне за мен, защото преди беше просто ужасно  Sad  Пъпките ми се появят по всяко време, когато си поискат Simple Smile понякога са по-активни преди да ми дойде.Най-често са големи с бели връхчета и минава доста време преди да си отидат. Най-много ме дразнят петната, които са останали от стари пъпки, ако те се махнат ще е значително по-добре.Има периоди, в които лицето ми е добре, спокойно, не излизат пъпки, но понякога точно обратното.Кожата ми е мазна.

# 399
и аз съм така..и какъв крем е добре да се ползва?

# 400
здравейте на всички.
ще се опитам да бъда максимално изчерпателна относно зададените въпроси
1.относно пигментните петна-само с крем няма как да се премахнат-кремовете биха могли да избелят до някаква степен кожата,но 100% гаранция за премахването на петната няма-има различни апаратури с които да се премахнат и то не от веднъж-трябва постоянство.на много места във форумите биха ви предложили да си правите маски в домашни условия с лимонов сок,с магданоз,с витамин С,но дори и да се подведете по това трябва да сте внимателни защото изложени на слънце и и зползвайки това има риск да получите нови петна.
2.за пъпките-пак ще повторя-веднага като излязат-никакво пипане и тичайте на д'арсонвал  при козметичка за да не остават петна след тях.

# 401
Йори,
С проблемна кожа съм от ранния пубертет, сега вече пъпките ми са по-малко и то най-вече в областта на челюстта към шията.
 Но към Коледа ми излезна пъпка на бузата ( до носа) ,от онези твърдите,които се подуват безобразно, чаках я да завехне, но това така и не стана. На 30 декември се събудих и лявото ми око беше подуто, и надолу към пъпката беше много твърдо...Веднага отидох при лицево - челюстен хирург , каза ми че е запушена мастна жлеза , но че не е за рязане и ми предписа антиобиотик и бактробан, Пих антиобиотика 7 дни, и имаше ефект, окото спря да отича, малко поомекна твърдото и от пъпката излезна голямо колкото леща твърдо топче, след което започна да завяхва. Трябваше да продължа още доксициклина, но много започна да ми се вие свят. Твърдото над пъпката към окото си остана, макар и не толкова твърдо и не толкова голямо. То е като твърдетина под кожата ми,няма връх ,само с пръст може да се напипа.
Въпросът ми е , рано ли е за почистване при козметик и какво би могло да се направи в домашни условия.
По принцип редовно посещавам козметичката си, но да си призная без бой, кризата ни удари и последнитя 2-3 месеца не съм ходила.  Embarassed
Какво би могла да ме посъветваш?
Благодаря!

# 402
Йори,

отговори ми моля те на два въпроса:

1. Как да третирам тъмни кръгове под очите?

2. Кожата на носа ми е суха и дори се бели в студовете, а по останалата част на лицето е мазна и ми излизат пъпки. Трябва ли да мажа тези места с различни кремове?

# 403
Йори,

отговори ми моля те на два въпроса:

1. Как да третирам тъмни кръгове под очите?

2. Кожата на носа ми е суха и дори се бели в студовете, а по останалата част на лицето е мазна и ми излизат пъпки. Трябва ли да мажа тези места с различни кремове?

за  тъмните кръгове под очите-препоръчвам качествен крем за околоочниятр контур.относно кожата на лицето-мажи я с предпазен крем най-вече заради студа.

# 404
Здравей Йори,

направих си химичен пилинг.
Какъв ще бъде твоя съвет за последващо третиране на кожата? Пилингът беше средно-дълбок.
Казаха ми да нанасям крем за регенириране, слънцезащитен 50+ фактор и фон дьо тен на Биодерма (крем + фон дьо тен), за да прикрия на работа червенината.
Според теб в какъв ред трябва да ги нанасям?? Слънцезащитният последен ли да е или преди фон дьо тена?

Благодаря предварително

bouquet

Общи условия

Активация на акаунт