Попитай Козметичката

• 81 540
  • 736
  •   1
Отговори
# 555
Petya_z , контрктубекса не помага при стари белези.

# 556
Бе ,то и за новите да помага,все файда! Joy Joy Joy
Ejika,благодаря!

# 557
Има едно друго, по-добро лекарство за заличаване на белези, казва се дерматикс, но е значително по-скъпо.

# 558
Мелиса, пилинг с глюколова киселина ли имаш предвид? Не разбирам как така с плодове newsm78

# 559

Пъпки по лицето:
Почистват се при козметик.......

Може и така да се прави, но има хора като мен, които не искат да им стискат пъпки или да им слагат антибиотици по лицето.
И моля, редактирайте си мнението, защото не е позволено рекламата на салони! Темата е направена с цел да помага, а не с търговска!

# 560
JeniB не се хаби да водиш диалог. Тази тема е доста съмнителна за мен. Първо се появи Йори, която само "помагаше", а на лични препоръчваше съмнителни салони за красота. Погледни всичките й отговори и виж поне един, който не можеш ти да ми дадеш на мен или аз на теб Laughing После се появи Nana-G, която също "препоръчва" конкретен салон, където правят пилинги. Едва ли не единствения в София. Започва да си разменя реплики с Dara_G  hahaha Малко повече фантазия с никовете нямаше да е излишна... А междувременно Йори изчезна... Изобщо омръзна ми от псевдо помагачи

# 561
Аз до сега не съм ходила някъде с лоши хигиенни условия. И никой не ми е казал, че използва антибиотик. ooooh! Кое по-точно се води йонофреза? С едно метално, което те боцка за успокоение на кожата ли? И възможно ли е да ползват антибиотик и да не ми кажат или просто антибиотик се слага при по-силни възпаления на кожата?

# 562
извинявай, не прочетох добре въпроса ти... всъщност - да
метално, което боцка
това е йонофореза
но металното държиш в ръка, а по лицето ти се плъзга другия електрод и боцка, по-скоро пощипва и усещаш метален вкус
а при д`арсонвала пак боцка, но се използва стъклен електрод, който свети в лилаво или оранжево

# 563
  • Sofia
Всички ли слагат антибиотици по лицето? Shocked Кое е по-точно антибиотика?
А иначе аз съм ходила при козметички с лоши хигиенни условия, даже ужасяващи ooooh! Беше пълно с хора, козметичката командваше кой да се навежда над парата (най-обикновено уредче за 20лв), кой да идва за стискане, кой да ходи да се мие на мивката Confused Ужас и безумие.

# 564
Това с металното винаги са ми го правили. Обаче само един път са ми слагали една метална гривна на ръката.  В другите случай нищо не съм държала (или нямам спомен Simple Smile) Моята кожа не е чак толкова възпалена и да се надявам, че не са ми правили с антибиотик, ами само витамини. Следващия път непременно ще се интересувам предварително. Ако може да кажеш и името на антибиотиците, които се ползват, за да изисквам конкретно да не използват конкретните продукти?  Hug
д`арсонвал щяха да ми правят един път, но не остана време за него Simple Smile При него нали няма антибиотици? Simple Smile

NBM ужас  ooooh!

# 565
Доста се обърках, с това кое боцка и кое не Laughing. има един уред, наречен д'арсонвал, който при контакт с кожата отделя озон, който повишава метаболизма на клетките, "разнася" инфилтрати, дезинфикцира кожата (затова не се нанася под него нищо др. освен дезинфекцираща пудра). Другото "боцкащо" е йонофореза - чрез нея може да се прави дезинкрустация, т.е. процедура, прилагана при мазни и акнетични кожи, това най-просто казано е извличане (отвътре-навън) на замърсяване от порите. Освен това с йонофореза се вкарва и някаква активна съставка, според типа кожа, има ампули с разл. предназначение, напр. есцин и мимоза, за кожа с напукани капиляри, невен и азулен за раздразнена кожа, прополиса действа противовъзпалително при мазни  и акнетични кожи и др. онова 3- то "боцкащо", което се слага на китката като гривна е ултразвук, чрез който може да се прави както пилинг ( повърхностно почистване на кожата), така и да се вкарва дълбоко в дермата на някаква активна съставка, тук вече, за разлика от йонофорезата, където се вкарва разтвор само на водна основа и то в междуклетъчното пространство на дермата, ултразвука достига до клетъчно ниво и освен това може да действа и с активна съставка на маслена основа.

# 566
Извинявайте много, но това с антибиотика звучи несериозно и ако някъде наистина се прилага, то това би било престъпно.

# 567
Скъпа NBM, опасявам се , че салона, който си посетила е с апаратура от времето на нашите мили родителки Thinking. днес, в никой, уважаващ се салон за красота няма да те карат да се навеждаш над каквото и да било, напротив около теб не би трябвало да има гюрултия, ти би следвало да си лежиш необезпокоявана, да слушаш отпускаща музика и да релаксираш. Но уви....... жалко, затова повечето хора отиват на козметик като на зъболекар smile3511

# 568
 Nana-G, ти имаш ли компетенцията да даваш такива категорични съвети като например да апострофираш моето мнение относно лекарството контрктубекс? Фармацевт ли си? Щото аз съм.

# 569
  • Sofia
Скъпа NBM, опасявам се , че салона, който си посетила е с апаратура от времето на нашите мили родителки Thinking. днес, в никой, уважаващ се салон за красота няма да те карат да се навеждаш над каквото и да било, напротив около теб не би трябвало да има гюрултия, ти би следвало да си лежиш необезпокоявана, да слушаш отпускаща музика и да релаксираш. Но уви....... жалко, затова повечето хора отиват на козметик като на зъболекар smile3511

Не се притеснявай, оттавна съм намерила точно такъв салон, какъвто си описала Peace

Общи условия

Активация на акаунт