Попитай Козметичката

• 81 450
  • 736
  •   1
Отговори
# 645
Коя е тази марка Шпилер? Да не би да имаш предвид Шилер? Thinking

не,имам предвид д-р Шпилер.Това е немска биокозметика.Използва се за процедури и в някои козметични центрове.

# 646
Йори здравей,
Следя темата с интерес, но не срещнах въпрос като моя, затова си позволявам да задам следната питанка.
От известно време насам си правя разни разкрасителни процедури сама у нас и ми е интересно дали правя правилно нещата.

Напарвам си лицето около 10 минути над вряща вода с лайка вътре, след което много внимателно изстисквам немалкото черни точки по носа и брадичката като съм си увила пръстите със салфетка. Имам салицилова киселина на прах ( от аптеката към 1 лев струва ) и си намазвам лицето с нея ( щипе ми ужасно и се зачерявам за около 2-3 минути, след което кожата се успокоява ). После слагам хума + кисело мляко или една маска със зелена глина за около 15 минути. След това се мажа с био масло от макадамия по цялото лице + околоочен контур. Кожата ми става мека и свежа, но се чудя дали това със салициловата киселина е правилно? Ще се радвам ако изразиш мнение.

# 647
според мен тая силициева киселина не е за лице мила има доста тоници подходящи за тази цел

# 648
Здравей,Йори.Надявам се този път да ми отговориш.Въпроса ми е коя козметика според теб е по-добра за смесена и чувствителна кожа-д-р Шпилер  или Виши и ако можеш да ми препоръчаш кои продукти на съответната са за моята кожа?

за съжаление не съм запозната с качествата на козметиката на Доктор Шпилер,а козметиката на Виши не бих ти я препоръчала.ако все пак ме ориентираш от кой ценови клас козметика би желала да използваш бих могла да бъда полезна.

# 649
Йори здравей,
Следя темата с интерес, но не срещнах въпрос като моя, затова си позволявам да задам следната питанка.
От известно време насам си правя разни разкрасителни процедури сама у нас и ми е интересно дали правя правилно нещата.

Напарвам си лицето около 10 минути над вряща вода с лайка вътре, след което много внимателно изстисквам немалкото черни точки по носа и брадичката като съм си увила пръстите със салфетка. Имам салицилова киселина на прах ( от аптеката към 1 лев струва ) и си намазвам лицето с нея ( щипе ми ужасно и се зачерявам за около 2-3 минути, след което кожата се успокоява ). После слагам хума + кисело мляко или една маска със зелена глина за около 15 минути. След това се мажа с био масло от макадамия по цялото лице + околоочен контур. Кожата ми става мека и свежа, но се чудя дали това със салициловата киселина е правилно? Ще се радвам ако изразиш мнение.

като цяло цялата самодейност,която описваш не ми е по вкуса.но за да отговоря на конкретно зададеният въпрос ще кажа че според мен вместо тази киселина,ако толкова искаш дезинфекция можеш да използваш и спирт.

# 650
искаш дезинфекция можеш да използваш и спирт.
ей това изказваме за съжаление много ме разочерова как може уж профисионалист и човек който се има за такъв даващ  съвети да го каже СПИРТ възмутена съм и то за лице
ще ме извиняваш ама къде къде продукти за дезинфекция подходящи тоници за мазна кожа има колкото искате

# 651
Здравей,Йори.Надявам се този път да ми отговориш.Въпроса ми е коя козметика според теб е по-добра за смесена и чувствителна кожа-д-р Шпилер  или Виши и ако можеш да ми препоръчаш кои продукти на съответната са за моята кожа?

за съжаление не съм запозната с качествата на козметиката на Доктор Шпилер,а козметиката на Виши не бих ти я препоръчала.ако все пак ме ориентираш от кой ценови клас козметика би желала да използваш бих могла да бъда полезна.
Защо не препоръчваш Виши? Simple Smile Иначе цената няма значение Simple Smile Благодаря

# 652
искаш дезинфекция можеш да използваш и спирт.
ей това изказваме за съжаление много ме разочерова как може уж профисионалист и човек който се има за такъв даващ  съвети да го каже СПИРТ възмутена съм и то за лице
ще ме извиняваш ама къде къде продукти за дезинфекция подходящи тоници за мазна кожа има колкото искате

всеки има право на оценка,но в случаят на нея и трябва нещо,което да дезинфекцира и затвори порите.тониците за мазна кожа с каквото и съдържание на спирт да са не могат да затворят порите.Simple Smile
а и не говорим за чист спирт а за 70% разтвор.

# 653
и преди е ставало въпрос за почистване на лице.
сега ще разясня защо след като можем да си направим парна баня и си купим дезинфекциращ продукт и маска от аптеката не препоръчвам да си правите тази процедура у дома.
Първо-защото в изправено състояние пред огледалото не можете да почистите порите напълно,колкото и да ги стискате.
Второ-защото след почистването на порите и минаването на кожата с дезинфенциращо средство е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да се направи д'арсонвал,за да се затворят напълно порите и да се убият бактериите.
Трето-маската от аптеката едва ли може да бъде сравнена с една добра медицинска козметика.
И в заключение-сами едва ли можете да прецените измененията,които настъпват по кожата ви,докато отивайки при професионалист(за съжаление в България има доста самозванци) той би могъл да ви даде и съвет за други недостатъци по кожата ви,освен пъпките и дразнещите комедони.

# 654
е така вече с последното мнение съм съгласна  Peace

# 655
Здравей, Йори! Казвали са ми, че някои части от лицето отговарят на определени органи или най-често визират яйчниците. И когато имаш някакво възпаление, то се отразява, като се появяват пъпки в определена част от лицето. Това вярно ли е и ако е можеш ли да дадеш повече инфо по въпроса?
Благодаря предварително.

# 656
Здравей, Йори! Казвали са ми, че някои части от лицето отговарят на определени органи или най-често визират яйчниците. И когато имаш някакво възпаление, то се отразява, като се появяват пъпки в определена част от лицето. Това вярно ли е и ако е можеш ли да дадеш повече инфо по въпроса?
Благодаря предварително.

когато имаме хормонален проблем,той се отразява и по кожата.има правило,което гласи,че когато имаме пъпки (акне) в областта на лицето,горната част на гърба и гърдите проблема е с половите хормони-респективно има нарушение във функцията на яйчниците.

# 657
  • Бургас
Здравей,Йори!
През двете ми бременности,ми се появиха пигментни петна.Първия път,след като мина известно време избледняха на сто процента,правих два пъти и химичен пилинг.
През втората бременност,се появиха на горната устна,лятото дори още повече потъмняват.Слагам си редовно слънчезащитен крем.Петната,не са чак толкова силно изразени,но определено ми вадят очите.Лицето ми е било винаги чисто,без пъпки.Редовно ходя на козметик за почистване.
Има ли начин,тези петна за се заличат,поне да избледнеят,с някакви процедури?
Благодаря от сърце!

# 658
Здравей,Йори!
През двете ми бременности,ми се появиха пигментни петна.Първия път,след като мина известно време избледняха на сто процента,правих два пъти и химичен пилинг.
През втората бременност,се появиха на горната устна,лятото дори още повече потъмняват.Слагам си редовно слънчезащитен крем.Петната,не са чак толкова силно изразени,но определено ми вадят очите.Лицето ми е било винаги чисто,без пъпки.Редовно ходя на козметик за почистване.
Има ли начин,тези петна за се заличат,поне да избледнеят,с някакви процедури?
Благодаря от сърце!

разбира се че има начин.освен слънцезащитните кремове.препоръчвам ти новите апаратури AIPL при които има специални опции за пигментни петна.

Последна редакция: вт, 13 апр 2010, 21:59 от Йори

# 659

Защо не препоръчваш Виши? Simple Smile Иначе цената няма значение Simple Smile Благодаря

не харесвам Vichy,защото от наблюдаваните резултати при хора,които са използвали тази козметика за различни проблеми и най-вече заради великата реклама за благотворното действие при мазни и акнеични кожи съм се убедила че полза няма,но има влошаване при някои от хората.разбира се всичко е индивидуално,но аз лично нямам добри впечатления.

Общи условия

Активация на акаунт