Да живеем в хармония със себе си - дискусия - 2

• 35 484
  • 465
  •   1
Отговори
# 240
Еовин, всичко от, което се нуждаем е любов   Wink Heart Eyes

Лаурен, браво на теб!!! Доста си поработила! За сънищата - записвай ги в тетрадка и не мисли върху тях на този етап; интуицията ще ти подскаже кога да се върнеш и да ги прочетеш - ще се смаеш, колко ясно ще ти стане всичко тогава Simple Smile
В София има ДГ, която няма да ограби интуицията на детето ти Simple Smile А ако до 7 години, не го "опропастиш", едва ли ще се намери училище, което да успее  Wink Развитието на интуицията на децата ни зависи най-вече от нас - ние сме техният първи пример и модел за света  Heart Eyes

За козметиката за бебе, аз лично реших повече да не купувам нищо, докато не прочета съдържанието и не си изясня дали всичко в него е ОК. Не мисля, че това е манящина, просто ще дойде време, когато детето ще може да понесе и разни други субстанции, но засега е твърде малко.

Били, Мартин е първото ми дете, другите две изгубих в началото на бременността. С други думи, има известен опит с началните признаци на бременост и малко с ражденето и отглеждането на дете. Но с последните две смятам да се осъвършенствам  Wink

# 241
За бебешката козметика- имам 2 лосиона за тяло, но изобщо не ги ползвам. Ясен с нищо не го мажа, дори и за подсечено дупе, защото няма този проблем.  Simple SmileКъпя го със сапун 2-3 пъти в седмицата. През останалото време само с вода.

# 242
Меги,извинявай,заблудила съм се EmbarassedЗа градината- тази по системата на Валдорф ли имаш предвид?Това е едно от нещата,за които завиждам на софиянки Wink

# 243
  • София
Да, валдорфската детска градина е супер. Приемат деца не от две, а от три годишна възраст.
Но за София е само една, което означава, че приемането е ограничено.  Уви, всички желаещи деца не могат да бъдат взети там.
А цедка се оказва цената!
Започнали са да обучават хора за вероятно нова ДГ, дано за следващите три години да открият поне още една такава! Дано!

Ето това  http://www.vtv.bg/ е Първата българска ЕкО телевизия! Браво!  Flowers Four Leaf Clover

bouquet

# 244
  • София
Честита нова година! От мен имате най-хубавите пожелания, много сбъднати мечти през новата година!
...
Искам да се допитам до вас по един въпрос, който няма кого да обсъждам по съвсем обясними причини, става въпрос за медитацията, която в различните книги срещам като съсредоточаване, релаксация и много др. Минах през метода Силва, който препоръчва обратното броене за достигане на медитационното ниво, но при мен съсредоточаването върху дишането работи по-ефективно, та избрах него като вариант. Та ситуацията е следната- до алфа стигам без проблем, с лекота отхвърлям всички мисли, но достигна ли медитационно ниво (усещала съм го преди без да знам какво медитация като чувство, че скоро ще заспя) едва започнала някаква визуализация и вече съм заспала. Съответно при всяка медитация си заспивам без проблем ( обикновено докато бебето спи), та ми се събират около 12 часа сън на денонощие  Crazy. Не, че не ми е приятно, но се чудя как ще достигна ниво тета при това положение, знам, че трябва много практика, а с моето заспиване успявам сигурно едва няколко минутки да визуализирам нещо желано. Също така започнах да сънувам нон-стоп. Сънища,сънища,сънища, а аз не мога да ги разтълкувам, нали не трябва да е буквално. А това си е безценна информация директно от подсъзнанието, коят аз не знам как да използвам  Confused. Ще се радвам на съветите ви.

...

Лаурен,

Медитацията не е концентрация! Медитацията не се прави. Запомни го това! Тя се случва, когато си готова достатъчно релаксирана за това!
Можеш да правиш упражнения, които да релаксират тялото, да намалят мислисте и евентуално след време може да се случи медитацията. Това, че заспиваш е добре, няма нищо лошо. Ти в момента си в ериод на освобождаване от напрежението от раждането, ( нищо че  е било преди три месеца), от постоянни грижи за бебето, от това, че не стига времето за нормално подреждане на дома и т.н.

Това, което мога да ти кажа е следното: живей с пълно осъзнаване на настоящия момент, живей тук и сега.
Когато гладиш детските дрешки се потопи в самия процес на гладене, а не в крайния резултат и не мисли какво ще правиш след гладенето.
Когато се къпеш се потопи изцяло в поцеса на къпане, без мисли за след това.
Когато гушкаш бебето се потопи изцяло в този интимен момент и усети как безусловната любов протича.
Когато готвиш, отново се потопи изцяло в този процес.
И друго, когато мислиш за нещо и си въодушевена, не позволявай някой да те прекъсва, за да не секне творческия момент. Това е много важно нещо, което в ежедневието ни с близките много хора не го спазват. Изчакване и изслушване!
Има едно наблюдение, че 80% от мислите и приказките ни са баластра! Тема за размисъл.
Медитацията е 24 часа в денонощието, тя няма нужда от специално избрано време, за да се прави. Въпреки, че ако имаш свободно време и си сама можеш да постоиш със затворени очи в лотус и вътрешният ти поглед да е в Кутастха (третото око).
Пробвай и пиши после за отзиви.
И друго, не се опитвай да спреш мислите, защото на този етап е невъзможно! Просто ги наблюдавай като бели облаци плуващи в спокойното синьо небе. И не очаквай резултати. Просто се потапяй в настоящия момент и в дейността, която извършваш.

bouquet

Последна редакция: сб, 03 яну 2009, 11:30 от shivani

# 245
Че колко е цената на тази градина  newsm78
И аз съм я заплюла след 234523625362 години  Laughing
Даже се бях хвърлила в един размисъл дали да не отида и аз на обучение за педагог във валдорфска дг, ама те ги искат с педагогика, а аз съм филолог и то само почти Rolling Eyes Винаги ми се е занимавало с дечица обаче.
Но работната ми драма ще ви я разказвам друг път.

# 246
  • София
Дори и да е посилна цената за семейства с високи доходи,
то има друга пречка - тя е една  местата са ограничени, а желаещите много!
Аз също съм искала винаги да се занимавам с деца, но нямам педагогическо образование.
Но според мен основният критерий трябва да бъде друг, а не точното образование и той се нарича
БЕЗУСЛОВНА ЛЮБОВ и осъзнато съществуване в блаженство.

bouquet

# 247
.....
Медитацията не е концентрация! Медитацията не се прави. Запомни го това! Тя се случва, когато си готова за това!
Можеш да правиш упражнения, които да релаксират тялото, да намалят мислисте и евентуално след време може да се случи медитацията. Това, че заспиваш е добре, няма нищо лошо. ТИ в момента с в ериод на освобождаване от напрежението от раждането, ( нищо че  е било преди три месеца), от постоянни грижи за бебето, от това, че не стига времето за нормално подреждане на дома и т.н.

Това, което мога да ти кажа е следното: живей с пълно осъзнаване на настоящия момент, живей тук и сега.
Когато гладиш детските дрешки се потопи в самия процес на гладене, а не в крайния резултат и не мисли какво ще правиш след гладенето.
Когато се къпеш се потопи изцяло в поцеса на къпане, без мисли за след това.
Когато гушкаш бебето се потопи изцяло в този интимен момент и усети как безусловната любов протича.
Когато готвиш, отново се потопи изцяло в този процес.
И друго, когато мислиш за нещо и си въодушевена, не позволявай някой да те прекъсва, за да не секне творческия момент. Това е много важно нещо, което в ежедневието ни с близките много хора не го спазват. Изчакване и изслушване!
Има едно наблюдение, че 80% от мислите и приказките ни са баластра! Тема за размисъл.
Медитацията е 24 часа в денонощието, тя няма нужда от специално избрано време, за да се прави. Въпреки, че ако имаш свободно време и си сама можеш да постоиш със затворени очи в лотус и вътрешният ти поглед да е в Кутастха (третото око).
Пробвай и пиши после за отзиви.
И друго, не се опитвай да спреш мислите, защото на този етап е невъзможно! Просто ги наблюдавай като бели облаци плуващи в спокойното синьо небе. И не очаквай резултати. Просто се потапяй в настоящия момент и в дейността, която извършваш.

bouquet

newsm20 отдавна не съм чела по пълен и по мъдър пост   страхотен е Hug  bouquet

а може ли да се добави Thinking:
 и ако мислите не са положителни, се опитай да ги отклониш/замениш с приятен за теб спомен или тема Crossing Arms

# 248
  • Linz
... Просто се потапяй в настоящия момент и в дейността, която извършваш.
Много ми хареса този съвет, ще се възползвам Peace Аз имам навика когато се занимавам с нещо да мисля за съвсем друго, или пък да върша повече от една дейност едновременно и после се ядосвам като нещата не вървят и резултатът не ме удовлетворява ooooh!

# 249
shivani,
Благодаря ти за страхотния пост!   bouquet

# 250
shivani и от мен bowuu

bouquet

# 251

и ако мислите не са положителни, се опитай да ги отклониш/замениш с приятен за теб спомен или тема Crossing Arms
    Има и още един начин. Simple Smile
    Мисля,че Ошо беше описал в една от книгите си такава случка........... Веднъж му се е наложило да нощува на някаква аерогара,където отвън е имало кучета,лаят на които не му даваше да заспи.....Той е започнал да се вслушва в гласовете на кучетата по-внимателно и по-внимателно.Мислено той се вглеждаше в лая все по-втренчено и ,като че ли,се разтваряше в него.И от такова вглеждане лаят е престанал да бъде негов дразнител....

Можеш да се отнесеш към мисълта си,като към някакъв образ,към който ,ако се приближаваш прекалено близо,той започва да се губи...  Peace

# 252

Има и още един начин. Simple Smile
    Мисля,че Ошо беше описал в една от книгите си такава случка........... Веднъж му се е наложило да нощува на някаква аерогара,където отвън е имало кучета,лаят на които не му даваше да заспи.....Той е започнал да се вслушва в гласовете на кучетата по-внимателно и по-внимателно.Мислено той се вглеждаше в лая все по-втренчено и ,като че ли,се разтваряше в него.И от такова вглеждане лаят е престанал да бъде негов дразнител....

Можеш да се отнесеш към мисълта си,като към някакъв образ,към който ,ако се приближаваш прекалено близо,той започва да се губи...  Peace

Shocked страхотно!!! толкова е просто, а не съм се сещала Thinking

благодаря  bouquet

# 253

Shocked страхотно!!! толкова е просто, а не съм се сещала Thinking

благодаря  bouquet
   Да.Ошо е много ценен автор! Simple Smile
    Hug

# 254
Честита Нова Година!

Най-искрени благопожелания за здраве и сили,
за ползотворни дела,
за топлота и доброта - дарявани и получавани,
за дни на радост с усмивки и веселие,
за мигове на сбъднати мечти!!!

Нашият новогодишен подарък е първото зъбче на Диляна Flutter. От баницата ни се паднаха: учението за мен, парата за Дидо и любов за Диди.
За НГ бяхме при моите родители в Разград и при минусови темпрератури тропнахме кръшни хорца да е здрава, весела и плодовита новата година Hug

Общи условия

Активация на акаунт