Майчинството - счетоводно - 14

• 51 340
  • 893
  •   1
Отговори
# 795
Много мерси на майчетата, които помогнаха с инфо за болничен за пренасяне.  bouquet

# 796
  • В полите на Пирин планина
   Здарвейте майчета от този раздел, ето че ме упътиха към вас. Моля за помощ при издирването на един документ. Моля спестете ми ходенето до НОИ в тоя студ с малко дете!

ето накратко за какво става дума...

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=361739.0

Ето ме - ще ти отговоря  Peace

http://www.noi.bg/content/pob_pom/2009/C_Pr_2.doc

Може да "светнеш" вашето счетоводство, че има цяло указание на НОИ по тези въпроси и не е нужно много голямо дирене, за да си изяснят ситуацията  Mr. Green

Търсенето на подобни формуляри наистина не е твоя работа Crossing Arms - аман от подобни незаинтересовани "колеги"  Sick

# 797
Здравейте!На мен пак ми изникнаха неясноти: Сега след като от 29.12 съм в обикновен болничен, 45-дневния ми започва от началото на МАРТ  - каква сума се взима като осигурителен доход за изчисление на майчинството за тези два месеца - МРЗ или сумата, която съм получила за болничния? За да стане по-ясно - от Март до август 2008 съм осигурявана на 260лв. От септември до декември на 1000лв. и сега от 29.12 до края на февруари съм в болничен. Представа си нямам върху какава сума ще ми се изчислява майчинството. Благодаря предварително на всички за отговорите!

Болничният за общо заболявана от 29.12.2008 ще се изчисли на база осиг. доходи за периода м. 06.2008 - м. 11.2008, т.е. 3 * 260 + 3*1000. Начинът за изчисляване е даден на първа страница на темата с примери.
Болничният за бременност и раждане от март 2009 ще се изчисли на база доходите от 12-те месеца преди издаването му - м. 03.2008 - м. 02.2009.

# 798
Здравейте,
На 07.07.2008г. родих сина си. От 01.01.2008г до 06.02.2008г съм била в болнични. След това се върнах на работа. На 19.05.2008г. ме приеха в болница за задържане. Осигуряват ме на реалната заплата. Ще имам ли надвнесени данъци, изисква ли се нещо от мен да направя или това си е работа само на счетоводството?

Годишното изравняване на данъците върху доходите на лицата по трудов договор се извършва от основния работодател до 31.01. на следващата година.

# 799
  bouquet Благодаря!

# 800
Lady Incandescent , благодаря за бързия отговор!

# 801
Момичета,моля Ви да ми отговорите въпреки,че въпроса ми не е свързан с майчинството Praynig

Какво става,когато работодателят те пусне в неплатен отпуск за няколко месеца?Считат ли се тези месеци като стаж,течат ли осигуровки?
Благодаря Ви предварително!  bouquet

# 802
Здравейте,
искам да попитам, няма ли някъде из Интернет екселски файл, в който да въведеш - брутно , нетно възнаграждение за 12 мес. назад и да изчислява сумата на болничните.
А и аз не мога да разбера, ако съм 3 м. в обикновен болничен, след като изляза в бременност и раждане за 3-те месеца каква база се взима - сумата от болничните ли?

# 803
  • Пловдив
Здравейте,
искам да попитам, няма ли някъде из Интернет екселски файл, в който да въведеш - брутно , нетно възнаграждение за 12 мес. назад и да изчислява сумата на болничните.
А и аз не мога да разбера, ако съм 3 м. в обикновен болничен, след като изляза в бременност и раждане за 3-те месеца каква база се взима - сумата от болничните ли?

За месеците,в които си в болничен не се взима самият болничен,а доходът,от който е изчислен.

# 804
  • София
Изтегли от тук http://www.account-bg.info/e107/e107_plugins/links_page/links.php?cat.6 Приложение 7.Попълваш го+удостоверение от банката за банковаат ти сметка и работодателя го носи в НОИ.

Много ти благодаря за бързия отговор   Hug !

# 805
  • България
Lady Incandescent , благодаря за бързия отговор!
  bouquet

# 806
Момичета,моля Ви да ми отговорите въпреки,че въпроса ми не е свързан с майчинството Praynig

Какво става,когато работодателят те пусне в неплатен отпуск за няколко месеца?Считат ли се тези месеци като стаж,течат ли осигуровки?
Благодаря Ви предварително!  bouquet

Работодателят дължи само здравна осигуровка за лице в неплатен. 30 календарни дни за 1 година се считат за осиг. стаж.

# 807
Искам да попитам сега след тези промени при изчисляването на майчинството,според които се взима доходът за 12,а не за 6 месеца назад както беше досега какво ще се получи в моя случаей.Последните 6 месеца преди да изляза по майчинство се водех на работа и ме осигуряваха на 360 лв.,но 6-те месеца преди това,тоест първите 6 от въпросните 12 бях регистрирана в бюрото по труда и осигуровките ми ги плащаше НОИ.При това положение върху какви пари ще ми изчисляват майчинството?

# 808
  • Пловдив
Искам да попитам сега след тези промени при изчисляването на майчинството,според които се взима доходът за 12,а не за 6 месеца назад както беше досега какво ще се получи в моя случаей.Последните 6 месеца преди да изляза по майчинство се водех на работа и ме осигуряваха на 360 лв.,но 6-те месеца преди това,тоест първите 6 от въпросните 12 бях регистрирана в бюрото по труда и осигуровките ми ги плащаше НОИ.При това положение върху какви пари ще ми изчисляват майчинството?

ще се изчислява така 6*360+6*220 /минималната работна заплата/

# 809
и аз да попитам за моя случай...дано не се повтарям с някого, ама уж рових - не видях.
та....

На 15,01, ми изтичат 315-те дни. Трябва да се подаде декларация и заповед в НОИ от работодателя ( така ми казаха от НОИ). Само че аз най-вероятно ще се върна на работа до края на Януари ( началото на Февруари) , НО не е 100% сигурно. КОя декларация трбява да се подаде? По чл. 53 ли?
И другото,което ме изненада е че ми казаха че не мога да си прехвърля майчинството на бабата преди 410-я ден????  newsm78
И че бабата няма да взема пари ( 240 лв ) , ако това стане преди тия дни??? Как мога да си уредя нещата, че бабата да не остава на сухо? И изобщо вярно ли е това??

малко дъгло стана, но до 15.01,. трябва да го реша тоя проблем.....

Благодаря ви предварително   
bouquet

Общи условия

Активация на акаунт