Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Колко дълго трябва да очаквам помощ от роднини след раждането?
Какви са преживяванията на други майки с помощта от роднини след раждането?
Какви са ползите и недостатъците от получаване на помощ от роднини след раждането?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Колко дълго трябва да очаквам помощ от роднини след раждането?
Мненията във форума варират, но обикновено майките споделят, че помощта от роднини след раждането може да бъде полезна през първите 2-4 седмици. Някои майки са получавали помощ само за кратко време, докато други са предпочели по-продължителен период, но като цяло 2 месеца се считат за достатъчен период за помощ от роднини.
-
Какви са преживяванията на други майки с помощта от роднини след раждането?
Много майки споделят положителни преживявания с помощта на роднини след раждането, като подчертават, че това може да бъде от голяма полза, особено в началото. Някои майки споделят, че бабите са били голяма помощ при домакинската работа, докато те се грижат за бебето. Въпреки това има и майки, които предпочитат да се справят сами или с помощта на своя партньор.
-
Какви са ползите и недостатъците от получаване на помощ от роднини след раждането?
-
Как мога да се справя с новородено бебе без помощ от роднини?
-
Какви са мненията и преживяванията на участниците във форума относно помощта на бабите и дядовците след раждането?

. Изводът е, че една истина няма за всички, това е. Явно Дорет и аз сме късметлийки с уважението им
За съжаление обаче в доста случаи бабата пристига точно с идеята, че тя ще е "майка" на бебето и от там се получават кофти ситуации. Но както казваш, проблемите възникват и от двете страни.
Аз смятам, че в дефиницията на думата помощ някак си се вмества това да е 1. поискана от подпомагания (напр. 'ела да ми помагаш, моля'), 2. относително формулирана като съдържание (напр. 'моля, помагай ми с чистенето и/или с примерно храненето на бебето). Другото е неуместно натрапване - идва някой за да ми разкаже точно как да си подредя живота и как да си гледам детето....щото тя така била правила преди 30 години
).

С нетърпение чакаме малкия наследник и както вече споменах, сме решили да получим 2 месеца помощ. Малко се притеснявам как ще ни се отрази тази навалица вкъщи, но познавам себе си и мъжа ми много добре и знам че няма да се оправим сами от самото начало.
Знам че няма да се мине без караници, но все си мисля че ще намерим общ език.
Аз също съм от тези супер независими хора, с мъжа ми винаги за всичко сами се оправяме. Определено ми е много гадно че ще бъда в ситуация, в която ще трябва да разчитам на други хора, а не само на себе си. Не ме разбирайте погрешно, много обичам родителите си и уважавам родителите на мъжа ми, просто ми се иска отношенията ни да са по-скоро приятелски, отколкото родител-дете. Така или иначе отношенията между родители и деца, особено когато децата пораснат и родителите поостареят, са сложни. Поне за мен, защото не можеш да си напълно откровен-все се старая да не ги нараня, но пък и моето семейство да е добре и това е много трудно. Надявам се, че като стана и аз родител, ще ги разбирам по-добре.