Примерна схема на захранване (11)

• 50 497
  • 701
  •   1
Отговори
# 300
... царевичното масло ...
Предстои ни въвеждане на месо, а до момента не съм давала царевица или пюре с царевично масло.
И по този начин въвеждам ли царевицата?
... за рапичната мазнина ...

Царевично масло е подходяща мазнина за над 6 м. – както рапичното, слънчогледовото и подобни рафинирани мазнини. Добавянето на един или друг вид мазнина е свързано по-скоро с местните предпочитания (марки детски храни) и съображения за безопасност и лесна смилаемост, отколкото с разликите в хранителната ценност. Всички масла/олио/растителни мазнини се считат за слаб алерген.

Може да се въведе месо + нова мазнина.

С царевично масло не е сигурно, че се въвежда царевица. При извличането на масло от различните семки и ядки протеините, които провокират алергия, не преминават в масления екстракт. Преобладава това мнение. Най-добре е царевицата да се въведе отделно – като царевично нишесте, като съставка на каша (стърготини, грис и т.н.) или като част от пюре.

Рапично олио или други мазнини

# 301
Mishche, Shoshonka, благодаря ви за темите,бяха полезни за мен  bouquet

# 302
Бебе на 4 м 20 дни - на естествено кърмене . Кога е хубаво да започна захранване и с какво ?
Захранване - кога, с какво, защо
Кога е най-добре да се захрани?

Косе Босе моля те да ми отговориш, защото съвсем се обърках. Моето бебе е на 9 месеца и половина.
При въвеждането на нови храни се опитвам да има разнообразие (...) дали е правилно или е по-добре да въвеждам по групи (...)
На 9-10 м. няма смисъл да се редуват стриктно серия плодове, серия зеленчуци и т.н.
Това се отнася за първия-втория месец на захранването – целта е захранването да бъде максимално щадящо за стомахчето, което дотогава е познавало само млякото. След 3-4 месеца захранване и след като са въведени храни като месо и жълтък, по-важното е вече храните да се комбинират правилно, да се дават разумни количества според възрастта и детето и т.н.

… Да смятам ли царевицата за въведена /не пише какво количество за царевичните люспи в кашата/ или е по-добре да я "довъведа" с някое пюре или чиста царевична каша
Царевицата е въведена е, ако си я давала поне 2-3 дни.
Няма значение дали е била като съставка в каша, чиста каша или в пюре.
Можеш да продължиш с царевичен продукт по твоя преценка - само ако е чиста царевична каша, започваш с по-малко.

# 303
Мислите ли че за нашата възраст 8м.20 дена вече е подходящо да въведа СИРЕНЕТО,защото искам малко сутрин да и разнообразявам закуската с попара и кус кус
Ние до момента сме премахнали може да се рече само обедното кърмене,защото следобед и правя кашите пак с кърма и се чудя кога е подходящо да премахна и сутрешното кърмене тъй като скоро ще ми се наложи да отсъствам през деня и искам да останат само кърненията в 6.00ч.,21.00 и през ноща сме напоискване и напоследък се буди по 3-4 пъти за да суче   Peace

Последна редакция: вт, 13 яну 2009, 11:08 от m_a_g_i_vs

# 304
Косе Босе, много ти благодаря!!   bouquet

# 305
Здравейте искам да ви попитам дали мога да смятам, че ориза е въведен ако съм давала оризова водичка?

# 306
Косе Босе, моля те отново за съвет. Изчетох почти всичко по темите за захранването и разбрах, че съм направила много грешки – като например не съм минала през основни безглутенови каши и не спазих правилния ред за въвеждане на глутен; не съм му дала важни зеленчуци като чушка и броколи и т.н.
Досега съм въвела – пилешко, пуешко, заешко и агнешко месо (избързах като мислех, че е по-леко от телешкото); зеленчуци – морков, картоф, тиква, тиквички, пащърнак, грах, царевица и карфиол; плодове – ябълка, круша, банан, праскова, кайсия и слива; каши – оризова, рожкови, овес, пшеница, грис и брашно от Шпелта (с мултизърнестата каша на хип).  Давала съм и сурови плодове – ябълка, круша и банан.

Става въпрос за бебе захранено на 6 мес., което сега е на 9 месеца и 25 дни и тежи 11 кг. (не е дебел, има си бузки и коремче само, ама той и така си се роди ). Би ли коментирала моля те, дневния му режим – притеснява ме дали е правилно дневното количеството храна и дали режимът е добре балансиран?

7-7.30 - 240 мл. АМ
9-9.30 – около 100-120 гр. зърнена каша на хип (около 5% зърнени храни) или само плодове 100 гр. през ден
11 -11.30 – 200 АМ
2-2.30 - 200 мл. местно пюре (7 дена) или зеленчуково с 1/3 жълтък (1 ден)
5-5.30 – 160 АМ
6-30-7.00 – 150 каша + плодово пюре
8.30 – 160 мл. АМ
И около 200 мл. АМ след 1.30 сутринта.

Само да спомена, че той е много злояд и само млякото си пие с удоволствие.

Като следващи храни мисля да въведа  - елда, манго, авокадо, телешко, зелена чушка, броколи, просо за около месец и след това да продължа с млечни продукти – сирене, масло и кисело мляко от 11 месец. Как ти се струва този план? Не забавям ли много въвеждането на млечните продукти?

Извинявам се, че стана толкова дълго, но съм много объркана и притеснена особено за жълтъка 

Много, много ти благодаря за съветите!!  Hug

# 307
благодаря ви за съветите и препратките относно захранването с твърди храни при кърмено бебе!!!

# 308
благодаря ви за съветите и препратките относно захранването с твърди храни при кърмено бебе!!!

# 309
Здравейте момичета!Предстои ни захранване.Спрях се на оризовата безмлечна каша на милупа,но пратих таткото да ни я купи а продавачката му дала оризова млечна с банан.Казала му че е по вкусна и също става за захранване.Вие какво мислите.И не трябва ли първо да въведа ориза след това банана или може и така.Да кажа че сме само на кърма.А се спрях на кашата като по щадяща  стомахчето.Благодаря ви  bouquet

# 310
rumqnka правилно си решила да захранваш с оризова безмлечна така и направи  ,недей слуша никакви продавачки ,а и въобще незнаеш тая дали е компетентна относно захранването на бебета  Naughty

# 311
rumqnka и аз бих те посъветвала да захраниш както си решила.
По принцип се въвежда по една нова храна - във вашия случай ориза.
Ако започнеш с кашата, която ви е препоръчала продавачката ще дадеш 2 нови храни - ориз и банан, а може би и млякото в кашата също се брои за нова храна. При това кърмиш - защо да даваш на детето си млечна каша? Аз купувам безмлечни и ги правя с кърма, поне засега, понеже бебето ми яде малки количества и не ми е проблем да изцедя кърма. Като почне да приема повече, бих дала млечна каша. Та и при вас щом става въпрос за захранване едва ли ще е проблем.
По-добре си купи безмлечната, а вече купената използвай по-нататък, като напреднете със захранването Wink

# 312
  • София
Здравейте момичета!Предстои ни захранване.Спрях се на оризовата безмлечна каша на милупа,но пратих таткото да ни я купи а продавачката му дала оризова млечна с банан.Казала му че е по вкусна и също става за захранване.Вие какво мислите.И не трябва ли първо да въведа ориза след това банана или може и така.Да кажа че сме само на кърма.А се спрях на кашата като по щадяща  стомахчето.Благодаря ви  bouquet
Е, много ясно, че тази  с банана е по- вкусна, пък и продавачката гледа да си продаде каквато има каша.  Тя най - вероятно и захар има и ще е още по -вкусна.
В началото давай продуктите един по един, за да можеш, ако детето даде някаква реакция, да знаеш от какво е. А не, например, да се чудиш от банана ли е или от ориза.

# 313
Благодаря ви,и аз така си помислих, че не е редно да давам наведнъж ориз и банан...Този път ще отида аз до магазина Twisted Evil,да видим какво ще ми "препоръчат".. Joy

# 314
Момичета, моля за мнението ви Simple Smile
Купих си био ръжен хляб, който съдържа био пълнозърнесто ръжено брашно, вода, мая, сол и натурална ръжена заквазка. Мога ли да давам на малкия корички или парченца от хляба да си чеше венците? Така мога ли да въведа ръж или не се препоръчва? Вие какво предлагате като гризалка за венците ?
Благодаря предварително!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт