Примерна схема на захранване (11)

• 50 546
  • 701
  •   1
Отговори
# 450
Аз съм въвела от плодовете освен тези, които даваш ти и кайсия, праскова и манго. Не разбрах защо ще мине цял месец, ако дадеш каша?

# 451
Аз съм въвела от плодовете освен тези, които даваш ти и кайсия, праскова и манго. Не разбрах защо ще мине цял месец, ако дадеш каша?

Ще мине месец, докато изредя елда, просо и така нататък, а незнам между тях мога ли да въвеждам месо...за плодове и зеленчуци знам, че може, но за месно незнам, нали са от различни хранителни групи и за това искам съвет Wink

# 452
  • София
Flying, според мен е по-добре да продължиш с кашите, като въведеш елда, просо и царевица (може вместо нея  киноа, ако е имало проблем с царевицата на зърна). Въвеждай ги по 5 дни всяка и така след половин месец може да продължиш с друг вид месо - например заешко или телешко.
После може да вкараш няколко зеленчука - зелен боб, грах, домат, спанак или плодове - боровинка, манго, праскови.  На 10 месеца може да вкараш глутена с овесени ядки, а на 10,5 - млечните със сирене или жълтъка (тук вече съвет не мога да дам, защото и аз бях в такава дилема и предпочетох да давам всеки ден месо и да отложа жълтъка на 1 год).

Анима, благодаря за успокоението!   bouquet Явно моя педиатър се презастрахова.
Заради хемоглобина реших да дам и дроб, вместо агнешкото месо, което бях решила да вкарвам. Обаче само на Семпер видях че има такова пюре (Ганчев също, но тях не давам), обаче е с обезмаслено мляко и сметана, каквито още не съм давала. Някой да е виждал друга марка пюре с дроб?  newsm78

# 453
Мирка, за съжаление няма други пюрета с дроб. Въпреки че досега не съм давала пюрета на Ганчев, смятам да го пробвам техните с черния дроб.

# 454
  • София
Анима, ами в такъв случай май е по-добре да й сготвя дроб от магазина.

# 455
а аз си мислех, че храня детето си по всички правила за най-добро усвояване на желязото, месо почти всеки ден, желязосъдържащи зеленчуци и зърнени, но....желязото ни е 34 при долна граница 65. а хемоглобина си е към 120 съвсем в норми
на 6 месеца желязото беше почти 0, а хемоглобина 105, на 9 месеца - желязо 50, хемоглобин 110. давах капки преди, но от 3 месеца не съм
не знам какво да правя, ако се обадя на лекарката, ще ми каже да давам капки, но докога? накой има ли идея как да се справя

# 456

невенчоУ,
Консултирай се задължително с хематолог.
Това, което описваш, си има диагноза - но нека специалист те насочи.

# 457
Може белтък на 1 год. 3-4 месеца. Възрастта е подходяща, дори за алергични деца.
За начало - малко количество, сготвен в храна.
После - варено яйце и подобни храни с концентрация на яйца.

Белтък - след 1 год.:
- съдържа няколко алергена
- много протеини без лоши мазнини т.е. ценна храна

Белтък – хранителна ценност:
- концентриран източник на протеини
- без холестерол и наситени мазнини
- набавя рибофлавин, както и селений
- съдържа малко от важните минерали (магнезий, калций, фосфор, цинк, мед, желязо)
- високо съдържание на натрий (недостатък)

# 458
  • в страната на чудесата
невенчоУ, желязото ли е 34 или желязосвързващия капацитет (ЖСК). в какви единици са тези референтни стоойности? нещо ми се вижда височко 65 за желязо... в нашата лаборатория долната граница е към 12... newsm78

# 459
 Molia  da me izvinite za pravopisa, no niamam kiriliza..
Imam pitane kam Jeni B.Kak prigotviash kasha ot brashno ot elda (kupeno), kolko vreme ia varish.Tuk, v Italia, niama takav asortiment kato v BG, za sajalenie. Blagodaria predvaritelno..

# 460
Може ли да ви попитам дали се слага едно и също количество, ако кашата се прави от зърна или от брашно - в смисъл по 2 с.л. Искам да ми донесат от БГ елда, защото тук не намирам, но се чудя дали брашното или зърната (и двете са разфасовки по 500 г) ще ми стигнат за повече порции, ако има разлика де.

# 461
Косе Босе, елдата хистаминова храна ли е и трябва ли да се избягва при съмнение за хранителна алергия с неустановен произход? Хрумна ми това, защото нали тя е от рода на лападови, а те доколкото четох са хистаминови?!   Thinking

# 462
Косе Босе,искам да те попитам какво е най-подходящо да се дава за вечеря в нашият случай.Дъщеря ми е на 1г.3 месеца и тежи 9 кг.
Мислех да отбивам март-април месец,но трябва да започна прием на лекарства несъвместими с кърменето.Другата седмица мисля да отбивам.В момента режимът ни е:
8.30- 200гр. каша овес+елда/ориз,царевица и тапиока/ + 125гр.плодово пюре +6 м.л. АМ +1/2 ч.л.зехтин
12.30-100 мл супа + 150-160гр.второто от кухнята или месно пюре 190 гр.
17.00-1/2-1 банан/3-4 пъти в седмицата/
17.30-18.00- 200гр. каша 7 зърна + 125 гр. плодово пюре +6 м.л. АМ +1/2 ч.л.зехтин
21.00-кърма
Искам съвет какво да давам в 21.00 часа,как да разместя режима.Дали кашата да преместя,но тогава какво да давам в 18.00,или супата от обяд да я предлагам вечер със сухар?
Знам че най-добре е да давам мляко,но това е невъзможно.От бебе изпитва отвращение към АМ и шишета.Не харесва никакви млечни-кис.мляко,йогурти,плодови дуети,сирене,кашкавал.
Разчитам единствено на АМ,което слагам в кашите,за да си набавя нужното количество за деня.
Не харесва никакви ядки,макарони,кус-кус,жълтък.
Обича да яде препечена филия с краве масло и чубрица-така въведох краве масло преди седмица заради АБКМ.
Белтък и прясно мляко все още не съм въвела и мисля да изчакам още.

# 463
Косе Босе, отново имам въпрос към теб. Hug
Синът ми е на 8 месеца и на обяд хапва зеленчуково пюре или месно. Въвела съм само пуешко и пилешко месо. Следобед яде или плодово пюре или каша от ориз или царевица. Това са въведените от мен продукти. Изправена съм пред голяма дилема.  newsm78 Честно казано не знам в каква последователност да въведа заешкото месо, сирене, масло, жълтък и глутеновите ядки. Не бързам с въвеждането. Просто се чудя кое след кое следва. Ще съм ти изключително благодарна, ако ти остане време да ми отговориш. Предварително хиляди благодарности.   bouquet

# 464
аз вече записах час за хематолог след като прочетох толкова различна информация в нета и се уплаших
но е чак за следващия четвъртък Sad
мерси, косе

мишка моя, пише фиер, но изследването е в офиса ми и не мога да погледна единиците. лабораторията е румънска

Общи условия

Активация на акаунт