Тенджери, тигани, тави... Препоръчайте ми!

  • 252 446
  • 657
  •   2
Отговори
# 225
  • Варна
  • Мнения: 2 576
АЗ го мия с веро и вода,после подсушавам .Винаги на ръка.Не се е съсипал.Не смея да го сложа в миялнята.По правило само се забърсва с хартия,но нещо не мога да го преглътна това ''чистене''.То аз по начало си имам отклонения на тема ''чисто''когато се отнася до храна и не съм критерий.От солта може да ръждяса мисля. newsm78
Благодаря! Това вече ми се вижда по-разумно  Peace, начина с хартията и за мен не е удачен.

# 226
  • Мнения: 255
ще следя    bouquet

# 227
  • Мнения: 4 589
 santa2да побутна малко.

# 228
  • Мнения: 53
Чудесна тема!
 Искам да питам някоя мама има и отзиви за тези съдове www.beka-cookware.com/cookware/mood/category/health
Били изцяло еко.  Колебая се между SKK  и BEKA. Разбра че са с незалепващо керамично Shockedпокритие. За сведение една малка тенджерка 24 см. е 200 лева Shocked

# 229
  • град-държава
  • Мнения: 5 863
Чудесна тема!
 Искам да питам някоя мама има и отзиви за тези съдове www.beka-cookware.com/cookware/mood/category/health
Били изцяло еко.  Колебая се между SKK  и BEKA. Разбра че са с незалепващо керамично Shockedпокритие. За сведение една малка тенджерка 24 см. е 200 лева Shocked

Смених Цептера с BEKA преди 4-5 месеца и мога смело да твърдя,че са ми много по-удобни,както за подръжка на съдовете така и за готвене,съдовете ми са стоманени ,харесала съм си в момента и един тиган голям, дълбок също стоманен, смятам,че цените са ОК особено ако трябва да  сравнявам с Цептер,на който само му слугуваш,освен,че храната се готви твърде бавно в него,а и подръжката му е златна. Peace

# 230
  • Враца
  • Мнения: 876
ahasver защо да му е златна  newsm78 аз моя го поддържам с обикновения Pur и Мегльо веднъж месечно за да премахна мазни остътъци по дъното ако има отвън...по същия начин поддържах и съдовете си преди Цептера

иначе за бързината определено можем да поспорим...няма скара която да ми направи пържола за 8 минутки или пък съд в който ризото да направя за12-15 или фурна която да ми пече баница за 30 мин...въпрос на предпочитания е все пак

но  аз съм си твърдо ЗА Цептера и не бих го сменила с която и да било тенджерка вече и говоря от чисто практична гледна точка, че ми пести и време, внимание и пари ...спокойно си го пускам котлона и излизам с приятелки на кафе...кой друг съд ще ме остави да го правя без да се притеснявам

# 231
  • град-държава
  • Мнения: 5 863
ahasver защо да му е златна  newsm78 аз моя го поддържам с обикновения Pur и Мегльо веднъж месечно за да премахна мазни остътъци по дъното ако има отвън...по същия начин поддържах и съдовете си преди Цептера

иначе за бързината определено можем да поспорим...няма скара която да ми направи пържола за 8 минутки или пък съд в който ризото да направя за12-15 или фурна която да ми пече баница за 30 мин...въпрос на предпочитания е все пак

но  аз съм си твърдо ЗА Цептера и не бих го сменила с която и да било тенджерка вече и говоря от чисто практична гледна точка, че ми пести и време, внимание и пари ...спокойно си го пускам котлона и излизам с приятелки на кафе...кой друг съд ще ме остави да го правя без да се притеснявам

В семейството ни Цептера е традиция  и наблюденията са ми още от прохождането ми в кухнята въобще  Mr. Green,порцелани,посуди,лампи,прахосмукачки,домакински съдове и т.н,дори хавлиите са ни Цептер,НО специално  тенджерите мен не ме устройват - една пилешка супа в Цептера ми отнема час и половина някъде,в Бека за по-малко от час съм готова,в Бека яденето ми завира за минутки и не е необходимо котлона да ми бичи на макс през цялото време за да сготвя сравнително бързо...ризото не ям и не готвя и не знам колко му трябва,но пържола за 8 минути никога не съм успяла да направя в Цептер,ако говорим за печена такава и в карйна сметка или ще готвя или ще ходя в молЪ.  Mr. Green Мен Бека просто ме устройва...

За Цептера си има препарати за лъскане,разконсервиране и т.н. това имах предвид като подръжка (златна образно казано),с обикновени препарати може и да се лъскат съдовете,но с времето потъмняват-на майка ми съдовете за готвене  са потъмнели защото ги почиства с обикновени препарати...в момента си подържам посудата с обикновен препарат за стоманени съдове,надявам се да не потъмнеят...нямам нищо против Цептер и в никакъв случай не твърдя,че са лошо качество или нещо такова,напротив все още използвам изключително много техни продукти,но с тенджерите им приключих  Peace

Последна редакция: вт, 15 дек 2009, 20:07 от ahasver

# 232
  • Враца
  • Мнения: 876
не знам що за супа готвите но час и половина за супа newsm78 newsm78 newsm78 явно нещо специално трябва да е....моите за максимум 35 са готови и то ако е от кокошка...та аз боб варя не повече от 40 мин...и общо взето 3 етажно готвене ми отнема от 25-40 мин и то големия вариант съдове...

а относно поддръжката вярвай ми Meglio-то е абсолютно достатъчно за блясъка, не е задължително да се ползват Цептер-ските препарати...имам съдовете втора година и готвя ежедневно...имам и посуда от преди 10 години и повече...разлика няма нито в блясъка нито в цвета...

но въпрос на убеждения е и предпочитания - всеки има право да харесва или не даден продукт...с риск да ми се разсърдиш ще те посъветвам да отидеш на т.нар. готварски курсове или партита които Цептер организират, защото може просто да пропускаш нещо в готвенето...не е възможно толкова време да се готви 1 ядене а и не е нормално...в  началото като ми подариха съдовете имах същото мнение като теб и просто отидох на 1 парти наблюдавах и разпитах...колко полусурови неща хапвахме преди това не ми се говори  ooooh! и то защото не ми беше обяснено какъв е принципа на готвене...

# 233
  • град-държава
  • Мнения: 5 863
Цитат
но въпрос на убеждения е и предпочитания - всеки има право да харесва или не даден продукт...с риск да ми се разсърдиш ще те посъветвам да отидеш на т.нар. готварски курсове или партита които Цептер организират, защото може просто да пропускаш нещо в готвенето...не е възможно толкова време да се готви 1 ядене а и не е нормално...в  началото като ми подариха съдовете имах същото мнение като теб и просто отидох на 1 парти наблюдавах и разпитах...колко полусурови неща хапвахме преди това не ми се говори   и то защото не ми беше обяснено какъв е принципа на готвене...

Вкъщи е имало 2 партита ,имам цептрески готварски книги и т.н. друг е въпроса дали това,което готвят по партитата или е в книгите е по вкуса на всеки  Wink
Моите убеждения не са против Цептер,момичето искаше мнение за Бека и го споделих,най-вероятно сгреших  позволявайки си да вметна, че съм сменила Цептера с Бека и че даже  съм и доволна от избора си...

# 234
  • Враца
  • Мнения: 876
ahasver не съм искала да те засегна и не нападам, надявам се не си го приела така, ако е така приеми моите извинения  bouquet   bouquet  bouquet

Няма как да знам какви са съдовете на Бека защото не съм ги пробвала така че няма и как да ги сравнявам, аз просто коментирах тези на Цептер-а...всеки има право на мнение (повечето от личен опит и проба - грешка)

това, което принципно правят консултантите на партитата не е задължително и вкъщи да се прави - когато е необходимо дабавям мазнина, когато трябва сол също не е необходимо да ядем само зеленчуци на пара или само млечна баница..всеки си го приспособява към вкуса си...

от личен опит знам, че понякога консултантите пропускат някои важни неща, от което след това ти се иска да изхвърлиш съдовете през прозореца или да ги дадеш на някого само и само да не те е яд че са хвърлени пари за тях, но тогава просто не са си свършили работата като хората...по тази причина в нашия град тези, които вече имат съдове на Цептер се събрахме и си организирахме нещо като готварски курс, на който всеки показва какво ново е експериментирал и правил и така едновременно разнообразяваме и ежедневното си меню и поправяме пропуските, които консултантите или ние сме направили...

иначе аз като отворен човек към всичко ново ще ми е интересно да чуя повече за съдовете Бека, защото честно казано не ги бях и чувала, а няма как да поискаш нещо което не знаеш че съществува

надявам се не се сърдиш защото целта наистина не ми е била да те обидя  newsm51

# 235
  • град-държава
  • Мнения: 5 863
wb не съм се обидила   bouquet ,както вече многократно споменах,аз Цептер си ползвам и все още точа лиги по един Кобалтов порцелан за хранене,но не знам кога ще му дойде и неговото време   Blush ,безспорно и посудата си не я сменям за никоя друга и т.н., и т.н....момента с BEKA дойде и с  момента, в който се преместих в ново жилище,истината е че щях да си продължа с Цептера,ако не бях видяла случайно BEKA в един магазин,когато си ги купувах нищо не знаех за тях,само това,че са съдове за професионална кухня,вече и консултантките ми заобясняваха,колко са безвредни,качествени и т.н.,моето изискване беше само да тежат,хубавия съд за готвене тежи и  тенджерата от котлона да може да се мята във фурната Laughing и така се прибрах с част от серията Evolution (така изглежда тенджерка от серията има си и допълнителни аксесоари към нея- дръжки,капаци) и в момента си я попълвам и най-вече съм в очакване да се появи медната посуда за готвене,че винаги съм искала такава...

На мен лично са ми страшно удобни и съм очарована,наистина с тях успявам да сготвя изключително бързо,експлоатирам ги безмилостно,ако не готвя  всеки ден,то е през ден,не са загубили блясъка си и не са се надраскали,не загаря нищо в тях и най-важното за мен е тъй като често започвам на котлон и завършвам яденето във фурната не е неоходимо да прехвърлям храната в различни съдове,само завивам отгоре с фолио и това е...надявам се да ми служат дълги години вярно.

# 236
  • Мнения: 4 589
А тези  BEKA  има ли ги някъде у нас в магазин?Ще ми се да ги погледна на живо.

# 237
  • Враца
  • Мнения: 876
чудесно звучи, а като спомена консултанти в магазина ли имаше предвид или отново е на принципа на Цептер...видях че също може да се подрежда по етажи...със здраве да си ги ползвате...и аз да попитам имат ли в БГ магазин

# 238
  • град-държава
  • Мнения: 5 863
Предлагат се от магазини Гама Елит,за София са  в Сити Център,мисля и в ЦУМ също, Бургас Плаза в Бургас...сигурно имат и други магазини в страната,но не знам къде се намират,иначе консултантките в магазина визирах Grinning

Последна редакция: ср, 16 дек 2009, 16:35 от ahasver

# 239
  • София
  • Мнения: 12 131
Да повдигна темата с молба за помощ.Коя марка тенджери бихте ми препоръчли Fissler или Brabantia?Предполагам не е проблем миенето им в миялна?

Общи условия

Активация на акаунт