Тенджери, тигани, тави... Препоръчайте ми!

• 252 369
  • 657
  •   1
Отговори
# 270
Здравейте, аз като Бай Ганьо ще питам, ама от къде ги взимате тези Бека?

Бека има в Сити центъра на последния етаж и в Технополис /Младост-4/ има щанд, на който се продават.
Ето направо сайта можеш да разгледаш.
http://www.gamaelit.eu/item/b/bg/218

# 271
  • София
Beka има в магазините,в които се предлагат и Brabantia.В Стрелбище,но там май е шоу-рум,в Билата на бул.България,в Мола на Хемус и в Технополис.

# 272
  • Düsseldorf
Записвам се и аз да следя, че цял ден чета по темата....
Така и не мога да реша, искам безвредни съдове, но и удобни за поддръжка...
Утре май ще се разходим да видим на живо Века, но доколкото виждам на сайта им само една серия е 100% ЕКО, и точно нея май я няма в БГ....
Инак така се бях навила за чугун, но се разколебах покрай писанията за поемането на миризми...
Керамиката ми е най-непозната, явно няма да избера толкова бързо...
Инак днес почти си бях купила от Халите - там затварят щанда на СКК и затова разпродават мостри с 20% отстъпка. Но реших, че като е с покритие, пак няма да е трайно, колкото чугуна... А и нали искам да избягам от покритията, все си мисля, че са вредни...
Ееех, поредната чуденка ме чака....  Thinking

Апропо, SILIT от къде купувате? Гледам тук, че мога през Амазон да си поръчам Silit тенджера  със Silargan® и стъклен капак, 28 см диаметър за около 90 евро + 15 за доставка, май е добра цена, или? Но пък би било добре да ги видя преди това...

Последна редакция: сб, 06 мар 2010, 19:03 от alex_shu

# 273
  • град-държава
EKO на BEKA е обозначено за съдовете с незалепващите покрития,като керамика и т.н. ... Peace

# 274
  • София
Записвам се и аз да следя, че цял ден чета по темата....
Така и не мога да реша, искам безвредни съдове, но и удобни за поддръжка...
Утре май ще се разходим да видим на живо Века, но доколкото виждам на сайта им само една серия е 100% ЕКО, и точно нея май я няма в БГ....
Инак така се бях навила за чугун, но се разколебах покрай писанията за поемането на миризми...
Керамиката ми е най-непозната, явно няма да избера толкова бързо...
Инак днес почти си бях купила от Халите - там затварят щанда на СКК и затова разпродават мостри с 20% отстъпка. Но реших, че като е с покритие, пак няма да е трайно, колкото чугуна... А и нали искам да избягам от покритията, все си мисля, че са вредни...
Ееех, поредната чуденка ме чака....  Thinking

Апропо, SILIT от къде купувате? Гледам тук, че мога през Амазон да си поръчам Silit тенджера  със Silargan® и стъклен капак, 28 см диаметър за около 90 евро + 15 за доставка, май е добра цена, или? Но пък би било добре да ги видя преди това...
Бека са сравнително безвредни,Фислер също,Силит ги има в Двата Щтъркела и он лайн ако те интересуват,по назад в темата го имаше сайта.Аз си  избрах Бека-три тенджери и една касерола с три стъклени капака около 500 лв.

# 275
Искам да попитам нещо за медните съдове - не се ли натрупва нещо от тях в организма или нещо такова ми се върти в главата?  Или пък има хора алергични към тях? Thinking
Кажете къде да намеря тава за сладкиш 22-24см, но да е дълбока? От Пловдив съм, но мога и по нета да я поръчам. Обиколих няколко магазина и само плитки имат.
Иначе аз готвя в Силарган на Силит и съм доволна.

# 276
  • Düsseldorf
Трети ден продължавам да ровя из нета за информация. Вчера бяхме в мола Ситицентър, разгледах повечето марки, остана ми само Силита да пипна и огледам днес.. Нещо така и не мога да реша, а продавачките в магазина на Гема са уникално незапознати - за тях всичко, що е незалепващо, било вид тефлон!!!  Stop Ама специално преработен тефлон.. Никакъв компетентен съвет не можаха да ми дадат, добре, че са форумите.

Попаднах на интересни резултати от тестове, проведени в Германия:
http://www.test.de/themen/haus-garten/test/Beschichtete-Pfannen- … -1230094-1229704/

(Най-висока оценка 1, най-ниска 5) Sehr gut-gut-befriedigend-mangelhaft / Мн. добро-добро-задоволително-незадоволително
И вчера попадах на класация за комплекти тенджери, и пак имаше ТСМ-ски на първо място, за 100-тина евро бяха 3 бр. от благородна стомана, срещу AMC за около 800 евро комплекта и още 10-тина други маркови, WMF, Silit, ...
Ето, и нея я изрових:
http://www.test.de/themen/haus-garten/test/Kochtoepfe-Topf-an-To … -1743932-1746507/
Явно цената е много относително нещо и не бива да ни ръководи.... Щом победител при тиганите е ТСМ за 13 евро....

Продължавам да дерзая! Simple Smile

Последна редакция: пн, 08 мар 2010, 10:15 от alex_shu

# 277
  • Пловдив
Ако искаш тиган на ТСМ без пари ще ти подаря моя! Вдигнала съм му мерника, ужасно залепва всичко. Може да е здравословно, ама се готви трудно и за да не залепва трябва да се сложи много мазнина.

# 278
  • Düsseldorf
Благодаря за предложението, но аз всъщност си търся тенджера...  Hug
Просто публикувах тестовете, на които попаднах, защото ми стана интересно. Инак предполагам, че и ТСМ имат различни попадения, някои явно са добри, други може би не толкова, но това важи и за много по-скъпите марки...

Ако искаш тиган на ТСМ без пари ще ти подаря моя! Вдигнала съм му мерника, ужасно залепва всичко. Може да е здравословно, ама се готви трудно и за да не залепва трябва да се сложи много мазнина.

Инак днес бях в Двата щъркела и определено одобрих Силит-а, само дето голяма, разлата тенджера 28 см., която за се ползва и като тава нямаше, но ще проверят цена по каталог и ще ми кажат... Очаква се да е около 350 лв. с капака....

# 279
Здравейте ,ние си взехме ето този комплект
http://www.salamandercookshop.com/index.php?main_page=product_in … ;products_id=3537
цената им бе намалена на около 170 паунда.

НИЩО не залепва,но не трябва да се бърка с нищо друго освен с дърво и тефлон,мие се за съжаление на мивката,но казвам без да преувеличавам -с едно движение на ръката и после даже водата остава тук там на капчици.Много са добри,Взехме ги от този сайт,но доставката бе при приятелка в UK,защото до БГ бе 65 паунда.
Препоръчвам ги  Peace

А сега търся свестен грил-тиган на прилична цена

# 280
  • Пловдив
А дали има тигани, в които да си бъркам с каквото ми дойде, да не се пазя да е дървена бъркалката и едновременно с това да не залепва?

И дали има някъде цептер само по една тенджера (предпочитам Пловдив, но и София става), не им ща тъпите комплекти, едната само ми харесва.

Сдобих се с една тава от тия с бялото, уж биокерамично покритие. Поддръжката му е като на тефлона - да не се бърка с метал вътре, да не се стърже. Пфу! Close

# 281
В Силит бъркам с метал, но за да не залепне трябва да сложиш малко мазнина или вода.

# 282
Момичета, поздравления за хубавата тема, много ми е полезна   bouquet
Амбицирана от всичко прочетено тук, реших да сменя посудата и имам няколко въпроса  Blush
- с какво да сменя тефлоновата скара?
- тави - от стъкло или от инокс
- видях и алуминиев тиган с керамично покритие - става ли? /В тиган бъргам яйца, задушавам зеленчуци, запечатвам месо - всичко това без мазнина в досегашния тефлонов/
- тенджери не ползвам /освен една за телешко варено и фасул, така че няма да я сменям newsm78/
Благодаря ви предварително за отделеното време, съвети и помощ  Hug

# 283
А има ли някой, който използва чугунен тиган, за да даде отзиви? Харесала съм си този. Не ме притеснява теглото му Simple Smile

# 284
Най-сетне моята половинка ми даде зелена светлина да подменя кухненската посуда,която вярно ни служи 10-15 години макар да бе взета от Илиянци.
От написаното става ясно,че нямам никакъв опит с новите съвременни съдове .Не съм гледала по магазините,защото за момента сме били с други птиоритети и само щях да се дразня.
Тефал ,инокс ,йенско стъкло-предимства и недостатъци.Може да ми препоръчате фирми или направо магазини в София.
Бюджета не е ограничен,но все пак не мисля да се изхвърлям прекалено / около1000 за всичко дали ще стигнат /.
 Идеята ми е всичко да минава през миялната ,да е лесно за подръжка,да е с дълъг живот.Гледам каталози и съм като'' дете в сладкарница''.От една страна професионалните са от инокс,но от друга съм силно изкушена от ''незалепващите''или от красивата йена.
Много благодаря!

п.п.ползвам газ и ток в/у керамика/котлони/ и фурна на ток

Здравей
аз ползвам на Фагор и сим много доволнаhttp://www.intermarket.bg/
Силвена

Общи условия

Активация на акаунт