Отговори
# 165
  • В светлината на слънцето
Ей, каква е пустош тук.  Wink Аз преди малко чак успях да стигна до работата, че днес сме си спретнали отделско коледно тържество. И сега се яде и пие..., не е за разправяне. Изтеглих и късметче от баницата - екскурзия в чужбина.  Heart Eyes Ще видим.
Днес Сашето е мъничко по-добре. Но тая нощ за една бройка щяхме да осъмнем в болница. Слава Богу, размина се, но положението беше на ръба. Почти му се оправиха очичките, нослето още тече, но поне понамаля. И така. Всъщност всичко това не му пречи да вилнее през деня, проблем са нощите, защото не може да спи и спи в ръцете ми. Не помня откога не съм спала цяла нощ, какво ти половин нощ. Но само така може милото да диша нормално. При мен бронхопневмонията се размина на косъм, благодарение на АБ-то. Но още влача гадния синузит и съм с лошо възпалени очи. Но си знам, че това няма да ми мине бързо. Поне не е опасно като предното. Само трябва търпение.
Елхата все още не е падала, няма счупени играчки (аз обаче хитро приготвих тази година само нечупливите Grinning), няма развалена украса. Сашко я съзерцава с респект (то тя си е почти 2 метра де), а Теди отвреме-навреме прави по някое дребно разместване, внимавайки много. За сметка на това малкият разбойник пак се люлее като за световно на пердето, рови из пералнята и има нов обект на желанието - да вкара пръстче в дупката на някой контакт. Те всички са затапени, но случайно беше открил един отворен и веднага го нападна.  Thinking
Тази сутрин се пробвах да направя за първи път в живота си сладки. Аз солени и врътливи яденета готвя и то много майсторски, но със сладките никак не ме бива.  Embarassed Сладките обаче се получиха като вкус чудесни и много се радвам. Ама на вид са ...майка плаче. Трябваше да са звезди, но взех че ги набутах в една тава, а те бяха за две, и се послепиха, съответно обезформиха. Имат коледна украса де, ама не е точно това, което исках и си представях. Така че няма да снимам и да показвам, че ... Embarassed Но вкусът им е супер поне. Като за първи опит - толкова. Mr. Green
С подаръците също сме готови. Последният го купих снощи съвсем инцидентно. Но пък още не мога да му се нарадвам. Не е за мен де, за майка ми. Тя обожава красиви нощници и вчера попаднах на супер красиво нещо в един немски бутик за бельо. Няма да казвам колко струва, че е направо... Rolling Eyes Но пък си заслужава. А иначе децата са отдавна готови и сега чакаме да дойде само Дядо Коледа.
Ей, разписах се много, но като видях, че Сашето се оправя и ми олекна на сърцето. Grinning
Айде оставям ви, утре ще снимам децата край елхата и ще пусна и аз снимки.

# 166
  • вкъщи
Здравейте и от нас!
И а здне скупих последните подаръци з а децата.За Теди фризьорски салон от 60 лв и касов апарат,за Мони няколко игра4ки,разли4ни,да видим нещо ще хареса ли.Нямам търпение Теди да се върне от Мальовица и да си види подаръците,само дето под елхата няма как да с е поберат.
А от работата на мъжо вместо коледни полу4ават наказания.Нашия тати е наказан с 2000 лв.Бях бясна снощи,ама какво да се прави,важното е да сме здрави.Ве4е ще се оглеждаме за друга работа.
Вси4ки болни да оздравяват Peace
Дайте идеи за лесни гозби з а утре,4е ще се събираме в нас,няма да с е излагам я.

# 167
Лелка, то за утре няма кой знае какви варианти. Всичко е задължително супер постно (тоест без мляко и сирене, даже питката е содена, без мляко и яйза), а ястията трябва да са нечетен брой. По традиция се слагат пълнени сушени чушки с боб, зелеви или лозови сарми, тиквеник, ошаф, мед със счукан чесън, орехи, питка с паричка. В когото е паричката ще бъде здрав и късметлия през цялата година. За разлика от новогодишната баница тук паричката не е символ на парите.  Grinning На масата може да се сложи от всичко, което ти е под ръка, стига да е съвършено постно: салатка, трушия, кисели краставички, лютеница, кьопоолу, печени чушки на салатка, маслинки с лук, салата от кисело зеле с червен пипер, абе има си много варианти. Има и постни сладки, но традицията е тиквеник. Плодовете - пресни или на ошаф (традиционните сушени български) са задължителни, защото са един от символите на Бъдни вечер. Легендата гласи, че точно в полунощ небето се отваря и трябва само да го погледнеш, да си пожелаеш нещо и то ще се сбъдне. Но не трябва да се лакомиш. Според църквата пък на този ден, след като се отвори небето слизат душите на нашите покойници. Затова и масата не се вдига цяла нощ и е хубаво на нея да остане храна, защото те идват гладни и трябва да се нахранят. А плодовете са най-чистата храна и единствената, която уж се виждала от мъртвите на небето. Плюс вареното жито. Естествено, никой никого не бие по главата да прави всичко точно каквато е традицията. Има хора, които изобщо не постят този ден. Между другото леля ми е родена точно на Бъдни вечер и просто няма как да не хапнат и нещо по така. Та са си решили проблема компромисно - да не е месо, а риба.  Wink
Айдеее, изнесох цяла лекция и сигурно бая досадих.  Mr. Green
Ха, сетих се за още един обичай, много хубав. Точно след полунощ всеки си избира по един орех от масата и го счупва. По това каква е ядката се гадае за здравето на човека през годината. Ако е светла и цяла, ще е здрав, ако е почерняла или мухлясала, ще бори болести. Възрастните избират по един орех и за децата.
Айде, вече спирам наистина. Laughing

# 168
Добър вечер!!!

Лулу,знаех си аз,че ще посрещнете Добрият белобрад Дядо-здрави Hug
Дано в чувала си да носи само здраве у вас Hug

Енита Hug

Нашият обичай за Бъдни вечер е:Цял ден готвим-Боб на чорба с много зеленчуци,зелеви сърмички с ориз,чушки с ориз,ошаф,содена питка с паричка,ядки,тиквеник.Пием греяно винце или ракийка.
Естествено не чакаме 00 ч,за да вечеряме(макар че,така трябва).
На бъдни вечер не ядем на масата,а застиламе едно голямо одеало на земята.Отгоре му нареждаме всички ястия,палим тамян,за да окадим цялата къща-да избяга злото и най-възрастният от семейството чете молитвата.После в една малка чинийка отделяме по-малко от всички ястия за Богородица и чупим питката.Хапваме доволно(обикновенно содената питка и боба,изчезват първи Laughing),после чупим по едно орехче и идва Дядо Коледа(най-любимият момент Laughing)

Мариетка,милото Калоянче.И тази госпожа,може ли такова нещо,тя за какво е там Crossing Arms

За подаръците на Ивон-ние с баща и й купихме Музикална масичка,баба й и навзе няколко роклички,вуйчо и Детски компютър,дядо-коша за играчки от Илиянка,а др.баба и дядо-още не знам,както и чиче.Само масичката и компютъра останаха скрити обаче Blush

Ето да ви покажа какво измайсторихме с моята помощничка днес:
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=165490&pid=9553867
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=165490&pid=9553862
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=165490&pid=9553864

# 169
  • София
Здравейте и от мен  Hug.
И при нас новините вече са по - добри  Grinning. От вчера изхвърлих всички сиропи и АБ - ци и започнах да давам на Дани билков чай и едни хомеопатични хапчета и той вече е доста по - добре Grinning. Кашля и има сополи, но не така както преди два три дни. Тук е и мястото да благодаря на Жужка, защото тя ми каза за тези хомеопатични хапове   bouquet.
Подаръците, вчера им купих. На Ани взех една ферма с най - различни животни и къщичка, а на Дани мозайка от тези, с които ние сме си играли едно време (тези, които са около 30 - те Mr. Green) и един тромпет (ще ми проглуши ушите, но ушния лекар каза, че трябва да надува балони, свирки, за да се прави масаж на средното ухо и затова реших да пожертвам мойте и тези на околните за сметка на неговите).
Аз не съм много по традициите и затова за утре ще правя само сърми с ориз, боб в гювеч (за първи път така ще го правя) и ще меся питка.

Ади, пак ме изкушаваш с тези вкусотии Wink.
Мариета, много гадно, че така се е получило с подаръка на Калоян. Дано да не е много разочарован.
Лулу, радвам се, че и при вас се оправят нещата и, че ще посрещнете Коледа здрави Grinning.
Гита, дано само със сополи да се размине Емма и да е здрава за да посрещне белобрадия страец Praynig.

Дани пък не знам дали от ДГ или пък от другаде (макар, че не знам откъде) не иска и да чуе за Дядо Коледа. Като споменем за него и, че той носи подаръци и той започва "Не, няма Дядо Коледа, не искам подаръци, той е лош" и такива от сорта и сега се чудя от какво може да е това отричане и този страх newsm78.

Сега ви пожелавам приятна вечер, защото отивам да правя спагети.
Чао   bouquet.

# 170
Добър вечер!

Тук наистина е паднала бомба, няма жива душичка.
Мариета-тази учителка наистина не си върши добре работата. Ще остави малките деца самостоятелно подаръци да си разменят! newsm78 Съжалявам, че така се е получила с Калоян.
Лулу-чудесно си описала традициите за Бъдни вечер! Радвам, се че и при вас новините са от здрави, по-здрави!
Гита-може неразположението при Емма да е от зъбки.

Перси също много го мъчат зъбките и е някакъв кошмар просто. След сутрешното падане, последва второ 5 минути по-късно след първото. Спъна се в лайсната на паркета и падна на стъклената маса. Съответно толкова жестоко си разби устата от външата и вътрешната страна, че просто не е за коментар. Слава Богу, че не си счупи зъбите, първоначално това си помислих. Тази вечер пък си удари много лошо бузата, та с две думи така се подреди за празниците!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Спокойна предпразнична нощ на всички!   bouquet

# 171
  • Ланкър, планините Овнерог
ХАлоууу!

PIVANOVA
, тия зъбаци ги чакаме трети месец. Все с тях я оправдаваме. Аман. То не е червено дупе, то не са сополи, кашляне, то не са нерви като в критическата...... ooooh!

Аз май вече не се впечатлявам от сополи и кашлици. Даже и почти не лекувам. Ето и Танти  се разбуха вчера, ама не й давам нещо особено. Сутринта им дадох сок от лук със захар(бабешка рецепта за кашлица) и едва не ме линчуваха  Crazy

Подаръците са опаковани и чакат да ги "донесе Дядо Коледа" под елхата.

Ние не сме много по традициите. Както казва мъж ми "40 дена не сме постили, та сега ли"  Blush Сърмите ни са с кайма  Whistling

Айде, че Емма пак ме повлече на раходка из къщи.

# 172
Пиванова, ей че неприятно нещо ви се е случило.  Sad Милото детенце... Дано не го боли много. Помня през лятото Саши като си разби устата колко беше гадно. Дано бързо да му мине на Перси и още преди Нова година вече да няма никакъв белег или синина.  Praynig Аз като видя, че някой от моите се е ударил бързам да сложа нещо метално на удареното място, та поне синините да избегнем. Ама в тежки случаи и това не помага.  ooooh! Иначе за счупеното зъбче какво да ти кажа. По-добре е, че не е станало, но и да стане - ако не е сериозно счупването, не е такъв проблем - нали са млечни и се сменят. Теди си строши част от предния зъб точно на такава възраст, но дори не са го градили, защото е само ъгълче и не си заслужавало. Виж, ако е по-голяма част, го оправят и после се сменя. Голяяяма прегръдка от нас за Перси.  Hug Hug Hug
Марти, радвам се, че и при вас новините са по-добри.  Hug Ние не че сме се оправили съвсем, но поне натам вървят нещата. Като казвам ние имам предвид - Сашко и мен. Теди, мъж ми и майка ми вече са супер. Кажи моля те, какво е хомеопатичното за сополки и кашлица, което си давала. Да взема да го пробвам на Сашко, че го мъчат още тези сополаци. Може пък да помогне. newsm78 Иначе той на практика се оправи без АБ. Основно проспан за кашлицата и стеримар за носа, и чат-пат панадол. От днес започнах да капя в носа тобрин, незнам все още дали има ефект. Само за очите се наложи да ползват опатанол, че там положението беше много сериозно. Но се оправиха. ooooh!
Мариета, направо нямам думи. Тая учителка къде си е бъркала, докато децата са си разменяли подаръци.  Twisted Evil Е, как може да има такива хора, на които изобщо не им пука за нищо. Все пак става дума за деца, които много силно преживяват всяко разочарование и после дълго го носят в себе си. Няма думи направо. Close
Ади, ти какво само ги пускаш тези хубавини. Да засрамваш онези, дето имат две леви ръце в областта на сладките ли? Ама ха Crossing Arms Mr. Green Аз такова нещо сигурно и след 10 години няма да мога да направя. Blush

И една полезна информация.
Днес пак скокнахме до Скай сити на последен предпразничен пазар (че ни е най-близо фантастикото там, не за друго) и естествено пообиколихме и останалите магазини. Сашундера намаза много хубаво вълнено пуловерче на Sela. Тая израелска фирма определено ме спечели като клиент. Страхотно качество.  Peace За първи път вземам нещо тяхно, но е невероятно. Лошото е, че най-малките номера започват от 2 годинки, но на Саши така или иначе дрехите са вече за тази възраст, другите подозрително започнаха да окъсяват. Thinking И за сефте влязох в най-новия детски магазин в Ская. Точно до този на Sela се намира. Общо-взето предлагат няколко марки - детските на Калвин Клайн, на Фере, на Тъмбъл драй, Додипетто, Райфъл, Пик Уик и т.н. Магазинът се казва Bambini Ricchi и има страхотни дрехи. Обувките честно казано не ги разгледах. Освен това е огромен, тъй като навътре продължава. И колкото и да е странно, дрехите не са чак такива цифри. Горе-долу колкото тези в Бенетон са, има и по-евтини. Но са невероятни. Ако имате път към Скай сити, непременно го вижте. Много странно - магазинът, понеже е супер лъскав, е направо празен. Хората го подминават и явно не смеят да влязат вътре като четат надписите по витрините на марките, които се продават. А в действителност е не е такава цифромания. Не е обаче и евтино. Общо взето средно ниво цени и малко над средното. Честно казано има неща, които са на едни и същи цени с гадния аутлет на Зара. А този не е аутлет категорично.

Уф, аз пак се разписах... Embarassed Отивам да опаковам подаръци, докато терминаторите спят.

# 173
Весели празници момичета! Желая топлина и любов на вас и семействата ви!

# 174
  • Златна Добруджа
Добро утро  Hug

Днес имен ден имат Евгениите, а името Ния произлиза от него, затова ви черпя за здравето на моето Рошле  Grinning /на Стефановден-отново  Wink /

НИЯ, ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН И НА ТЕБ   bouquet

ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ НА ВСИЧКИ ВАС И СЕМЕЙСТВАТА ВИ Hug

Последна редакция: ср, 24 дек 2008, 09:34 от mentina

# 175
Честито на именниците! Да са здрави и и все така да ни черпят!  Mr. Green

# 176
Честито на всички именници!Много здраве и късмет.

# 177
Честит имен ден на Рошлето Hug

а добро утро Flutter
тенкю за кафенцето Hug

Честит имен ден и на Ния  bouquet

# 178
Добро Утро  Hug
Честит Имен Ден на нашето неповторимо и единствено Рошле  Heart Eyes Hug  bouquet

Отивам да хапна и после ще пиша за нашите приключения вчера  ooooh!

# 179
Добро утро и от мен!

Честит имен ден на Рошлето!Да слушка много мама и тати и бати! Wink Wink Wink Wink Wink
Честит имен ден и на Ния!Да е жива , здрава и много горда майка и съпруга!

Весели празници на всички !Много Любов ,Здраве и Благоденствие на всички нас и на семействата ни!

А сега ще се отдам на готвене  !Още веднъж всичко НАЙ---и да няма болнички тази вечер!

Общи условия

Активация на акаунт