ГЛАУКОМА 2

• 102 154
  • 362
  •   1
Отговори
# 165
Радвам се,че нервите е добре.Вие къде мислите да се насочите за лечение в чужбина .В кой град.

# 166
Мисля да се насочим към Англия към клиника  moorfields.Някой знае ли нещо за Гърция как стоят нещата там,има ли добри офталмолози . Имаме познати там и казват ,че имало много добра клиника .Мисля си да отидем ли поне  само за консултация до там.

# 167
Nesita как сте.Подадохте ли документи

# 168
За съжаление не успяхме тази седмица да ги подадем,но се надявам идната да го направим.Ходихме да измерим контролно ВОН ,да видим как е с тези капки и ни измериха налягане 10мм наЛО и 12мм на ДО !??Та той не е бил с такова ВОН от както се е родил ,не знам вече на какво да вярвам.Ще ми се наистина да е така ,но с тези капки сме били и преди, пък не са имали такъв ефект.Тази седмица пак ще го измерим пък да видим,дано пак да е ниско.

# 169
Nesita ,за Гърция незнам,но бях в Турция и честно да си кажа,не бях виждала такава клиника по света,а знаете че съм била в много държави.Специалистите им също са невероятни,вярно че на мен не ми помогнаха,но не беше изненада,щом като и Мулдашев ми беше отказал Wink
Ако искате ще ви дам линк.Прегледа беше 120 лв.,ако се беше стигнало до операция,тя щеше да е към 3000 лв.Това помня,беше преди три години Peace
В Морфилд ми искаха 24 000 паунда за операция на едно око,но при нас беше сложно,тъй че не ме взимайте под внимание Peace

# 170
Мисля да се насочим към Англия към клиника  moorfields.Някой знае ли нещо за Гърция как стоят нещата там,има ли добри офталмолози . Имаме познати там и казват ,че имало много добра клиника .Мисля си да отидем ли поне  само за консултация до там.
Аз също не знам за Гърция, но държа да отбележа че при транспл. на роговицата, бяхме в една стая с майка с тригодишното и дете, дошли специално от Драма/Гърция.

# 171
Nesita, за Гърция не знам , но в Moorfields специалистът им по детска глаукома е проф. Peng Khaw . Ходили сме на консулт.

# 172
Привет ! Vel ,колко струва консултацията там,ако не е тайна.Точно с този професор имам намерение да се свържа.

# 173
здравейте!Бяхме при Петкова на преглед.За пръв от две години насам мерим 18 налягане на дясното око.Моля се вече да си остане на това ниво и да не се качва повече.Даже и нерва видя-горе долу е добре.И така е при нас.Не смея да се радвам,защото другият път може да е отново 22.Но пък гледам да съм оптимист.
А само да си изкажа мнението за Петкова-аз смятам,че тази жена вече е доста стара и започва да и знемогва,а така стават и грешките при операциите.Но при кой друг да отидем в България

# 174
Чак пък да е стара и да изнемогва..... Simple Smile  Повечето известни специалисти да не са на по 20 , 30 години.

Nesita, около 100 паунда някъде.

# 175
Здравейте, аз никога не съм писала тук , но ви чета. Първо да се представя , казвам се Таня и имам две деца- момичета и мъничкото  бебчето Лилия се роди с вродена аномалия аниридия/ липса на ирис / и съответно разви и глаукома. Накратко ляво око - много зле и в момента не вижда с него , но се надявам един ден да можем да направим нещо по въпроса и да вижда. На лямо око има 2 операции направени от Петкова и 2 операции правени в Германия . 3- те са за глаукома , а едната е за отстраняване на вътреочна леща и сраствания. Дясно око има една операция в Германия за глаукомата . Вчера и на нас ни правеха оглед и съответно на дясно око има повишено налягане 27 , никога не е имала такова налягане - последно в Германия беше 18 , а това е преди 2 месеца и от тогава е и без капки, сега пак започваме с капките . Петкова обаче не иска да я оперира , предпочита да отидем в Германия е то и аз така предпочитам де .
Имам обаче странното чувство , че тя се страхува вече да ни оперира специално нас де.
Общо взето  нейния страх е това да не се получи същата история, като с лявото око . Разбирам я , но пък и на кого друг да се довериш тука .
Това е от мен ще пиша и ще ви държа в течение .

# 176
Здравеите.Да пиша и аз.Бяхме в Токуда правихме операция от катаракта сменихме и лещата.Нещата минаха добре.Преди операцията Ками не виждаше с това око и ние много се притеснявахме да не е от глаукомата но сега след смяната на лещата вижда.Много сме доволни от това.Обаче както всеки път пак са пропуснали нещо докторите и то нещо супер важно -да премерят налягането.Мисля че на дете с глаукома на 9 год на което меренето на налягането става само под опоика да не се премери налягане е меко казано голям пропуск.И аз сам на мнение че се допускат много грешки но този път не вяхме при Петкова а при друг лекар.В четвъртък сме на контролен преглед.

# 177
Здравеите,ние вчера мерихме пак налягането ВОН е съответно 15 и 16 мм,направо не ми се вярва и това вечерта преди да сложим капките.За Петкова нямам какво да кажа ,от три години не ходим при нея ,надявам се никога да не ни се наложи да се срещаме отново.Таня ,добре дошла при нас.Знаете ли ,че вече и в България има тонометер за измерване на ВОН В ДОМАШНИ УСЛОВИЯ.Много бил подходящ за деца.Обадих се на фирмата дистрибутор в България казаха че струвал 1800лева.Идната седмица ще ида да ми го демонстрират .А иначе вече го има в някои софийски болници.Казват ,че бил надежден.Фирмата производител има сайт  вижте тук www.icare tonometer.com
Само да не беше толкова скъп,мисля си дали може да си го купим на разсрочено плащане ?

# 178
Здравейте, аз никога не съм писала тук , но ви чета. Първо да се представя , казвам се Таня и имам две деца- момичета и мъничкото  бебчето Лилия се роди с вродена аномалия аниридия/ липса на ирис / и съответно разви и глаукома. Накратко ляво око - много зле и в момента не вижда с него , но се надявам един ден да можем да направим нещо по въпроса и да вижда. На лямо око има 2 операции направени от Петкова и 2 операции правени в Германия . 3- те са за глаукома , а едната е за отстраняване на вътреочна леща и сраствания. Дясно око има една операция в Германия за глаукомата . Вчера и на нас ни правеха оглед и съответно на дясно око има повишено налягане 27 , никога не е имала такова налягане - последно в Германия беше 18 , а това е преди 2 месеца и от тогава е и без капки, сега пак започваме с капките . Петкова обаче не иска да я оперира , предпочита да отидем в Германия е то и аз така предпочитам де .
Имам обаче странното чувство , че тя се страхува вече да ни оперира специално нас де.
Общо взето  нейния страх е това да не се получи същата история, като с лявото око . Разбирам я , но пък и на кого друг да се довериш тука .
Това е от мен ще пиша и ще ви държа в течение .

Здравей Танче.Предполагам,че ме видя.

# 179
Nesita нещо не мога да го отворя този линк-колко струва апарата.Радвам се че при всички са добри  новините.Дано така продължаваме и занапред  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт