ГЛАУКОМА 2

• 101 494
  • 362
  •   1
Отговори
# 315
Здравей polina2. Когато чуеш диагнозата Глаукома - трябва да тичаш, чули да ТИЧАШ при Петкова. Ще ти кажа защо - аз загубих 6 месеца в търсене на специалисти. На годинка стоях пред кабинета в "Александровска" с дете на ръце. Казах за съмненията за Глаукома, и въпреки всичко ни записаха час след месец... След прегледа налягането на едното око беше ок, а на другото малко над нормата. Но нерва си беше ОК, и ми казаха, че засега операция не се налага!!! Предписаха капки. Положението се усложни, трябвало е непрекъснато наблюдение, и незабавна реакция. Но нямаше кой да ми ги обясни тези неща. Поради простата причина, че лекарите които прегледаха дъщеря ми не са специалисти по Глаукома и всеки бяга от отговорност! Оперираха ни в чужбина и в момента сме добре. Но загубеното време доведе до усложнения. Така, че tanuta е права, че ти сама трябва да намериш правилния път. Желая Ви успех!

# 316
Здравейте момичета отдавна не съм ви писала , как сте как са  дечицата Simple Smile, ние сме добре раастем  състоянието ни е без промяна ходим 1 път годишно на контролни само и така Simple Smile

# 317
Здравейте !

Съвсем случайно попаднах на темата, не съм изчела всички публикации...

Позволявам си да се намеся с полезна , според мен информация,  относно проследяването на вътреочното налягане при дечица.

Работя в Очна Болница "Луксор" - гр. Пловдив, където разполагаме с уред , позволяващ извършването на тази процедура в будно състояние, без анестезия - i- care., което максимално спестява "травмата" за детето и родителите, свързани с упойката и  като цяло с организацията на един такъв контролен преглед.

Работим със здравната каса, а без направление цената на изследването е 5 лв.

Ако прецените, че можем да сме ви от полза , заповядайте.

За всички, които са изправени пред този проблем, лечението на вродената глаукома е ОПЕРАТИВНО .  Не губете излишно време, както ви съветват по-долу ! Водещите специалисти в тази област продължават да бъдат все още в София.

Поздрави !

д-р Ваня Томова
МЦ " Луксор "
гр. Пловдив
тел. 032 968 881

# 318
Много благодаря за информацията . Много се радвам че има такъв вариант и сигурно ще дойдем да пробваме , понеже сме още малки и е трудно без анестезия.

# 319
Здравейте и от мен Simple SmileSimple SmileSimple Smile

Надявам се всички да сте добре и аз не съм писала отдавна, ще се радвам да прочета хубави новини, за всички, с които споделяхме и хубави и лоши моменти.
При нас се установи, при профилактичен преглед, че и аз съм с глаукома, сега съм на капки лумиган.
Малката ми принцеса, я следя на 3 месеца, казват че е добре.Мерим налягане в токуда, тя седи на апарата, вече е голяма, ще сме първи клас.
Толкова ме е страх да не пропусна нещо при нея, но д-р Димитрова от Токуда, казва че всичко е наред. Трябва да отида и аз при Петкова, ама аз ходих, когато имахме притеснения за детето, тя няма никакви апарати в кабинета.... само с тези тежестите, което не знам доколко е удачно.Питах за тези импланти да ми сложат на мен, те казаха че е краен вариант, аз виждам едни косъмчета откакто слагам тези спекани капки и не ми е добре на едното око, не знам Simple SmileSimple SmileSimple Smile
Сега с пожелания на всички за едно прекрасно лято, изпълнено с много емоциииииии и любов!

# 320
Здравейте ,
lolytka^ радвам се че се включваш.Толкова отдавна не съм писала и аз.При нас налягането е стабилно в норма.Мога да опровергая казаното, че лечението на глаукомата е само и веднага оперативно.Моят син е на 7 години и до сега няма нито една операция ,лекува  се изцяло с капки  Били сме и с налягане 40 преди капките ,като по малки ,но  винаги са гледали състоянието на очният нерв и ако то е добро  и налягането спада с капки не препоръчват операция.Сега  налягането го следим постоянно почти , защото си купихме  i- care тонометър за домашно ползване  и така съм по спокойна ,че не изпускам нещо.Периодично ходим и в Токуда на прегледи при Димитрова.Синът ми вече е втори клас и расте като едно нормално прекрасно дете .Надявам се и другите дечица да са добре ,не сме писали отдавна  а си мисля ,че можем да бъдем  полезни с нашият опит  на родителите ,които сега се сблъскват с този проблем.Пожелавам на всички едно прекрасно лято !

Последна редакция: чт, 08 авг 2013, 23:51 от Nesita

# 321
Здравейте Simple Smile
Реших и аз да се включа, понеже до сега разглеждах темата само по спешност когато ми трябва някаква информация, но реших и аз да разкажа за нас Simple Smile Моето детенце вече е на годинка и 9 месеца.Когато беше на 6 месеца го оперирахме за глаукома само на лявото оченце понеже дясното си е доста добре Simple Smile Оперирахме го при доц. Петкова в Токуда и съм страшно доволна.Ние сме от Варна и казват, че най-добрите очни са във Варна, но за съжаление нямаме такъв специалист за глаукомата.Тук ходим на друг очен понеже от глаукомата оченцето му беше по-уголемено /причината поради която разбрахме, че има проблем/ и затова се наложи да сложим очила, защото му се е нарушило зрението.След операцията обаче ВОН е много добре, винаги е в нормите си и капки не съм слагала нито веднъж!!!Надявам се и се моля все така да си останем и тормоза ни да е само с тези очила понеже се налага и закриване на дясното оченце по 2 часа на ден и тогава става ужас Simple Smile Но нали го правим за децата си Simple Smile надявам се като пораснат всичко да е добре и да са ни благодарни, че сме направили всичко необходимо Simple Smile Сега очаквам второ детенце и страшно се притеснявам да не се окаже и то с глаукома.Никой от нашите роднини или близки го няма този проблем....даже когато го откриха на малкия незнаех какво е!Сега края на месеца пак сме в Токуда при Петкова и се надявам пак да сме добре, че вече съм в 8-я месец и после ще ми е малко трудничко да ходя, но ще го мислим Simple Smile За съжаление тази упойка мн ме притеснява и винаги когато ми го вземат започвам да плача.Става един чувствителен, странен, стряска се.....все едно не е моето детенце и ми е мн мъчно така, но няма как.Дано да са ни живи и здрави.Иначе се радвам пък, че не ми е боледувал, защото винаги съм се притеснявала след упойката да не ми се разболее нещо, че знам ли.Само където зъбките мн късно започнаха да ни избиват и до момента сме само с 3 зъбчета и мн късно проходи и все си мислих, че всичко е свързано с тези упойки!!!
Та това е от мен и ще се радвам да следя вече и аз с вас темичката и всички деца да са добре!!!

# 322
Здравейте,
и аз не съм се включвала отдавна. Нашето ходене по мъките беше голямо...
Моля Ви, всички майки на деца с Вродена Глаукома, кажете ми каква ДИАГНОЗА Ви записват в епикризите? Нашата е доказана ВРОДЕНА, но някои "специалисти" се правят на луди и записват какво ли не за да вземат пари от НЗОК. Но, това спира лечението ни чрез Фонда, и допълнително се сблъсквам с редица други проблеми..... Не ни стига това, че се борим с тази коварна болест!

Късмет и здраве на децата ни  Hug

Поздрави!

# 323
На нас от самото начало си ни я водят ВРОДЕНА глаукома и така държа да се отбелязва навсякъде.Аз съм изключително доволна от доц. Петкова и въобще целият персонал в Токуда.Тук във Варна в чудо съм се видяла с нашите лекари.Вечно заети и няма часове....вечно груби по телефона и не само.Въобще писнало ми е да ходя по лекари.Аз се уморих, а незнам за детенцето ми.Сега се надявам с второто да не е така, а това ми детенце е толкова кротко и послушно, само където с тези лекари сме се побъркали.Ние сега заради тоя ТЕЛК понеже пуснахме документи за ТЕЛК пак започнахме обикалянето за разни прегледи.Обае тук децкия ни педиатър много ме ядосва като отида за някакво направление и като започне да пише разни глупости.Било изоставало детето ми с физическото и психическото развитие понеже бил по-дребничък и понеже не правил изречение, а аз забелязвам и децата около нас не правят изречения и другото, че и аз късно съм проговорила.голяма простотия и само нерви

# 324
Здравейте ,
lolytka^ радвам се че се включваш.Толкова отдавна не съм писала и аз.При нас налягането е стабилно в норма.Мога да опровергая казаното, че лечението на глаукомата е само и веднага оперативно.Моят син е на 7 години и до сега няма нито една операция ,лекува  се изцяло с капки и държи налягане 14/18мм в момента ,като изключвам моментите когато е с температура тогава вдига до 28мм. Ходим на 6 месеца  в очната клиника в Мюнхен на прегледи.Там ни правят скенер на очния нерв ,цветни снимки  и други изследвания и са категорични ,че не трябва операция. Били сме и с налягане 40 преди капките ,като по малки ,но там винаги са гледали състоянието на очният нерв и ако то е добро  и налягането спада с капки не препоръчват операция.Сега  налягането го следим постоянно почти , защото си купихме  i- care тонометър за домашно ползване  и така съм по спокойна ,че не изпускам нещо.Периодично ходим и в Токуда на прегледи при Димитрова.Синът ми вече е втори клас и расте като едно нормално прекрасно дете .Надявам се и другите дечица да са добре ,не сме писали отдавна  а си мисля ,че можем да бъдем  полезни с нашият опит  на родителите ,които сега се сблъскват с този проблем.Пожелавам на всички едно прекрасно лято !

Здравей и от мен Nesita,

Кажи малко повече, за този тонометър, от къде го взе, гледам го в нета, няква супер цена, 2500 паунда, има ли как да се поръчва с намаление от някъде?Моля те да споделиш и дали тук в софия правят скенер на око на 7 год. детенце, искам да направя на малката....

# 325
Аз също бих желала да разбера от къде се закупува тоя icare tonometer и каква му е цената.Хубав уикенд на всички!!!

# 326
Аз също бих желала да разбера от къде се закупува тоя icare tonometer и каква му е цената.Хубав уикенд на всички!!!

От повече от 6 месеца се опитвам да прокарам една петиция, която основно включва закупуването на I care tonometer в държавните болници. Този безконтактен уред за измерване на ВОН е изключително компактен, дори не докосва роговицата, и най-вече спестява упойките. НО< се сблъсквам с абсолютна бюрокрация и невежество от страна на медиците. Или не са чували за него, или "не искат" да чуят, защото е по-добре детето да се приспива - все пак НЗОК плаща за това  #2gunfire
За тези които проявяват интерес и могат да си го позволят: два вида са, единият е Icare tonometer  а другия Icare tonometer ONE - последният е за бебета и малки деца - цената е около 1000 евро. Но искам да Ви кажа, че моята дъщеря е на 3 години и от всичките уреди на които е трябвало да бъде подлагана, само и единствено от този не се притесни и изследването протече за 3 мин! Отбелязвам също и, че ползвахме големия вид, който е за възрастни, има го само в клиника "ЛУКСОР", гр. Пловдив - но пътуването си заслужава, в сравнение с упойките!!!

Това е и сайта на финландската фирма която го произвежда, но има и линкове към всички разпространители в света, по континенти и държави:

http://www.icaretonometer.com/

Поздрави.

# 327
Здравейте ,
lolytka^ радвам се че се включваш.Толкова отдавна не съм писала и аз.При нас налягането е стабилно в норма.Мога да опровергая казаното, че лечението на глаукомата е само и веднага оперативно.Моят син е на 7 години и до сега няма нито една операция ,лекува  се изцяло с капки и държи налягане 14/18мм в момента ,като изключвам моментите когато е с температура тогава вдига до 28мм. Ходим на 6 месеца  в очната клиника в Мюнхен на прегледи.Там ни правят скенер на очния нерв ,цветни снимки  и други изследвания и са категорични ,че не трябва операция. Били сме и с налягане 40 преди капките ,като по малки ,но там винаги са гледали състоянието на очният нерв и ако то е добро  и налягането спада с капки не препоръчват операция.Сега  налягането го следим постоянно почти , защото си купихме  i- care тонометър за домашно ползване  и така съм по спокойна ,че не изпускам нещо.Периодично ходим и в Токуда на прегледи при Димитрова.Синът ми вече е втори клас и расте като едно нормално прекрасно дете .Надявам се и другите дечица да са добре ,не сме писали отдавна  а си мисля ,че можем да бъдем  полезни с нашият опит  на родителите ,които сега се сблъскват с този проблем.Пожелавам на всички едно прекрасно лято !

Може ли малко повече информация за клиниката в Мюнхен, име, линк, и т.нат.?
А ако е удобно, и малко повече подробности, относно процедурите и при кой специалист ходите?
ЦФЛД поема ли Ви това лечение или не?

Благодаря!

# 328
Здравейте мами.....ние вчера се прибрахме от София и налягането ни е 13-14 Simple Smile доц. Петкова каза, че ако и следващия път всичко е добре, ще съкратим вече прегледите понеже следващия път вече ще бъдем с малко бебче живот и здраве и малко ще ни е по-сложно да ходим от Варна до София, но тя каза, че е хубаво и бебчето да прегледаме след като баткото го има Simple Smile И така при нас....спокойна съм, че с детенцето ми всичко е нааред Simple Smile

# 329
Здравейте ,извинете че се включвам чак сега ,но напоследък по цял ден съм на работа и не успявам да влизам тук.Ще се опитам да отговоря на въпросите Ви.Ние си закупихме тонометъра от една българска фирма дистрибутор на медицинска техника тук в София преди около две години.От фирмата са много коректни ,даже  преди да  закупим апарата  ходихме  да мерим налягането при тях,за да видим дали ще успеем.Те се занимават и с поддръжката на апарата.Тази година даже го изпратиха във фирмата във Финландия за тестване ,проверка и калибриране или нещо подобно.Апаратът I CARE ONE струва 1800 лева и е с гаранция.Мога да кажа че   е точен тъй като го носим на посещенията си в Германия и показва еднакво налягане с техният апарат.Фирмата е GEOHIDE  с адрес гр.София  бул."Цар Борис ІІІ" 136  Българско търговско  медицинско дружество тел.9559543

Общи условия

Активация на акаунт