Днес правихме пита на Ванчо и да почерпя за негово здраве

marojinka ние също ползваме овлажнител за въздух и сме много доволни

. Тя престана да се буди, когато престанах да я кърмя. Което не означава, че е била гладна преди това
.
.
Само като се сетя какво ме правиха в болницата(имам чувството, че и от неродила кърма можеха да изкарат
) и не си и помислям да им се обадя. Обясниха хората и 1000 пози показаха и как да следя дали и колко преглъща
, но аз явно не успявам. За цеденето съм съгласна че е хамалогия, но ще свикна.

За твоя метод на хранене обаче да ти кажа - Не разбрах защо не кърмиш, а изцеждаш. Цеденето не само е хамалогия. Ако продължиш по този начин да храниш, няма дълго да имаш кърма. Нуждите на бебето нарастват, а с цеденето не може да се стимулира достатъчно. Казвам ти го от личен опит. Моята голяма дъщеря се роди недоносена. Беше хранена със сонда 3 седмици, в резултат на което така и не успя да суче от гърда, а едва с шише сме се хранили. Успях да я храня с изцедена кърма около 3 месеца, когато кърмата ми вече съвсем намаля и до никъде не й стигаше и бях принудена да мина на АМ. Така че, ако при теб има възможност все пак да кърмиш - не се колебай! 

че и при нас днес много сън много нещо и май ще се друскаме по нощите
В болницата имаше спец. по лактация и всеки ден ме посещаваше с указания какво и как. Тя видя бебето как суче и ме посъветва да изцеждам защото бебето беше слабо (2800г.) и с жълтеница и ми каза, че така както се храни много време ще кара жълтеницата защото ще губи енергия в сукане и много време ще ми виси по гърдите.
Аз не мога (все още) да го държа повче от 15 мин. на хранене понеже родих със секцио/вертикален разрез и доста трудно се възстановявам. Опитах разни пози легнала, с възглавници и т.н. но пак ми е трудно и не успявам. Сега съм на вариант 1-2 пъти суче от гърда/ за да поддържам нивото на кърмата/ и през останалото време цедя. Засега периодично кърмата се увеличава според нуждите на бебето. Иска ми се да кърмя повече от 3 месеца. 
Препоръчани теми