Отговори
# 45
  • София
Здравейте
Днес правихме пита на Ванчо и да почерпя за негово здраве Wine Glass Popcorn beer
 marojinka  ние също ползваме овлажнител за въздух и сме много доволни

# 46
  • София
Привет!
И ние правихме погача днес. Косьо събра една камара подаръци, а ние ядохме като за последно  Embarassed Майсторката на погачата се беше справила чудесно. Ще пусна и аз някоя и друга снимка да видите какви сме готини.
Да си призная, че пийнах един Бейлис. То било хубаво, та може да ми стане навик  Joy

# 47
Здравейте,мамчета,след постоянно кърмене ,изцеждане и правене на АМ и т.н. най-накрая и аз да седна пред компа.Моля разяснете ми това с погачата и чистата молитва,че нещо не съм на ясно,а нашето време наближава и незнам какво да правя.Ако не ви се пише дайте линк да прочета.Предварително БЛАГОДАРЯ Hug

# 48
( X ) shoppy-мими и 1 Гост преглежда(т) тази тема.  Rolling Eyes
къде сте бе хора ? Много празници,много нещо  cook cheers ми наздраве тогава  Whistling

# 49
Запис и от нас

# 50
Здравейте Simple Smile

Нана, много ме развълнува твоя разказ. Дано вече всичко лошо е зад гърба ви и малкото ви момченце да расте здраво и щастливо Hug

Лора, няма какво да се чудиш - кърмата едно, че се обработва много по-бързо от адаптираното мляко и е нормално по-бързо да огладняват. И второ, бебетата свикват по този начин да търсят близостта на майката, понякога са просто жадни за гушкане, а не гладни. Дъщеря ми имаше един период, в който се будеше по сто пъти и цокваше две-три глътки и заспиваше. Не беше гладна, имаше нужда от мен Simple Smile. Тя престана да се буди, когато престанах да я кърмя. Което не означава, че е била гладна преди това Wink.

Юле, вие по вашите ширини нямате ли консултанти по кърменето да  хванеш някой и да ти обясни какво,що. Това с цеденето е страховита хамалогия (само да спомена, че съм го правила седем дни и на осмия вече бях пред припадък Laughing ), със сигурност ще ти е по-хубаво да си кърмиш, отколкото да цедиш като луда Hug

Петенце, чистата молитва се прави точно на 40-тия ден на детето. Отиват майката, бащата и бебето в църквата, попът им чете съответната молитва и след това по обичай е хубаво да се посети някоя жена с живи родители.

Погачата се прави около 40-тия ден, може точно на него, може и по-късно. Поверието е, че на момичето не трябва да се прави по-късно, защото иначе ще се ожени много късно Laughing  Канят се само жени, мъже не присъстват. Прави се погача, от жена, чиито родители са живи, гостенките задължително носят по нещо сладко, хапвате, пийвате, подаръци разни и така. Има разни обичаи по време на самата погача - например слага се една кърпа върху питката и гостите оставят някакви дребни пари. След това кумата завързва кърпата и в зависимост от това колко е стегнат възела, толкова ще е стиснато детето после Laughing Тази кърпа се поставя някъде нависоко в къщата, та да порасне детето.
Друго не се сещам за момента Simple Smile.

# 51

Юле, вие по вашите ширини нямате ли консултанти по кърменето да  хванеш някой и да ти обясни какво,що.

Fairy, има разбира се.  Thinking  Само като се сетя какво ме правиха в болницата(имам чувството, че и от неродила кърма можеха да изкарат  #Shocked) и не си и помислям да им се обадя. Обясниха хората и 1000 пози показаха и как да следя дали и колко преглъща  passifier, но аз явно не успявам. За цеденето съм съгласна че е хамалогия, но ще свикна.  Crazy

# 52
Феъри, знам... но вече не издържах на безсъние...  Sad
Повече няма да давам АМ, поне засега. Поспах една нощ, стига ми. Ако пак толкова много се уморя, може пак да дам... някой ден...
Иначе майчиното мляко... 2 часа, най - много 2 и половина държи бебето сито.
Чета в кърмаческия форум майки с деца по на 7-8 месеца, които кърмят по два пъти нощем още...

Звъннах на доки да и кажа че дадох снощи формула и ме насмете - бебка ако на кърма качвала кило и половина за месец, с АМ щяла да се пръсне  Joy
Това - на шега, разбира се...

Ето, сега спи мискинката, и пак ще будуваме по нощите...  ooooh!

# 53
Юле, твойто бебче много добре спи нощно време! Браво!
Моята голямата дъщеря беше така като бебе. Сега Симона става нощем дори на 2часа по някога.  ooooh! За твоя метод на хранене обаче да ти кажа - Не разбрах защо не кърмиш, а изцеждаш. Цеденето не само е хамалогия. Ако продължиш по този начин да храниш, няма дълго да имаш кърма. Нуждите на бебето нарастват, а с цеденето не може да се стимулира достатъчно. Казвам ти го от личен опит. Моята голяма дъщеря се роди недоносена. Беше хранена със сонда 3 седмици, в резултат на което така и не успя да суче от гърда, а едва с шише сме се хранили. Успях да я храня с изцедена кърма около 3 месеца, когато кърмата ми вече съвсем намаля и до никъде не й стигаше и бях принудена да мина на АМ. Така че, ако при теб има възможност все пак да кърмиш - не се колебай!  Peace

Лека нощ от мен!

# 54
  • На топло...
  cook  Почерпка за мамите...
 Misc Baby Bottle  Почерпка за бебчовците...
 Drunk  Хайде и на татковците наздраве!

За нашата месечинка! Hug
Честито и на останалите празнуващи!

Да са ни здрави всички бебенца!
Да ни растат жизнерадостни, игриви и щастливи!
Да греят лъчезарни в дните ни и да ни радват вечно!

Heart Eyes Two Hearts  Kissing Heart

# 55
Четито на месечинките ни! Hug

Може ли да попитам всички, чиито 40-ти ден е на 24 смятате ли, че в църквата ще прочетат чистата молитва, защото моят мъж е на мнение, че никой няма да ни приеме Confused вие ходи ли ли сте да питате в някоя църква как стоят нещата?
Аз сега чакам чавето да се събуди, ама май май няма да го дочакам, че така ми се спи Tired
Пожелавам на всички поспаливи дечица тази нощ - дано и мойто е от тях Praynig че и при нас днес много сън много нещо и май ще се друскаме по нощите Crazy

# 56
  • Пловдив
 Partyзапис

# 57
Юле, твойто бебче много добре спи нощно време! Браво!
... Не разбрах защо не кърмиш, а изцеждаш. 

Цедя по няколко причини.  Crazy В болницата имаше спец. по лактация и всеки ден ме посещаваше с указания какво и как. Тя видя бебето как суче и ме посъветва да изцеждам защото бебето беше слабо (2800г.) и с жълтеница и ми каза, че така както се храни много време ще кара жълтеницата защото ще губи енергия в сукане и много време ще ми виси по гърдите.  Crazy Аз не мога (все още) да го държа повче от 15 мин. на хранене понеже родих със секцио/вертикален разрез и доста трудно се възстановявам. Опитах разни пози легнала, с възглавници и т.н. но пак ми е трудно и не успявам. Сега съм на вариант 1-2 пъти суче от гърда/ за да поддържам нивото на кърмата/ и през останалото време цедя. Засега периодично кърмата се увеличава според нуждите на бебето. Иска ми се да кърмя повече от 3 месеца.  Sad
Ние сме пример, че и на кърма може да се спи много.  Mr. Green

# 58
Юле, казвай бързо с какво се храниш  Mr. Green
Аз ако не проям и месо сега... за по-хранителна кърма...  ooooh!

Защо вертикален разрез... това е ужасно трудно...

# 59
Юле, аз опитах номера с житото. Вярно -вчера пих, тази вечер изцедих 85мл (което за мен е добре), но май утре пак същата работа ще бъде-50-60мл. А иначе страхотно жито направих-една голяяяма тенджера. И после крем с тиква, мляко и яйца-две голеееми тави. И сега имам десерти та чак гости да си поканя. Как ще го ядем това. Mr. Green
Ще си се цедя, че определено само на сукане няма да стане.

Яна днес официално се усмихна истински

Общи условия

Активация на акаунт