Отговори
# 165
  • Бургас
Тонеска - весела коледа и на теб! Да си много щастлива, малките да са весели и жизнерадостни и най-вече всички да сте много здрави!

# 166
Вале дали ще може от тук да вземеш снимка на Митето за колажа-
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=321664&pid=9547012

# 167
  • София
Вале дали ще може от тук да вземеш снимка на Митето за колажа-

Може, коя да взема?

# 168
Нямам претенции -която мислиш че ще стане най-добре.
Много ти благодаря.

# 169
Мами които ползвате Вигантол Как го давате?

# 170
Здравейте и от мен.Нямах интернтет тази сутрин затова пиша сега.Аз давам вигантол по 2 капки сутрин и му го слагам в млякото- ние сме на АМ. Опитах с лъжичка но не става.Моят сладурчо слава богу тези дни няма колики и си поспиваме.Всеки ден заспива в 10 до 4 хапва и пак в 7-8. Но когато няма колики. Иначе плаче неутешимо с часове.Качих една снимка за първа страница но дали я качих където трябва незнам.Ако съм объркала-извинете Rolling Eyes.Отивам да хапна докато спи бебо и пак ще пиша.

# 171
Здравейте и от нас!

Ванина
  welcome

Утро, това са колики и ние сме същите. Внимавай като се кърмите да не гълта въздух, обикновенно от това се получава така.

Лейдибейби, анемията не я приемай толкова навърте, и мен като бебе щом са ме видели докторите са казвали веднага че съм анемична, а нищо ми е нямало просто съм била по-слабичка. За тази диагноза е необходимо да се вземе кръв и да се направят изследвания, на вас правили ли са ви  или ви я поставят на око? Малката Миша е много сладка  Heart Eyes.

Аз да ви се отчета тежиме 4кг и сме около 54-55см. Направо се успокоих. Бях се притеснила много, мислех че нямам кърма (гърдите ми са меки) и малката цока по  има няма 8-10мин. Но явно това не е показателно.

Аз отивам да се стягам за купон довечера с колегите dance. Айде чао, че краката ми не са виждали епилатор от преди да родя Laughing!

# 172
mimeto_mss , по 3 капки направо в уста му капя по съвет на педито, иначе дозата е непълна ако е с лъжичката

# 173
  • София
аз вигантола го давам директно от шишето в устат 2 капки на гладно. все се каня да пробвам да изцедя малко кърма и с лъжичка, но още не съм стигнала до там.
Миме, помисли си пак за сокчетата. Нашият първи педиатър и той каза "сокче на 1 месец", ама мене нещо ме глождеше дали-или и като се поразрових из библиотеката на кърмаческия форум се отказах от това ранно захранване и сменихме педиатъра. Не че те агитирам, ама помисли по въпроса  Peace Иначе много добре наддавате и сте много елегантни май. Ние на 57см сме 5кг, хем сме дама .... И като я знам, че не е никак дебело бебе, представям си вие какви финнички сте Simple Smile

# 174
  • София

Миме, помисли си пак за сокчетата. Нашият първи педиатър и той каза "сокче на 1 месец", ама мене нещо ме глождеше дали-или и като се поразрових из библиотеката на кърмаческия форум се отказах от това ранно захранване и сменихме педиатъра. Не че те агитирам, ама помисли по въпроса  Peace Иначе много добре наддавате и сте много елегантни май. Ние на 57см сме 5кг, хем сме дама .... И като я знам, че не е никак дебело бебе, представям си вие какви финнички сте Simple Smile

И аз исках да чуя мнения за сокчетата, че почнаха да ми ги споменават за от другия месец но намерих тази статия
"... Не наливайте детето със сок.
Соковете не са особено полезна храна. Готовите сокове съдържат почти толкова калории, колкото млякото или формулата, но съдържат по-малко витамини и минерали и са по-малко хранителни. Бебетата са склонни да изпиват много по-големи количества сок отколкото кърма или формула. Прекомерното количество сок може да стане причина за излишни килограми у децата. Вместо чист сок, разреждайте го поне на половина с вода или дори го използвайте само за овкусяване на водата..."

и това  при септемврийките и вече съвсем се чудя  newsm78   
http://www.bg-mamma.com/site/content/view/1043/77/ 

Последна редакция: вт, 23 дек 2008, 14:47 от valya_76_08

# 175
За сокчетата и аз се чудя какво да правя.
На дъщеря ми съм започнала да ги давам от втория месец без проблем.Сега сме при същия педиатар ама вече трябвало след шестия месец newsm78(на мен ми се вижда късно)а гледам на някой пюрета пише за след три месеца.
Ох стана много объркано-съжалявам.

Последна редакция: вт, 23 дек 2008, 15:36 от mama didi72

# 176
Здравейте момичта и от нас със Светулко
Искам да пожелая на всички весела Коледа ,много любов и топлина в семейните огнища.Здраве, щастие и късмет да съпътстват малките ни слънчица и всички около тях.
 Hug

# 177
аз вигантола го давам директно от шишето в устат 2 капки на гладно. все се каня да пробвам да изцедя малко кърма и с лъжичка, но още не съм стигнала до там.
Joy не сме чак толкова финни де , даже вчера на една жена в болницата като и казах че сме на месец не ни повярва, каза че тяхното е на два и е дори по-малко от нас  Joy така че аз ти трябва да сме доволни че сме си родили бебетата отгледани  Joy
За Вигантола-на гладно значи преди някое от яденетата нали Thinking?На мен това не ми беше ясно, щото налисе храним на често Grinning.
А за соковете-става въпрос не за сокове готови, а да си изтисквам сок от домашна ябълка (имам предостатъчно)и нищо друго и да му давам по лъжичка на ден-постепенно ще ги увеличаваме-и на мен ми се стори рано, но ако пък не сега от кога newsm78, много, много не ми е ясно Thinking, а и всички мами около мен така са започнали.
Но аз съм отворена за съвети така,че давайте... HugИ къде по-точно в кърмаческия мога да видя повече инфо ?

Последна редакция: вт, 23 дек 2008, 15:53 от mimeto_mss

# 178
Привет! People Santa feeding

... и още с баща му не можем да разберем какво му беше на това дете като силно се надявам че вече е отминало Praynig),защото като почнеше един луд плач и не спираше.. smile3518,първо започна от веднъж да се буди така от сън, после както яде от мен и изведнъж включва трета и страшен рев и нищо не го успокоява,  smile3514 ей така се дереше цели два дни и с баща му само се редувахме да го дундуркаме, докато не заспи за  кратка почивка smile3524 и пак наново  smile3514
...
Иначе отделно от това да се отчета и аз че вчера бяхме на първа консултация doctor  започваме и със сокчетата от ябълки, от днес и така...

Мими и ние сме така.  #Cussing out Нашия момък не реве, а само се свива и не спи.Ако случайно задреме се буди и пак се свива. Banghead Чудех се дали не са леки колики?  newsm78 Вчера почти цял ден го държах  ooooh! и както съм зле вечерта ми идваше да се #2gunfire добре поне, че снощи ме остави да се наспя от 12 до 7  smile3501 smile3508

За сокчетата една мама писа, че засилват коликите. Моето мнение е, че е прекалено рано. Аз съм фен на захранване след 6-тия месец, ако има кърма разбира се.  Praynig Praynig Praynig

# 179
  • София
 Момичета едно време се даваше сок от 40ден. Сега педиатрите казват друго захранват децата по-късно.

Дъщеря ми е на 10 години и така съм я почнала. Родена е 99 в най - голямата криза и кисело мляко съм и давала на 40дена.Ама като че ли нещата бяха други. Сега знам ли какво има в киселото мляко ,като не е кисело. Явно нещата се изменят . Моята педиатърка не е казала да го захранвам още. Даже вода казва да не се дава много ,че товарела органите само кърма и мляко . Той и без това не иска да пие вода по 30мл. максимум.

Общи условия

Активация на акаунт