Отговори
# 180
Аз послушах педиатъра и 3 дни му давах по малко изцеден сок от ябълка и познайте-започнаха зверски колики,и разбира се спрях да му давам.Но и аз незнам от кои месец да почна да му давам.Наистина сега е много рано и мее яд защо започнах да му давам.

# 181
Аз послушах педиатъра и 3 дни му давах по малко изцеден сок от ябълка и познайте-започнаха зверски колики,и разбира се спрях да му давам.Но и аз незнам от кои месец да почна да му давам.Наистина сега е много рано и мее яд защо започнах да му давам.
#Shockedужас-то ние и така сме със зверски колики, пък представям си иначе.....да ама кога да почнем тогава  newsm12

# 182
  • София
 Вале пуснала съм ти снимка за колажа на имейла аз съм dimova.alex@abv.bg.Мерси предварително ,че ще сложиш Алекс при другите сладки бебоци.

# 183
Съгласна съм със Саса, че нещата се променят. Според мен това което е било най-добро преди 10,20 или 30 години не е най-доброто и сега. Примери много: повиване, мазане с мас ...

...да ама кога да почнем тогава  newsm12

Ето линк за соковете и изобщо за захранването:
http://www.bebe.bg/Hranene/ot3_6.htm

Цитат
Стомахът и червата са с недоразвити функции в първите месеци след раждането и могат да смилат само мляко.
...
Цитат
Приемането на новите за кърмачето храни става постепенно. Те не се дават много рано, тъй като децата са склонни към алергични реакции на по-малка възраст.

# 184
Един предприемчив баща сложил хавлията на жена си и наврял шишето под мишницата си, докато държал бебето в поза за кърмене. Това няма да работи за вас, но може да проработи за таткото!

newsm44 newsm44 newsm44  това подейства  hahaha

# 185
# 186
Един предприемчив баща сложил хавлията на жена си и наврял шишето под мишницата си, докато държал бебето в поза за кърмене. Това няма да работи за вас, но може да проработи за таткото!

Shocked Shocked Joy Joy

За соковете и захранването аз знам че ако е само на кърма-след 6 месец, ако е на АМ-в средата на 3-я се започва.

# 187
  • София
Здравейте момичета,

Нищо не съм чела от последната тема и не мога да взема отношение по темите, които сте дискутирали. От една седмица нямам време дори да ви изчета. Драсвам само два реда, защото не съм сигурна дали ще мога да се включа пак до утре.

Искам да пожелая на всички весело посрещане на празника и една много щастлива и успешна Нова 2009 година. Нека малките слънца да растат здрави и да ви даряват с много любов и усмивки. Обичам ви, момичета.   bouquet

А на себе си пожелавам през новата година да имам малко повече време за любимото форумче Laughing

С две думи за нас - вече сме 4 500 гр. и 55 см. Почват ни по-силните колики и от 1 седмица нощем спи върху корема ми. Иначе сме добре. Излизаме почти всеки ден и все още се кърмим успешно (надявам се още дълго)

Целувки, момичета  bouquet

# 188
Направи ни на маймуни малката хитруша .....,ноооо излъгахме я снощи  hahaha
Из кърмаческия търсих и пробвахме какво ли не -само това важи (не хавлия,но блузата с която седя обикновено в къши и съответно кърмя)

# 189
  • София
Хелоу  Sunglasses
Днес ми е едно весело, коледно и цял ден бяхме при родителите ми. Много е удобно като са на 5 минути пеш. Украсихме елхата, както и целия апартамент.Косьо беше поразен - толкова шарени неща и мигащи лампички не беше виждал. Бях го облякла с едно червено костюмче с еленчета и го снимахме в ролята на джудже под елхата  hahaha
Докато качвах снимките снощи гледах и другите бебоци. Толкова различни и одухотворени физиономии имат! Толкова неща има в погледа им, че се чудя какво ли биха ни казали, ако можеха да говорят.

# 190
  • София

Браво на предприемчивия ви татко! Мойте поздравления за желанието.  smile3501

Миме, и на нас не ни вярват, че сме само на месец. Все ни изкарват на къмто 3 месеца. Е, то не че е лъжа, защото вече почти всичките ни дрехи са 3+ месеца. По този повод куриоз - тъй като палтенцето ни за навън много бързо ни умаля, понеже е за новоредени до 56см, а ние вече сме 57 и можем да го облечем само с много тънка дрешка отдолу, сестра ми реши да ни направи предколеден подарък и да ни къпи същото, но по-голям размер. Отишла тя в магазина и обяснила, че търси за подарък на едномесечната си племеница ескипосче, което да е 62 см. Продавачката се скъсала да й обяснява, че 62 см не е размерът, който й трябва и за малко да не й го продаде, понеже щяло да бъде много голямо на бебето. Все пак сестра ми надделяла и го купила. Онзи ден излизахме за сефте с него - ами тъкмо ни е. Даже на краката ни е малко късичко и бая се опъва, но ще изкараме около месец с него и после вече не знам.

Иначе за соковете - виж тук: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=1844.0 има доста интересни материали.
Иначе нашата нова педиатъра като й казахме, че предния педиатър е искал да захранваме на месец и тя каза "в никакъв случай" и това, което ни обясни в синтезиран вариант е следното: стомахчетата на бебчетата на 1  месец не са достатъчно добре развити да обработват сока и за това се почва с зеленчуково пюре и то към 5тия месец. Ние се кърмим и тя каза, че за сега това е предостатъчно на бебка, осовено при положение, че наддава добре. Освен това каза, че дори и да ми намалее кърмата и се наложи дохранване с АМ, по-добре е АМ, отколкото сокове.

И накрая, да ви похваля бебка - след вчерашното парти е влязла в някакъв режим -хранене на 4 часа!!! Трябваше да яде преди час, а още спинка сладко. И аз щях да правя същото, ако свекърва ми не беше дошла на 2 пъти за някакви глупости и не ме беше събудила точно в най-сладката ми дрямка, два пъти  smile3515 smile3507

# 191
Илка така са свекървите.И моята ми идваше в (да не се подигравате) 12:00 часа и ме питаше що още спя.Ами като мога ще спя с нея - защо да съм недоспала и изнервена.Аз като ви слушам че до 9 часа спите и сте се наспали мен ме хваща срам. Embarassed Обичам да си поспивам и даже като стана окончателно в 12 имам чувството че не съм се наспала.Може би защото не спя плътно.
Вита, пускаха ни изследвания ,защото на лекарката и се видя бледичка и се оказа права.
Абе момичета кви са тея кила от вас, направо почвам да се притеснявам за нас.Ние сме най много 4кг (+-200гр.)А и ядем малко. Thinking
За вигантола го давам с лъжичка ,май сме си научени защото нямам никакви проблеми с лъжичката и нямам търпение да почнем да се храним с нея.Страх ме единствено да не я намрази защото все гадни неща се дават с нея, онзи ден например и давах витамин Ц.А той е ужасно кисел (на ампули), три дни и го давах по две ампули на ден.Направо какви физиономии правеше...
Някой каза че се будели със силен плач и по време на ядене също.И ние сме така, мислех че е болничка обаче явно са по силни колики.
Весели празници на всички.

# 192
............. и още нещо,вече си имаме крусти Rolling Eyes вие какво правите за преборването им.Пожелаваме весели празници на всички и много подаръци.Целувки от мен и от Теди.
За крустите аз мажа бебка от 2 дни с кремче на Мустела "stelaker"- то е специално за крусти или други състояния на излющване...Има го в аптеките и струва 13лв.

# 193
  • София
хмм ... какво е "крусти"  newsm78

Лейди, хич не ти се смея за спането в 12. Ако имах възможност и аз бих спала. По принцип съм си от поспаливите, но последния месец се научих да не спя, или по-точно да се наспивам по-бързо и като ми се отдаде да спя до 9 направо преспивам. А нещо не ми се отдава да спя през деня, защото или решавам да свърша нещо из вкъщи, да изпера, да огладя, да наготвя (таткото чисти) или излизаме на разходка или бебка решава, че няма да спи или спи 20 мин., събужда се,, помрънква и като я люшна пак заспива, ама аз не мога да заспивам толкова бързо като нея и тамън се унеса и тя се събужда и се чувствам доста прецакана. Днес обаче беше решила да спинка и аз реших да си поспя с нея, пък домакинската работа - после, ама се получи нито сънят ми сън, нито прането ми огладено, нито манджата - сготвена   Crossing ArmsСега се мятам в кухнята, а таткото като се върне - на прането, че детето няма огладени дрехи  Embarassed

# 194
хмм ... какво е "крусти"  newsm78
newsm78 чудно какво ли  Thinking
И все пак има ли мама която е започнала със сокче от ябълки от втори месец-да сподели нейния опит, много ми е чудно  Thinking
А пък и сега се сетих, като ни казваха за сокчето, казаха че трябва да стигнем 50мл до следващата ваксина, т.е. до следващия месец, когато ще си бием първата ваксина пентаксим  newsm78 ох много сложна работа било това. На мен също ми се струва рано, от друга страна не знам.... newsm78

Последна редакция: вт, 23 дек 2008, 19:00 от mimeto_mss

Общи условия

Активация на акаунт