Христугенна ефтихисмена/Щастливо Рождество от Елада 16

• 18 862
  • 291
  •   1
Отговори
# 165
Днес е Бабинден и може би всички сте отишли при бабите, та няма никой във форума baby_neutral

Lina, и аз съм си заплюла същото име за момиче Flutter Йоана или Ивана. Аз си мислех, че в Гърция няма име Ивана, но се оказа, че греша. Вана също ми харесва, но звучи смешно на български.

Melany, и аз не ги обичам тези среднощни полети, особено ако пък има някой друг след това или нещо за вършене, се чувствам разбита после.

Спендър, къде се загуби?

Момичета, след седмица започват намаленията smile3508 Дано да са останали магазини хехе

# 166
Ами честит празник на всички баби ! Да са ни живи и здрави, много ги обичаме.
Ще им честитим и по нов стил на 21.01.
.http://wp.li.ru/flowers/flowers_025.jpg
Мелани мерси, във Варна я правихме , като си ходихме за празниците. Много поздрави на България.

Последна редакция: чт, 08 яну 2009, 19:59 от .Ели.

# 167
Хайде още една варненка Hug
Да си направим дружинка  bouquet

# 168
newsm10

# 169
Може  ли и аз да се пиша към варненци Cry
Любимия ми град. Обожавам го. Живях там 7 години и 3 преди това почти постоянен престой.

# 170
Калимера, момичета  Hug Hug Hug
Добра дружинка сте заформили, и на мен Варна ми е любимият град, но тракийската ми гореща кръв не изстива дори и при "място на раждане: София"  Laughing Laughing Laughing

Лейла, моят пра-дядо беше Иван, а майка ми кръстена на него му беше любимата внучка, пък аз любимата пра-внучка Wink Като бях първия път в Атина, моите приятели ме водиха при техни приятели албанци, които държат заведение там  Wink Почерпиха ни дзаба разбира се, и хората бяха страхотни, домакините и гостите. Домакините ми казаха на чист български, че искат да дойдат да живеят в България  Simple Smile Певицата беше българка, изпълняваше песни на български, гръцки, албански и т.н. и т.н.

Аз поръчах на един грък от компанията вместо да ми дими в лицето да помоли певицата да изпълни за мен "Йовано, Йованке". Това ми е любимата фолклорна песен, тракийските са по-леки и жизнерадостни  Sunglasses Докато момичето пееше аз се държах за сърцето, щях да умра от вълнение. Повечето албанци около мен не разбираха за какво се пее, но само като ме гледаха се трогнаха. Накрая всички аплодираха бурно. Тази песен ме накара да се чувствам като в друго измерение в атинското гето. Незабравимо  Peace Peace Peace

Хубав петък!   bouquet

# 171
поздрав за Лина с любимата й песен!

и аз мн я харесвам..даже сега на нова година я пускахме.. бяхме се събрали интернационална група и започнахме да празнуваме още в 14h na 31. (настъпи НГ в Aвстралия, после тая в БГ/ГР/Литва, после немската,после английската и накрая бразилската); в 00h бг време им спретнахме и едно дунавско хоро... абе пълна програма  Laughing
моя грък беше на работа, 32h-ова смяна в болницата, та не празнувахме заедно.

някъде из скандинавските страни бях засякла една мама от форума с дъщеричка на име Йована. Красиво звучи, ама дали там лесно се произнася... за мен е важно името да се пише еднозначно на по-използваните езици и да се произнася лесно...

честито на празнуващите в последните дни и от мен. Да сте живи, здрави и късметлии!

Последна редакция: пт, 09 яну 2009, 11:38 от Azalee

# 172
Калиспера, момичета Simple Smile

Azalee, Йована на бобченка, да Simple Smile
И двете са големи сладурани, познаваме се лично  Grinning
Честит имен ден със закъснение и от мен на всички празнуващи  Grinning

# 173

Радвам се, че има толкова варненки тук. А другите , които не са от Варна са добре дошли винаги във Варна.
Разчувствах се като четох и другите мнения,  за песните , за България като цяло.
Надявам се един ден наистина да се гордеем, че сме БЪЛГАРИ, а не само, че имаме хубава страна.
Според Вас:  Какво можем НИЕ да променим, за да стане България добра страна за живеене?

# 174
Момичета,

извинявайте, че нахлувам в темата ви, но имам нужда от информация.

Планираме шопинг до Солун и ме интересува дали има намаления и ако да до кога текат. Планувам за 17.01.

Ще съм много благодарна ако ми отговорите.

bouquet  bouquet на всички.

# 175
Подсети ме за крилатата фраза на Дж.Ф.Кенеди: "Не питай какво може страната да направи за теб, а ти какво можеш да направиш за страната си"

Наскоро ходих в посолството и там ме помолиха да попълня анкета от г-жа Масларова и нейното министерство. Един от последните въпроси беше нещо от рода на "какво не ви харесва в страната ви и какво искате да се промени, за да се върнете". За мен страната ни е достатъчно добра, като изключим икономическото състояние като цяло, въпреки мен лично да напусна страната си не са ме водили икономически подбуди, това, което най-много ме ядосва, са две неща: мафията и липсата на законност и правила, закони си има, но винаги има хора, които да са над тях, в този смисъл има хора, които икономическото им положение ги поставя над закона, което за мен е недопустимо. За съжаление не се сещам за начин да променя това. Като отделни личности това, което можем да направим, е да се опитаме да си изградем гражданска позиция и да се научим да я отстояваме, това е което харесвам на местното общество. Е, без крайностите му. Пожелавам ни го. Това, което съм се зарекла да правя, е никога да не бъда индиферентна, винаги, когато има избори, да гласувам, защото имам правото да решавам бъдещето на страната си.

mimi, намаленията са от 15-ти. Аз също съм запланувала шопинг, който да започне в събота Grinning До кога са, не мога да кажа, предполагам, че различно...може би докато се изчерпи зимната стока за разпородажба?

# 176

Според Вас:  Какво можем НИЕ да променим, за да стане България добра страна за живеене?

От въпроса ти разбирам , че  България не е добра страна за живеене.
Аз не знам дали е добра или не, твърде малко съм живяла в нея и това , което съм преживяла не е огорчение, а приятни спомени.
И сега когато посещавам България го правя с удоволствие, без да очаквам като отида там да намеря Холандия, Германия или Япония.
България е България и е такава -добра или лоша, защото в нея живеят българи.
За да с е промени - към добро или лошо в нея трябва да не живеят българи.
Което слава богу не може да стане:)

# 177
Да, права си, за да се промени страната, трябва да се променим и ние. Което става много бавно, може би след поколения.

България винаги е страдала от лошо управление и лош исторически късмет. Но и крадливите и продажни политици са едни от нас, може би просто по-безочливата и пробивна наша част.

# 178
Момичета,

извинявайте, че нахлувам в темата ви, но имам нужда от информация.

Планираме шопинг до Солун и ме интересува дали има намаления и ако да до кога текат. Планувам за 17.01.

Ще съм много благодарна ако ми отговорите.

bouquet  bouquet на всички.
15-1  do 28-2

# 179
И аз планувам шопинг до Солун, но ме притеснява обстановката, защото преди малко показаха в новините, че пак са започнали протестите.  Shocked
Някоя от вас, знае ли какво е положението в Солун, мисля да ходя само до мола Космос.
Благодаря ви!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт