Машина за хляб - 13 част

  • 89 417
  • 997
  •   1
Отговори
# 120
  • София :(
  • Мнения: 215
vangobi, каква марка мая ползваш, защото аз обикновено работя с тази на Йоткер и се получава нормално, но вчера сложих от френската - цяло пакетче, защото реших, че в кухнята е студено и той ахааа да тръгне да ме търси, та се наложи да му прекратя програмата и да го пека отделно и сега не го зная колко е втасал и как се е получил, че нали е за 31-ви, дано не се изложа или поне да не е много  newsm78
 RS5, пусни снимка, моята също е от там, но има друго име, не зная дали става дума за една и съща машинка или за нещо ново.

# 121
  • Мнения: 190
Снимка не мога да пусна,не съм я купила още.Аз вече имам една хлебопекарна и горе-долу се ориентирах,но ме притеснява,че е само 450W.Моля, би ли проверила колко вата е твоята .

# 122
аз от там извадих рецепти эа бяло хлебче но нищо не се получава единствено таэи рецепта се получи ;вода 300ml  сол 2ч.л  захар 2.5суп.л. пшеничен грис 150 гр. бяло брашно 350 гр. суха мая 2 1/2ч.л  олио 2 1/2 суп .л.   програма эа бял хляб стана огромно хубаво хлебче и от тогава провал след провал всеки ден съм с нова рецепта и никоя не става така хубаво надигнато Embarassed

# 123
  • София :(
  • Мнения: 215
 Оказва се, че моята е 800. Не зная как ще се отрази по-малката мошност newsm78

# 124
каква маья полэвате аз суха

# 125
  • Мнения: 780
Това са двата вида хляб които правя най - често и винаги са сполучливи :
Селски хляб
175 мл. Вода
225 гр. Бяло пшенично брашно
25 гр. Ръжено брашно
1 ч.л. сол
1 ч.л. суха мая

програма : 4 (2 ч и 40 мин)
степен на препичане : 2
тегло 750 гр.

Рецептите на Biridonchella

източник: "Bread Machine, How to bake a perfect loaf"


За малък хляб ~500 гр :
1 яйце
вода (виж упътването)
375 гр (3 1/4 чаша) брашно
1 1/2 ч л захар
1 1/2 ч л сол
1 1/2 ч л масло
3/4 ч л суха мая


за среден хляб  ~ 750 гр
1 яйце + 1 жълтък
вода
1 яйцо плюс 1 яичный желток
вода (виж упътването)
500 гр (4 1/2 чашка) брашно
2 ч л захар
1 1/2 ч л сол
2 ст л масло
1 ч л суха мая
брашно колко да се поръси отгоре хляба

За голям хляб ~ 1000 гр
1 яйцо
вода (виж упътването)
675 гр (6 чаши)брашно
1 с л захар
2 ч л сол
2 ч л масло
1 1/2 ч л суха мая
Упътването:Яйцето дава на обикновения хляб  по богат вкус  и красива златиста коричка

В рецептата са посочени съставки за три хляба с различно тегло, които са предвидени за различни видове машини за хляб.Също така грамажа на продуктите са дадени с различни мерки, затова въдете внимателни и ползвайте само един вид.

1. Сложете яйцето в мерителна кана и добавете количество вода толкова ,че да се получи :
 240 мл вода ( 1 чаша ) за 500 гр
 300 мл (1 1/3 чаша) за 750 гр
 430 мл (1 7/8) за 1000 гр

2. Леко разбъркайте и изсипете в контейнера. Ако в упътването на вашата машина за хляб е казано, че маята трябва да се сложи първа, просто сменете реда в който вие добавяте в машината сухите и течните съставки.

3.Изсипете така брашно, че да покрива напълно водата. Сложете захар, сол и маслото в различни ъгли на формата. Направете дупка, което да не докосва водата и изспете маята.
Програма : Основен
Степен на препичане: СРЕДНО
Успех!

Благодаря на мамите дали тези рецепти   bouquet

# 126
благодаря bouquetще ги пробвам това първото малко ли става

# 127
  • София
  • Мнения: 4 180
Mimensita, ползвам тази на Йоткер и моя тръгна да излиза и си мисля, че грешката ми е че го пуснах на програмата за основен хляб, която е 3 часа и нещо. За втори път ми се случва да ми излиза така хляба та като почне да се пече го прибирам малко вътре (леко го натискам ) и допичам още 10 минутки после за по -сигурно.Явно причината е , че втасвава по - дълго , ще го пробвам пак но и маята ще намаля на половина. Иска ми се да пробвам и с мая на кубчета , но не знам нито колко да сложа , нито дали да я разтварям предварително , а и ако я разтворя кога да я сложа заедно с течните или пак отгоре в кладенче при брашното. newsm78 Моля някой който ползва да обясни Weary
П.П. Мисля , че няма да се изложиш  newsm10

# 128
  • София
  • Мнения: 4 180
Намерих и това , но чак сега  Grinning

Ами , и аз да се отчета, хляба наистина е мноого вкусен, и със сусам също.Снимки няма да пускам сега, че се поизложих в печенето. Един съвет към тези които ще го правят в машина за хляб, намалете малко дозата, че доста се надува и потича извън кошницата /задимиш малко къщата де/
, а най-добрия вариант е да се омеси в машината и да се опече във фурната на готварската печка

# 129
  • София
  • Мнения: 2 258
Здравейте момичета!
И аз реших да купя машина за хляб, но се чудя каква. По прочетох тук в темите, но не видях впечатления за машинка Таурус и понеже имам няколко уреда от тази марка и съм доволна се насочих към нея, обаче в Технополис продавача каза че не били качествени /имат 3 години г-я/ и се опита да ми продаде  Мулинекс която беше в АКЦИЯ с 2 г. гаранция и аз нещо не му се доверих, пък и чета тук за проблеми с тази марка, така че ще съм ви благодарна да споделите впечатления за Таурус ако имате такива.
Благодаря   bouquet

# 130
  • Мнения: 9 785
Каквато и машина да си купиш, хляба е все един и същ.

Аз пък искам да ви кажа, че откакто имам машина /някъде беше август/, оня ден за пръв път купих хляб от магазина, щото мойта племенница домашен не ядеше /взе, че прояде тоя път Mr. Green/. И тая сутрин се запътвам да мажа на дъщеря ми филийки и какво да видя - мухлясал Shocked. Направо се отвратих Sick. Добре, че имах две крайчета домашен, та нахраних детето. Иначе инцидентно пак трябваше да купувам. Та сега пуснах пак Дж. Оливър, че съм много доволна от него - само 400г брашно отиват, а пък става огромен Laughing.

# 131
  • Мнения: 13 586
Разбрах си подаръка за НГ- машина за хляб Мулинекс  chef Ще се хапва хляб тази година! Чакам с нетърпение утре да си  я получа и почвам да пускам снимки. Много обичам да меся, но тя ще ме отмени.

# 132
  • София
  • Мнения: 3 249
Полин, какво ще рече Дж. Оливър Embarassed?
То и аз тия дни я скъсах моята от работа. Онзи ден правих едни бързи тутманичета

Вчера правих Болярската питка на Биляна

Получи се страхотна - имаше и конци - като за първи опит с нея съм много доволна.
Ще пробвам и аз тази корона-да видим какво ще се получи...и после квадратна в родилното hahaha

# 133
  • Мнения: 9 785
Доника, ето тук можеш да видиш рецептата http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=341182.msg9600656#msg9600656

Вчерашния го ометохме за обяд начупен Laughing, понеже пушеше и не  ни се чакаше да изстива. А сега пак го правя, но с типово брашно и после ще кажа дали е станал.

# 134
  • София
  • Мнения: 3 249
Мерси, ще взема да го пробвам

Общи условия

Активация на акаунт