Машина за хляб - 13 част

  • 89 608
  • 997
  •   1
Отговори
# 300
  • Мнения: X
Е,сега пък тока ми спря точно 20 минути преди края на програмата...не му върви на тоя хляб и това си е ....ама аз съм инат,утре пак!

  това се получи в крайна сметки,дано е опечен отвътре...

# 301
  • Мнения: 262

Това е първият ми хляб в машинката и съм изключително доволна. Хлябът е с маслини, по рецепта от книжката на машината.





Последна редакция: пт, 09 яну 2009, 17:39 от Su Arzu

# 302
  • София
  • Мнения: 547
Su Arzu, изглеждда страхотно  Grinning

# 303
  • Мнения: 411
хлеб4ето с маслините като 4е ли е малко хлътнало,а как е на вкус,ако е вкусно пусни рецептата моля те ,4е обожавам маслини

# 304
  • Мнения: 117
краси .мира ина4е добре ти се е надигнало хлебчето нали е с грис дето ти пуснах рецептата само е малко недоопечено отвътре как е и на вкус аз на моя днес му сложих сусам и тиквено семе стана много ароматен

# 305
  • Мнения: X
didi nikolova , да, по твоята рецепта е .Недоопечен изглежда,защото спря тока 20 мин преди края,ама вътре си е опечен и вече почти свърши.Утре пак ще го мъча,че на вкус много ни хареса.

# 306
  • Разград
  • Мнения: 3 114
Ето от мен една рецепта за хляб с маслини и сирене.Става мноооого мекичък и вкусен.Рядко го правя,защото дъщеря ми изяжда един такъв хляб,значи трябва да правя два броя и отидоха 7 часа.
240 мл вода
3 сл зехтин
1 1/2 сл захар
360 гр брашно
3/4 чл чубрица
1 1/2 чл сол
7 гр суха мая
Добавки-55 гр натрошено сирене+6 сл едро нарязани черни маслини+3 сл брашно(това предварително се приготвя и обърква добре)
Програма за бял хляб.
Когато пусна програмата наблюдавам тестото.Няколко пъти съм правила този хляб,като веднъж ми се наложи да прибавям малко брашно,за да се стегне тестото(самото тесто е много мекичко,така че не бива и да се прекалява с брашното).Незнам защо така се получи тогава,ползвам ел.везна и всичко е точно,но ми се случи.
Забравих да допълня,че рецептата е от форума,но на кого е,не мога да кажа.

Последна редакция: пт, 09 яну 2009, 19:55 от max-mama

# 307
  • Мнения: 11 607
Не съм влизала от 100 години в тази тема.......

Влизам само за да дам рецептата на хляба, който правя в последно време. При рецептата има и 2 снимки.

Рецептата...


веднъж ми се наложи да прибавям малко брашно,за да се стегне тестото(самото тесто е много мекичко,така че не бива и да се прекалява с брашното).Незнам защо така се получи тогава,ползвам ел.везна и всичко е точно,но ми се случи.

Защото брашното различно поема вода - дори и от една, и съща партида, и вид. Зависи от това при каква влажност, къде, от кога и как е съхранявано......

# 308
  • Мнения: 117
КРАСИ .МИРА и на нас у дома ни е любимия аэ днес ходих на метро взех 3 кг пшеничен грис и 10 кг брашно на софмел защото по един newsm62 newsm62    не ни стига на ден

# 309
  • Мнения: 238
Мах-mama, извинявай, но не разбрах кога слагаш добавките.

# 310
  • Разград
  • Мнения: 3 114
Мах-mama, извинявай, но не разбрах кога слагаш добавките.

Да ти кажа,звуковият сигнал за добавките съм го чувала само веднъж,изобщо не го чакам.Добавките прибавям след първата почивка от 5 минути(програмата започва с 5 минути месене и следват 5 минути почивка),започне ли да меси и прибавям.

# 311
  • Мнения: 238
Благодаря ти. Ще взема да се пробвам.

# 312
  • Разград
  • Мнения: 3 114
Благодаря ти. Ще взема да се пробвам.

Мнооого е вкусен хляба,особено на препечени филийки.
И аз ще взема утре да го направя.Ще съм в очакване на твоя резултат.

# 313
  • София
  • Мнения: 4 180
То се е видяло ще пробвам и аз хляб с пшеничен грис, нямам на идея какъв вкус има , но ще опитам и дано да се хареса на домочадието , че са си претенциозни. Ще докладвам , а и снимки дано да успея да пусна. Ако не успея значи наистина е станал супер. Grinning

# 314
  • Мнения: 459
Здравейте майчета и от мен! От два дни съм горд собственик на машина за хляб и сега чета и черпя идеи от вас. Благодаря на всички вас за споделения опит и рецепти  Hug smile3525

Общи условия

Активация на акаунт