Машина за хляб - 13 част

• 89 472
  • 997
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Мама Цоцоланка, благодаря  bouquet
просто ми изгоря горния реотан на фурната преди два дни.. а ми се прияде нещо сладко Grinning

# 421
Значи машината ми е Мулинекс правя козуначето на програма 6 времето е 3,17 мин мисля. Отворих капака един път да прибавя 1 лъжичка брашно, но беше в началото още преди сигнала за прибавяне на стафиди и други подобни. После не съм го отваряла.
Първия път когато носих машината у майка ми тя взе някаква рецепта слага продукти с една чаша и козунака опря в капака топи се в устата. Аз меря с кантарче и нищо ние става. Питам я как мери тя вика ми на око. Егати окото аз меря с кантар и толкова мерак имам да направя нещо свястно, а то hahaha  chef мъжо само има тема да ме бъзика Blush Ще опитвам няма да се откажа. И ще се навъртам при вас майсторки че то има какво да науча от вас smile3525

# 422
Мама Цоцоланке имам един въпрос. Реших да пробвам хлебче с прясна мая. Би ли ми казала само - четвърт кубче слагам за 750гр брашно или за 750гр хляб. Извини ме за глупавия въпрос, но мие е страх да не объркам. Благодаря ти  bouquet

За 750гр. брашно.

За козунака ще помисля....Но...знаеш ли.....остави ги тези везни....От прекалено умуване - полза няма! По-спокойно. Когато няма никой у вас, и никой не знае,че ще правиш козунак, вземи една обикновена чаена чаша и действай смело. Пресей си брашното, вземи си от синята опаковка на София мел, не взимай брашно с набухватели или брашно специално за козунаци(че от такова хвърлих всичко). Всичко да е темперирано - т.е. да е с еднаква температура, отпусни душата, вземи си и прясна мая, която наистина да е прясна, действай смело и безотговорно. И ще ухае у вас на козунак!

mariyka друг бе питал за сухото мляко. Аз такова не съм използвала никога.

Ето и това,с което цял следобед се занимавам: тук и тук

# 423
Прових, ръчен хляб от книжката. Ама не точно, щото е с жива мая, айран и грис, типово и бяло брашно. И го намазах и с масълце, като стана готов. Абе, откраднах си от всяка прочетена тук рецепта  Mr. Green Но пак не е много добър на външен вид  newsm78, за сметка на страхотният вкус.   Този път май ми е малко водата

Мама Цоцоланка, много ти хубава слетобедната занимавка. Сподели рецепта   bouquet

# 424
Мама Цоцоланка, много ти хубава слетобедната занимавка. Сподели рецепта   bouquet

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=271610.msg6734041#msg6734041 - ако не излезе директно мнението - 4 стр., 2-я пост на Tandoori....

# 425
благодаря на мама цоцоланка и на останалите направих хляба по рецепта на питката на нети но смених прясното мляко с айран,ето го

http://nrdd.multiply.com/photos/upload-ajax/7/new/html?post_upload=1

# 426
благодаря на мама цоцоланка и на останалите направих хляба по рецепта на питката на нети но смених прясното мляко с айран,ето го

http://nrdd.multiply.com/photos/album/7/qstiq#9

# 427
  • София
Ето рецептата за хляба с айрян:
325 мл. айрян
2 суп. л. олио
2 суп. л. захар
2 чаени лъжици сол
600 гр. Брашно
1, 5 чаени лъжици суха мая
Рецептата е за килограм хляб и го правя на основната програма , която е 3 и 20 мин.

# 428

http://nrdd.multiply.com/photos/album/7/qstiq#9
[/quot

а сега да се похваля,нали си нямама баба да ме хвали ,но пук половинката каза"е те това ве4е е хляб",представете си колко вкусен беШе и то на бързата програма 1,58h

# 429
Някой правил ли е сладко на машината за хляб? Нека сподели опит. Много ми е мерак да се пробвам Simple Smile.

# 430
здравейте момичета.искам да си направя пълнозърнест хляб.ще ми кажете ли какви брашна да си закупя.днес намерих пълн.пшенично брашно и ръжено брашно.ако ги смеся,ще стане ли хляб?и ако може някоя лесна изпитана рецепта,ще съм ви благодарна  Hug ще меся на ръка,ако има значение

# 431
Някой правил ли е сладко на машината за хляб? Нека сподели опит. Много ми е мерак да се пробвам Simple Smile.

Откажи се , категорично! Историята помни много провали и протекли бъркалки.....Забрави!Все пак е машина за хляб, а не машина за сладко. Независимо от програмата.....За мен тя е сложена за авторитет...Но ти си знаеш......Имаше и мами, които не бяха разочеровани, но бяха единици....

Нано, виж моя хляб Вили - в темата за рецептите, а и една мама с един дълъг ник на латиница го пробва скоро. Но която и рецепта да избереш - знай, сложи и бяло брашно! А и във всяка рецепта можеш да замениш количеството брашно с избрана от теб пропорция ръжено, пълнозърнесто: бяло....Напр. при необходими 600гр. брашно, можеш да сложиш 400гр. смеска от ръжето, типово, добруджа или/и пълнозърнесто и 200гр. бяло.

# 432

Много машинки "сдадоха" от сладко Naughty. Аз лятото правих лютеница и пак и треперих. Слава богу нищо не и стана, но със сладко не бих рискувала Naughty.

# 433
Мама Цоцоланка ,благодаря ти! защо трябва да се сложи непременно бяло брашно.аз съм на диета и затова искам пълн.хляб.ако сложа само от другите брашна няма да се надуе ли ?какво ще се получи?мислех да пробвам днес или да не хабя продуктите...? Simple Smile

# 434
Мама Цоцоланка ,благодаря ти! защо трябва да се сложи непременно бяло брашно.аз съм на диета и затова искам пълн.хляб.ако сложа само от другите брашна няма да се надуе ли ?какво ще се получи?мислех да пробвам днес или да не хабя продуктите...? Simple Smile

Не си мисли,че в купените типови хлебчета няма бяло брашно. Да, можеш да пробваш, но не очаквай чудеса. Ако наистина няма консерванти и подобрители в брашната, които ползваш, няма да има добър скелет хляба ти и може да остане в средата глетав. Аз лично съм правила, но не ми е харесвал резултата. Бялото брашна съдържа глутен, което другите брашна нямат, и фактически то прави скелета на хляба. Не е казано,че трябва да сложиш много. Може и само 100гр. За спойка. А и ако си мислим,че типовите и пр. тъмни брашна са истински.....Мама преди време се бе оплакала,че смесила без да иска такова брашно с вода и го забравила. След няколко часа водата се оцветила, а на дъното имало утайка. Та без да иска видяла,че фактически брашното и е оцветено. Не е било въобще истинско брашното. Съмнявам се много в качествата на продуктите, които купувам, затова не им обръщам кой знае какво внимание, иначе гладна трябва да ходя.....

Общи условия

Активация на акаунт