Eто моята любима питка, покажете и вашите! - 3-та тема

  • 136 462
  • 364
  •   1
Отговори
# 330
  • Мнения: 1 907
Вчера направих питката, за чиято рецепта ви помолих. За съжление точно тогава решихме да пробваме новата фурна и малко се изложихме с печенето  Embarassed . Имам снимка само преди да втаса. После свекитата бяха дошли и ме беше срам да снимам  Blush . Ще кача снимка да покажа поне как е изглеждала преди печене.

# 331
  • Мнения: 1 283
Пепика, само не ме пращай в тортената тема....От там получавам доживотни комплекси......Точно както го описваш, така си направих фигурките...Но нещо не ми харесаха как станаха...Твоите са едни хубави, големи, моите май бяха меки...Твърдо ли трябва да стане тестото и как примерно правиш рози, листа.....

Ами като пластелин, не трябва да са меки. Розите ги правя, както са показали в тортената тема. Изрязваш с кръгче пет, шест кръгчета, наслагваш ги едно върху друго и завиваш, режеш на половина и стават розички. Ще го намеря и ще го сложа на първа страница.  Hug

Ето маме Цоци пращам ти линк, намерих го и сложих на първа страница
http://www.womanshobby.net/forum/index.php?showtopic=4456

Последна редакция: нд, 01 фев 2009, 21:44 от Пепика

# 332
  • Мнения: 4 358
Аз от мама и баба знам, че прясно мляко, дори и пресечено не се хвърля, замесва се с него тесто и става много хубаво и вкусно, правят се палачинки, заливки за баници. В нашия хладилник винаги се намира по някое изостанало прясно мляко и съответно, винаги има повод да се замеси тесто.
Ами то не е ли вече развалено млякото като се пресече или говорите за нещо друго което аз не знам newsm78.
При мене стане ли на парцали хвърлям Sick

# 333
  • Мнения: 11 607
При мене стане ли на парцали хвърлям Sick

И аз така правех, но Ася каза,че в цвика имало много белтъчини, Марулка каза,че тя всичко слагала - и течно и кашата - и аз така направих. Вместо течност - мляко, вода и пр. - сложих точно това пресеченото, парцаливото.....Така че.......Другият път с парцалките - баница, хляб, пък ако не си запратила хлебопекарната по мен(де тоз късмет) може и да се пробваш и багетки.......

# 334
  • варненка от София
  • Мнения: 4 883
Аз от мама и баба знам, че прясно мляко, дори и пресечено не се хвърля, замесва се с него тесто и става много хубаво и вкусно, правят се палачинки, заливки за баници. В нашия хладилник винаги се намира по някое изостанало прясно мляко и съответно, винаги има повод да се замеси тесто.
Ами то не е ли вече развалено млякото като се пресече или говорите за нещо друго което аз не знам newsm78.
При мене стане ли на парцали хвърлям Sick

Бъни, а как мислиш се прави изварата? Пресича се млякото, добавя й се сол ако е солена или натър, хвърля се течността, ето ти извара. Аз не хвърлям, стават най-хубавите теста с такова мляко, все пак опитът на баба преди всичко  Wink

# 335
  • Мнения: 7 942
Досега не съм писала в тази темичка,но ви чета редовно.Пробвала съм доста от рецептите ви,но за съжаление не съм снимала.Но сега идвам с благодарност към Пина за нейния хляб тип Италиански   bouquet .Единствения недостатък е,че дозичката е много малка за лАмите в къщи  Crazy ,та следващата ще е двойна доза  Joy .

# 336
  • густо майна Филибето
  • Мнения: 8 615
Новогодишната ми питка (малко ми прегоря украсата на места)С мая и кисело мляко е.:



2в1 , изглежда страхотно! Следващата рецепта, която ще опитам Peace

# 337
  • Мнения: 1 283
Новогодишната ми питка (малко ми прегоря украсата на места)С мая и кисело мляко е.:







 smile3501 smile3501Питката ти е страхотна, невероятна. Ще си крадна идеята за свещичката  Wink. Браво!

# 338
  • густо майна Филибето
  • Мнения: 8 615
Благодаря! Украсата е от солено тесто, 2:1 брашно и сол, като солта е смляна на фин прах с кафемелачката. Ако някой се интересува от житните класове - оформят се с малка ножичка. (чак сега забелязах, че са паднали два преди снимката Blush)

# 339
  • Мнения: X
ljuboznatelna ,много оригинална питка.И аз ще си крадна идеята.
Днес си поиграх ето с това...

     

# 340
  • Мнения: 11 607
Оооо, Краси, много хубава питка! Парче от нея по пощата, може ли? Плетеницата ти е супер! Тип кравайчета ли е?

# 341
  • Мнения: 406
краси.мира,каква питка-какво нещо  Shocked Направо е страхотна ,а конците си личат и от горе  Hug Поздравления   bouquet

# 342
  • Мнения: 135
Това е моята първа и последна питка(засега Blush) по случай новата година.Много и се радвам.Предстои ми следващата събота да направя подобна за рождения ден на майка ми.Затова ви чета.Страхотни сте Hug Hug Hug

# 343
  • Мнения: 1 394
Здравейте и от мен!Ето ги последните ми питки-едната е с чесън и подправки,а другата е моя измишльотина,но стана страхотна,утре ще я видя и на вкус и ще ви кажа.
Това е чесновата питка
а това е моята

# 344
  • Мнения: 22 867
dodyniki , и двете са много красиви, няма начин да не са вкусни!Браво, справила си се чудесно!  chef  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт