Eто моята любима питка, покажете и вашите! - 3-та тема

• 136 522
  • 364
  •   1
Отговори
# 150
Момичета не съм влизала отдавна че нямам време да меся.Нещо съвсем се повредих след празниците и чак купих хляб от магазина ужас Sick. Обаче сега видях чудесната идея за линкове на рецепти на 1 стр. и че вече дори сте я осъществили.
Слънчогледка, Фиорче, Пепика  Hug. В най скоро време ще се възползвам Heart Eyes

# 151
Здравейте, момичета!
Страхотни красоти сте сътворили! Може ли и аз да се присъединя към вас с моето първо творение По рецепта на свеки е. Нейните питки са по-красиви, ама не съм ги снимала.
А сега да ви задам едно въпросче - как се прави маено тесто  newsm78 Знам, че ако използвам многозърнесто тесто трябва да си направя първо маено тесто, но не знам как.

# 152
  • София
desita1234, честно казано снощи импровизирах, защото се оказа, че нямам яйца и имам само 0,5кг брашно. Сложих 1/2 коф. кисело мляко, 1/2 ч.л. сода за хляб, 1/2 кубче прясна мая, около 300 мл прясно мляко и 1-2 с.л. олио. Замесих тестото, след като втаса го премесих, разделих го на три топки и всяка от тях разточих и намазах с меко масло. След като я извадих от фурната я намазах с маргарин.

# 153
Питката, която направих за урок на моя приятелка и майка й! Останаха очаровани! Днес бях учителка, показвах как се прави питката, защото те искаха да се научат. Виждате резултата. На конци, на конци стана, а на вкус - превъзходна!

Мама Цоцоланка,много ли голяма става питката,че нямам толкова голяма тава?Може ли да стане ако я направя с половин доза? Rolling Eyes

# 154
Питката, която направих за урок на моя приятелка и майка й! Останаха очаровани! Днес бях учителка, показвах как се прави питката, защото те искаха да се научат. Виждате резултата. На конци, на конци стана, а на вкус - превъзходна!

Мама Цоцоланка,много ли голяма става питката,че нямам толкова голяма тава?Може ли да стане ако я направя с половин доза? Rolling Eyes

Тавата е с диаметър 30 см. и височина 8см. Да, става да се намалят продуктите...Ако питаш мен - намали млякото, а не яйцата. И малко мазнинката намали.....

# 155

Тавата е с диаметър 30 см. и височина 8см. Да, става да се намалят продуктите...Ако питаш мен - намали млякото, а не яйцата. И малко мазнинката намали.....

А брашното,маята?Аз мислех всичко да намаля на половина?

# 156
# 157

Извинявай...не дадох точен отговор...Да, имах предвид да намалиш другите продукти, но само от яйцата да не икономисваш......

# 158
Много е хубав.Явно не само с тортите се справяш перфектно Hug

# 159
Питката ми от днес.....

# 160
  • Разград

Страхотна е,направо е като произведение на изкуството.

# 161
Мама Цоцоланка,много те моля да ми напишеш рецептата на тази страхотна питка която последно си показала,4е направо ми останаха о4ите в нея и искам да те поздравя за страхотните не6та които правиш толкова е вкусно винаги вав вас.И само да поясня,4е не ми се полу4ават на мен питките и искам да ми обясниш като пълен олигофрен стъпка по стъпка замесването и най ве4е втасването как става,като пояснявам,4е нямам машина за хляб,естественно ако е възможно разбира се.И благодаря много предварително за това 4е те притеснявам.

# 162
Много е хубав.Явно не само с тортите се справяш перфектно Hug
Отдават ми се много неЩа,но  вси4ко което правя  с мерак

# 163
Мама Цоцоланке, поредната ти питка е страхотна!!! Поздравления!

# 164
Днес мисля да врътна една питка и ще я пека в йенска тенджера. Стискайте палци  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт